Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Malineczka wrote:U mnie to samo, mąż zrobił badanie nasienia od razu jak mu powiedziałam że lekarz zaleca zrobienie żeby wiedzieć od razu czy problem jest tylko po jednej stronie. Wyniki ma dobre jedynie jakiś parametr był za niski i dostał na to leki, wszystko przyjmuje. Co prawda nie był chętny na suple ale bierze wszystko co lekarz zleca.👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston
⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
🤞badanie nasienia
⏳10.06 - wizyta w klinice -
White1 wrote:Ja po 64 dniach (61 licząc od krwawienia) 🤣 i niestety późniejsze też już po 60 dni mimo, że co jakiś czas pobolewały jajniki czy macica, a na usg był czasem pęcherzyk dominujący czy raz była torbiel, ale to się zupełnie nie pokrywało z dniem cyklu ani a tym ile dni później była @
White1 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Loraa wrote:Ja mam regularne owulacje, regularne cykle. Ale nie sądziłam, że jest tak zle.
Zastanawiam się czy nie powtórzyć jeszcze jutro w Diagnostyce. Spodziewałam się niskiego wyniku, ale nie aż tak. Celowałem pomiędzy 1-2. Ale nie tyle
Kurcze Lora,
niby ten wynik nie przesądza, ale domyślam się jak możesz się teraz czuć jeśli jesteś w pracy
Może warto powtórzyć? Może w klinice - oni mają laby na miejscu.👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
🤞badanie nasienia
assialbnn wrote:A kiedy miałaś owulacje ?
Wlasnie dokładnie nie wiem zeobilam tak od niechcenia owulaka w 11 i 12 dniu cuklu i w 12 dniu byl pozytywny . W poronionej ciazy tez test pokazal dwie kreski 3 dni przed okresem. W styczniu poronilam wiec nie wiem moze sie to wszystko rozjechalo . Rano zrobie jeszcze raz test jak wyjdzie pozytywny pojade na bete...S_va_88 lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Loraa wrote:Ja generalnie po śluzie wiem, kiedy mam owulację. I jak już ten śluz płodny zaniknie. To tak dzień po biorę. Albo 2/3 dni po piku najwcześniej.
Co do protestów faceta to rób jak Ty uważasz. Mnie intuicja nie zawiodła i coś jest faktycznie nie tak, być może mam mało czasu i muszę działać szybko
Dziekuję , czyli grunt żeby brać po owu. A żeby brać po owu to muszę to jakoś sprawdzić np. testy, temperatura ew. monitoring ale nie chcę wyjść na desperatkę a tak się czuję latając po tych lekarzach i laboratoriach.
Teraz mam taki przebłysk, że ten Lekarz 1 który zalecił mi brać Duphaston od 20dc - to dlatego, że 7dpo(to mniej więcej 21dc) ten progesteron był u mnie wysoki. Spadł o połowę 9dpo.
Czyli zakładając że każdy cykl jest podobny to brałabym załóżmy od 6dpo czyli wtedy kiedy jeszcze prog jest wysoki.👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
🤞badanie nasienia
ater wrote:https://uphealthpharma.pl/dla-niej/40-up-implantation.html?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAacTw5RDfhCvf-6T8Zc9H09hpD4FIoodZ-8vyJVM_uT-5Vuf4qTA9nsUEndw0A_aem_m2GaUFnz3nvwBNphiH-KWg
Czy to kolejny suplement, który jest mi niezbędny? 🫣 takiego na implantację to jeszcze nie widziałam
Haha musiałam kliknąć bo może też potrzebuje 😆 ale w sumie wszystko biere już, a po owulacji zawsze kupuję świeżego ananasa za dychę i wcinamZosia667 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Haha musiałam kliknąć bo może też potrzebuje 😆 ale w sumie wszystko biere już, a po owulacji zawsze kupuję świeżego ananasa za dychę i wcinam
Haha ja też, ale uwielbiam oglądać suplementy🤣🤪32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
team #rodzew2026✨ -
Cześć dziewczyny! Nadrobiłam was z całego dnia uffff miałam co czytać! Powiem Wam, że u mnie się pojawiła jelitówka, tak się źle czułam rano, gdyby nie to, że jestem świeżo po 🐒 to bym pomyślała, że to może ciąża, no ale nie tym razem.
