X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Nie, dwa różne antybiotyki dostałam (najpierw Unidox, potem Cipronex). W zasadzie oprócz probiotyków, zrezygnowaniu ze słodkiego, banu na serduszkowanie w okresie leczenia i zmianie ręczników po każdym myciu, to nic więcej nie robiliśmy. Czekam właśnie dodatkowo na czacie u innego lekarza, zobaczymy co on powie.

Jest cały wątek tutaj na ovu o ureaplasmie to może coś tam bardzie się dowiesz, jeśli jeszcze tam nie byłaś ☺️
    Z tego co ja gdzieś tam wyczytałam to Azotrymycyna działa najlepiej na ureoplasme. Dobrze też brać probiotyk ustny do tego, szczególnie jak już były dwie kuracje antybiotykami.

I wiesz ona może być bezobjawowa, ale może powodować niepłodność, więc może po samym przeleczeniu zaskoczy i nie trzeba będzie drożności w ogóle robić 😊

Pacynka lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja miałam mierzyć temp. i oczywiscie co chwilę zapominam, więc już bez sensu w tym miesiącu chyba :D

U nas ogólnie jeśli chodzi o częstotliwość <3 to zawsze jest co 2 dni, max. 3, więc w razie czego chyba się trafi, w razie jakby owulacja wyskoczyła :D aczkolwiek u mnie owulacja objawia się mocno, nie mogę jej przegapic.

Chyba właśnie zaproponuje takie rozwiązanie i u nas.
    Bo u nas różnie to 💗 wypada, a zazwyczaj kiedy ja już widzę czy w apce czy po testach że zaczynają się płodne to zaczynam się spinać że w tym czasie to mur beton musi być.

Dzięki w sumie za podsunięcie rozwiązania

Marzycielka94, kropka_aga lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Totalnie jak u mnie.
    W jego oczach - ja przesadzam i wszystko widzę w czarnych barwach i niepotrzebnie te wszystkie badania bo się nakręcam i spinam.
    On - pełen luz, i na zasadzie uda się następnym razem

Ja bardzo bym chciała ten luz, i takie właśnie podejście ale jak mam się nie nakręcać, jak mam plamienie przez pół miesiąca.

Boje się że jak zrobi swoje badania i wyjdą kiepsko (znowu czarnowidzenie - mam to chyba we krwi) to on też straci zapał i wtedy to już oboje stracimy nadzieję że się uda.

Nie ukrywam, że gdzieś tam z tyłu głowy pomaga mi ten jego luz i jego pewność że w końcu się uda.

A co miałaś na myśli pisząc, że nastawia się na starania z takim samym zaangażowaniem jak dotychczas?
    Taki, taki luz jest potrzebny, ja to wszystko wiem, ale jestem też realistką i nie lubię kolorowania rzeczywistości. Jak mam jakąś stresującą sytuacje w życiu to o dziwo spokój daje mi czytanie o tej sytuacji, dowiedzenie się jak sobie z nią poradzić, co zrobić etc.
    Co do starań to żeby się nie zniechęcać i dalej próbować tak jak dotychczas, bez myśli, że się nam nie uda etc

S_va_88 lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • karasol Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja mam 2 pecherzyki w tym cyklu, jeden pekl naturalnie w 13dc a drugi ,,dobity,, w 15dc, aby zwiekszyc szanse przez ovitrelle.
    Mialam monitoring co 2 dni, wiec wiem ze oba ladnie pekly, jak to gin powiedziala ,,ksiazkowo,,.
    Dodatkowo dostalam dupka, bo mam cykle krotkie 23-26. Zla wiadomoscia przy tym cyklu bylo wykrycie polipa 7mm na szyjce, wiec jesli sie teraz nie uda to bede go usuwac.
    Dzis 22dc, czyli 9dpo 1 pecherzyka i oprocz malych ciagniec macicy (nie calego podbrzusza) kompletnie nic nie odnotowalam. A kazdego mca mialam nie takie juz objawy :D mam zrobic bete w pt,

