X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Rozjaśniałam w grudniu, ale nie całe (air touch) tylko 500zł taka przyjemność mnie wyszła 🫢

Jeśli były rozjaśniane, to ta struktura włosa się różni. Będzie problem, żeby ją odbudować, można jedynie coś niecoś wygładzić. Skoro się kruszą, a wcześniej nie, to musiały być w jakimś stopniu podane za wysokiej temperaturze - mogło to być "poparzenie" farbą, albo np. jakaś sroga prostownica/lokówka. Skoro rosną nowe - znak wspaniały, odrosną, ale zacznij stosować dopasowaną do twojej porowatości pielęgnację. Ja osobiście polecam KAŻDEMU, bez względu na wiek i płeć i rodzaj włosów wizytę u trychologa. Ale dobrego, bo sama przerobiłam już z 5.

W Poznaniu Pola z Depicenter jest cudowna, polecam bardzo, uratowała moje włosy.

White1, kasialinkaa, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    275 mln w całości, reszta w stopce, tak pokrótce. Jakoś mocno to analizuję ostatnio i bardzo się nakręcam.

Grażka - jak to zrobiliście? Przepraszam, jeśli już gdzieś o to pytałam, tonący każdej odpowiedzi się chwyta.

To bardzo duża ilość. Ja bym się nie załamywała.

Wrzucam co ostatnio dr gpt wymyślił na morfologię:

Np. przez minimum 3 miesiące:

Cynk (15–30 mg/dzień)
    Selen (100–200 µg)
    Witamina E (200–400 IU)
    Witamina C (500–1000 mg)
    Kwas foliowy (400–800 µg)
    L-karnityna (1000–2000 mg)
    Koenzym Q10 (100–200 mg)
    Omega-3 (EPA + DHA)
    Gotowe zestawy: Profertil, Fertilman Plus, Androferti – dobrze zbilansowane.
    2. Styl życia:

zero alkoholu i palenia (nawet okazjonalnego),
    ograniczyć stres (łatwiej powiedzieć niż zrobić, wiem),
    zdrowa dieta: warzywa, owoce, antyoksydanty, orzechy, oliwa, ryby, dużo wody.
    3. Kontrola po 3 miesiącach – nowy wynik nasienia, żeby sprawdzić, czy coś się zmienia.

AnMiPe, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG brak zarodka 😞
    29.05 kolejna wizyta

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
  • ater Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    224621.jpg

Jeszcze wrzucam Wam screena z suplementacją podnoszącą ferrytynę ☺️

karczoch321 lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨
  • Slava Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka dziękuję, że pytasz ☺️ U mnie nic dobrego, także nie będę wchodzić w smutne szczegóły 😀 trzymam kciuki za Twoją stymulację, niech tam cała gromadka się nazbiera 🩷

Runnerka, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
    ❌ Crossmatch 18,9
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    ⏳HLAC, cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, allo mr, ocena NK
    🔜 IVF (PL)
    -absent in body-
  • White1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Jeśli były rozjaśniane, to ta struktura włosa się różni. Będzie problem, żeby ją odbudować, można jedynie coś niecoś wygładzić. Skoro się kruszą, a wcześniej nie, to musiały być w jakimś stopniu podane za wysokiej temperaturze - mogło to być "poparzenie" farbą, albo np. jakaś sroga prostownica/lokówka. Skoro rosną nowe - znak wspaniały, odrosną, ale zacznij stosować dopasowaną do twojej porowatości pielęgnację. Ja osobiście polecam KAŻDEMU, bez względu na wiek i płeć i rodzaj włosów wizytę u trychologa. Ale dobrego, bo sama przerobiłam już z 5.

W Poznaniu Pola z Depicenter jest cudowna, polecam bardzo, uratowała moje włosy.
    Dzięki wielkie za rady, ma to sens, postaram się też ograniczyć wpływ ciepła na nie.

