Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Karczoszku mocno trzymam kciuki, żeby ta beta była pozytywna🤞 nie będę robić złudnych nadziei, bo wiesz jak bywa, pamiętaj, że co by nie było jesteśmy tu i możesz ze wszystkim do nas przyjść 😘
Mi się dzisiaj śniło, że robiłam 2 testy i wyszły oba pozytywne, ale jak chciałam Wam zrobić fotkę na forum to znikały te kreski, potem się pojawiały, jeden wyglądał jak zalany potem zupełnie sen mi się zmienił na jakiś inny 😅
No i dzisiaj rano przy siku zauważyłam ciemno brązowe plamienie, chyba ta wredna zołza łaskawie w końcu przyjdzie 🤞oby się już @ rozkreciła i jazda z ostatnim cyklem, teraz albo nigdy ❤️ no i nie będę musiała pokonywać całego poznania na usg do lekarza z kiepskimi opiniami 😅
PS. W każdej sytuacji szukasz zawsze jakieś odrobinki czegoś pozytywnego. 🥰❤️Lani27, Darrika, NinaB, Belia, Nayeli, Marty.Na, Marzycielka94, Powder, Meggi_**, Pogubiona, cysterka95 lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
S_va_88 wrote:Darrika gdybyśmy miały na forum co miesiąc wybierać nie tylko tytuł na następny miesiąc, i patrzeć kto zgłasza się na prowadząca, ale także najbardziej pozytywna osobę danego miesiąca, to uważam że zdecydowanie wygrywasz. Dziewczyno w tobie jest tyle pozytywnej energii i nastawienia. Powiem Ci że mi to dziś tak bardzo potrzebne.
PS. W każdej sytuacji szukasz zawsze jakieś odrobinki czegoś pozytywnego. 🥰❤️
Zgadzam się w 100%. Ja zazdroszczę troszkę tego pozytywizmu, szczególnie pod koniec swoich cykli, gdzie mam najwięcej przemyśleń na swój temat i co powinnam zmienić 😅
Ps. Aktualnie myślę, że chciałabym się nauczyć wyczuwać szyjkę, żeby móc ocenić jaka jest i jak wysoko... i zazdroszczę tym które to potrafią, bo dla mnie to jakaś czarna magia 🤣Darrika, kropka_aga, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
- koncentracja 128mln
- szybki ruch postępowy 25%
- morfologia 1%
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Powder wrote:Karczoszku, tulę mocno, afirmuję, żebyś szybko doszła do siebie, ale po kolejnych wpisach widzę, że jesteś na dobrej drodze 🫂🩷
Asia, ja bym nie przekreślała tego cyklu, to bardzo wcześnie na kreskę, ten cykl mógł być inny niż poprzedni szczęśliwy, a nawet z dużym prawdopodobieństwem był. 🫂
Podpisuję się pod słowami Belii, też mam w planach w tym cyklu testować dopiero w dniu spodziewanej miesiączki lub nawet dzień po, żeby nie robić sobie bałaganu w głowie.
Od siebie dorzucę jeszcze tylko, że mimo okazjonalnych oszukańców wśród pinków, wydaje mi się, że jednak jest to solidniejszy wybór niż action (który jest jednoznaczny z shein i aliexpress, oni nie mają żadnych atestów ja produkty). To już któryś chiński oszukaniec, który rozpala nadzieje i potem ją miażdży.
Ja z kolei wracam po spuszczeniu krwi. Dzisiaj pakiet hormonów i witamina D, zobaczymy jak się sprawy mają.
Miłego dnia kochane!🩷
Tez ufam pinkom. Mysle ze juz obsikalam ich 100plus 🫣🤣🥴 i zaden mnie nigdy nie oszukalPowder lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
AnMiPe wrote:Cześć, mam małą rozkminę od rana... a mianowicie - jak będę trwonić czas dla pracodawcy, za który mi płaci, skoro nazwa wątku będzie miała kutasa w nazwie i mi to zablokują 🤣🤣🤣20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
S_va_88 wrote:Darrika gdybyśmy miały na forum co miesiąc wybierać nie tylko tytuł na następny miesiąc, i patrzeć kto zgłasza się na prowadząca, ale także najbardziej pozytywna osobę danego miesiąca, to uważam że zdecydowanie wygrywasz. Dziewczyno w tobie jest tyle pozytywnej energii i nastawienia. Powiem Ci że mi to dziś tak bardzo potrzebne.
