Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
beautifullady wrote:W tej chwili podejrzewa zapalenie endometrium i chce zrobić histeroskopię
beautifullady, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
frytka wrote:W końcu uzupełniłam swój profil o opis i zdjęcie profilowe. Jak wam się podoba mój pingwinek? 😂
@Dżozu Bardzo zazdroszczę, że nie masz problemów z pracą - gdzie taką znaleźć? 🫣 Ja to zawsze mam pecha, co kolejna to gorsza…
@Sanderka @Beautifilllady tulę mocno 🫂
Dziewczyny, macie może doświadczenie z lekiem Jodid? W lutym przepisała mi go moja endokrynolog, wtedy dała mi też zielone światło jeśli chodzi o starania o dziecko. Oprócz tego standardowo, magnez, kwas foliowy i witaminę D. Szczerze to nie byłam przekonana do tego, żeby go stosować, bo wyniki tarczycowe miałam w lutym dobre a słyszałam, że od przyjmowania jodu można nabawić się nadczynności.. Ale stwierdziłam, że posłucham lekarza i będę go brać codziennie. Kontrolna wizyta w maju lub szybciej, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Stąd też moje pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby mi coś podpowiedzieć, jak to było w waszym przypadku?👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów, podejrzenie zapalenia endometrium
Aktualnie 34cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, cienkie endometrium
-
karczoch321 wrote:Ojej, czekaj, to ja coś przegapiłam. Zrozumiałam, że startowałaś na inne stanowisko które dostał ktoś inny, ale jednocześnie zostałaś bez pracy? 😬🫣💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
Olisska wrote:Co do drożności to rozumiem że akurat w waszym przypadku kończycie starania i już nie ma sensu, ale faktycznie jak się długo nie udaje to warto zrobić. Niestety właśnie nie ma gwarancji że jeśli już raz była ciąża i był drożny to nadal jest. A rodziłaś córę naturalnie czy przez cc? Po cc jest też duże ryzyko pojawienia się zrostów, w ogóle po każdej ingerencji w tym obrębie. No badanie nie należy do przyjemnych 🥲
Naturalnie rodziłam akurat no i teraz był biochem, owulka z lewego jajnika więc liczę, że chociaż ten jest drożny. Zapewne gdyby czekały nas jeszcze miesiące starań to poszłabym na to badanie, ale w naszej sytuacji bez sensu akuratOlisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
frytka wrote:W końcu uzupełniłam swój profil o opis i zdjęcie profilowe. Jak wam się podoba mój pingwinek? 😂
@Dżozu Bardzo zazdroszczę, że nie masz problemów z pracą - gdzie taką znaleźć? 🫣 Ja to zawsze mam pecha, co kolejna to gorsza…
Dziewczyny, macie może doświadczenie z lekiem Jodid? W lutym przepisała mi go moja endokrynolog, wtedy dała mi też zielone światło jeśli chodzi o starania o dziecko. Oprócz tego standardowo, magnez, kwas foliowy i witaminę D. Szczerze to nie byłam przekonana do tego, żeby go stosować, bo wyniki tarczycowe miałam w lutym dobre a słyszałam, że od przyjmowania jodu można nabawić się nadczynności.. Ale stwierdziłam, że posłucham lekarza i będę go brać codziennie. Kontrolna wizyta w maju lub szybciej, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Stąd też moje pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby mi coś podpowiedzieć, jak to było w waszym przypadku?
Praca w kulturze. Na pewno zarobki nie sa tak atrakcyjne jak w IT 🤪 dlatego jak widzę 3 tys. za drożność z lipidolem to serce mi staje 🤣Zosia667 lubi tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Dziewczyny tule za biele i te wredne 🐒! Oby to był pierwszy dzień Waszej ciąży 💜
Jeśli chodzi o drożność to ja miałam zwykle HSG. Moja gin sama stwierdzila po jednej stymulacji zeby zrobić, bo jestem po cc i rzeczywiście jakies zrosciki byly. Robilam na NFZ, ale pracuje w szpitalu wiec no nie wyobrażałam sobie, żeby za to płacić, tym bardziej widząc ceny 🤷♀️ i tak, trzeba było przyjąć sie na oddział, ja wzielam dzień urlopu, bo nie chciałam nikomu mowic, ale dają 1 dzień zwolnienia normalnie. Plus na 5dni miałam antybiotyk. Dla mnie samo badanie bylo nieprzyjemne, nie nazwałabym tego bólem tylko bardzo dużym dyskomfortem. Ale też coś tam "przepchalo" wiec pewnie dlatego. W tym cyklu po HSG odpuściliśmy, ale zobaczymy jak w następnym, czy to pomoglo i zaskoczy.