Zosiu - rób jak uważasz, jeśli robienie testów i badanie temperatury/śluzu daje Ci względne poczucie kontroli nad tym wszystkim - rób tak dalej. Co sobie facet o tym myśli to już jego sprawa. Jakby nie był takim ignorantem to by się sam tematem zainteresował zamiast Cię krytykować.. nie daj sie, walcz o Was i o kropka, wyślij go na te badania, niech się wykaże jako mężczyzna i przyszły ojciec, że jest w stanie zrobić wszystko dla Waszych planow/marzeń.
U nas sytuacja wygląda tak, że ja sobie również robię testy owu, badam temperaturę i śluz, ale nie mówię mężowi kiedy wypada ten dzień, a po prostu sama sygnalizuję, kiedy byłoby dobrze serduszkowac. Inaczej chłop mi sie stresuje, a nie zapominajmy, ze to ma być przyjemność. Jesli to zejdzie na plan dalszy i podejdziemy do tematu bardzo zadaniowo to jest to idealny przepis na kłótnie albo katastrofę… dużego stażu w staraniach może nie mamy, ale jakoś u nas ten system się sprawdza.
Runnerka - u mnie sytuacja taka jak u Ciebie, mąż poszedł bez grymasu na badania nasienia, a teraz sam się umówił, żeby zrobić posiewy. Wziął pierwszy dostępny termin, żeby szybko się coś dowiedzieć i działać, użył nawet słów, żeby „nie zmarnować tego cyklu. Bardzo się cieszę, że się tak mocno zaangażował w sprawę ❤️
Loraa - przykro mi z powodu wyniku, mam nadzieję, że w klinice traficie na specjalistę, który was pokieruje i da jasny sygnał, w którym iść kierunku. Ściskam Cię mocno i mam nadzieję, że słońce się u Was pojawi szybciej, niż by się wydawało ❤️
AnmiPe - wydaje mi sie, że im krótszy okres abstynencji tym lepiej, więc może poprawcie dzisiaj i zróbcie mu okres abstynencji jutro i w piątek? Im dłuższy okres wstrzemięźliwości tym wyższe pH nasienia. Trzymam kciuki, jest trochę stresu, ale na pewno wszystko dobrze pójdzie, daj znać w piątek jak wyniki
Lilinka - widzę, że się odezwałaś dzisiaj w sprawie nadżerki, a poza tym tematem, jak u Ciebie, jak się czujesz? Ostatnio też u Was było niewesoło i tak pomyślałam, że zapytam jak się masz ❤️
Belia, AnMiPe, emilgiana, Zosia667 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Karola1995 wrote:Wlasnie dokładnie nie wiem zeobilam tak od niechcenia owulaka w 11 i 12 dniu cuklu i w 12 dniu byl pozytywny . W poronionej ciazy tez test pokazal dwie kreski 3 dni przed okresem. W styczniu poronilam wiec nie wiem moze sie to wszystko rozjechalo . Rano zrobie jeszcze raz test jak wyjdzie pozytywny pojade na bete...👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
White1 wrote:Może progesteron za niski? Możesz się zgłosić do lekarza po leki? Na pewno Ci dadzą skoro beta ładnie skoczyła, ale krwawisz. Trzymam kciuki za kropka 🤞
Progesteron mam ale odstawilam bo normalnie mi się okres zaczynał więc stwierdziłam że bez sensu brać. No i teraz jestem zaskoczona tą betą.
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:Progesteron mam ale odstawilam bo normalnie mi się okres zaczynał więc stwierdziłam że bez sensu brać. No i teraz jestem zaskoczona tą betą.
Miś lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Malineczka wrote:Ja byłam u swojego ginekologa który mnie prowadzi, on sprawdzał wyniki mojego męża✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Marzycielka94 wrote:Ale u Ciebie plot twist Misiu! A co Cię skłoniło do zrobienia testu? Nie wpadłabym na to, żeby zatestowac przy 🐒. Trzymam mooooocno kciuki za Ciebie i kropka ❤️
Miałam iść na ultradźwięki które nie powinno robić się w ciąży więc chciałam się upewnić 😅. Normalnie bym nie robiła bo po co. No i teraz mam co mam.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
karczoch321 wrote:Haha musiałam kliknąć bo może też potrzebuje 😆 ale w sumie wszystko biere już, a po owulacji zawsze kupuję świeżego ananasa za dychę i wcinam
Mogę oddać 11 saszetek Ogestanu jak ktoś chce, bo nie mogę na niego patrzeć 🫣Gnom lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert -
Miś wrote:Miałam iść na ultradźwięki które nie powinno robić się w ciąży więc chciałam się upewnić 😅. Normalnie bym nie robiła bo po co. No i teraz mam co mam.