PS. W każdej sytuacji szukasz zawsze jakieś odrobinki czegoś pozytywnego. 🥰❤️
Nawet nie wiesz jak mi się ciepło na sercu zrobiło ❤️ jezeli wiem, że moje nastawienie chociaż trochę komuś ulży czy pomoże w trudnym czasie to ja wtedy wiem, że to nie jest na marne, że ja siebie nie oszukuję tymi pozytywami, których się łapie, ale ze one są szczere i prawdziwe, a to chyba największy dar, że to nastawienie dźwiga nie tylko mnie, ale się roznosi na innych ❤️ dziękuję Ci za te słowa 😘 Ja jakoś zawsze mam w głowie, że jak dostanę cytrynę to trza robić lemoniadę, nie ma bata 😅 wypłakać się wcześniej, załamać, ale finalnie wstać wypić te lemoniadę i Coco jumbo do przodu 🤭
@Lani pocieszę cię, że ja to jak sobie tam aplikuje paluchy to nawet nie wiem gdzie jest ta szyjka czy ja ją w ogóle kiedyś poczułam? Nie wiem, wątpię? Mam tam czasem coś dziwnego w dotyku jakby mocno z lewej strony, ale szyjka przecież powinna być na środku chyba nie ? Dla mnie to absolutnie czarna magia, próbowałam szyjkę badać już po porodzie, przed nie, a mam wrażenie, że przez nacięcie do vaccuum, które było długie i głębokie to tam w środku już nie mam standardowego wnętrza 😅Miracle25, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Tak sobie myślę, że żeby właśnie uniknąć takich niespodzianek można by wprowadzić zasadę 2 testów. Czyli testujesz się i jak wyjdzie cień cienia albo nawet zwykła kreska to robisz test innej firmy o tej samej czułości i dopiero potem beta jak oba są pozytywne. Może oszczędzi to nam trochę bólu...
Ja przeszlam w zeszłym roku 3 oszukance pod rząd jednego dnia i już się cała napaliłam a beta oczywiście poniżej 2. Oczywiście były z jednej firmy (tanie testy z allegro). Nie dość że zmarnowałam kasę na betę to koszty na moim zdrowiu psychicznym były dużo większe. To były pierwsze 2 kreski jakie w życiu zobaczyłam i to na aż 3 testach także pozwoliłam swojej głowie już pofantazjować o terminie porodu itd. Upadek był bolesnyNayeli, Powder, karczoch321 lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Uroniłam łezkę nad kolejnym niepowodzeniem i dołączam do ekipy wywoływania @ 🤣 niech już przyjdzie i rozpocznie kolejne szanse 🩷 z plusów cały maj zaplanowany, jutro jedziemy na majówkę do Poznania (z Krakowa), jeszcze kilka innych eventów i wyjazdów w maju, w czerwcu też już prawie pełny rozkład. Negatywny test daje mi też zielone światło na energylandię, do której jedziemy na początku czerwca. Nie mogę się doczekać ciepłych miesięcy, długich dni i owoców wszelkiego rodzaju. Niezmiennie trzymam kciuki za jutrzejszą ekipę, niestety tym razem nie padło na mnie, więc liczę na was 😅🤞
kropka_aga, Nayeli, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta 🤞 -
Marzycielka94 wrote:Karczoszkuuuu jesteś super, nie poddawaj się, jeszcze będzie przepięknie! Szykuj się na czerwiec, mój mąż ma kolejne ordynarne tytuły, więc zapinaj pasy 😅❤️
Chcę je zobaczyć
Lani27 wrote:Zgadzam się w 100%. Ja zazdroszczę troszkę tego pozytywizmu, szczególnie pod koniec swoich cykli, gdzie mam najwięcej przemyśleń na swój temat i co powinnam zmienić 😅
Ps. Aktualnie myślę, że chciałabym się nauczyć wyczuwać szyjkę, żeby móc ocenić jaka jest i jak wysoko... i zazdroszczę tym które to potrafią, bo dla mnie to jakaś czarna magia 🤣
Dla mnie tez to czarna magia.... w ogóle nie czaję tego
Powder wrote:Karczoszku, tulę mocno, afirmuję, żebyś szybko doszła do siebie, ale po kolejnych wpisach widzę, że jesteś na dobrej drodze 🫂🩷
Asia, ja bym nie przekreślała tego cyklu, to bardzo wcześnie na kreskę, ten cykl mógł być inny niż poprzedni szczęśliwy, a nawet z dużym prawdopodobieństwem był. 🫂
Podpisuję się pod słowami Belii, też mam w planach w tym cyklu testować dopiero w dniu spodziewanej miesiączki lub nawet dzień po, żeby nie robić sobie bałaganu w głowie.
