X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym przyjęła patent jak obniżyć Żelazo, bo młodej wyszło ponad normę, za to ferrytyna choć wysoki bo ma 65 to jednak w normie 😅

@Marty.na trzymaj się dziewczyno 🫂 po to jesteśmy tu więc jak smutki i żale to bez skrępowania wal🫂 trzymam mocno kciuki I niech już ta @ przyjdzie i rozpocznie kolejny cykl 🤞

Marty.Na lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Miracle25 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 ja tez sue meczylam z floradixem az odkrylam ze on tez jest w tabletkach!
    Kropka_aga Oprocz zelaza przy niskiej ferrytynie bardzo polecana jest laktoferyna

kropka_aga, Powder lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
    Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻

✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
    ❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna

Leki- metformina, acard, prograf
    Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek
  • Slava Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Przepraszam, że Wam wpadam na wątek, trzymam za Was wszystkie kciuki i podczytuję od czasu do czasu 🤞

Darrika tak jak dziewczyny piszą - jesteś promyczkiem na forum, tulę za @ i mam nadzieję, że za miesiąc będziesz mogła pisać po fioletowej stronie ❤️

Belia masz 10000000% z tym testowaniem, jeżeli zna się termin owulacji to cienie 14dpo to raczej nie będzie ciąża. Przytulam i także trzymam kciuki 🤞

Runnerka ilość pęcherzyków antralnych może się różnić pomiędzy cyklami, dlatego takie jednorazowe przeliczenie nie daje pełnego obrazu! Także głowa do góry ❤️ Mi też w zeszłym roku mówili, że mam po 2-3 na jajnik max, a teraz jest dużo więcej od kilkunastu cykli więc to naprawdę nie jest jakaś zawsze stała liczba i warto sobie częściej pozwolić na taki monitoring. Jak samopoczucie na samym starcie? Przy gonalu powinno Ci całkiem ładnie pójść z ilością właśnie. Trzymam kciuki Kochana!🤞

Siasi ❤️

Ah, no i Floradix smakuje jak woda w której leżały klucze 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:26

Belia, Runnerka, Darrika, Miracle25 lubią tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok, brak ANA
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
    ⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
    🔜 cross match, IVF
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Melduję 🐒. Oficjalnie nie jestem team „rodzew2025”. Nie testowałam wczoraj. Uznalam, że to bez sensu, bo temperatura zaczęła już mocno spadać.

Zaczynamy 9cs. Nie czuję smutku, żalu. Pustkę wypełnia mi mój psiaczek. Nie spodziewałam się ile może dać miłości 🥹🩷

Postanowiliśmy znowu starać się na luzie - bez monitoringów, bez stymulacji, z miłości i wtedy kiedy chcemy 🩷

Tymczasem życzę Wam pięknego, słonecznego dzionka i trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące z końcówki miesiąca 🤞🏻🩷
    Życzę Ci, żeby takie staranie przyniosły wam kropeczka 🤞🏼

dailydamn lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
    🔜 czerwiec HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja bym przyjęła patent jak obniżyć Żelazo, bo młodej wyszło ponad normę, za to ferrytyna choć wysoki bo ma 65 to jednak w normie 😅

@Marty.na trzymaj się dziewczyno 🫂 po to jesteśmy tu więc jak smutki i żale to bez skrępowania wal🫂 trzymam mocno kciuki I niech już ta @ przyjdzie i rozpocznie kolejny cykl 🤞
    Żelazo w krwi może wyjść podwyższone nawet w wyniku tego, że coś się zjadło dzień wcześniej co zawierało dużo żelaza. Ważna jest ferrytyna. Ja kiedyś zbadałam żelazo i miałam 190! Za tydzień już 90 więc typowo zależne od dnia.

Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
    🔜 czerwiec HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o sprostowanie- jeżeli owulację miałam w piątek to dziś jestem 4 czy 5dpo? Jak liczycie? Ja zawsze liczyłam od dnia następnego i myślałam, że jestem 4dpo ale gadam sobie z dr gpt i według niego 5dpo 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:30

kropka_aga lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • AnMiPe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie buszuję po necie i chyba zabłądziłam i wlazłam w jakąś mroczną przestrzeń. Potrzebuję Was. Raz dwa, zanim się rozpłaczę.
    Czy naprawdę nie ma szans na donoszoną ciążę naturalną przy morfologii nasienia 0%?
    Wiecie, znalazłam historie o poprawie ruchu, ilości (to u nas ok), ale nigdzie nie znalazłam historii o poprawie morfo, a jak już to po latach. Wszędzie tylko ostrzeżenia, że sio na in vitro.