Bergamotka94, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

12.2024 - 1 cs
    wspomagacze: wit D, kwas fol., Omega3, zelazo
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Jest cały wątek tutaj na ovu o ureaplasmie to może coś tam bardzie się dowiesz, jeśli jeszcze tam nie byłaś ☺️
    Z tego co ja gdzieś tam wyczytałam to Azotrymycyna działa najlepiej na ureoplasme. Dobrze też brać probiotyk ustny do tego, szczególnie jak już były dwie kuracje antybiotykami.

I wiesz ona może być bezobjawowa, ale może powodować niepłodność, więc może po samym przeleczeniu zaskoczy i nie trzeba będzie drożności w ogóle robić 😊

Tak, tak, przeglądałam już tamten wątek 😊 probiotyki bierzemy cały czas, a podejrzewam niedrożność jajowodów ze względu na operację na obu jajnikach, dodatkowo prawy jajnik mam przytulony do macicy. Obym się myliła i faktycznie urea były przyczyną 😄 dzięki! 🥰

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    10 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24 i podnosimy dalej)
    TSH, FT3, FT4, Anty TPO ✅
    Anty TG ❌ Podejrzenie Hashimoto
    Ureaplasma parvum - dwa nieudane leczenia, co dalej? ⏳

Badanie nasienia ✅
  • kropka_aga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Chyba właśnie zaproponuje takie rozwiązanie i u nas.
    Bo u nas różnie to 💗 wypada, a zazwyczaj kiedy ja już widzę czy w apce czy po testach że zaczynają się płodne to zaczynam się spinać że w tym czasie to mur beton musi być.

Dzięki w sumie za podsunięcie rozwiązania

Spoko :D wiem, że nie każdy tak może regularnie, różnie ludzie pracują. My akurat pracujemy w tych samych godzinach, więc wieczory zawsze razem :D Czasami się zdarzy codziennie, ale częściej co 2 dzień.

Zosia667 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 1.8 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
    Testosteron 72 ❗️
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam, ale jakiś taki zajęty weekend.

Frytka trzymam kciuki za super bezproblemową ciążę.

Za resztę trzymam kciuki w następnym cyklu.

Nie wiem czy możecie mi coś poradzić.
    Dzisiaj jestem już w 35 dniu cyklu (normlanie max 28dni). Testy negatywne (chociaż raz zwymiotowałam wieczorem i moj chłop już nałapał nadziei)

Nigdy nie miałam takiego opóźnienia, albo moze nie pamiętam, bo nie zawsze śledzilam cykl jakoś bardzo szczegółowo.
    Coś mogę zrobić czy powinnam czekać?
    Nie wiem czy to od podróży czy coś? Ale w listopadzie też byłam na innym kontynencie i okres był mniej więcej w porę ...

frytka, kropka_aga, Zosia667, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • White1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, 12dc, pęcherzyk po lewej, pęcherzyk po prawej po 20mm, zastrzyk podany 🥰
    Co do terminu końca starań - ciągle myślę, że jestem za młoda, żeby stawiać jakąkolwiek granicę, ale perspektywa lat starań jakoś mnie przeraża... ten rok starań był ciężki, ale trudno mi odpuścić skoro bez sztucznych cykli nie mam owulacji

Kokosik, Darrika, Nayeli, Kroliczek2411, Olisska, Zosia667, Justa28, NinaB, Marzycielka94, Belia, S_va_88, emilgiana lubią tę wiadomość

👧25 🧑26 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 Morfo 3% -> 4%
    Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
    Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
    HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ⏳️04 Lametta + Zivafert
  • kropka_aga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:

Dzisiaj jestem już w 35 dniu cyklu (normlanie max 28dni). Testy negatywne (chociaż raz zwymiotowałam wieczorem i moj chłop już nałapał nadziei)

Nigdy nie miałam takiego opóźnienia, albo moze nie pamiętam, bo nie zawsze śledzilam cykl jakoś bardzo szczegółowo.
    Nie wiem czy to od podróży czy coś? Ale w listopadzie też byłam na innym kontynencie i okres był mniej więcej w porę ...