Od siebie dorzucę jeszcze tylko, że mimo okazjonalnych oszukańców wśród pinków, wydaje mi się, że jednak jest to solidniejszy wybór niż action (który jest jednoznaczny z shein i aliexpress, oni nie mają żadnych atestów ja produkty). To już któryś chiński oszukaniec, który rozpala nadzieje i potem ją miażdży.
Ja z kolei wracam po spuszczeniu krwi. Dzisiaj pakiet hormonów i witamina D, zobaczymy jak się sprawy mają.
Miłego dnia kochane!🩷
Trzymam kciuki za dobre wyniki
Myślę, że to rozsądne podejście, aby testować w dniu @ albo późniejJa powinnam dostać wczoraj (wg prawidłowego cyklu), ale nie testuję, bo owulacja była przesunięta o 5 dni... jestem 10 dpo, więc bez sensu testowac.
White1 wrote:Uroniłam łezkę nad kolejnym niepowodzeniem i dołączam do ekipy wywoływania @ 🤣 niech już przyjdzie i rozpocznie kolejne szanse 🩷 z plusów cały maj zaplanowany, jutro jedziemy na majówkę do Poznania (z Krakowa), jeszcze kilka innych eventów i wyjazdów w maju, w czerwcu też już prawie pełny rozkład. Negatywny test daje mi też zielone światło na energylandię, do której jedziemy na początku czerwca. Nie mogę się doczekać ciepłych miesięcy, długich dni i owoców wszelkiego rodzaju. Niezmiennie trzymam kciuki za jutrzejszą ekipę, niestety tym razem nie padło na mnie, więc liczę na was 😅🤞
Świetny wybór - kraina PyrlandiiNawet nowe rejestracje dla aut mamy od pyr... czyli PY...
A my w drugą stronę, z Poznania w Beskid Żywiecki
Byliśmy w energylandii chyba 4 lata temu! Super było, mimo że nie korzystaliśmy z Hyperiona itp. bo się bałam , bawiliśmy się świetnieTeraz jeszcze są nowe strefy to na pewno będzie świetna zabawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:45
Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
CrazyDaisy wrote:Tak sobie myślę, że żeby właśnie uniknąć takich niespodzianek można by wprowadzić zasadę 2 testów. Czyli testujesz się i jak wyjdzie cień cienia albo nawet zwykła kreska to robisz test innej firmy o tej samej czułości i dopiero potem beta jak oba są pozytywne. Może oszczędzi to nam trochę bólu...
Ja przeszlam w zeszłym roku 3 oszukance pod rząd jednego dnia i już się cała napaliłam a beta oczywiście poniżej 2. Oczywiście były z jednej firmy (tanie testy z allegro). Nie dość że zmarnowałam kasę na betę to koszty na moim zdrowiu psychicznym były dużo większe. To były pierwsze 2 kreski jakie w życiu zobaczyłam i to na aż 3 testach także pozwoliłam swojej głowie już pofantazjować o terminie porodu itd. Upadek był bolesny
Rety jak ja się z tym utożsamiam, człowiek zobaczy cień na teście i już myśli o porodzie, mebelkach, kiedy powie w pracy. Ja tak miałam teraz jak się @ spozniala co jechałam do tej apteki w wielkanocny poniedziałek, od rana trajkotalam jak najęta, cała w skowronkach, z bananem na twarzy szlam przez blokowisko do tej apteki ciesząc się z ciszy, ciepełka i tej wiosennej świątecznej aury, a jak zobaczyłam biel na teście to jakby mi ktoś z obucha przywalił i resztę dnia to już wiadomo jak było 😬 i po tym roku starań I różnych cyklowych akcjach to chyba boli najbardziej oszukaniec, spóźniony okres i biochem to jest moje takie top 3 co ryje najbardziej banie i zostawia rysy na psychice tak głębokie, że nie sposób je od tak zalepić czymś, wymagają więcej czasu jednak na przepracowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:36
CrazyDaisy, Mardotka, Zosia667 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
U mnie przykładowo pozytywny test nigdy nie wyzwalał takich "wizji" na zasadzie - a kiedy urodzę, a kiedy powiem najbliższym itd. I to jest w sumie smutne bo chyba przez to, ze choruje od dzieciaka na cukrzycę typu 1 i hashimoto (miałam 9 lat gdy zachorowałam i byłam w śpiączce) i od zawsze wkłucia/zastrzyki/igly/pompa i straszenie lekarzy to nigdy nie wierzyłam w happy ending.
