X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że dużo myślę o życiu, które byśmy z mężem mieli na wypadek, gdyby się nie udało. Na pewno nie chciałabym się starać ile mam sił, bez żadnego limitu, miesiąc w miesiąc ten stres, udało się czy się nie udało, przyszła @ czy to tylko uczucie wilgoci, czy jak zjem frytki raz w miesiącu to czy będzie okej, czy jednak taka zła dieta mi zaszkodzi. Jestem osobą wysoką wrażliwą, źle znoszę czas starań, żałuję straconego czasu, kiedy się nie staraliśmy, mam wrażenie, że miesiąc w miesiąc jak jestem coraz starsza to bedzie mi trudniej w te ciąże zajść. Czuję się jakbym była w takim trybie przetrwania, być może te emocje są skutkiem tego, że aktualnie mam 4 dc i za parę dni, wraz z przyjściem dni płodnych, będę bardziej zmotywowana i otwarta na to wszystko.
    Rozmawiałam też z mężem na temat starań, ale on w ogóle nie chce rozmawiać o tym w kontekście tego, co jeśli nam się nie uda, czy mówimy pas, czy pomyślimy o adopcji czy o in vitro, więc w sumie nic nie ustaliliśmy.

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Powiem Ci, że ja też mam w tym cyklu dużo płodnego śluzu. Ale już widzę po testach, że owulacja wcześnej nie nastąpi. Pewnie tak jak zawsze 17-18dc. Myślę, że ten śluz to zasługa wiesiołka. Natomiast cieszę się bo to znaczy, że moje środowisko jest teraz bardzo przyjazne nawet te kilka dni przed owu ☺️
    Widzisz a u mnie tego śluzu zazwyczaj jak niewiele parę dni przed owulacja, stad moge podejrzewac ze moze przyjsc wczesniej 🙃 Nie wspomagam się niczym aby poprawić jego jakoś bo w sumie w ciążę udało mi się zajść więc chyba taka ilość śluzu w moim przypadku jest wystarczająca 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ragazza jestem bardzo ciekawa tego Twojego wyniku i ogólnie całej procedury badania, ceny, napisz coś więcej jeśli możesz :)

Na wyniki czeka się do 8 dni z tego co widzę
    To ten pakiet:
    https://diag.pl/sklep/pakiety/infekcje-intymne-pakiet-badan-genetycznych-dla-kobiet-7-patogenow/

Wysyłają pudełko z wymazówką, instrukcją i kopertą zwrotną, nadałam zwrot w Żabce 😜
    Jak zobaczyłam instrukcję tej szczoteczki to się trochę zmartwiłam czy to tak łatwo ogarnę, ale jednak okazało się to być bardzo intuicyjne

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj był pik na testach owu, wieczorem kłucie jajnika, mąż wraca dzisiaj więc zobaczymy czy coś z tego jeszcze będzie w tym cyklu..

Rozumiem Was doskonale dziewczyny.. Zawsze chciałam mieć 2 dzieci, a teraz marzę o jednym zdrowym i szczęśliwym.. Nie biorę pod uwagę, że nam się nie uda, nie mam planu B, nie widzę sensu w dalszym życiu beż dziecka.. Mam przyjaciółki i znajomych, którzy otwarcie mówią, że nie planują dzieci i czują się spelnieni w życiu ale ja tak nie umiem.

kropka_aga, Loraa, Ritkaa, NinaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️35 👱‍♂️37
    04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu i życzę wszystkim pięknego poniedziałku ☀️🌷
    My w weekend byliśmy na chrzcinach. Nie dość, że widok takiego maluszka i szczęścia u innych jest ciężki to oczywiście nie obyło się bez cioteczkowych aluzji, że teraz czas na nas. Ta część rodziny akurat nie ma pojęcia o poronieniu i że od tego czasu nie mogliśmy jeszcze wrócić do starań 😪 No ale starałam się nie brać tego do siebie i nie dać sobie popsuć tego, że w końcu jakoś zebrałam się do kupy po przejściach ostatnich miesięcy.

