X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Tulę za biele i @ 🥺🫶

Ja się muszę przyznać, dzisiaj zrobiłam test, 12 dpo, 25 dc i biel nad bielą. Tak mi się smutno zrobiło… że teraz już tylko czekać na @. Może po prostu łatwiej będzie mi przyswoić się do momentu @. Smutas dzisiaj na maxa i zmęczenie tymi cyklami.
    Przytulam na pocieszenie 🫂🙃

SanderkaA lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    U mnie dziś 15dpo i biel na teście. Czekam na 🐒 i w przyszłym tygodniu czeka mnie histeroskopia.
    Miałam taką iskierkę nadziei, że może w tym cyklu się uda pomimo, że lekarz na ostatniej wizycie stwierdził u mnie brak poprawy a nawet zmniejszenie grubości endometrium chociaż już i tak było bardzo cienkie. A z takim endometrium ciąża jest mało prawdopodobna.
    🫂❤️

beautifullady lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderka, beautifullady tulę mocno 🫂🩷

Kurczę, ja się teraz zaczęłam stresować swoim endometrium, bo wczoraj miało 5mm przy pęcherzyku 18mm, owulacja przewidziana na jutro, ewentualnie pojutrze i schizuję, czy dociągnie do tych 8mm przynajmniej (jak w poprzednim cyklu) i czy mogę jeszcze cokolwiek wesprzeć, jak się najem morelek np 🤪 gin powiedziała, że endometrium ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:49

beautifullady, Marzycielka94, SanderkaA lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🕰️ cykle 29-31 dni
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%

🤞🏻team #rodzew2026 ✨
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A mogę podpytać w jakiej branży pracujesz? Ja wam powiem, że patrząc po tym, że wokół same zwolnienia, to nie wiem, czy cokolwiek znajdę 😩

A co do drożności, to ja wczoraj usłyszałam pierwszy raz taką sugestię podczas monitoringu, jak wspomniałam, że jesteśmy rok bez zabezpieczenia. Że warto zrobić.

IT, Edtech. Ciężki temat, dużo zwolnień dookoła teraz widzę, nie wiem jak będzie z nową pracą.
    Ogólnie jeśli się załapie na te zwolnienia to plus jest taki, że jest okres wypowiedzenia, odprawa itd.
    Kwestia ciągłości starań to będzie pewnie kwestia przeliczenia jak to wszystko pogodzić zakładając różne scenariusze. Też nie ukrywam, że w tym momencie żyję sobie na jakims tam poziomie którego jedna wypłata nie zapewni, oszczędności dla mnie w takim przypadku nie są do ruszenia na zachcianki, pamiętam swoje biedne i chude lata i pewnie, że jak będzie trzeba to sobie dam rade, ale jednak ta stabilność i komfort są dla mnie bardzo ważne - jakkolwiek materialistycznie by to nie zabrzmiało 😅
    Ale na razie się nie nakręcam, bo i tak nic nie wiadomo, tylko rozważam różne opcje, bo lubię mieć plan a, b i c 😝

Co do drożności - ja endo nie mam, ale czy ciąża pozamaciczna nie jest już sama w sobie wskazaniem?
    Obstawiam, że w luxmedzie nikt mi tego nie zrobi, więc chyba najlepiej szukać lekarza na NFZ? Czy wtedy trochę nagiąć fakty i powiedzieć, że staramy się już rok?

@CrazyDaisy A jeśli prywatnie to w ogóle na jakiś koszt takiego zabiegu się szykowac w tej wersji pro z lipiodolem?

Tak tez kombinuje jakby to ewentualnie ogarnąć póki mam umowę, ubezpieczenie, mogę iść na L4 itd :P

Powder, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • beautifullady Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Sanderka, beautifullady tulę mocno 🫂🩷

Kurczę, ja się teraz zaczęłam stresować swoim endometrium, bo wczoraj miało 5mm przy pęcherzyku 18mm, owulacja przewidziana na jutro, ewentualnie pojutrze i schizuję, czy dociągnie do tych 8mm przynajmniej (jak w poprzednim cyklu) i czy mogę jeszcze cokolwiek wesprzeć, jak się najem morelek np 🤪 gin powiedziała, że endometrium ok.
    Ja miałam endometrium 8mm w 21 dc a cykle 27 dniowe. U mnie jest podejrzenie zapalenia endometrium, bo kilka miesięcy suplementacji na pogrubienie nic nie dało.

