X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    Moja beta z 161 na 274... znowu zwolniła... Chciałabym chociaż mieć pewność, że zagnieżdżone w macicy...
    Ładnie rośnie ;) nie stresuj się, wszystko jest w normie ;)

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
  • SanderkaA Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    PDW i P-LCR interpretuje się razem z ilością płytek krwi, same z siebie nie są istotne, jeśli płytki krwi masz w normie to nie musisz się tym w ogóle przejmować.
    Monocyty są praktycznie w normie, tak niewielkie podwyższenie może wynikać np. z alergii

Ufff dziękuję, już miałam czarne scenariusze w głowie 🤣

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Fertistim według zaleceń lekarza.
    + badania za 3 tyg i dodatkowe suple do zakupienia.
  • PaulinaNnn Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Powder 💖

Ja Was cały czas podczytuję, kibicuję 📣 mocno trzymam kciuki✊🏻
    Zżyłam się przez te kilka miesięcy.
    Wolę siąść i Was czytać niż coś robić 🙃

Ciężko cokolwiek robić czy z kimś się spotkać jak jeszcze nikt nie wie 😁 w koło same pokusy 🤣 a tu pytania czego nie palę (IQOS) 😀

MimiM29, Powder, Marzycielka94, Paula08, Chochlik12 lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
    Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Kociara piękna beta! Będziesz powtarzać?
    Ragazza - przepisuję Cię na jutro i trzymamy kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Aqkaracza, dobrze że jesteś. Powodzenia 🤞🏼

Powtarzam w niedziele :)

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
    Brak owulacji od 08.24❌

🩸11.03
    💉ovitrelle 21.03
    🥚25.03
    3DPO prog 24,5 ng/ml est 38,9 pg/ml
    7DPO prog 22,6 ng/ml est 206 pg/ml
    ⏸️04.04 beta 17,3mlU/ml prog 15,3 ng/ml

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Kociara gratulacje!! Przyznam, że Twoja betka przy morfologii 1% partnera trochę mi dała wiatru w żagle! Podzieliłabyś się jego pozostałymi wynikami? Ruch A+B np?

Paulina, polubiłam, bo pięknie beta rośnie. A co do stresu to myślę, że to totalnie normalne w nowej sytuacji, w ktorej nigdy nie byłaś i w dodatku nie ma jasnych wytycznych jak co powinno wyglądać. Mogę się tylko domyślać, że sama chodziłabym po ścianach. Spróbuj skupić się na czymś, co sprawia Ci przyjemność 🩷

Cebulka, tulę i trzymam kciuki za kropka! 🤞🏻🤞🏻

Już wszystko Ci pisze w wyglądzie były żele zbyt duża lepkość jeśli chodzi o ruchliwość to postępowy szybki 13,06% plus postępowy wolny 43,47% u nas przyczyną leżała w dużej mierze w paleniu papierosów partner rzucił od razu po wynikach

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
    Brak owulacji od 08.24❌

🩸11.03
    💉ovitrelle 21.03
    🥚25.03
    3DPO prog 24,5 ng/ml est 38,9 pg/ml
    7DPO prog 22,6 ng/ml est 206 pg/ml
    ⏸️04.04 beta 17,3mlU/ml prog 15,3 ng/ml

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Powder Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Już wszystko Ci pisze w wyglądzie były żele zbyt duża lepkość jeśli chodzi o ruchliwość to postępowy szybki 13,06% plus postępowy wolny 43,47% u nas przyczyną leżała w dużej mierze w paleniu papierosów partner rzucił od razu po wynikach
    Ah, no to dużo ruchliwsi żołnierze niż leniuchy męża. No nic, czekamy aż suple zaczną działać i walczymy dalej 🤞🏻

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Dokładnie mam to samo! Mam wrażenie że u moich koleżanek „dzieci się same zrobiły” a u mnie droga przez mękę a nie przyjemność. Generuje to ogromną ilość stresu, nerwów i wydaje tonę pieniędzy…
    Ostatnio mój Mąż rozmawiał z jednym kolegą, o którym w życiu byśmy nie pomyśleli, że mógł mieć problem z płodnością. Zwykły, prosty chłopak ze wsi, mają z żoną dziecko (muszę dopytać czy jedno czy więcej 🤔). I co? O pierwsze walczyli 4 lata, też musiał się badać...nie wiem, co ostatecznie u nich 'zaskoczyło' ale też to była wyboista droga.