Generalnie podróże też wpływają na cykl. Ja również mam regularne a w marcu miałam psikus - 36 dni, testy negatywne... poczekaj może jeszcze chwilę, zrób jeszcze jeden test, jak będzie negatyw i nie przyjdzie @ to leć do gina :)

Te wiosenne cykle widzę, że lubią poszaleć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 13:36

Nefretam lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 1.8 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
    Testosteron 72 ❗️
  • sandrac_94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:

Co prawda mam nadzieję, że u Ciebie to jednak ciąża ale chciałam dać Ci znać że ja miałam dokładnie tak samo w marcu. Normalnie cykle 28-30 dni, a ostatni okres spóźniał mi się i testy były negatywne - finalnie trwał chyba 35 dni. Akurat miałam wizytę u ginekologa i ona zrobiła USG i w ten sam dzień już przyszedł okres. Możliwe że u mnie się przesunął od stresu + podróży

Nefretam lubi tę wiadomość

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
    - 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
    - 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia

ona:
    - od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Melduję się po wizycie, 12dc, pęcherzyk po lewej, pęcherzyk po prawej po 20mm, zastrzyk podany 🥰
    Co do terminu końca starań - ciągle myślę, że jestem za młoda, żeby stawiać jakąkolwiek granicę, ale perspektywa lat starań jakoś mnie przeraża... ten rok starań był ciężki, ale trudno mi odpuścić skoro bez sztucznych cykli nie mam owulacji

Super, trzymam kciuki!
    A co do wieku.. spojrzałam właśnie na Twoją stopkę ile masz lat i Ci teraz zazdroszczę 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 13:59

AnMiPe, White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Co prawda mam nadzieję, że u Ciebie to jednak ciąża ale chciałam dać Ci znać że ja miałam dokładnie tak samo w marcu. Normalnie cykle 28-30 dni, a ostatni okres spóźniał mi się i testy były negatywne - finalnie trwał chyba 35 dni. Akurat miałam wizytę u ginekologa i ona zrobiła USG i w ten sam dzień już przyszedł okres. Możliwe że u mnie się przesunął od stresu + podróży

Wątpię , już chyba coś by wyszło. Może faktycznie czasem ma prawo się rozlegulować. Czekam.
    Mam umówiona wizytę 24.04 jakby nic się nie wydarzyło do tego czasu

S_va_88 lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Trzymam mocno kciuki za pęknięcie obu 🤞🏼Niech to będzie TEN cykl ☀️

White1, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
  • sandrac_94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Wątpię , już chyba coś by wyszło. Może faktycznie czasem ma prawo się rozlegulować. Czekam.
    Mam umówiona wizytę 24.04 jakby nic się nie wydarzyło do tego czasu

A nie chcesz podejść na betę ? Ja akurat wtedy nie miałam możliwości, więc mimo negatywnych testów żyłam dużą nadzieją i potem bolało jak diabli 😅

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
    - 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
    - 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia

ona:
    - od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że wynik progesteronu jest dla mnie zaskoczeniem - 20,90 ng/ml 😁 Jestem w 21 dniu cyklu, 7 lub 8 dpo owulacji i jeszcze chyba nigdy, nawet przy ciąży biochemicznej, nie miałam takiego wyniku.

