Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Olisska wrote:Mocno Ci kibicuję, czasem podglądam w dinozaurach co tam u Ciebie, czuję się jak mały stalker 😅 obyście nie musieli przechodzić kolejnej procedury, niech tam kropek się rozgości na dluuugo 🤭 czekamy na wieści, kiedy testujesz? 😃
Testować będę chyba jak będę gotowa, bo aktualnie boje się zobaczyć biel. Muszę poukładać sobie to w głowie najpierw i wtedy sikne. Wstępnie planowałam we wtorek.Darrika, Olisska, dailydamn, Mardotka, Monini15, Bergamotka94, Meggi_**, Belia, S_va_88, Powder, Justa28, NinaB, White1, Marzycielka94, Pacynka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
IMSI:
20 🥚 ➡️ 12 zapłodnień ➡️niedobitek 5BB❄️
FET 15.04 ⌛🍀 -
Dzień dobry ❤️ życzę Wam pięknego dnia 😉
Ja sprzątam 🙄 wiem wielka sobota, ale cały tydzień w pracy później szkoda była wracać do domu bo piękna pogoda u mnie 😄 przy okazji tych świąt liczmy na cud poczęcia i że jakiś mały kurczaczek się wykluje 🐣 a że u mnie czas owulacji to staramy się jak możemy 😂 życzę Wam Wesołych Świat 🙂😘Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Belia wrote:Dobra no może jakiś cudowny smak to nie jest 🤣 ale daje super efekty.
Odnośnie tego, to ja miałam podwójną owulację. O drugiej dowiedziałam się u ginekologa, kiedy poszłam na rutynowe badanie. Najpierw kilka dni przed miałam pierwsza, którą wyłapałam. Potem poszłam do ginekologa i tam spóźniała mi się miesiączka już drugi dzień. Ginekolog zrobił USG i mówi: "ale Pani to miesiączki już w tym miesiącu nie będzie miała, bo tu zaraz będzie owulacja", a ja takie "co?! Przecież już była owulacja", a tu proszę - była i drugaBelia, S_va_88 lubią tę wiadomość
30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Marty.Na wrote:Odnośnie tej owulacji podwójnej, co pisałaś. Zacytowałam ten,bo już nie chcialo mi się szukać tego wpisu.
Odnośnie tego, to ja miałam podwójną owulację. O drugiej dowiedziałam się u ginekologa, kiedy poszłam na rutynowe badanie. Najpierw kilka dni przed miałam pierwsza, którą wyłapałam. Potem poszłam do ginekologa i tam spóźniała mi się miesiączka już drugi dzień. Ginekolog zrobił USG i mówi: "ale Pani to miesiączki już w tym miesiącu nie będzie miała, bo tu zaraz będzie owulacja", a ja takie "co?! Przecież już była owulacja", a tu proszę - była i druga -
siesiepy wrote:Zauważyłam w powiadomieniach, że polubiłaś mój jakiś post. 😂 Stalker, nie stalker, miło mi się zrobiło. 💕
Testować będę chyba jak będę gotowa, bo aktualnie boje się zobaczyć biel. Muszę poukładać sobie to w głowie najpierw i wtedy sikne. Wstępnie planowałam we wtorek.
Czyli mistrz kamuflażu ze mnie marny 😂 kciukaski zaciśnięte 🤞 myślałam czasem żeby dołączyć w końcu do dinozaurów, ale jakoś tak nie mam odwagi, wolę wątki miesięczne, bo jak się zaczyna nowy miesiąc to zawsze jakiś taki powiew świeżości, nowej energii, nadziei, mój mózg próbuje wyprzeć w sobie tego dinozaura 🦕 😂siesiepy, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 17cs o rodzeństwo 🥲
Team #rodzew2026 -
Cześć dziewczyny,
U mnie pogoda nie dopisuje nagle z 27 stopni zrobiło się 12 stopni i do tego jest szaro.