Co do morfologii - nam po 3 miesiącach supli + zmiana zwykłych fajek na elektryczne skoczyła o 1% z 3 na 4, a inne parametry skoczyły znacznie więcej, szczególnie ruch AB z 26% na 61%. Suple: Witamina D + Androvit + Pregna Start On (czyli dosyć tani pakiet). Witaminą D jest baaardzo ważna, tylko też nie wolno przesadzić

AnMiPe, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25
    ⏳️13ty miesiąc 🤞

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% |
    Morfologia 4%
    Ilość 307mln (77mln/ml)
    Ruch A 28% B 33% C 5%
    Żywe 79%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ❌️04 Lametta + Zivafert
    ⏳️05 Lametta + Zivafert
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Dzięki wielkie za rady, ma to sens, postaram się też ograniczyć wpływ ciepła na nie.

Co do morfologii - nam po 3 miesiącach supli + zmiana zwykłych fajek na elektryczne skoczyła o 1% z 3 na 4, a inne parametry skoczyły znacznie więcej, szczególnie ruch AB z 26% na 61%. Suple: Witamina D + Androvit + Pregna Start On (czyli dosyć tani pakiet). Witaminą D jest baaardzo ważna, tylko też nie wolno przesadzić

Dziękuję!

Jeszcze apropo włosów - zawsze podczas mycia myję je dwa razy, niewielką ilością szamponu. Włosy powinny tak piszczeć pod palcami przy pocieraniu, wtedy są czyste (@ekspert kosmetyczny na ig dobrze to wyjaśnia).
    Z szamponów świetna jest seria Simone Trychology - drogie, ale dwie butelki starczają na co najmniej pół roku.
    Peeling do skóry głowy, który świetnie mi się sprawdza (raz na 10-12 dni) to Dercos, zielony szampon z drobinami przeciwłupieżowy - nakładam na suche włosy, wklepuję tak trochę, ale nie trę za mocno i zmywam po 10 min. Po nim normalne mycie podwójne.
    A do wygładzenia fajna jest taka maska w tubce z Isany z serii PLEX, biała, trochę większa niż pasta do zębów.

White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Runnerka dziękuję, że pytasz ☺️ U mnie nic dobrego, także nie będę wchodzić w smutne szczegóły 😀 trzymam kciuki za Twoją stymulację, niech tam cała gromadka się nazbiera 🩷
    Wierze, ze juz za jakis czas obie oglosimy na forum dobre wiesci i spotkamy sie na watku ciazowym 😘

Belia, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)➡️ ⌛️FET⏳
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie urok to🩸.Miałam przetrzymać cykl do niedzieli a tu dzisiaj spadek temperatury wróciłam ze śniadanka z przyjaciółkami i witamy wredna 🐒. Od razu płacz załamanie bo zabieg mam pod miesiączke zaplanowany (musi być między 6-12dc) i grafik w pracy. Cudowna pani z angeliusa wcisnęła mnie na przyszłą środę więc zabieg szybciej tylko moja szefowa średnio zadowolona będzie i też mi strasznie głupio bo aktualnie mamy już 3 koleżanki na l4 na oddziale.

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷9cs
    🩸29.04
    🏥 07.05 laparohisteroskopia+drożność✅
    16.05 kontrola po zabiegu i dalszy plan działania
    ————————————————-
    4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
    👩‍⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje długie włosy nic nigdy lepiej nie zadziałało, niż zdrowa dieta i siemię lniane (przede wszystkim w diecie), ale też na zewnątrz w formie „kiślu” - też robi efekt wow.
    No i małe zmiany w nawykach: spanie tylko w luźno spiętych włosach, suszenie suszarką na szczotce, regularne podcinanie końcówek.

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • lilka2025 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Wow, to był najbardziej chamsko oszukany test ever.
    Beta <0,2, więc to nawet żaden biochem i chyba bardziej nie być w ciąży już się nie da 😳😳😳

Co się wczoraj z tymi kreskami wydarzyło to ja nie wiem 🙃

Wiesz co, ja w lutym miałam tą samą sytuację z testem z action. Kreska może nie jakaś mocna ale widoczna, byłam na becie jakaś godzinę po zrobieniu testu i okazało się że byk fałszywy. Na drugi dzień kreska całkiem zniknęła, gdyby nie fakt że mam zdjęcie to myślałabym że sobie tą kreskę sama wmówiłam 🫣

Przytulam mocno, to okropne uczucie 🫂

karczoch321 lubi tę wiadomość

💊inofem
    💊Vit D3
    💊Omega 3
    💊Q10
    💊Tardyferon
    💊Neurovit
    💊Metformax
    💊Dostinex