Wow super, oby ta beta rosła 🥰 A tak z ciekawości kiedy miałaś ostatnią miesiaczke?
Ja idę jutro na tą betę. -
Dziewczyny, staram się śledzić wszystko co piszecie, ale nie nadążam już, żeby regularnie pisać. Poza pracą codziennie przeznaczam mnóstwo czasu na studia i brakuje mi sił.. Ale chociaż wrzucę kilka propozycji tematów na maj 😅
Przez majowe słońce dojrzewają wiśnie🍒 w nowy rok całuję Twoje stópki soczyste 💋
Majowy deszczyk 💦 i dzikie pląsy 💃 w styczniu ogarniam pieluszkowe wstrząsy 🤢
W maju wiosna już w pełni 🌷 zimą ucinam sobie z Tobą drzemki 🌜
Weekend majowy w ustronnej leśniczówce 💞 szalony wieczór sylwestrowy na porodówce 🛀🏻
Dmuchawce, latawce, wiatr 🪁 pod moim sercem cały mój świat 💕
Ten ostatni specjalnie dla Ciebie Marzycielko 😅Bergamotka94, NinaB, White1, Belia, Marzycielka94, Darrika, Daisy1, ater, Siasi, Meggi_**, Zosia667, Justa28, S_va_88, Nana11 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Malineczka wrote:Zrobiłam dzisiaj rano test z moczu i wygląda tak. https://ibb.co/PZ3RDhyP
No według mnie ewidentnie coś widać. Idę jutro zobaczyć co z tą betą się dzieje. Wczoraj była 4,98 więc ciekawe czy urośnie coś jutro, czy to biochemiczna
Wczoraj dobiło mnie jak przeglądałam insta i fejsa i zobaczyłam ciążę u kolejnych znajomych, znacznie młodszych ode mnie, a mam 28 lat… Jak sobie z tym dajecie radę?
U nas starania od września…
Próbuje sobie jakoś układać w głowie, że nie wszyscy będą mieć dzieci.
Ale jak widać, kiepsko mi idzie......😥🤷20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Matko dziewczyny- jako prowadząca mam dziś problem z nadrobieniem 🤣 przyjechałam z pracy, odgrzewam obiad i biorę się za lekturę.
Lani27 bardzo dobre wieści! ❤️ działajcie 🤞🏼
Siasi dasz radę brajanowi! Dobrze, że teraz święta to czas szybko przeminie 😉 bardzo Cię rozumiem bo też w tym cyklu mam super śluz.
Zosia667 przykro mi ale takie kłótnie niestety się zdarzają podczas starań i są totalnie normalne szczególnie, że faceci odczuwają to na zupełnie innym poziomie niż my. Przytulam 🫂
Też inaczej na to patrzą no bo nie oszukujmy się my mamy trochę bardziej skomplikowaną rolę w staraniach. Wczoraj po zrobieniu testu owulacyjnego usłyszałam pytanie: to od ilu godzin już trwa ta owulacja i ile będzie trwać? „Xd”
Malineczka ewidentnie kreseczka jest ciemniejsza niż wczoraj. Trzymam kciuki, żeby oznaczało to rosnącą betę 😉🤞🏼
karczoch321 szczerze, ja bym nie odpuszczała cyklu starań. Może możesz przekroczyć po ewentualnym okresie?
Ile trwa takie leczenie?
White1 no teoretycznie kiedyś muszę się wpisać ale trochę się cykam testować w urodziny 🤣 może po prostu poczekam, jak to mówi mój maż aż mi się okres spóźni ze trzy dni 😅😅😅
Loraa 🫂🫂🫂 wiec, że spodziewałaś się lepszego wyniku ale przypominam, że miałyśmy tu przed chwilą przypadek ciąży z niskiego AMH (@Nefretam) to raz. Po drugie bardzo dobrze, że masz wynik. Teraz idziesz do kliniki i działacie. Musi być dobrze ✊🏼
Miś 🐻 Wychodzi na to, że jesteś w ciąży ❤️ masz możliwość konsultacji z ginekologiem?
snieżka bombowe tytuły na maj!
———
Dziewczyny, mój owulak dalej bordowy. Jajnik jednak naparza coraz bardziej ale śluz już nie taki więc dziś już odpuszczamy. Pogadałam z czatem GPT i doszliśmy do wniosku, że wystarczy wczoraj, przed wczoraj i trzy dni temu więc dziś wieczór spędzam na ogródku z zimnym piwkiem. Już mam urlop!White1, snieżka, NinaB, Darrika, Zosia667, Justa28, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team ✨rodzew2026✨✊🏼