Ten tydzień był dla mnie zabiegany, praca, studia, kosmetolog, fryzjer i dopiero dzisiaj się wzięłam za zakupy a sklepy do 13:00 😅 Teraz właśnie po zakupach i siedzę w kolejce do mojej gin na monitoring 🙈
Tylko troszkę się zagalopowałam bo mój partner mnie obudził na ❤️ i śniadanko i teraz się zastanawiam czy to nie przeszkoda będzie te nasze ❤️ na monitoring 🫣😂
Kochane, przy okazji, życzę wam zdrowych, wesołych świąt i mam nadzieję że u wszystkich z nas niebawem zobaczymy nasze upragnione dwie kreski! ❤️🌷Mardotka, Zosia667, assialbnn, S_va_88, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
Marty.Na wrote:Odnośnie tej owulacji podwójnej, co pisałaś. Zacytowałam ten,bo już nie chcialo mi się szukać tego wpisu.
Odnośnie tego, to ja miałam podwójną owulację. O drugiej dowiedziałam się u ginekologa, kiedy poszłam na rutynowe badanie. Najpierw kilka dni przed miałam pierwsza, którą wyłapałam. Potem poszłam do ginekologa i tam spóźniała mi się miesiączka już drugi dzień. Ginekolog zrobił USG i mówi: "ale Pani to miesiączki już w tym miesiącu nie będzie miała, bo tu zaraz będzie owulacja", a ja takie "co?! Przecież już była owulacja", a tu proszę - była i drugaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 12:13
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI:
FET 15.04 ⌛🍀 -
Olisska wrote:Czyli mistrz kamuflażu ze mnie marny 😂 kciukaski zaciśnięte 🤞 myślałam czasem żeby dołączyć w końcu do dinozaurów, ale jakoś tak nie mam odwagi, wolę wątki miesięczne, bo jak się zaczyna nowy miesiąc to zawsze jakiś taki powiew świeżości, nowej energii, nadziei, mój mózg próbuje wyprzeć w sobie tego dinozaura 🦕 😂
Olisska lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI:
FET 15.04 ⌛🍀 -
Dziewczyny mogę na beszczela wtrącić się i podzielić dobrą dla mnie wiadomością? Pewnie już nie pamiętacie, ale miałam podejrzenie kłykcin, czyli HPV w postaci brodawek w miejscach intymnych... wynik histopatologii mówi, ze to MCV, czyli mięczak zakaźny, czyli nic strasznego...🥲🥲🥲🥲
Czekam jeszcze na wyniki wymazu z szyjki na HPV.. może będzie dobrze. Już miałam wizję szczepienia na HPV co by oznaczało odłożenie starań na pół roku... a przy moim wieku 34,5 lat pół roku to jednak wieczność.
Po ostatnich stresach i tak bym chciała się zaszczepić, ale może nie teraz, jeśli to nie jest pilne.
Piękny dzień wczoraj miałam, początek długiego urlopu i dobre wyniki histopatologii 😇
Przepraszam za to wtrącenie, ale mało z kim mogę się podzielić tym niewielkim szczęściem 😶🌫️😎Darrika, Kokosik, Zosia667, Bergamotka94, Belia, AnMiPe, assialbnn, Wianek, DreamBee, ater, snieżka, grazka0022, Olisska, S_va_88, Powder, Justa28, NinaB, White1, Daisy1, Marzycielka94, Loraa, Nayeli, Takatam, emciak lubią tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Dżozu wrote:Dziewczyny mogę na beszczela wtrącić się i podzielić dobrą dla mnie wiadomością? Pewnie już nie pamiętacie, ale miałam podejrzenie kłykcin, czyli HPV w postaci brodawek w miejscach intymnych... wynik histopatologii mówi, ze to MCV, czyli mięczak zakaźny, czyli nic strasznego...🥲🥲🥲🥲
Czekam jeszcze na wyniki wymazu z szyjki na HPV.. może będzie dobrze. Już miałam wizję szczepienia na HPV co by oznaczało odłożenie starań na pół roku... a przy moim wieku 34,5 lat pół roku to jednak wieczność.