S_va_88 lubi tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)

🧬 V R2 hetero
    🔬❌ homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
    🔜🏥 15.04 histeroskopia
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Totalnie się wzruszyłam czytając Wasze wpisy o staraniach o pierwsze dziecko.
    Totalnie się z Wami zgadzam. Czytając aż ukuło mnie ❤️ bo również staramy się o pierwsze.
    Dziś na poprawę humoru wstawię Wam fotke mojego dzisiejszego owulaka, wynik - ZERO. Totalnie zero.
    To są jakieś jaja
    IMG-20250414-080623.jpg

Czekam na wizytę u lekarza i aż mnie nosi co tu jest grane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:22

kropka_aga, Marzycielka94, NinaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Lani27 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Totalnie się z Wami zgadzam. Czytając aż ukuło mnie ❤️ bo również staramy się o pierwsze.
    Dziś na poprawę gumowy wstawię Wam fotke mojego dzisiejszego owulaka, wynik - ZERO. Totalnie zero.
    To są jakieś jaja
    IMG-20250414-080623.jpg

Zosia, może zaraz zacznie przyrastać. U mnie w pierwszych dniach okresu było ciemno a teraz też każdego dnia wartości spadają (aktualnie 0,16). Ale mam jeszcze kilka dni, to liczę na jakiś super skok 🙈

Zosia667 lubi tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
  • kropka_aga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Dziś na poprawę humoru wstawię Wam fotke mojego dzisiejszego owulaka, wynik - ZERO. Totalnie zero.
    To są jakieś jaja
    IMG-20250414-080623.jpg

U nas najlepsze jest to, że jak pojawił się temat dziecka bardziej poważnie, niż na ludzie to WSZYSTKO się u mnie posypało - dosłownie. Tak to miałam owulację jak w zegarku, cykle jak w zegarku... a teraz? Masakra. Owu powinna być w weekend, a jej nie widać, nie słychać... Do tego nadal mnie piersi bolą... już 3 tydzień, nie wiem co jest grane. Plamienia przed ostatnią @, hardcorowy PMS, cykl 36 dni. Do gina termin się zwolnić nie chce.... po prostu jaja :D

Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 1.8 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
    Testosteron 72 ❗️
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 wrote:
    Zosia, może zaraz zacznie przyrastać. U mnie w pierwszych dniach okresu było ciemno a teraz też każdego dnia wartości spadają (aktualnie 0,16). Ale mam jeszcze kilka dni, to liczę na jakiś super skok 🙈

W piątek miałam pęcherzyk 15.3mm
    Więc tak sobie na piechotę obliczyłam że owu dziś lub jutro powinna z tego być.
    Więc test powinien już coś majaczyć, wczoraj ledwo co a dziś totalne zero 🤯🤯🤯
    Żałuję że je kupiłam

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    To są jakieś jaja
    IMG-20250414-080623.jpg

To nie są jaja, to naturalne wbrew pozorom.
    Nawet podczas miesiączki, poziom LH może być na tyle niski, że nie jest wykrywalny przez testy owulacyjne (albo jest, ale jeśli trwa menstruacja, to nie należy się tym sugerować), ale po zakończeniu miesiączki, poziom LH może wzrosnąć nieco, co powoduje, że testy mogą wskazać słabszy pozytywny wynik. LH jest naturalnie obecny w organizmie przez cały cykl, ale tylko tuż przed owulacją jego poziom gwałtownie wzrasta. Zacznij na spokojnie testować po miesiączce.

Edit - sorka, nie zauważyłam, że to nie są twoje dni cyklu (CD 3/4). Tak czy inaczej, pik może by nagły i niespodziewany. Pamiętaj też o przerwie w piciu 2h przed testem. I nie z porannego moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:32

🤶 29l. 🎅34 l.

Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    U nas najlepsze jest to, że jak pojawił się temat dziecka bardziej poważnie, niż na ludzie to WSZYSTKO się u mnie posypało - dosłownie. Tak to miałam owulację jak w zegarku, cykle jak w zegarku... a teraz? Masakra. Owu powinna być w weekend, a jej nie widać, nie słychać... Do tego nadal mnie piersi bolą... już 3 tydzień, nie wiem co jest grane. Plamienia przed ostatnią @, hardcorowy PMS, cykl 36 dni. Do gina termin się zwolnić nie chce.... po prostu jaja :D

Totalnie rozumiem, ostatni cykl również jakich po@ebany w kosmos, plamienie od 5dpo. Myślałam że ten już będzie normalny, tymczasem 6dc dowiaduje się że pęcherzyk jest 15mm i wygląda to na 10/11 dc...
    Wszytsko się chrzani, jedynie się cieszę że dziś mam tego lekarza wiec oby się wszytsko wyjaśniło co tam się odpiernicza
    A na jakim etapie jesteś teraz?