Żelazo 29 µg/dl
    DHEA-SO4 213,8 µg/dl
    homocysteina 8,41 µmol/l
    anty-TPO < 3,00 IU/ml
    SHBG 73,5 nmol/l
    TSH 1,216 µIU/ml
    Vit D3 58,60 ng/ml
    anty-TG < 3,00 IU/ml
    androstendion 3,38 ng/ml

Badania z 3 d.c ⬇️
    testosteron 34,45 ng/dl
    estradiol 21,2 pg/ml
    FSH 4,72 mIU/ml
    LH 6,89 mIU/ml
    prolaktyna 30,91 ng/ml
  • Powder Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Rozjaśniałam w grudniu, ale nie całe (air touch) tylko 500zł taka przyjemność mnie wyszła 🫢
    To może być odpowiedź. Też się skusiłam na airtouch…najgorsza decyzja mojego życia. A babka gadała, że nie niszczy, że profesjonalnie, opinie dobre. Skończyłam z suchym sianem, taki sam motyw jak u Ciebie. Pomogło ścięcie tego co spalone i mocniejsza pielęgnacja. Mi dobrze robi kevin murphy smooth again i odżywka hairmoji z kaczką. Ale ja mam kręcone srednio/wysokopory, więc heavyduty bardziej. Jak coś to wal na priv, sporo przerabialam tych włosowych spraw 😅

White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Staranie na pełnej od 02.2025

⏳4 cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ilość i koncentracja super
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka2025 wrote:
    Wiesz co, ja w lutym miałam tą samą sytuację z testem z action. Kreska może nie jakaś mocna ale widoczna, byłam na becie jakaś godzinę po zrobieniu testu i okazało się że byk fałszywy. Na drugi dzień kreska całkiem zniknęła, gdyby nie fakt że mam zdjęcie to myślałabym że sobie tą kreskę sama wmówiłam 🫣

Przytulam mocno, to okropne uczucie 🫂

Dobrze, że dałaś znać! To nauczka dla nas i wniosek dla reszty, że nie ma co kombinować i trzeba stawiać na sprawdzone marki 🙁 przykro mi, że Ciebie też to spotkało, też czułam się jak wariatka jak poszłam zerknąć na test, a tam pusto 🤡

Wpadłam właśnie w szał zakupów na otarcie łez :P inizytol już zamówiony, wzięłam wersję duo z Proton Lab.

Teraz szukam soku z pokrzywy i laktoferyny żeby ogarnąć do czerwca te ferrytyne.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam chyba też decyzję o zmianie aktywności. Bieganie jak kocha to poczeka. Nie wiem czemu, ale zawsze mówiłam, że zrobię formę życia po ciąży, więc może to znak, że gadałam sobie takie głupoty :P Jeszcze do końcówki maja potrenuje tak jak teraz , bo mam bieg na który jestem zapisana i w sumie chce na niego jechać. Ale po tym chyba zamienię bieganie na rower szosowy i będę sobie robić kilometry w trochę mniej obciążający sposób. Albo wymyślę jeszcze coś innego, nie wiem 🫣

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karchoszku, tulę mocno!!! 🫂🫂🫂

cukrzyk, baaaaaardzo dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem z korkami! Rozmawiałam z mężem wczoraj, który podrzucil mi też dużo fajnych pomysłów na zajęcia z Business English + myślę i maturzystach. Wypowiedzenia nie złożyłam jeszcze, ale układam sobie wszystko w głowie i zaczynam się naprawdę cieszyć na nowy rozdział bez korpo :)

White1, mega polecam szampon Alpecin z kofeina. Stosuje to od lat za namową koleżanki, już emerytki, z najpiękniejszymi włosami jakie widziałam. Moje są cienkie i wypadają łatwo od stresu, ale mam mnóstwo nowych "baby hair" i jakoś balans się trzyma :) dodatkowo odżywka od Joanny nazywająca się... Covid19. Kosztuje grosze, a ma fajny, naturalny skład. Tylko nie każdy musi lubić aromat rzepy pod prysznicem ;)

grazka22, u mnie 15dpo, 31dc (przy zazwyczaj 27) i rano trzeci test biały. Położyłam się z powrotem, a tam po godzinie... Cień. Może ciut cień cienia, ale widoczny bez światła. Poszłam na betę, ale dopiero godzinę temu, bo cały poranek w biegu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie :) jeszcze się nie poddaje, ale po tej becie zamykam cykl i czekam na okres bez stresu.