Po ostatnich stresach i tak bym chciała się zaszczepić, ale może nie teraz, jeśli to nie jest pilne.
Piękny dzień wczoraj miałam, początek długiego urlopu i dobre wyniki histopatologii 😇
Przepraszam za to wtrącenie, ale mało z kim mogę się podzielić tym niewielkim szczęściem 😶🌫️😎
Ten wątek potrzebuje każdych dobry wieści
Cieszymy się razem z Tobą 💕Dżozu lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Dziewczyny powracam, myślałam że jednak nie będzie mi dane testować w kwietniu a tu szok, poprzedni cykl bezowulacyjny pomimo stymulacji letrozolem i mensinormem, okres wywołany duphastonem. Byłam w szoku ale w 9dc pojawił się płodny śluz w 10dc pęcherzyk 21mm byłam w szoku moje owulacje zazwyczaj 18dc nawet przy stymulacji a tutaj sam z siebie naturalnie i mamy owulacje w 12/13 dc. Pierwszy raz miałam taką ilość płodnego śluzu mimo odstawienia suplementów, złapałam rotawirusa i nie mogłam nic jeść/pić. Pozostaje mi Was prosić o trzymanie kciuków i o wpisanie na testowanie 30.04 🤞
Zosia667, Belia, assialbnn, Wianek, DreamBee, Dżozu, ater, Darrika, Olisska, S_va_88, Powder, Justa28, NinaB, White1, Daisy1 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷8cs (próbujemy bez stymulacji)
🩸06.04
🥚16/17.04
🤞29/30.04
————————————————-
4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️03.25 Angelius Katowice dr GM
🏥14.05 laparohisteroskopia🤞
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
S_va - tulaski za @
Agat - ciekawe z tym niepokalankiem, czytałam że reguluje hormony, a jak smakuje?
Nina - czekam na recenzję globulek z inozytolem 😁
Powder - jak się czujesz? Czy samą myśl o syropie z cebuli postawiła Cie na nogi ?
Lora - nie badałam pasożytów, ale wiem że w moim mieście jest lab który się tym zajmuje -Olimpiamed
Gnom -🤞♥️
Asia - również liczę że ta wielkaNOC na prawdę będzie wielka, dzięki za fun z owulaków, u mnie już dziś blednie i nie mam już kolejnych więc na tym kończę przygodę z owulakami w tym miesiącu.
Wesołych świąt 💛
assialbnn, Darrika, Agat99, Gnom, Powder, NinaB, Loraa lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Dziewczyny z okazji Świąt Wielkanocnych chciałam Wam życzyć przede wszystkim nadziei, która nie gaśnie nawet wtedy, gdy jest trudno.
Niech ten czas przyniesie spokój, ukojenie i chociaż odrobinę wytchnienia dla głowy i serca. A gdzieś tam w tle niech cicho rośnie te nasze małe marzenie 🩷
Wierzę, że dla każdej z nas przyjdzie ten dzień, w którym zobaczymy dwie kreski na teście. Trzymajcie się ciepło i nie traćcie wiary!
