X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    W tej chwili podejrzewa zapalenie endometrium i chce zrobić histeroskopię
    Rozumiem, ja miałam wykluczone zapalenie endometrium bo miałam robioną biopsję. Okropne doświadczenie i ból ale przynajmniej zostało to wykluczone. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko się dało wyleczyć!

beautifullady, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

29 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie od wrzesnia 2023 lametta + duphaston
    Wrzesień 2024 Dietetyk, Naprotechnologia
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem,
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    02.09.2025 połówkowe 380g zdrowej Dziewczynki
    05.11.2025 1338g rośniemy!
    preg.png
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frytka wrote:
    W końcu uzupełniłam swój profil o opis i zdjęcie profilowe. Jak wam się podoba mój pingwinek? 😂

@Dżozu Bardzo zazdroszczę, że nie masz problemów z pracą - gdzie taką znaleźć? 🫣 Ja to zawsze mam pecha, co kolejna to gorsza…

@Sanderka @Beautifilllady tulę mocno 🫂

Dziewczyny, macie może doświadczenie z lekiem Jodid? W lutym przepisała mi go moja endokrynolog, wtedy dała mi też zielone światło jeśli chodzi o starania o dziecko. Oprócz tego standardowo, magnez, kwas foliowy i witaminę D. Szczerze to nie byłam przekonana do tego, żeby go stosować, bo wyniki tarczycowe miałam w lutym dobre a słyszałam, że od przyjmowania jodu można nabawić się nadczynności.. Ale stwierdziłam, że posłucham lekarza i będę go brać codziennie. Kontrolna wizyta w maju lub szybciej, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Stąd też moje pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby mi coś podpowiedzieć, jak to było w waszym przypadku?
    Brałam Jodid w zeszłym roku. Wyniki tarczycowe też miałam ok, ale endokrynolog stwierdziła u mnie Hashimoto. Aktualnie nie biorę jodu, bo lipiodol sam w sobie ma dużo jodu.

👱‍♀️ 28 🧑‍💼 30🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    08.2024 - immunologia ok (KIR, HLA-C)
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    02.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
    7.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
    8.2025 - naprotechnolog się poddaje, wg niego powinnam być już w ciąży
    11.08.2025 - wizyta w klinice leczenia endometriozy

Aktualnie 40cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ojej, czekaj, to ja coś przegapiłam. Zrozumiałam, że startowałaś na inne stanowisko które dostał ktoś inny, ale jednocześnie zostałaś bez pracy? 😬🫣
    Moje stanowisko zostało zlikwidowane w zwolnieniach. I dostałam „cudowną możliwość” znalezienia sobie pracy wewnątrz na własną rękę w trakcie okresu wypowiedzenia. I jeśli bym znalazła, to podpisuję aneks do obecnej rozmowy, a jeśli nie to au revoir i kop w tyłek na rozpęd. To było obecnie jedyne stanowisko w moim obszarze, więc raczej nie uda się zostać 😔 najlepsze jest to, że zatrudnili mnie rok temu w lipcu i wtedy stworzyli to stanowisko. Długo go nie utrzymali…

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Co do drożności to rozumiem że akurat w waszym przypadku kończycie starania i już nie ma sensu, ale faktycznie jak się długo nie udaje to warto zrobić. Niestety właśnie nie ma gwarancji że jeśli już raz była ciąża i był drożny to nadal jest. A rodziłaś córę naturalnie czy przez cc? Po cc jest też duże ryzyko pojawienia się zrostów, w ogóle po każdej ingerencji w tym obrębie. No badanie nie należy do przyjemnych 🥲

Naturalnie rodziłam akurat no i teraz był biochem, owulka z lewego jajnika więc liczę, że chociaż ten jest drożny. Zapewne gdyby czekały nas jeszcze miesiące starań to poszłabym na to badanie, ale w naszej sytuacji bez sensu akurat

Olisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frytka wrote:
    W końcu uzupełniłam swój profil o opis i zdjęcie profilowe. Jak wam się podoba mój pingwinek? 😂

@Dżozu Bardzo zazdroszczę, że nie masz problemów z pracą - gdzie taką znaleźć? 🫣 Ja to zawsze mam pecha, co kolejna to gorsza…