Nie ukrywam, że czas byłby idealny, bo w piątek napisałam maila do Wszystkich Świętych, że zaczynam szukać nowej roboty, ale wypowiedzenia jeszcze nie złożyłam 😅

Trochę by było za piękne jakby było prawdziwe, że tak mi się zgrało wszystko... Tym bardziej, że gince powiedziałam, że przez stres i zabieganie, nie chce wydawać kasy na monitoringi w tym miesiącu, bo i tak nie liczę na cokolwiek przy takim Mordorze w paru aspektach życia (chociaż już ładnie zamykam kolejne sprawy...).

White1, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - kolejne USG 🤞🤞🤞
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona, jeśli chodzi o zarobki dla początkujących nauczycieli, to pamiętaj, że stawki z karty nauczyciela obowiązują zazwyczaj tylko w publicznych placówkach (chociaż u mnie w prywatnym przedszkolu też są takie same lipne zarobki 😅).
    Jakbyś rozglądała się za szkołami prywatnymi to stopień awansu nie powinien być istotny i tam stawki możesz negocjować.

Pogubiona lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tę jelitówkę złapałam o narzeczonego, co było dziwne, bo nigdy nic go nie łapało. A musiało złapać jak termin powtórzenia badania nasienia jest coraz bliższy.. Myślicie, że miesiąc po infekcji i po zakończeniu antybiotykoterapii (Xifaxan, który podobno wchłania się tylko w jelitach) wyniki będą wiarygodne? Mają to być rozszerzone badania i nie chcemy jeszcze bardziej się załamać, jeśli ta choroba może coś namieszać :(
    Chociaż gorączki nie było, a podobno gorączka najwięcej szkody robi w kontekście nasienia.
    A nie chcemy też przeciągać bardziej tego badania, bo skończą się mojemu leki i musimy iść z wynikami do androloga, żeby też wiedzieć czy musi przyjmować je dalej (poza suplementami ma przepisany Pentohexal)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 14:04

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Podjęłam chyba też decyzję o zmianie aktywności. Bieganie jak kocha to poczeka. Nie wiem czemu, ale zawsze mówiłam, że zrobię formę życia po ciąży, więc może to znak, że gadałam sobie takie głupoty :P Jeszcze do końcówki maja potrenuje tak jak teraz , bo mam bieg na który jestem zapisana i w sumie chce na niego jechać. Ale po tym chyba zamienię bieganie na rower szosowy i będę sobie robić kilometry w trochę mniej obciążający sposób. Albo wymyślę jeszcze coś innego, nie wiem 🫣

Ja też mam zapisany bieg 🤪 rossmanna 🤣🤣🤣
    Rok temu poszłam na rower bo nie biegam już od X lat 😄

NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG brak zarodka 😞
    29.05 kolejna wizyta

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
  • Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam wam tu nie smęcić i z zadowoleniem i nową nadzieją rozpocząć nocy cykl a tu dokładnie z nowym cyklem jestem chora, mam całkowicie rozwalone zatoki i gorączkę. Mam wrażenie że cały czas coś jest pod górkę.

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10

Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
    4cs 📌🍀

💫team #rodzew2026 🪄
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Dziewczyny miałam wam tu nie smęcić i z zadowoleniem i nową nadzieją rozpocząć nocy cykl a tu dokładnie z nowym cyklem jestem chora, mam całkowicie rozwalone zatoki i gorączkę. Mam wrażenie że cały czas coś jest pod górkę.

Tulę mocno <3 Rozumiem jak się czujesz, bo u mnie też wraz z początkiem cyklu pojawiła się choroba :(
    Daj sobie czas i przestrzeń na odpoczynek, zadbanie o siebie, a choroba szybko odejdzie. Dużo zdrówka! <3

Pogubiona, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ile biegasz tygodniowo? Rozumiem, ze to pewnie nie latwa decyzja 😉 sama to rozwazalam, ale nalog byl silniejszy.🫣

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)➡️ ⌛️FET⏳
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