Nie będę ściemniać, trochę mnie on nakręcił ale przede wszystkim bardzo się cieszę, że owulacja była dobrej jakości. Mimo że na stymulowanym cyklu to jest to pocieszające😊

I jak to jest dziewczyny, że po dupku bolą piersi, kłuje i ciągnie w różnych miejscach a teraz bez dupka i przy wysokim progu nic mnie nie boli?🤷🏼‍♀️

ater, Bergamotka94, White1, Pacynka, CrazyDaisy, Justa28, Olisska, Agat99, AnMiPe, Kokosik, Zosia667, Darrika, karczoch321, Meggi_**, Marzycielka94, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
  • ater Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Powiem Wam, że wynik progesteronu jest dla mnie zaskoczeniem - 20,90 ng/ml 😁 Jestem w 21 dniu cyklu, 7 lub 8 dpo owulacji i jeszcze chyba nigdy, nawet przy ciąży biochemicznej, nie miałam takiego wyniku.

Nie będę ściemniać, trochę mnie on nakręcił ale przede wszystkim bardzo się cieszę, że owulacja była dobrej jakości. Mimo że na stymulowanym cyklu to jest to pocieszające😊

I jak to jest dziewczyny, że po dupku bolą piersi, kłuje i ciągnie w różnych miejscach a teraz bez dupka i przy wysokim progu nic mnie nie boli?🤷🏼‍♀️

Piękny prog 😍 niech to będzie dobry znak ✨
    A co do objawów to jak ich nie mam to Brajan mi przypomina, że w biochemicznej miałam ich mega dużo i nic z tego nie wyniknęło, więc w zdrowej ciąży to mogę nic nie czuć przecież 😁

Nayeli, Belia lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • kropka_aga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:

Trzymam kciuki! :)

Mnie bez brania czegokolwiek piersi bolą uj wie dlaczego :D już mam tego dosyć, bo jakość mojego samopoczucia jest na dnie 🤷🏼‍♀️

Pamiętam jak kieeeeedyś brałam dupka i przytyłam po nim 5kg :D ale nic mnie nie bolało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 15:10

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 1.8 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
    Testosteron 72 ❗️
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:

Gratki! To na pewno pozytywny sygnał! :) Ja Ci powiem, że u mnie właśnie na własnym progesteronie miałam najwięcej dziwnych objawów, także zupełnie odwrotnie niż u Ciebie. Ale zaczęły się tak w sumie dopiero właśnie 7 dpo jak był peak proga. Trzymam kciuki za testowanie za tydzień i za spokojnego brajana :D

Nayeli lubi tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Trzymam kciuki! :)

Mnie bez brania czegokolwiek piersi bolą uj wie dlaczego :D już mam tego dosyć, bo jakość mojego samopoczucia jest na dnie 🤷🏼‍♀️

Pamiętam jak kieeeeedyś brałam dupka i przytyłam po nim 5kg :D ale nic mnie nie bolało :)

Po dupku przytyłaś?😱 Przyznam, że nie czytałam ulotki i może tak coś jest o tym, że może powodować wzrost apetytu. Ja nie jem od 1 marca słodyczy i szczerze mówiąc liczyłam, że uda mi się zrzucić ze 3 kg bo to była moja zmora a tu nic. W tym cyklu dupka nie brałam więc nie od niego mam ostatnio większy apetyt ale w dwóch poprzednich może to on spowodował, że nie mogę tego zrzucić. Najlepiej zrzucić winę na lek 🤣🤣😉

kropka_aga, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    badanie nasienia ✓
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Gratki! To na pewno pozytywny sygnał! :) Ja Ci powiem, że u mnie właśnie na własnym progesteronie miałam najwięcej dziwnych objawów, także zupełnie odwrotnie niż u Ciebie. Ale zaczęły się tak w sumie dopiero właśnie 7 dpo jak był peak proga. Trzymam kciuki za testowanie za tydzień i za spokojnego brajana :D

Właśnie pamiętam, że też miałaś w poprzednim cyklu taki piękny prog a nie udało się, więc nie nakręcam się zbytnio i nie daje Brajanowi za dużo pracować 🤣 A w tym cyklu jak się czujesz?

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    badanie nasienia ✓
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