Nawet w ciązy z synkiem, gdzie beta pięknie przyrastała i nic mi nie było to do 12 tygodnia ciąży nie umiałam się cieszyć. Lekarze też nie mogli znaleźć zarodka w macicy (dziś wiem, że przez endometrioze). Czekałam aż coś się wyłoży na łopatki. Teraz jak o tym myślę, to trochę żałuję - że nie cieszyłam się z jedynej ciąży którą być może było mi dane przeżyc. Cały czas martwiłam się jak moje cukry (czasem rzędu 40-350) wpłyną na malucha. Niestety z cukrzycą typu 1 bardzo trudno w ciązy utrzymać idealnie cukry 100% czasu (nie zależy to jedynie od jedzenia)🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95
❌️ 5cs - 7dpo - prog 5,5
❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27
❌️ 8 cs z lamettą 💉 cb ?
❌️ 9cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
Melduję 🐒. Oficjalnie nie jestem team „rodzew2025”. Nie testowałam wczoraj. Uznalam, że to bez sensu, bo temperatura zaczęła już mocno spadać.
Zaczynamy 9cs. Nie czuję smutku, żalu. Pustkę wypełnia mi mój psiaczek. Nie spodziewałam się ile może dać miłości 🥹🩷
Postanowiliśmy znowu starać się na luzie - bez monitoringów, bez stymulacji, z miłości i wtedy kiedy chcemy 🩷
Tymczasem życzę Wam pięknego, słonecznego dzionka i trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące z końcówki miesiąca 🤞🏻🩷Nayeli, White1, Karolaaa95, Marzycielka94, Darrika, Powder, CrazyDaisy, Mardotka, ater, Olisska, DreamBee, Justa28, Joanka#, S_va_88, Wianek lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Dziewczyny, które mają problem z żelazem/ferrytyną - suplementujecie coś, czy tylko podbijacie dietą? Ja jestem trochę wybredna w jedzeniu i np. nie ruszę wątróbki czy szpinaku
za wołowiną tez nie przepadam, no ale już wolę to niż wątróbkę
Jak suplementujecie to co polecacie? Chciałabym takie żelazo, które nie podrażnia jelit i dobrze się wchłania...
Mam upatrzony Swansona Chelat Albion, ale nie wiem czy to dobry wybór... albo Solgara. Z Solgara mam cytrynian magnezu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:57
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Ja się zgadzam z belią- głos rozsądku musi być. Też kiedyś testowałam dopiero po terminie @ ale bywało różnie, czasem świrowałam już i 7dpo i od momentu poronienia zaczęłam testować około 10 dnia. Tylko ja nigdy oszukańca nie miałam, biel wizira i tyle. Testy kupuję zawsze z apteki.
A jak zaszłam w ciążę, test był grubo po terminie @ a i tak nie mogłam uwierzyć, nikomu nie powiedziałam i czekałam na betę. Wysikałam wszystkie testy jakie miałam i wszystkie pozytywne. A beta wyeabana w kosmos bo już 2k
White maj jest Twój 🤞
Powder czekamy razem z Tobą na wyniki 🤞
Lani, ja nigdy paluchów tam nie wkładam i nie mam zamiaru 😂 nie potrafię kompletnie badać szyjki, wolę czekać grzecznie i testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:56
kropka_aga, Powder, Marzycielka94, karczoch321, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Zosia667, kropka_aga ja tez nie bylam sobie w stanie wyobrazic usg w trakcie miesiaczki i w rezultacie nigdy sie na taka wizyte nie umowilam. I moze to byl blad - teraz po antykoncepcji po raz pierwszy tak naprawde lekarz mogl ocenic ilosc pecherzykow antralnych (bo zaden z nich nie zostal jeszcze zrekrutowany jako dominujacy) i stwierdzil, ze nie jest jakos super-hiper… moze gdyby mial mozliwosc zobaczyc to wczesniej to np. Nie meczylby nas 3 IUI.