Wspolczuje Wam bardzo z ta praca, jakby nie patrzeć w tych czasach stabilne zatrudnienie to jednak duzy komfort. Ja bardzo lubię swoja prace i na ten moment nie wiem co musiałoby się stać zebym chciała zmieniac, czy zeby były zwolnienia. Trzymajcie się dziewczyny!karczoch321, frytka, Marzycielka94, Paula08, Paula08 lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀 -
Powder wrote:Moje stanowisko zostało zlikwidowane w zwolnieniach. I dostałam „cudowną możliwość” znalezienia sobie pracy wewnątrz na własną rękę w trakcie okresu wypowiedzenia. I jeśli bym znalazła, to podpisuję aneks do obecnej rozmowy, a jeśli nie to au revoir i kop w tyłek na rozpęd. To było obecnie jedyne stanowisko w moim obszarze, więc raczej nie uda się zostać 😔 najlepsze jest to, że zatrudnili mnie rok temu w lipcu i wtedy stworzyli to stanowisko. Długo go nie utrzymali…
Omg, to współczuję. Tym bardziej, że narobili Ci tylko nadziei, że jest szansa zostać 🙄
Ja jeśli dostanę wypowiedzenie to jedyna nadzieja w tym, ze w maju zajdę w ciążę.
Bo jeśli ciąża liczy się od pierwszego dnia okresu to nawet jeśli test będzie pozytywny na początku maja, gdy wypowiedzenie będzie już w trakcie to wtedy muszą je cofnąć.
Ale to jeszcze muszę z kimś skonsultować. No i patrząc na różne okoliczności to nie spodziewam się, że akurat w tym cyklu zaskoczy 😕
Dżozu, bo cena szalona, myślałam, że to trochę mniejszy koszt 😬
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Omg, to współczuję. Tym bardziej, że narobili Ci tylko nadziei, że jest szansa zostać 🙄
Ja jeśli dostanę wypowiedzenie to jedyna nadzieja w tym, ze w maju zajdę w ciążę.
Bo jeśli ciąża liczy się od pierwszego dnia okresu to nawet jeśli test będzie pozytywny na początku maja, gdy wypowiedzenie będzie już w trakcie to wtedy muszą je cofnąć.
Ale to jeszcze muszę z kimś skonsultować. No i patrząc na różne okoliczności to nie spodziewam się, że akurat w tym cyklu zaskoczy 😕
Dżozu, bo cena szalona, myślałam, że to trochę mniejszy koszt 😬
Co do ceny, to ja też wypadłam z klapków. Myślałam, że to bardziej 500 🤪🙈NinaB, Zosia667 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
ater wrote:Sanderka, beautifullady 🫂🫂🫂 przykro mi, że się nie udało. Też się czułam jakaś taka bardzo oszukana w tym cyklu.