kropka_aga lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia

Wysłany: 14 kwietnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Na wyniki czeka się do 8 dni z tego co widzę
    To ten pakiet:
    https://diag.pl/sklep/pakiety/infekcje-intymne-pakiet-badan-genetycznych-dla-kobiet-7-patogenow/

Wysyłają pudełko z wymazówką, instrukcją i kopertą zwrotną, nadałam zwrot w Żabce 😜
    Jak zobaczyłam instrukcję tej szczoteczki to się trochę zmartwiłam czy to tak łatwo ogarnę, ale jednak okazało się to być bardzo intuicyjne
    Trzymam kciuki za dobry wynik! A robiłaś kiedyś wymazy Mucha? Czy zdecydowałaś się na ten pakiet wysyłkowy zamiast Mucha?

👩 31

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    To nie są jaja, to naturalne wbrew pozorom.
    Nawet podczas miesiączki, poziom LH może być na tyle niski, że nie jest wykrywalny przez testy owulacyjne (albo jest, ale jeśli trwa menstruacja, to nie należy się tym sugerować), ale po zakończeniu miesiączki, poziom LH może wzrosnąć nieco, co powoduje, że testy mogą wskazać słabszy pozytywny wynik. LH jest naturalnie obecny w organizmie przez cały cykl, ale tylko tuż przed owulacją jego poziom gwałtownie wzrasta. Zacznij na spokojnie testować po miesiączce.

Edit - sorka, nie zauważyłam, że to nie są twoje dni cyklu (CD 3/4). Tak czy inaczej, pik może by nagły i niespodziewany. Pamiętaj też o przerwie w piciu 2h przed testem. I nie z porannego moczu.

Kochana już jestem po miesiączce.
    W piątek na USG był już pęcherzyk 15mm stąd moje rozkminy

AnMiPe lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia

Wysłany: 14 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Kochana już jestem po miesiączce.
    W piątek na USG był już pęcherzyk 15mm stąd moje rozkminy
    Zosiu, a może ginekolog sie pomylił i pęcherzyk nie jest tak duży, jak go obliczyła? Takie sytuacje też się mogą zdarzyć

👩 31

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • kropka_aga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Totalnie rozumiem, ostatni cykl również jakich po@ebany w kosmos, plamienie od 5dpo. Myślałam że ten już będzie normalny, tymczasem 6dc dowiaduje się że pęcherzyk jest 15mm i wygląda to na 10/11 dc...
    Wszytsko się chrzani, jedynie się cieszę że dziś mam tego lekarza wiec oby się wszytsko wyjaśniło co tam się odpiernicza
    A na jakim etapie jesteś teraz?
    Fajnie, że masz dzisiaj lekarza, ja poluję na termin :D
    u mnie obecnie 18dc... ten cykl pewnie też będzie dłuższy... Nawet mnie korciło aby jeszcze raz zatestować, bo ból piersi nakręca mózg, ale po co, @ niby była (wtedy robiłam 2 test), krótka i skąpa, ale ja ogólnie nie mam długiej @ ani jakieś obfitej, więc raczej w normie.

Jak Wy to robicie, że chodzicie tak często do gina na kontrolę pęcherzyka? Skąd macie terminy i czas :D :D