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów, podejrzenie zapalenia endometrium

Aktualnie 34cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, cienkie endometrium

f863f40fa8a3bb7387bc796999c726be.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    IT, Edtech. Ciężki temat, dużo zwolnień dookoła teraz widzę, nie wiem jak będzie z nową pracą.
    Ogólnie jeśli się załapie na te zwolnienia to plus jest taki, że jest okres wypowiedzenia, odprawa itd.
    Kwestia ciągłości starań to będzie pewnie kwestia przeliczenia jak to wszystko pogodzić zakładając różne scenariusze. Też nie ukrywam, że w tym momencie żyję sobie na jakims tam poziomie którego jedna wypłata nie zapewni, oszczędności dla mnie w takim przypadku nie są do ruszenia na zachcianki, pamiętam swoje biedne i chude lata i pewnie, że jak będzie trzeba to sobie dam rade, ale jednak ta stabilność i komfort są dla mnie bardzo ważne - jakkolwiek materialistycznie by to nie zabrzmiało 😅
    Ale na razie się nie nakręcam, bo i tak nic nie wiadomo, tylko rozważam różne opcje, bo lubię mieć plan a, b i c 😝

Co do drożności - ja endo nie mam, ale czy ciąża pozamaciczna nie jest już sama w sobie wskazaniem?
    Obstawiam, że w luxmedzie nikt mi tego nie zrobi, więc chyba najlepiej szukać lekarza na NFZ? Czy wtedy trochę nagiąć fakty i powiedzieć, że staramy się już rok?

@CrazyDaisy A jeśli prywatnie to w ogóle na jakiś koszt takiego zabiegu się szykowac w tej wersji pro z lipiodolem?

Tak tez kombinuje jakby to ewentualnie ogarnąć póki mam umowę, ubezpieczenie, mogę iść na L4 itd :P
    Tak myślałam w sumie, ja wprawdzie formalnie FMCG, ale oddział IT i tylko nas dotknęły zwolnienia. Na szczęście mam „spokój” na kilka miesięcy z odprawy, ale wiadomo, że prawdziwym spokojem to wcale nie jest.
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Dawaj znać 🤞🏻🩷

karczoch321 lubi tę wiadomość

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%

🤞🏻team #rodzew2026 ✨
  • Dżozu Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie Wam współczuję tych jaj z pracą...moj chłop ma stresujaca pracę i często ciezko mu nawet odpoczywać, czy choćby na chwilę odciąc mysli od pracy, więc trochę wiem z drugiej strony jak to jest. Ale widmo zwolnienia, tak jak u Was, to już wgl stres wywalony w kosmos 🤯

U mnie moze warunki idealne nie są, ale wgl nie moge narzekać na stres, monotonność czy jakis wyzysk. Jest spoko.

Paula08 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
  • brilka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch, przykro mi że musisz teraz się stresować kwestią pracy. Mam nadzieję, że ominie cię zwolnienie, a jeśli będziesz w tej pechowej grupie to że szybciutko prześlizgniesz się do nowej pracy na lepszych warunkach i przynoszącej ci więcej satysfakcji.

Co do drożności to warto ją zrobić po jakimś czasie starań, bo niedrożne jajowody generalnie są bezobjawowe (objawem jest brak ciąży 🤪). U mnie ginekolog zasugerowała, że może mam niedrożny prawy jajowód po tym jak jej powiedziałam, że usg z prawej strony mnie boli na każdej wizycie. No i się sprawdziło, choć to pewnie był przypadek 🤷🏻‍♀️

Marzycielka94, Powder, karczoch321, Paula08, Olisska lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
    ⌛️HLA-C

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    U mnie dziś 15dpo i biel na teście. Czekam na 🐒 i w przyszłym tygodniu czeka mnie histeroskopia.
    Miałam taką iskierkę nadziei, że może w tym cyklu się uda pomimo, że lekarz na ostatniej wizycie stwierdził u mnie brak poprawy a nawet zmniejszenie grubości endometrium chociaż już i tak było bardzo cienkie. A z takim endometrium ciąża jest mało prawdopodobna.