Następny cykl będzie Wasz z pewnością!! ✨
Może bobaski nie chciały do nas teraz przyjść, żeby nie być najmłodsze w klasie. Wolą się urodzić w styczniu 😁
Też mam taką nadzieję że w końcu się uda lecz teraz w nowym cyklu nie będziemy możliwości mieć aby się starać więc dopiero w maju będzie opcja czyli jak się uda to będzie lutowy bobas po mamusi 🙈 bardzo szkoda że się nie udało 🥺 zła jestem że nie będziemy mieli możliwości starać się w nowym cyklu 😅👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
beautifullady wrote:Ja w styczniu płaciłam 3100zł, w zeszłym roku jeszcze widziałam cenę chyba 2800zł
karczoch321, grazka0022 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów, podejrzenie zapalenia endometrium
Aktualnie 34cs
-
No mnie też te kwoty za drożność powalają 😬 przecież to jeszcze w styczniu była prawie cała moja pensja 🤣
A jeszcze mieliśmy mieć system premiowy od marca tego roku w końcu już działający i dopracowany (słyszę to od 2,5 roku, a w kwietniu na końcu stuknie mi 3 lata stażu w firmie) ale oczywiście z przyczyn nieprzewidzianych i niezależnych się przesunęło, kiedyś będzie blabla dobrze, że chociaż te parę zł podwyżki wpadło i jakoś leci to życie. A właśnie z drugiej strony jak patrze na rynek pracy, to się cieszę, że w ogóle mam prace i to jeszcze zdalna, za każde narzekanie powinnam dostać po łapach 🤣 więc już nie marudze tyle co w zeszłym roku hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:22
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
CrazyDaisy wrote:Rozumiem, ja miałam wykluczone zapalenie endometrium bo miałam robioną biopsję. Okropne doświadczenie i ból ale przynajmniej zostało to wykluczone. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko się dało wyleczyć!👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
Aktualnie 34cs
-
Dziewczyny, macie może doświadczenie z lekiem Jodid? W lutym przepisała mi go moja endokrynolog, wtedy dała mi też zielone światło jeśli chodzi o starania o dziecko. Oprócz tego standardowo, magnez, kwas foliowy i witaminę D. Szczerze to nie byłam przekonana do tego, żeby go stosować, bo wyniki tarczycowe miałam w lutym dobre a słyszałam, że od przyjmowania jodu można nabawić się nadczynności.. Ale stwierdziłam, że posłucham lekarza i będę go brać codziennie. Kontrolna wizyta w maju lub szybciej, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Stąd też moje pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby mi coś podpowiedzieć, jak to było w waszym przypadku?
Ja stosuje jodid od stycznia przepisany przez endokrynolog i nie widziałam żadnej poprawy, moje TSH nadal było powyżej 3,5 (wynik z 4go kwietnia) ale powiedziała aby dodatkowo zażywać. Oczywiście biorę też Euthyrox 25.👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Badania 04.04:
Paula08 wrote:🫂 bo czuje się dokładnie dzisiaj tak samo po porannym testowaniu… 😣 totalnie nie wiem co jest nie tak… 🤷🏽♀️🤦🏼♀️
Niestety, musimy walczyć dalej 🥺🫶Paula08 lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Badania 04.04:
Ja nie byłam wpisana na testowania bo owulacja mi wychodziła dzień po powrocie ze Sri Lanki , a nocowaliśmy w Warszawie i mojej cioci, wcześniej długie loty itd więc nie było jak się wstrzelić. Ale okres powinnam dostać wczoraj, dzisiaj dalej nic, więc testowałam, ale oczywiście biało. Bez zaskoczenia (chociaż w teorii plemnik potrafi przeżyć 5 dni, więc już sama nie wiem.. ). No ale ani ciąży ani okresu. Ale może po podróży się poprzestawiało coś
. Aczkolwiek ostatnie 3 cykle miałam równo 27 dni, więc byłam szczęśliwa że jest dobrze pod tym kątem..
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438 -
SanderkaA wrote:Niestety, musimy walczyć dalej 🥺🫶
W dodatku widzę, że staramy się o 🤰🏼👶🏼 od tego samego czasu….oby w końcu zaświeciło u nas słońce 🙏🏾💛🍀SanderkaA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
beautifullady wrote:A zapomniałam napisać, że drożność z lipiodolem miałam robioną na NFZ w Pyskowicach
I teraz wszystkie odpalają mapę i sprawdzają gdzie są Pyskowice 😝😁Powder, Darrika, Dżozu, beautifullady, Loraa, grazka0022, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:I teraz wszystkie odpalają mapę i sprawdzają gdzie są Pyskowice 😝😁
CrazyDaisy, ater, Dżozu, beautifullady, Liliuszka_2024, karczoch321, Olisska, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
beautifullady wrote:Miałaś robioną samą biopsję? Ja mam mieć biopsję podczas histero
Choinka123, beautifullady lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
SanderkaA wrote:Też mam taką nadzieję że w końcu się uda lecz teraz w nowym cyklu nie będziemy możliwości mieć aby się starać więc dopiero w maju będzie opcja czyli jak się uda to będzie lutowy bobas po mamusi 🙈 bardzo szkoda że się nie udało 🥺 zła jestem że nie będziemy mieli możliwości starać się w nowym cyklu 😅
No to będziemy mieć obie lutowe maluchy🥹
Też u nas raczej będą odpadać starania teraz, więc nastawiam się na maj. Także widzimy się na lutowych mamuśkach!SanderkaA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