Dziewczyny, macie może doświadczenie z lekiem Jodid? W lutym przepisała mi go moja endokrynolog, wtedy dała mi też zielone światło jeśli chodzi o starania o dziecko. Oprócz tego standardowo, magnez, kwas foliowy i witaminę D. Szczerze to nie byłam przekonana do tego, żeby go stosować, bo wyniki tarczycowe miałam w lutym dobre a słyszałam, że od przyjmowania jodu można nabawić się nadczynności.. Ale stwierdziłam, że posłucham lekarza i będę go brać codziennie. Kontrolna wizyta w maju lub szybciej, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Stąd też moje pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby mi coś podpowiedzieć, jak to było w waszym przypadku?

Praca w kulturze. Na pewno zarobki nie sa tak atrakcyjne jak w IT 🤪 dlatego jak widzę 3 tys. za drożność z lipidolem to serce mi staje 🤣

Zosia667 lubi tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️

⏳17.12 - wizyta ginekologiczna
    ⏳7.01.2026 - III prenatalne

preg.png
  • Meggi_** Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tule za biele i te wredne 🐒! Oby to był pierwszy dzień Waszej ciąży 💜

Jeśli chodzi o drożność to ja miałam zwykle HSG. Moja gin sama stwierdzila po jednej stymulacji zeby zrobić, bo jestem po cc i rzeczywiście jakies zrosciki byly. Robilam na NFZ, ale pracuje w szpitalu wiec no nie wyobrażałam sobie, żeby za to płacić, tym bardziej widząc ceny 🤷‍♀️ i tak, trzeba było przyjąć sie na oddział, ja wzielam dzień urlopu, bo nie chciałam nikomu mowic, ale dają 1 dzień zwolnienia normalnie. Plus na 5dni miałam antybiotyk. Dla mnie samo badanie bylo nieprzyjemne, nie nazwałabym tego bólem tylko bardzo dużym dyskomfortem. Ale też coś tam "przepchalo" wiec pewnie dlatego. W tym cyklu po HSG odpuściliśmy, ale zobaczymy jak w następnym, czy to pomoglo i zaskoczy.

Wspolczuje Wam bardzo z ta praca, jakby nie patrzeć w tych czasach stabilne zatrudnienie to jednak duzy komfort. Ja bardzo lubię swoja prace i na ten moment nie wiem co musiałoby się stać zebym chciała zmieniac, czy zeby były zwolnienia. Trzymajcie się dziewczyny!

karczoch321, frytka, Marzycielka94, Paula08, Paula08 lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑
    2021 naturals 3cs 👸
    Starania o rodzeństwo od 05.2024

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    27.03.2025 HSG ✔️/❌️
    Jajowody drożne, ale w zrostach 😔

✔️TSH - 1,088
    ✔️Ferrytyna - 31,3 ➡️ 50,22
    ✔️Wit D - 81,7 🙃

I IVF 07/25 1🥚0 ❄️
    08/25 ET 2AB ❌️ beta <2.3
    II IVF długi protokół
    7.10 ET ❌️ beta <2.3
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Moje stanowisko zostało zlikwidowane w zwolnieniach. I dostałam „cudowną możliwość” znalezienia sobie pracy wewnątrz na własną rękę w trakcie okresu wypowiedzenia. I jeśli bym znalazła, to podpisuję aneks do obecnej rozmowy, a jeśli nie to au revoir i kop w tyłek na rozpęd. To było obecnie jedyne stanowisko w moim obszarze, więc raczej nie uda się zostać 😔 najlepsze jest to, że zatrudnili mnie rok temu w lipcu i wtedy stworzyli to stanowisko. Długo go nie utrzymali…

Omg, to współczuję. Tym bardziej, że narobili Ci tylko nadziei, że jest szansa zostać 🙄
    Ja jeśli dostanę wypowiedzenie to jedyna nadzieja w tym, ze w maju zajdę w ciążę.
    Bo jeśli ciąża liczy się od pierwszego dnia okresu to nawet jeśli test będzie pozytywny na początku maja, gdy wypowiedzenie będzie już w trakcie to wtedy muszą je cofnąć.
    Ale to jeszcze muszę z kimś skonsultować. No i patrząc na różne okoliczności to nie spodziewam się, że akurat w tym cyklu zaskoczy 😕