Piszę to na pocieszenie 😘❤️ bo nawet Ci którzy mówią że ot tak zaszli, mogą mieć całkiem inną historię za sobą, zbyt bolesną żeby o tym komukolwiek opowiadać 😵‍💫❤️

Po pierwszej stronie widzę, że wątek kwitnie 🌷🤗🥳 gratulacje, zdrowych, nudnych ciąż 😍

Nie nadrobiłam wątku, ale jeśli tylko mogę komuś pomóc wirtualnym przytulasem, to ściskam mocno ❤️🫂 i trzymam mocno kciuki za kolejne testujące 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 17:08

Marzycielka94, Zosia667, SanderkaA, Mardotka lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn super! Wygląda na to jakby wszystko szło w dobrą stronę ❤️ rozumiem Twoje obawy 🤞🏼 oznaczałaś jeszcze progesteron?
    Cebulka mocno zaciśnięte kciuki za kropka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 Przyrost jest w normie więc spokojnie. 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 17:07

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
  • Paula08 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała styczność z żelem TENfertil? Mój dostał w gratisie w paczce jak zamawiał swoje suple i zastanawiam się czy wypróbować tego w tym cyklu 🤔

Używałam, polecam, aczkolwiek najczęściej gdy zachodzi potrzeba używamy żelu FertilSafe plus 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 17:18

Justa28 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️30🙋🏽‍♂️32 +🐶

Starania od 6 miesięcy.
    Regularne cykle 29 dni.

👩🏽
    Amh 3,84
    LH 5,70
    FSH 5,45
    SHBG 116,6
    Tsh 1,53
    Ft4 1,09
    Prolaktyna 24,29
    Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
    Estradiol 3dc 30,4
    Ferrytyna 13,61🔽
    Cytologia ✅

👨🏽 wyniki nasienia :
    Koncentracja 42 mln
    Całkowita liczba plemników 248 mln
    Ruch całkowity 57
    Morfologia: 3%🔽

Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊

Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾
  • Lulu14 Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w końcu udało mi się nadrobić 😅 (musiałam to rozłożyć na raty przez brak czasu)
    Kochane 🫂 za wszystkie wredne 🐒, za biele, za ten przeklęty punkt między 🐒 a ⚪️, chciałbym nie wiedzieć tyle rzeczy co teraz wiem przez starania, jak tak Was czytam te wszystkie odczucia są tak zbliżone do siebie, że czasami człowiek nie wie co ma ze sobą zrobić 🥺 Ale mocno wierzę że jeszcze wszystkie ujrzymy te upragnione dwie kreski, a później bobaska ❤️
    Gratulacje dla dziewczyn 🌷 rośnie w Was nowe życie, to jest cudowne, życzę spokojnej i nudnej ciąży 🥹❤️

Co do mnie przyszła reszta wyników, wszystko pięknie w normie, ale wiecie co jest najgorsze, że z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej nie wiem co dalej, ciąży dalej nie ma, zaczął się chyba u mnie moment tego zwątpienia ☹️ Dzisiaj dostałam pytanie „A wy to dalej próbujcie czy nie?” Więc bez zastanowienia odpowiedziałam „Nie” , bo nie chce mi się już tłumaczyć i słuchać tego „Ty powinnaś wyluzować” „Weź trochę odpuść” „Po co Ci te testy owulacyjne” „A po co ty badania robisz” „A po co do ginekologa idziesz” i milion innych pytań lub stwierdzeń słyszę od osób które mają już dzieci, wybaczcie za mój wylany żal, ale tak jak pisałam złapałam jakiegoś doła 😅

11 cs 🍀

08.24💔 9tc 👼🏼
    11.24 💔 cb

🙋🏽‍♀️
    Progesteron 8,4
    Testosteron 52,93
    DHEA-SO4 319,5
    Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
    04.25 wizyta nowy ginekolog
    05.25 ❓ Klinika niepłodności 😩
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Ostatnio mój Mąż rozmawiał z jednym kolegą, o którym w życiu byśmy nie pomyśleli, że mógł mieć problem z płodnością. Zwykły, prosty chłopak ze wsi, mają z żoną dziecko (muszę dopytać czy jedno czy więcej 🤔). I co? O pierwsze walczyli 4 lata, też musiał się badać...nie wiem, co ostatecznie u nich 'zaskoczyło' ale też to była wyboista droga.