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • kropka_aga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Też się chętnie dowiem. Hit w ogóle, bo miałam niski wynik i dostałam Sorbifer na podbicie, wynik wyszedł ładny, odstawiłam. I poprosiłam po kilku miesiącach o skierowanie na zbadanie, czy siedzi dalej w dobrym miejscu i nie spadło. A baba z Medicoveru do mnie, że nie na wskazań (serio? Xd) i najpierw morfologia (którą btw poprzednio miałam w normie mimo obniżonego żelaza i ferrytyny). Czasami naprawdę mam wrażenie, że ci lekarze znajdują licencję w paczce czitosów…i idą tylko sztampowymi ścieżkami, nie biorąc pod uwagę, że ludzki organizm różnie działa.

Porażka czasami z lekarzami, serio znajdują licencję w chipsach, u mnie hitem było zdiagnozowanie niedoczynności. Lekarka nie ogarniała, że każdy inaczej może to przechodzić i ja np. miałam rozpoczęte leczenie przy TSH 2.9, oczywiście na USG wyszło, że mam mocno pomniejszoną tarczycę i faktycznie mam niedoczynność (ale to inny lekarz mnie badał).

A tamta lekarka do mnie prędzej z tekstem - Proszę nie WYMYŚLAĆ sobie chorób, jest Pani bardzo szczupła, więc nie ma prawa Pani mieć niedoczynności (tak jakby tylko osoby z nadwagą ją miały :D ) i co zrobiła? Dała mi skierowanie do szpitala.... na UWAGA - ODDZIAŁ WEWNĘTRZNY - PODEJRZENIE WYNISZCZENIA ORGANIZMU :D Ordynator oddziału nie mógł wyjść z podziwu dlaczego dostałam coś takiego i że ewidentnie mam niedoczynność :D
    Kurtyna! :D
    Kokosik wrote:
    Dziewczyny, proszę o sprostowanie- jeżeli owulację miałam w piątek to dziś jestem 4 czy 5dpo? Jak liczycie? Ja zawsze liczyłam od dnia następnego i myślałam, że jestem 4dpo ale gadam sobie z dr gpt i według niego 5dpo 😆

Ja właśnie miałam problem jak to liczyć, ale policzyłam od dnia, kiedy uznałam że mam owulację czyli 19.04. I chyba trafiłam, bo 7 dpo (26.04) wysoki prog był :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:34

Kokosik, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 23 (04.25) 😡
    TSH - 1.8 (04.25)
    FT4 1.25 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Tak sobie buszuję po necie i chyba zabłądziłam i wlazłam w jakąś mroczną przestrzeń. Potrzebuję Was. Raz dwa, zanim się rozpłaczę.
    Czy naprawdę nie ma szans na donoszoną ciążę naturalną przy morfologii nasienia 0%?
    Wiecie, znalazłam historie o poprawie ruchu, ilości (to u nas ok), ale nigdzie nie znalazłam historii o poprawie morfo, a jak już to po latach. Wszędzie tylko ostrzeżenia, że sio na in vitro.

Ej, nie sądze z mojego doświadczenia w 4 miesiace moj podniosl morfo 1% na 4%, wiec mysle ze i z 0% można ruszyć co? Jak myslicie dziewczyny?

Powder, AnMiPe, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    14 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
    18.04 - 🥚
    30.04- testowanie

📆
    06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

Dużo o tym czytałam, bo u nas morfologia 1%
    Czy da się poprawić? Niby nie ma suplementów które poprawiają wyłącznie morfologię, jednak znam wiele przypadków i widać tutaj, po forum, jak suplementacja korzystnie wpływa na poprawę morfologii.
    Pamiętaj też o sposobie badania próbki, to tylko fragment. Niekoniecznie całość to 0% prawidłowych, ta wartość może być inna.
    I kolejna sprawa, plemnik o nieprawidłowej budowie również może mieć zdrowe DNA i może zapłodnić komórkę.
    Tak łopatologicznie ale myślę, że wytłumaczyłam znośnie. Ogólnie szansa nadal jest. Jak u Was wypada reszta parametrów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:41

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH

• ater Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Cysterka - to, że czuję się podle to idealne określenie.
    Najbardziej mnie nakręciło to plamienie w piątek. Byłam pewna, że to implantacyjne. Chyba, że faktycznie coś mi hula przez aktywność…? Bo zobaczyłam je po treningu.

Eh, nie wiem. Mam poczucie, że w tym i poprzednim cyklu (też wyłapałam cienie) coś zaczyna się dziać, ale z jakiegoś powodu nie dochodzi ostatecznie do ciąży.

Chyba czas zmienić lekarza z luxmedu i udać się typowo do jakiejś kliniki od niepłodności żeby podeszli do tematu bardziej kompleksowo 🙁

Przede wszystkim przytulam 🫂🫂 to okropne uczucie…a kreska była taka konkretna i objawy takie też których nie ma się normalnie przed 🐒
    Co do tej krwi to ja czytałam, że może tak być przy ureaplasmie. Może wiesz implantacja próbuje się zadziać i przez bakterie się nie dzieje?