Dżozu, bo cena szalona, myślałam, że to trochę mniejszy koszt 😬

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 17 cs - 3x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą

💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
    AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
    ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅

🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Omg, to współczuję. Tym bardziej, że narobili Ci tylko nadziei, że jest szansa zostać 🙄
    Ja jeśli dostanę wypowiedzenie to jedyna nadzieja w tym, ze w maju zajdę w ciążę.
    Bo jeśli ciąża liczy się od pierwszego dnia okresu to nawet jeśli test będzie pozytywny na początku maja, gdy wypowiedzenie będzie już w trakcie to wtedy muszą je cofnąć.
    Ale to jeszcze muszę z kimś skonsultować. No i patrząc na różne okoliczności to nie spodziewam się, że akurat w tym cyklu zaskoczy 😕

Dżozu, bo cena szalona, myślałam, że to trochę mniejszy koszt 😬
    Niestety, dałam się i miałam poczucie, że to się uda, więc wczoraj dostałam morką szmatą 😔 ale nie poddaję się, jak wrócimy z Malty (mam nadzieję, że już z Jaśminką na pokładzie! 🤞🏻) to biorę się za spamowanie CV.

Co do ceny, to ja też wypadłam z klapków. Myślałam, że to bardziej 500 🤪🙈

NinaB, Zosia667 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• SanderkaA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Sanderka, beautifullady 🫂🫂🫂 przykro mi, że się nie udało. Też się czułam jakaś taka bardzo oszukana w tym cyklu.
    Następny cykl będzie Wasz z pewnością!! ✨
    Może bobaski nie chciały do nas teraz przyjść, żeby nie być najmłodsze w klasie. Wolą się urodzić w styczniu 😁

Też mam taką nadzieję że w końcu się uda lecz teraz w nowym cyklu nie będziemy możliwości mieć aby się starać więc dopiero w maju będzie opcja czyli jak się uda to będzie lutowy bobas po mamusi 🙈 bardzo szkoda że się nie udało 🥺 zła jestem że nie będziemy mieli możliwości starać się w nowym cyklu 😅

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
    Badania 6.05:
    TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
    Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )

26/05:
    Prolaktyna : 11 ✅
    USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌

➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳

➡️ 23/06 :
    Prolaktyna : 10 ✅
    USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
    MUCH : czysto ✅
    Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.

➡️ Badanie drożności jajowodów?

Wysłany: 8 kwietnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Ja w styczniu płaciłam 3100zł, w zeszłym roku jeszcze widziałam cenę chyba 2800zł
    A zapomniałam napisać, że drożność z lipiodolem miałam robioną na NFZ w Pyskowicach

karczoch321, grazka0022 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28 🧑‍💼 30🐰🐰
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    02.2025 - 💔😥
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol

Aktualnie 40cs

• Darrika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też te kwoty za drożność powalają 😬 przecież to jeszcze w styczniu była prawie cała moja pensja 🤣

A jeszcze mieliśmy mieć system premiowy od marca tego roku w końcu już działający i dopracowany (słyszę to od 2,5 roku, a w kwietniu na końcu stuknie mi 3 lata stażu w firmie) ale oczywiście z przyczyn nieprzewidzianych i niezależnych się przesunęło, kiedyś będzie blabla dobrze, że chociaż te parę zł podwyżki wpadło i jakoś leci to życie. A właśnie z drugiej strony jak patrze na rynek pracy, to się cieszę, że w ogóle mam prace i to jeszcze zdalna, za każde narzekanie powinnam dostać po łapach 🤣 więc już nie marudze tyle co w zeszłym roku haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:22

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.

Wysłany: 8 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Rozumiem, ja miałam wykluczone zapalenie endometrium bo miałam robioną biopsję. Okropne doświadczenie i ból ale przynajmniej zostało to wykluczone. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko się dało wyleczyć!
    Miałaś robioną samą biopsję? Ja mam mieć biopsję podczas histero

👱‍♀️ 28 🧑‍💼 30🐰🐰
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    02.2025 - 💔😥

Aktualnie 40cs

• SanderkaA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frytka wrote:

Ja stosuje jodid od stycznia przepisany przez endokrynolog i nie widziałam żadnej poprawy, moje TSH nadal było powyżej 3,5 (wynik z 4go kwietnia) ale powiedziała aby dodatkowo zażywać. Oczywiście biorę też Euthyrox 25.