Też miałam problem z cienkim endometrium I lekarz u mnie wdrożył Adalift 1-8 dc i w zeszłym cyklu pięknie mi uroslo do około 11 mm przed owulacją a po owulce miałam aż 17mm. Pytałaś lekarza o leki na pogrubienie?

beautifullady lubi tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Karczoch, przykro mi że musisz teraz się stresować kwestią pracy. Mam nadzieję, że ominie cię zwolnienie, a jeśli będziesz w tej pechowej grupie to że szybciutko prześlizgniesz się do nowej pracy na lepszych warunkach i przynoszącej ci więcej satysfakcji.

Co do drożności to warto ją zrobić po jakimś czasie starań, bo niedrożne jajowody generalnie są bezobjawowe (objawem jest brak ciąży 🤪). U mnie ginekolog zasugerowała, że może mam niedrożny prawy jajowód po tym jak jej powiedziałam, że usg z prawej strony mnie boli na każdej wizycie. No i się sprawdziło, choć to pewnie był przypadek 🤷🏻‍♀️

Najgorsze jest to, że w sumie lubię swoja pracę i zespoł, więc w ogóle w zasadzie nie brałam pod uwagę scenariusza że zmiana 🤣 no, ale nic, życie (jest
    nobelom 😝)

Powder, no właśnie ten spokój i zabezpieczenie jest takie pozorne. Ten okres też się w końcu skończy, a jednak taka ciągłość zatrudnienia daje spokój w głowie.

W takim razie jak będę na kolejnej kontroli z tymi resztkami pozamacicznej to zapytam się lekarza o tę drożność. Chociaż rozważam też pójście w między czasie do innego ginekologa, może będzie miał jakies inne pomysły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 10:15

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵

Wysłany: 8 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Też miałam problem z cienkim endometrium I lekarz u mnie wdrożył Adalift 1-8 dc i w zeszłym cyklu pięknie mi uroslo do około 11 mm przed owulacją a po owulce miałam aż 17mm. Pytałaś lekarza o leki na pogrubienie?
    W tej chwili podejrzewa zapalenie endometrium i chce zrobić histeroskopię

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów, podejrzenie zapalenia endometrium

Aktualnie 34cs

• ater Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderka, beautifullady 🫂🫂🫂 przykro mi, że się nie udało. Też się czułam jakaś taka bardzo oszukana w tym cyklu.
    Następny cykl będzie Wasz z pewnością!! ✨
    Może bobaski nie chciały do nas teraz przyjść, żeby nie być najmłodsze w klasie. Wolą się urodzić w styczniu 😁

beautifullady, SanderkaA, Marzycielka94, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Za lipiodol płaciłam około 2700 zł ale nie trzeba było ponosić kosztów posiewów bo dostałam antybiotyk po zabiegu na 3 dni.
    Zwykle sono hsg kosztowało mnie 1200 około plus koszty MUCHa czyli razem kolo 2k

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Za lipiodol płaciłam około 2700 zł ale nie trzeba było ponosić kosztów posiewów bo dostałam antybiotyk po zabiegu na 3 dni.
    Zwykle sono hsg kosztowało mnie 1200 około plus koszty MUCHa czyli razem kolo 2k
    A na ile przed zabiegiem robiłaś MUCHa? Ile ono jest „ważne” w kontekście HyCoSy? Pytam, bo już gram w szachy 7d, żeby wykorzystać skierowanie z Medicovera, które mam na wymaz, póki jeszcze mam pakiet z pracy do końca miesiąca 😩

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%

🤞🏻team #rodzew2026 ✨

Wysłany: 8 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Ja w styczniu płaciłam 3100zł, w zeszłym roku jeszcze widziałam cenę chyba 2800zł

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥

Aktualnie 34cs

• Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba przyszła małpa co prawda delikatnie plamie ale ból brzucha mam okropny. Dawno nie bolało mnie tak przy okresie 😔a jeszcze idę do pracy więc w ogóle ciężki dzień mnie czeka.