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • Powder Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Porażka czasami z lekarzami, serio znajdują licencję w chipsach, u mnie hitem było zdiagnozowanie niedoczynności. Lekarka nie ogarniała, że każdy inaczej może to przechodzić i ja np. miałam rozpoczęte leczenie przy TSH 2.9, oczywiście na USG wyszło, że mam mocno pomniejszoną tarczycę i faktycznie mam niedoczynność (ale to inny lekarz mnie badał).

A tamta lekarka do mnie prędzej z tekstem - Proszę nie WYMYŚLAĆ sobie chorób, jest Pani bardzo szczupła, więc nie ma prawa Pani mieć niedoczynności (tak jakby tylko osoby z nadwagą ją miały :D ) i co zrobiła? Dała mi skierowanie do szpitala.... na UWAGA - ODDZIAŁ WEWNĘTRZNY - PODEJRZENIE WYNISZCZENIA ORGANIZMU :D Ordynator oddziału nie mógł wyjść z podziwu dlaczego dostałam coś takiego i że ewidentnie mam niedoczynność :D
    Kurtyna! :D

O to jak u mnie. Tarczyca malutka i tsh było 6 (!!) jak mi w końcu zbadali. Włosy mi leciały garściami, ale byłam wtedy patyczkiem i też mnie nikt nie brał na poważnie, bo nie ma otyłości. Włosy mi się nigdy nie podniosły do momentu sprzed :c ciekawe jak by to było, gdybym szybciej dostała diagnozę

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Paulina66 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ferrytyny to ja przy niskim wyniku dostałam od ginekolog Sorbifer na receptę. Dodatkowo biorę też laktoferynę i przyjmuję ją razem z witaminą C 1000. Jak dostanę dzisiejsze wyniki to się okaże czy suplementacja pomogła 😊

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024

01.2025 💔🪽 9tc

Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
  • emilgiana Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wyjeżdżamy na tydzień ☺️ chcę psychicznie od tego wszystkiego odpocząć
    Do zobaczenia na nowym wątku, życzę wam cudownej majówki ❤️

Powder, Lilinka, emciak, Nayeli, Kokosik, Darrika, karczoch321, kasialinkaa, Marzycielka94, Pogubiona, NinaB, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Powder Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    U mnie Premom wylicza od pierwszego dnia po owulacji w apce. Czyli jeśli byłaby dzisiaj to jutro 1dpo. Tego się trzymam. Czy dobrze? Nie wiem 🙈 ale prog 7dpo tym sposobem wyszedł wysoko.

Kokosik, NinaB lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Dziewczyny! Przepraszam, że Wam wpadam na wątek, trzymam za Was wszystkie kciuki i podczytuję od czasu do czasu 🤞

Darrika tak jak dziewczyny piszą - jesteś promyczkiem na forum, tulę za @ i mam nadzieję, że za miesiąc będziesz mogła pisać po fioletowej stronie ❤️

Belia masz 10000000% z tym testowaniem, jeżeli zna się termin owulacji to cienie 14dpo to raczej nie będzie ciąża. Przytulam i także trzymam kciuki 🤞

Runnerka ilość pęcherzyków antralnych może się różnić pomiędzy cyklami, dlatego takie jednorazowe przeliczenie nie daje pełnego obrazu! Także głowa do góry ❤️ Mi też w zeszłym roku mówili, że mam po 2-3 na jajnik max, a teraz jest dużo więcej od kilkunastu cykli więc to naprawdę nie jest jakaś zawsze stała liczba i warto sobie częściej pozwolić na taki monitoring. Jak samopoczucie na samym starcie? Przy gonalu powinno Ci całkiem ładnie pójść z ilością właśnie. Trzymam kciuki Kochana!🤞