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Badania 6.05:

26/05:

➡️ 23/06 :

• SanderkaA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula08 wrote:
    🫂 bo czuje się dokładnie dzisiaj tak samo po porannym testowaniu… 😣 totalnie nie wiem co jest nie tak… 🤷🏽‍♀️🤦🏼‍♀️

Niestety, musimy walczyć dalej 🥺🫶

Paula08 lubi tę wiadomość

Badania 04.04:

Badania 6.05:

26/05:

➡️ 23/06 :

• Nefretam Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam wpisana na testowania bo owulacja mi wychodziła dzień po powrocie ze Sri Lanki , a nocowaliśmy w Warszawie i mojej cioci, wcześniej długie loty itd więc nie było jak się wstrzelić. Ale okres powinnam dostać wczoraj, dzisiaj dalej nic, więc testowałam, ale oczywiście biało. Bez zaskoczenia (chociaż w teorii plemnik potrafi przeżyć 5 dni, więc już sama nie wiem.. ). No ale ani ciąży ani okresu. Ale może po podróży się poprzestawiało coś :/. Aczkolwiek ostatnie 3 cykle miałam równo 27 dni, więc byłam szczęśliwa że jest dobrze pod tym kątem..

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)
    20.11 2780g (35+4)
    2.12 3100g (37+2)
    16.12 3480g (39+2)

22.12 🏥

preg.png
  • Paula08 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Niestety, musimy walczyć dalej 🥺🫶

W dodatku widzę, że staramy się o 🤰🏼👶🏼 od tego samego czasu….oby w końcu zaświeciło u nas słońce 🙏🏾💛🍀

SanderkaA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️30🙋🏽‍♂️32 +🐶

Starania od 6 miesięcy.
    Regularne cykle 29 dni.
    Obydwa jajowody niedrożne 😖❌❌
    Podchodzimy do IVF 🤞🏽

👩🏽
    Amh 3,84
    LH 5,70
    FSH 5,45
    SHBG 116,6
    Tsh 1,53
    Ft4 1,09
    Prolaktyna 24,29
    Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
    Estradiol 3dc 30,4
    Ferrytyna 13,61🔽
    Cytologia ✅

👨🏽 wyniki nasienia :
    Koncentracja 42 mln
    Całkowita liczba plemników 248 mln
    Ruch całkowity 57
    Morfologia: 3%🔽

Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    A zapomniałam napisać, że drożność z lipiodolem miałam robioną na NFZ w Pyskowicach

I teraz wszystkie odpalają mapę i sprawdzają gdzie są Pyskowice 😝😁

Powder, Darrika, Dżozu, beautifullady, Loraa, grazka0022, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 17 cs - 3x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą

💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
    AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
    ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅

🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    I teraz wszystkie odpalają mapę i sprawdzają gdzie są Pyskowice 😝😁
    A potem w tv będą mówić o nagłym wzroście turystyki w Pyskowicach, mieście płodności xddd

CrazyDaisy, ater, Dżozu, beautifullady, Liliuszka_2024, karczoch321, Olisska, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Miałaś robioną samą biopsję? Ja mam mieć biopsję podczas histero
    Tak, samą biopsję

Choinka123, beautifullady lubią tę wiadomość

29 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie od wrzesnia 2023 lametta + duphaston
    Wrzesień 2024 Dietetyk, Naprotechnologia
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem,
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    02.09.2025 połówkowe 380g zdrowej Dziewczynki
    05.11.2025 1338g rośniemy!
    preg.png
  • ater Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Też mam taką nadzieję że w końcu się uda lecz teraz w nowym cyklu nie będziemy możliwości mieć aby się starać więc dopiero w maju będzie opcja czyli jak się uda to będzie lutowy bobas po mamusi 🙈 bardzo szkoda że się nie udało 🥺 zła jestem że nie będziemy mieli możliwości starać się w nowym cyklu 😅

No to będziemy mieć obie lutowe maluchy🥹
    Też u nas raczej będą odpadać starania teraz, więc nastawiam się na maj. Także widzimy się na lutowych mamuśkach!

SanderkaA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    ❕MTHFR hetero, PAI hetero
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