Piszę to na pocieszenie 😘❤️ bo nawet Ci którzy mówią że ot tak zaszli, mogą mieć całkiem inną historię za sobą, zbyt bolesną żeby o tym komukolwiek opowiadać 😵‍💫❤️

Po pierwszej stronie widzę, że wątek kwitnie 🌷🤗🥳 gratulacje, zdrowych, nudnych ciąż 😍

Nie nadrobiłam wątku, ale jeśli tylko mogę komuś pomóc wirtualnym przytulasem, to ściskam mocno ❤️🫂 i trzymam mocno kciuki za kolejne testujące 😚
    Super, ze o tym napisałaś, bo teraz problem niepłodności jest bardzo powszechny, ale nadal bardzo wstydliwy i czasami możemy sobie pomyśleć, że komuś przyszło coś ot tak, bez starań, z lekkością, prawdą jest taka, że tylko ta osobie wie, ile ja to kosztowało… myślę, że tak jest w każdej dziedzinie życia, pracy, osiągnięciach naukowych/zawodowych etc

Deyansu lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (8 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara - moje gratulacje, świetne wieści przy piąteczku, trzymam kciuki za dobre przyrosty i dobre samopoczucie ❤️

Zosiu - a czy Ty robilas jakikolwiek test? Plamienie plamieniem, ale czy w czasie jego trwania robilas cos, zeby sprawdzic, czy moze cos tam sie zadziało? Byłby to dobry sygnał dla was, ze zaklikało i trzeba popracować nad tym, żeby się utrzymało

Loraa - czy macie już wyniki?

My dzis mamy wizytę u androloga, pokażemy mu wyniki z badania nasienia i wyniki hormonów, bo trochę się tam zadziało, mam nadzieję, że dostaniemy jasne wytyczne co dalej, trzymajcie kciuki ❤️

Powder, Zosia667, Kociara20996, Deyansu lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (8 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Paula08 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale lecicie z tym wątkiem!

Gratuluję wszystkim przyszłym mamom! 🥰 I przytulam wszystkie, które zobaczyły dzisiaj jedną kreskę, albo do których przyszła @ 🫂😔
    A propo rodzinnych „rad” to mam podobnie jak Wy, ewidentnie rodzina nie rozumie pojęcia „niepłodność”, dla nich to takie oczywiste, jak to nie można zajść w ciążę, przecież nie ma nic łatwiejszego. Ja sama momentami się dziwię, że to takie trudne bo ilu parom udaje się od razu albo zwyczajnie niektórzy zaliczą „wpade” ja się pytam jak? Jak to możliwe ? 😫 u mnie dzień testowania zbliża się wielkimi
    Krokami, aż się boję, serio się boję… ale wiem, że jeśli się nie uda to mam plan, umówiłam się już na badanie drożności jajowodów w połowie kwietnia. :)

🙋🏽‍♀️30🙋🏽‍♂️32 +🐶

Starania od 6 miesięcy.
    Regularne cykle 29 dni.

👩🏽
    Amh 3,84
    LH 5,70
    FSH 5,45
    SHBG 116,6
    Tsh 1,53
    Ft4 1,09
    Prolaktyna 24,29
    Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
    Estradiol 3dc 30,4
    Ferrytyna 13,61🔽
    Cytologia ✅

👨🏽 wyniki nasienia :
    Koncentracja 42 mln
    Całkowita liczba plemników 248 mln
    Ruch całkowity 57
    Morfologia: 3%🔽

Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊

Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾
  • Powder Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu14 wrote:
    Hej dziewczyny, w końcu udało mi się nadrobić 😅 (musiałam to rozłożyć na raty przez brak czasu)
    Kochane 🫂 za wszystkie wredne 🐒, za biele, za ten przeklęty punkt między 🐒 a ⚪️, chciałbym nie wiedzieć tyle rzeczy co teraz wiem przez starania, jak tak Was czytam te wszystkie odczucia są tak zbliżone do siebie, że czasami człowiek nie wie co ma ze sobą zrobić 🥺 Ale mocno wierzę że jeszcze wszystkie ujrzymy te upragnione dwie kreski, a później bobaska ❤️
    Gratulacje dla dziewczyn 🌷 rośnie w Was nowe życie, to jest cudowne, życzę spokojnej i nudnej ciąży 🥹❤️