Siasi ❤️

Ah, no i Floradix smakuje jak woda w której leżały klucze 😅
    Dzieki Slava, nieustannie mysle o Tobie i czasami podgladam Cie na drugim watku 😉 tez bardzo Ci kibicuje. Jesli o mnie chodzi to nie ukrywam, ze bardzo sie stresuje, ze nic nie urosnie albo komorki beda do niczego 🫣 no i dzisiaj wieczorem po raz pierwszy bede sobie aplikowac gonal i menopur - wizja ich przygotowania, nabierania do strzykawki czy odpowietrzania pena tez mnie stresuje 😱 ale to pewnie zadna filozofia… co do ilosci pecherzykow to wiem wlasnie, ze moze byc roznie co cykl i ja juz sama nie wiem jak z nimi stoje. Koedy bylam u lekarza po antykoncepcji to powiedzial wlasnie, ze nie jest super-hiper, ale nie ma tez tragedii. Z kolei na kolejnej wizycie, po 2 tyg zastrzykow gonapeptyl powiedzial, ze mam calkiem sporo tych pecherzykow. Wiec nie wiem, czy zdazyly w tym czasie pojawic sie nowe? Nie drazylam, ale lekarz stwierdzil, ze da mi wieksze dawki hormonow niz wynika to z wieki, amh i obrazu jajnikow, bo ma „takie przeczucie” 😉 no ale ufam mu, co nie zmienia faktu, ze od kilku dni czytam o negatywnym wplywie wysokiej dawki hormonow na jakosc oocytow 😛
    Moze napiszesz pokrotce co sie u Ciebie dzialo w ostatnim czasie? 🙂

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 29.04 start stymulacji💉: 75j Menopur + 150j Gonal f
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś taka sytuacja - 3 dzień cyklu i susza brazowe plamienie tylko na papierze... ostatnio tak miałam 2 lata temu przy jelitówce, a teraz kompletnie nic mnie nie boli, nic mi nie jest, więc nie wiem dlaczego tak się stało... owulacja byla, progesteron 21,7 w 7dpo, więc to chyba tylko stres mógł tak zrobić, tylka ta duża ilość skrzepów w 1dc mnie dziwi, bo dawno tak nie miałam i brązowe wczorajsze mocne krwawienie... ciekawy ten cykl 🤔
    Czyli jutro mogę zrobić już badania do drożności :) przy okazji dowiem się, co się dzieje, bo mam też zrobić bete, aby wykluczyć ewentualną ciążę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:49

On 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia
    - posiew (e.coli )

Ona 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - ferrytyna 26 (07.2024)
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)
    - TSH 1,71 (01.2025)
    -hiperprolaktynemia
    - insulinooporność
    - hipoglikemia
    - bakterie w posiewie (k.pneumonia -> e.coli -> candida)

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9,)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6)

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97)

01.2025 nowy Naprotechnolog
    01. 2025 dieta Low Carb

Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Olej z wiesiołka

Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)
    Selen ( od 01.2025)

Leki:
    Bromergon ( od 01.2025)
    Cyclogest (od 01.2025)
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    U mnie Premom wylicza od pierwszego dnia po owulacji w apce. Czyli jeśli byłaby dzisiaj to jutro 1dpo. Tego się trzymam. Czy dobrze? Nie wiem 🙈 ale prog 7dpo tym sposobem wyszedł wysoko.

Hmm czyli tak jak ja zawsze liczyłam. No to faktycznie małe zamieszanie z tym jest.

Powder lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    O to jak u mnie. Tarczyca malutka i tsh było 6 (!!) jak mi w końcu zbadali. Włosy mi leciały garściami, ale byłam wtedy patyczkiem i też mnie nikt nie brał na poważnie, bo nie ma otyłości. Włosy mi się nigdy nie podniosły do momentu sprzed :c ciekawe jak by to było, gdybym szybciej dostała diagnozę

Dokładnie tak jak u mnie, też wtedy byłam mocno szczupła i patrzeli na mnie jak na wariata. A ja zasypiałam w każdej pozycji, skóra sucha jak wiór, włosy leciały jak głupie... jak trafiłam do endo i mnie zbadał to sam tłumaczył, że to jest sprawa indywidualna i nie trzeba mieć wystrzelonego TSH do 10, aby mieć niedoczynność :/
    Na mnie działa to jak płachta na byka jak słyszę, że lekarz się sugeruje wagą przy diagnozie tarczycy....

Też się czasami zastanawiam, czy włosy byłyby inne, gdyby nie to, że tyle czasu się bujałam z tym... no ale nie ma co już gdybać, 12 minęło u mnie od tamtego czasu :D
    emilgiana wrote:
    My dzisiaj wyjeżdżamy na tydzień ☺️ chcę psychicznie od tego wszystkiego odpocząć
    Do zobaczenia na nowym wątku, życzę wam cudownej majówki ❤️
    Wypoczywajcie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:53

Powder lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 23 (04.25) 😡
    TSH - 1.8 (04.25)
    FT4 1.25 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja właśnie miałam problem jak to liczyć, ale policzyłam od dnia, kiedy uznałam że mam owulację czyli 19.04. I chyba trafiłam, bo 7 dpo (26.04) wysoki prog był :D

Co za głupoty Ci nagadała :o Ja mam od wielu lat niedoczynność tarczycy i zawsze mało ważyłam. Teraz ważę 46,5 a może nawet mniej, bo mam jelitowke i przed wczoraj 20-30 razy wymiotowałam, myślałam że to już koniec ze mną 😫

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