• frytka Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu uzupełniłam swój profil o opis i zdjęcie profilowe. Jak wam się podoba mój pingwinek? 😂

@Dżozu Bardzo zazdroszczę, że nie masz problemów z pracą - gdzie taką znaleźć? 🫣 Ja to zawsze mam pecha, co kolejna to gorsza…

@Sanderka @Beautifilllady tulę mocno 🫂

Dziewczyny, macie może doświadczenie z lekiem Jodid? W lutym przepisała mi go moja endokrynolog, wtedy dała mi też zielone światło jeśli chodzi o starania o dziecko. Oprócz tego standardowo, magnez, kwas foliowy i witaminę D. Szczerze to nie byłam przekonana do tego, żeby go stosować, bo wyniki tarczycowe miałam w lutym dobre a słyszałam, że od przyjmowania jodu można nabawić się nadczynności.. Ale stwierdziłam, że posłucham lekarza i będę go brać codziennie. Kontrolna wizyta w maju lub szybciej, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Stąd też moje pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby mi coś podpowiedzieć, jak to było w waszym przypadku?

Powder, beautifullady, Dżozu, Darrika, SanderkaA, Marzycielka94, NinaB lubią tę wiadomość

👩👨 28 + 😺 1

🚺
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Insulinooporność
    Pokrzywka

Cykle regularne 28-31

💊
    Euthyrox n100
    Jodid 200
    Witamina D 2000, Magnez, kwas foliowy

🚹
    Brak zdiagnozowanych zaburzeń

Starania od 02/2025

⏸️ 11/04 🫶

Beta HCG:
    12.04 - 184,0
    15.04 - 677,0
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A na ile przed zabiegiem robiłaś MUCHa? Ile ono jest „ważne” w kontekście HyCoSy? Pytam, bo już gram w szachy 7d, żeby wykorzystać skierowanie z Medicovera, które mam na wymaz, póki jeszcze mam pakiet z pracy do końca miesiąca 😩

Ojej, czekaj, to ja coś przegapiłam. Zrozumiałam, że startowałaś na inne stanowisko które dostał ktoś inny, ale jednocześnie zostałaś bez pracy? 😬🫣

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
  • Paula08 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Tulę za biele i @ 🥺🫶

Ja się muszę przyznać, dzisiaj zrobiłam test, 12 dpo, 25 dc i biel nad bielą. Tak mi się smutno zrobiło… że teraz już tylko czekać na @. Może po prostu łatwiej będzie mi przyswoić się do momentu @. Smutas dzisiaj na maxa i zmęczenie tymi cyklami.

🫂 bo czuje się dokładnie dzisiaj tak samo po porannym testowaniu… 😣 totalnie nie wiem co jest nie tak… 🤷🏽‍♀️🤦🏼‍♀️

🙋🏽‍♀️30🙋🏽‍♂️32 +🐶

Starania od 6 miesięcy.
    Regularne cykle 29 dni.

👩🏽
    Amh 3,84
    LH 5,70
    FSH 5,45
    SHBG 116,6
    Tsh 1,53
    Ft4 1,09
    Prolaktyna 24,29
    Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
    Estradiol 3dc 30,4
    Ferrytyna 13,61🔽
    Cytologia ✅

👨🏽 wyniki nasienia :
    Koncentracja 42 mln
    Całkowita liczba plemników 248 mln
    Ruch całkowity 57
    Morfologia: 3%🔽

Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊

Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾
  • Paula08 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Ja najchętniej już bym wykonała tą drożność i żałuję, że dopiero teraz ja będę robić (6cs).po @ w kwietniu. Ale jeśli wyjdzie, że wszystko okej to już wgl nie wiem co jest grane… 🤷🏽‍♀️

🙋🏽‍♀️30🙋🏽‍♂️32 +🐶

Starania od 6 miesięcy.
    Regularne cykle 29 dni.

👩🏽
    Amh 3,84
    LH 5,70
    FSH 5,45
    SHBG 116,6
    Tsh 1,53
    Ft4 1,09
    Prolaktyna 24,29
    Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
    Estradiol 3dc 30,4
    Ferrytyna 13,61🔽
    Cytologia ✅

👨🏽 wyniki nasienia :
    Koncentracja 42 mln
    Całkowita liczba plemników 248 mln
    Ruch całkowity 57
    Morfologia: 3%🔽

Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊

Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