Co do mnie przyszła reszta wyników, wszystko pięknie w normie, ale wiecie co jest najgorsze, że z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej nie wiem co dalej, ciąży dalej nie ma, zaczął się chyba u mnie moment tego zwątpienia ☹️ Dzisiaj dostałam pytanie „A wy to dalej próbujcie czy nie?” Więc bez zastanowienia odpowiedziałam „Nie” , bo nie chce mi się już tłumaczyć i słuchać tego „Ty powinnaś wyluzować” „Weź trochę odpuść” „Po co Ci te testy owulacyjne” „A po co ty badania robisz” „A po co do ginekologa idziesz” i milion innych pytań lub stwierdzeń słyszę od osób które mają już dzieci, wybaczcie za mój wylany żal, ale tak jak pisałam złapałam jakiegoś doła 😅
    No co Ty, nie ma za co przepraszać. Każda z nas tu cyklicznie przechodzi przez to bagno przytłaczających myśli. 🫂🩷 a pytania i komentarze otoczenia, które nie miało problemu z zajściem w ciążę zawsze bolą i gdzieś zostają z nami na dłużej. Jedyne co można spróbować zrobić to się od nich odgrodzić i nie pozwalać za bardzo ingerować w głowę. Ale samej jeszcze mi się nie udało, więc jestem tylko mocna w gębie 😂🤪

Lulu14 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Kociara - moje gratulacje, świetne wieści przy piąteczku, trzymam kciuki za dobre przyrosty i dobre samopoczucie ❤️

Zosiu - a czy Ty robilas jakikolwiek test? Plamienie plamieniem, ale czy w czasie jego trwania robilas cos, zeby sprawdzic, czy moze cos tam sie zadziało? Byłby to dobry sygnał dla was, ze zaklikało i trzeba popracować nad tym, żeby się utrzymało

Loraa - czy macie już wyniki?

My dzis mamy wizytę u androloga, pokażemy mu wyniki z badania nasienia i wyniki hormonów, bo trochę się tam zadziało, mam nadzieję, że dostaniemy jasne wytyczne co dalej, trzymajcie kciuki ❤️

Marzycielko nie robiłam, bo uważałam że to za wcześnie. Planowałam robić w dzień małpy czyli w przyszłym tygodniu.
    Jednak przed wizytą u lekarza wolę mieć wszytsko już czarno na białym.
    Pink już czeka na poranny mocz.

My pokój co jeszcze nie ruszyliśmy z diagnostyką typowo niepłodności bo mój twierdzi że się uda i to za wcześnie.
    Mieliśmy teraz się przymierzać do badań nasienia skoro u mnie było już ogarnięte ale jednak nie jest.
    I wracamy do punktu wyjścia

Czekamy na wieści po wizycie, oby wszytsko było po Waszej myśli 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 18:00

Belia, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • brilka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu14 wrote:

Dlatego my nikomu nie mówiliśmy, dzięki temu nikt nie dopytuje i nic nie komentuje. Jedynie dziadkowie czasem coś mówią, ale puszczamy to mimo uszu, choć jak raz babcia męża powiedziała, że się ładnie zaokrągliłam i czy chcemy im coś powiedzieć to mi się nóż w kieszeni otworzył, oczy zamieniły w lasery i przeżywałam potem resztę dnia, że babcia zasugerowała że przytyłam 😆 I serniczka u niej już nie zjadłam.

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    14 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

06/25 - IUI
  • AsiuniaQQ Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowanie 12.04 📅 10 dni po transferze, trzymajcie kciuki to trzecia procedura i trzeci transfer 🤞😘

Belia, Paula08, Marzycielka94, Powder, ater, Kroliczek2411, Olisska, Dżozu, assialbnn lubią tę wiadomość

• PaulinaNnn Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    PaulinaNnn super! Wygląda na to jakby wszystko szło w dobrą stronę ❤️ rozumiem Twoje obawy 🤞🏼 oznaczałaś jeszcze progesteron?
    Cebulka mocno zaciśnięte kciuki za kropka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 Przyrost jest w normie więc spokojnie. 🫂

Już nie oznaczałam. Lekarz kazał tylko betę.
    No chyba że oznaczę we wtorek albo środę z ciekawości

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
    Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam już częściowe wyniki i zapytanko o tsh, bo wyleciało mi z głowy jaka jest norma ?

Mój wynik to 1.981 uU/ml

Myślicie, że ok czy powinien być niższy?

28 👩 & 38 🧑 & 🐕 x2

7 cs 🤞

👩 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
    🧑 badania płodności 11.04 🤞

💊 witamina d3, witamina b12, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiuniaQQ wrote:
    Testowanie 12.04 📅 10 dni po transferze, trzymajcie kciuki to trzecia procedura i trzeci transfer 🤞😘
    Trzymamy kciuki z całej siły żeby ten transfer był udany 🤞🏼🤞🏼

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
‹‹ 64 65 66 67 68
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