Wesołych Świąt! 🐥🐰🩷
assialbnn, Darrika, Agat99, Olisska, Powder, Justa28, AnMiPe, Mardotka, Zosia667, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
8cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
28.03🩸| 07.04 🥚14mm 🔜 09.04🥚16 i 17mm - cykl bez stymulacji
5 cykli stymulowanych ❌
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Dżozu wrote:Dziewczyny mogę na beszczela wtrącić się i podzielić dobrą dla mnie wiadomością? Pewnie już nie pamiętacie, ale miałam podejrzenie kłykcin, czyli HPV w postaci brodawek w miejscach intymnych... wynik histopatologii mówi, ze to MCV, czyli mięczak zakaźny, czyli nic strasznego...🥲🥲🥲🥲
Przepraszam za to wtrącenie, ale mało z kim mogę się podzielić tym niewielkim szczęściem 😶🌫️😎
Co do HPV to ja mam wyniki pozytywny i moja ginekolog namawiała na szczepienie, ale też kazała się wstrzymać jeśli planuje ciążę 🙂Dżozu lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Monini15 wrote:Dziewczyny powracam, myślałam że jednak nie będzie mi dane testować w kwietniu a tu szok, poprzedni cykl bezowulacyjny pomimo stymulacji letrozolem i mensinormem, okres wywołany duphastonem. Byłam w szoku ale w 9dc pojawił się płodny śluz w 10dc pęcherzyk 21mm byłam w szoku moje owulacje zazwyczaj 18dc nawet przy stymulacji a tutaj sam z siebie naturalnie i mamy owulacje w 12/13 dc. Pierwszy raz miałam taką ilość płodnego śluzu mimo odstawienia suplementów, złapałam rotawirusa i nie mogłam nic jeść/pić. Pozostaje mi Was prosić o trzymanie kciuków i o wpisanie na testowanie 30.04 🤞
Monini15 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Zosia667 wrote:S_va - tulaski za @
Agat - ciekawe z tym niepokalankiem, czytałam że reguluje hormony, a jak smakuje?
Powder - jak się czujesz? Czy samą myśl o syropie z cebuli postawiła Cie na nogi ?
Lora - nie badałam pasożytów, ale wiem że w moim mieście jest lab który się tym zajmuje -Olimpiamed
Gnom -🤞♥️
Asia - również liczę że ta wielkaNOC na prawdę będzie wielka, dzięki za fun z owulaków, u mnie już dziś blednie i nie mam już kolejnych więc na tym kończę przygodę z owulakami w tym miesiącu.
Wesołych świąt 💛S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Mam wyniki wymazów MUCHa, czysto, nic nie wykryto 🥳
Mara__, Meggi_**, Wianek, Dżozu, ater, Darrika, assialbnn, Agat99, Olisska, S_va_88, Powder, Kokosik, Justa28, Belia, NinaB, White1, dailydamn, Bergamotka94, Zosia667, Marzycielka94, Loraa, emciak lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Cześć Kochane 🤍✨
Ja wypoczywam u rodzinki, więc staram się dużo być offline, chociaż oczywiście Was podczytuję, żeby być na bieżąco. U mnie zaraz owulka i zaczęliśmy leczenie na tę ureaplasme, więc odpuszczamy ten miesiąc dla spokoju. Wjechał antybiotyk i na razie nic czuje nic, nic nie boli, więc cieszę się. Oby zadziałał✨
Lora ja badałam pasożyty w OlimpiaMed w Łodzi (wysłałam próbki 💩), za mną leczenie glisty, więc gdybyś miała jakieś pytania to jestem
Trzymam kciuki za wszystkie świąteczne 💖, pozytywne teściki owulacyjne i te ciążowe. Niech rozgości się w Was nowe życie 🌱Fajnie, że jesteście!
assialbnn, Darrika, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Zosia667 wrote:S_va - tulaski za @
Gnom -🤞♥️
Wesołych świąt 💛
Niepokalanek kupiłam w kapsułkach więc nie ma smaku, w sumie mam jeszcze w szufladzie resztkę bo szybko wtedy zaszłam w ciążę I już nie stosowałam, może to faktycznie on zadziałał tak dobrze na hormony 😉
Też przyszłam złożyć wszystkim życzenia udanych świąt, odpoczynku i dużo miłości ❤️ i abyśmy kolejne spędzały już z naszymi małymi kurczaczkami 🐣Zosia667 lubi tę wiadomość
👱♀️35 👱♂️37
04.2025 powrót do starań 🐣
01.2025 13tc 💙👼 💔