kropka_aga, White1, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 29.04 start stymulacji💉: 75j Menopur + 150j Gonal f -
kropka_aga wrote:Dziewczyny, które mają problem z żelazem/ferrytyną - suplementujecie coś, czy tylko podbijacie dietą? Ja jestem trochę wybredna w jedzeniu i np. nie ruszę wątróbki czy szpinaku
Jak suplementujecie to co polecacie? Chciałabym takie żelazo, które nie podrażnia jelit i dobrze się wchłania...
Z suplementów floradix godny polecenia, ale ja np nie jestem w stanie go pić, ze względu na smak. Mam po prostu odruch wymiotny.
Polecają też feroplex na receptę, ja aktualnie mam przepisany sorbifer durules, jeśli żelazo podraznia Ci jelita to może warto iść w jakiś dodatkowy probiotyk, który zadziała osłonowo. No i faktycznie dieta dużo daje, ja z wątróbką i szpinakiem nie mam problemu ale sama muszę sobie je przyrządzić, bo po prostu po wielu probach kucharskich wiem, jak mi smakuje najbardziej. Pomyśl ewentualnie nad koktajlami na początek, ja zaczynałam od zblendowanego banana z natką pietruszki, później dodawałam świeży szpinak i później już szukałam przepisów na dania które mi będą odpowiadać smakowo 😅kropka_aga lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
- koncentracja 128mln
- szybki ruch postępowy 25%
- morfologia 1%
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Zaraz przeczytam co tu się działo bo wczoraj byłam cały dzień w pracy i nie zdążyłam nadrobić.
Właśnie wróciłam od ginekologa. Powiedział, że jeszcze nie ma dramatu z tymi wynikami. AFC wyszło 8 co nie jest jeszcze dramatyczne jak na moje AMH. Pęcherzyki przygotowują się do owulki mimo niskiego estradiolu ale endometrium jest 3/4mm co mówił że nisko ale że bywa w 7dc. Plan jest taki, że mąż ma zrobić badanie nasienia, ja dorobić resztę badań i przyjść koło owulacji, ale to już w kolejnym cyklu bo w tym gina nie ma i mnie w sumie też nie. Daje nam pół roku na naturalne zajście w ciążę a później kieruje do jakiegoś swojego kolegi, który już będzie już patrzył pod kątem invitro. Póki co żadnej stymulacji nie robi bo po progu w ostatnim cyklu i moich wydrukach mierzenia tempki przez 2 cykle i testach lh wychodzi, że jajniki pracują. Mam nadzieję tylko, że wyniki męża wyjdą ok bo bardzo chciałabym zajść w ciążę naturalnie. Ja sama jestem zwolenniczką invitro ale moja rodzina jest mega wierząca i trochę się boje co oni powiedzą. Ale jeśli nie będzie wyjścia to w to idziemy ☺️kropka_aga, Darrika, Miracle25, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30&31 + 🐶🐱
5cs ☀️
Plan na maj:
22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
06.05 - planowana owulacja 🥚
13.05 - badanie proga 7dpo 💉
18.05 - zobaczę dwie kreseczki! -
Runnerka wrote:Zosia667, kropka_aga ja tez nie bylam sobie w stanie wyobrazic usg w trakcie miesiaczki i w rezultacie nigdy sie na taka wizyte nie umowilam. I moze to byl blad - teraz po antykoncepcji po raz pierwszy tak naprawde lekarz mogl ocenic ilosc pecherzykow antralnych (bo zaden z nich nie zostal jeszcze zrekrutowany jako dominujacy) i stwierdzil, ze nie jest jakos super-hiper… moze gdyby mial mozliwosc zobaczyc to wczesniej to np. Nie meczylby nas 3 IUI.
Ja normalnie też bym się nie umówiła, ale gin kazał przyjść w 2-3 dc, wtedy mialam problem z @, nie miałam jej 3 miesiace, musiał mi wywołać i okazało się, że miałam torbiele👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Ja też miałam takie myślenie, kiedy zobaczyłam dwie kreski. I takie śmieszne myśli typu, jaka matka ze mnie będzie, itd.