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 1.8 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
    Testosteron 72 ❗️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja wam powiem, że dużo myślę o życiu, które byśmy z mężem mieli na wypadek, gdyby się nie udało. Na pewno nie chciałabym się starać ile mam sił, bez żadnego limitu, miesiąc w miesiąc ten stres, udało się czy się nie udało, przyszła @ czy to tylko uczucie wilgoci, czy jak zjem frytki raz w miesiącu to czy będzie okej, czy jednak taka zła dieta mi zaszkodzi. Jestem osobą wysoką wrażliwą, źle znoszę czas starań, żałuję straconego czasu, kiedy się nie staraliśmy, mam wrażenie, że miesiąc w miesiąc jak jestem coraz starsza to bedzie mi trudniej w te ciąże zajść. Czuję się jakbym była w takim trybie przetrwania, być może te emocje są skutkiem tego, że aktualnie mam 4 dc i za parę dni, wraz z przyjściem dni płodnych, będę bardziej zmotywowana i otwarta na to wszystko.
    Rozmawiałam też z mężem na temat starań, ale on w ogóle nie chce rozmawiać o tym w kontekście tego, co jeśli nam się nie uda, czy mówimy pas, czy pomyślimy o adopcji czy o in vitro, więc w sumie nic nie ustaliliśmy.
    O witaj, ja dziś 3 dc i nastrój na poziomie Rowu Mariańskiego. Też miałam wczoraj z mężem poważną rozmowę, on też się martwi, ale uważa, że przeszkodą jest jakaś pierdoła i ten lakarz, do którego idziemy szybko znajdzie rozwiązanie. Ja tak optymistycznie nastawiona nie jestem. Tyle kasy już na to wszystko idzie, będzie szło jeszcze więcej. Boję się, że nie będzie ani dziecka ani nie wykończymy domu...

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀

Wysłany: 14 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    O witaj, ja dziś 3 dc i nastrój na poziomie Rowu Mariańskiego. Też miałam wczoraj z mężem poważną rozmowę, on też się martwi, ale uważa, że przeszkodą jest jakaś pierdoła i ten lakarz, do którego idziemy szybko znajdzie rozwiązanie. Ja tak optymistycznie nastawiona nie jestem. Tyle kasy już na to wszystko idzie, będzie szło jeszcze więcej. Boję się, że nie będzie ani dziecka ani nie wykończymy domu...
    My jesteśmy na podobnym etapie, też kasa idzie na wykończenie domu i na lekarzy, ale czasem to juz mam takie czarne myśli, że po co nam dom, skoro nasze dwójce starczyłoby spokojnie mieszkanie ..
    trzymam kciuki, żeby i u nas i u was okazała się jakaś pierdola, prosta do zaleczenia i ustalenia 😢

👩 31

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😊

Przeczytałam Wasze wiadomości z wczoraj i dziś i też mam taką refleksję, że jak się długo nie udaje a kobiety wokół nas zachodzą w ciąże i dzielą się swoim szczęściem to chcąc nie chcąc odczuwa się smutek i żal, że nam się nie udaje. Też mam wśród znajomych kilka par, które nie musiały się długo starać ale są wśród nich też pary po wielu stratach, badaniach, zabiegach i na podobnym etapie jak my. Nie każdy pewnie chce o wszystkim mówić. Ja o swoim biochemie powiedziałam tylko mamie i jednej przyjaciółce ( poza mężem oczywiście).
    Znam też dziewczyny posiadające już jedno czy dwójkę dzieci, które tak mocno jak ja chciałyby kolejne i nie chcą się godzić z życiem takim jakie mają teraz.
    Tulę mocno za biele i @. Wierzę, że słoneczko się w końcu do Was uśmiechnie☀️

Ja byłam mocno pozytywnie nastawiona na ten cykl ale w tej chwili nie czuję, żeby się specjalnie różnił od pozostałych. Dzisiaj 7 albo 8dpo i byłam zbadać proga. Nic mnie nie boli, mam trochę więcej śluzu ale to się zdarza w zasadzie w każdym cyklu. O dziwo piersi w ogóle nie czuję, więc progesteron może być niski. Lekarz tym razem zalecił nie brać duphastonu więc grzecznie czekam na to co przyniesie kwiecień.

Kciuki, jeśli któraś dzisiaj będzie testować🤞🏼

Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
  • ater Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z kolei jestem po wymazie - panelu urogenitalnym w diagnostyce. Ono bada 7 bakterii: 🦠 Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum oraz pierwotniaka Trichomonas vaginalis. Do tego zrobiłam jeszcze wymaz z pochwy, żeby mieć już tak na top wszystko ogarnięte i wiedzieć, że nic mi tak w środku nie robi kuku.

Samo badanie to tak jak cytologia, bo pobierane z szyjki (a wymazy z pochwy).

Na wyniki mam czekać max 8 dni, ale przyciągam mocno, że do piątku już będzie wszystko ✨

Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Zosiu, a może ginekolog sie pomylił i pęcherzyk nie jest tak duży, jak go obliczyła? Takie sytuacje też się mogą zdarzyć

Sprawdziłam już na tej fotce którą dostałam po wizycie i jak byk jest 15.3.

👸33 🧔 33
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