Ja czekam na tę miesiączkę jak na zbawienie. Ciekawa jestem kiedy się w ogóle pojawi. Lekarz mi kazał porobić badania w danym dniu cyklu, a ja sobie myślałam "mhm, najpierw muszę go zacząć, a tu nic"
Najgorsza jest ta niemoc, bo już bym porobiła te badania...
W ogóle dziś jest moja "studniówka" odkąd nie mam okresu,bo osystni był w styczniu, potem ta ciąża, poronienie i cyk, pykło 100 dni.
Ja sobie też wykupiłam dietę przeciwzapalną na PCOS i powrót miesiączki, ciekawe. Jedyny plus, że mąż też dobrze je, a przy łuszczycy na pewno mu się to przyda
Do ra, koniec o mnie gadania, musiałam wyrzucić z siebie tę frustrację, a gdzie jak nie tu? ❤️Darrika, karczoch321, S_va_88 lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
- Łuszczyca (Daivobet)
💊
- Omega3
- Witamina D
- Magnez
-TENfertil ON
♀️
- Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
- Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
- PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
- Witamina D
- Omega 3
- Magnez
- Witamina B6 i B12
- Aktywny kwas foliowy Neofolic
- Ogestan 4000
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz -
Lani27 wrote:Z suplementów floradix godny polecenia, ale ja np nie jestem w stanie go pić, ze względu na smak. Mam po prostu odruch wymiotny.
Polecają też feroplex na receptę, ja aktualnie mam przepisany sorbifer durules, jeśli żelazo podraznia Ci jelita to może warto iść w jakiś dodatkowy probiotyk, który zadziała osłonowo. No i faktycznie dieta dużo daje, ja z wątróbką i szpinakiem nie mam problemu ale sama muszę sobie je przyrządzić, bo po prostu po wielu probach kucharskich wiem, jak mi smakuje najbardziej. Pomyśl ewentualnie nad koktajlami na początek, ja zaczynałam od zblendowanego banana z natką pietruszki, później dodawałam świeży szpinak i później już szukałam przepisów na dania które mi będą odpowiadać smakowo 😅
O matko, żelazo do picia.. na samą myśl chce mi się rzygać 😅😅
dzięki za podsunięcie pomysłu, będę eksperymentować
Claudii wrote:Zaraz przeczytam co tu się działo bo wczoraj byłam cały dzień w pracy i nie zdążyłam nadrobić.
Właśnie wróciłam od ginekologa. Powiedział, że jeszcze nie ma dramatu z tymi wynikami. AFC wyszło 8 co nie jest jeszcze dramatyczne jak na moje AMH. Pęcherzyki przygotowują się do owulki mimo niskiego estradiolu ale endometrium jest 3/4mm co mówił że nisko ale że bywa w 7dc. Plan jest taki, że mąż ma zrobić badanie nasienia, ja dorobić resztę badań i przyjść koło owulacji, ale to już w kolejnym cyklu bo w tym gina nie ma i mnie w sumie też nie. Daje nam pół roku na naturalne zajście w ciążę a później kieruje do jakiegoś swojego kolegi, który już będzie już patrzył pod kątem invitro. Póki co żadnej stymulacji nie robi bo po progu w ostatnim cyklu i moich wydrukach mierzenia tempki przez 2 cykle i testach lh wychodzi, że jajniki pracują. Mam nadzieję tylko, że wyniki męża wyjdą ok bo bardzo chciałabym zajść w ciążę naturalnie. Ja sama jestem zwolenniczką invitro ale moja rodzina jest mega wierząca i trochę się boje co oni powiedzą. Ale jeśli nie będzie wyjścia to w to idziemy ☺️
Super, że nie jest źleTrzymam kciuki za Wasze wyniki i oby udało się naturalnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:07
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
kropka_aga wrote:Dziewczyny, które mają problem z żelazem/ferrytyną - suplementujecie coś, czy tylko podbijacie dietą? Ja jestem trochę wybredna w jedzeniu i np. nie ruszę wątróbki czy szpinaku
Mam upatrzony Swansona Chelat Albion, ale nie wiem czy to dobry wybór... albo Solgara. Z Solgara mam cytrynian magnezu.kropka_aga, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