X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • SanderkaA Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Mam pytanko, po dzisiejszej krwi, witaminy w normie, hemoglobina blokowana, kwas foliowy, glukoza itd wszystko w normie. Prolaktyna pięknie spadł i mieści się w normach idealnie.
    TSH 3,27 i FT4 1,44 - w poniedziałek konsultacja z Endo.
    Zmartwiły mnie 3 parametry morfologii poza normą:

- Monocyty: 9,50 - norma: 2 - 9
    - PDW: 8,80 - norma: 10 - 17,40
    - P-LCR: 14,90 - norma: 19,30 - 47,10

Co o tym sądzicie?

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Fertistim według zaleceń lekarza.
    + badania za 3 tyg i dodatkowe suple do zakupienia.
  • kropka_aga Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

jesteście niemożliwe... lecicie z wątkiem jak szalone :D Ja nadal mam sporo pracy i nie mam nawet kiedy zajrzeć :(
    Dzisiaj piękna pogoda, 22 stopnie idziemy dzisiaj na rowery pierwszy raz w tym roku :D

Ooo mój "ulubiony temat", pytania rodziny o dziecko... działa to na mnie jak czerwona płachta na byka.
    Lani27 wrote:
    Ej, są tu jakieś kociary? Mam taką ciekawostkę... ten cykl mnie momentami zaskakuje bólowo. Nie wiem czy tak działa brajanusz, czy naprawdę mam bóle podbrzusza nasilone przed okresem, czy co tam się dzieje, ale od 3 nocy, kicia w nocy śpi mi na podbrzuszu. Dla mnie jest to anomalia i chyba jakiś sygnał (jeszcze nie wiem jaki), bo jest to kot który uwielbia męża i zawsze to do niego przychodzi nawet na mizianko, a nie do mnie. Nawet mąż mówi, że jest to dziwne, bo budzi się o 3 w nocy i widzi jak kicia śpi mi na podbrzuszu i ani myśli z niego zejść. Zastanawiam się czy nasza kotka coś czuje i mnie tak wspiera na swój sposób, czy co? Spotkałyście się z takimi sytuacjami?

Jestem 100% kociarą, koty czują różne rzeczy :) Mieliśmy takiego kota, który jak tylko wyczul, że kogoś coś boli to tam się kładł :) Nawet perfidnie na głowę potrafił się położyć jak bolała :) Niestety zaraz będzie rok jak go z nami nie ma. Obecny kot np. ma wszystko w kociej d**ie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 15:12

SanderkaA lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 92'
    👨 87'

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 2,4 (03.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie usprawiedliwiam takich wkurzających pytań ale czasem też staram się zrozumieć, że jeśli ktoś nie miał nigdy problemów z zajściem w ciąże to może nie być w stanie wczuć się w naszą sytuację i się dziwić, że to tyle trwa. Nie mówię tu o wujkach/koleżankach z zza biurka/trudnych teściowych tylko raczej o osobach bardzo bliskich, które życzą nam dobrze ale trochę brakuje im taktu i zrozumienia, że to nie takie proste.
    Ja też parę lat temu była przekonana, że skoro jestem zdrowa i zawsze okres jak zegarku to za pierwszym razem się uda. Dopiero w trakcie tej nieustającej walki zmienił się mój światopogląd i TAK, wkurzają mnie komentarze w pracy ,,kiedy?", ,,co Wam tak długo schodzi", ,,pewnie zaraz zajdziesz bo już tyle jesteście razem" ale trochę inaczej patrzę na pytania rodziców, czy przyjaciółek czy dziadków, którzy czasem może coś chlapną za dużo ale wiem, że im zależy na naszym szczęściu i tak samo mocno na nie czekają.

Zosia667, emciak, SanderkaA, Powder, Piret, Paula08, Olisska lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki beta 17,3 progesteron 15,3 🥰

ater, Aqkaracza, lilka2025, PaulinaNnn, Ananabanana, Zosia667, kropka_aga, Justa28, Kokosik, emciak, SanderkaA, Nayeli, onalola, Darrika, Kroliczek2411, Hope🍀, Ragazza, Belia, Powder, Nadzieja32, Agat99, Meggi_**, MimiM29, Deyansu, assialbnn, Lisik, DreamBee, Marty.Na, Piret, Paula08, Marzycielka94, Chochlik12, Pacynka, Olisska, kasialinkaa, Dżozu, Mardotka lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
    Brak owulacji od 08.24❌

🩸11.03
    💉ovitrelle 21.03
    🥚25.03
    3DPO prog 24,5 ng/ml est 38,9 pg/ml
    7DPO prog 22,6 ng/ml est 206 pg/ml
    ⏸️04.04 beta 17,3mlU/ml prog 15,3 ng/ml

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pozdrawiam was wszystkie! My po CP wracamy do gry, ale juz w kierunku in vitro. Robiłam kilka badan, bo czesc już się przeterminowala. Mam pytanie odnośnie AMH. Mój wynik to 3.230(34 lata). Mam.wizyte dopiero w 2 połowie kwietnia, wiec nie wytrzymam. A szczerze powiedziawszy, nigdy jakoś nie zgłębiałam tematu :(

emciak, Nayeli, Darrika lubią tę wiadomość

• Ananabanana Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 wrote:
    Ej, są tu jakieś kociary? Mam taką ciekawostkę... ten cykl mnie momentami zaskakuje bólowo. Nie wiem czy tak działa brajanusz, czy naprawdę mam bóle podbrzusza nasilone przed okresem, czy co tam się dzieje, ale od 3 nocy, kicia w nocy śpi mi na podbrzuszu. Dla mnie jest to anomalia i chyba jakiś sygnał (jeszcze nie wiem jaki), bo jest to kot który uwielbia męża i zawsze to do niego przychodzi nawet na mizianko, a nie do mnie. Nawet mąż mówi, że jest to dziwne, bo budzi się o 3 w nocy i widzi jak kicia śpi mi na podbrzuszu i ani myśli z niego zejść. Zastanawiam się czy nasza kotka coś czuje i mnie tak wspiera na swój sposób, czy co? Spotkałyście się z takimi sytuacjami?

Słyszałam o tym, że koty czują wcześniej nawet niż my same 🐱
    U mnie też jeden z kotów co chwile kładzie mi się na brzuch, a nigdy tego nie robił.
    Pozostałe zawsze leżały, a ten jeden nie.
    Wiec może coś się dzieje, a może zaczął być bardziej miziasty 😅

kropka_aga lubi tę wiadomość

• emciak Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Cześć dziewczyny. Pozdrawiam was wszystkie! My po CP wracamy do gry, ale juz w kierunku in vitro. Robiłam kilka badan, bo czesc już się przeterminowala. Mam pytanie odnośnie AMH. Mój wynik to 3.230(34 lata). Mam.wizyte dopiero w 2 połowie kwietnia, wiec nie wytrzymam. A szczerze powiedziawszy, nigdy jakoś nie zgłębiałam tematu :(

Dobrze Cię widzieć :)

Rocznik '91
    5 CS 🪹

*cykle 26-27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:

Witamy z powrotem 🩷
    Ja mam zbliżony wynik, jak widzisz w mojej stopce i podobno jest całkiem ok. Samo to badanie nie daje pełnego obrazu ale jeśli jajniki prawidłowo pracują to ta rezerwa jest ok.

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring
  • SanderkaA Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dziewczyny,

Mam pytanko, po dzisiejszej krwi, witaminy w normie, hemoglobina blokowana, kwas foliowy, glukoza itd wszystko w normie. Prolaktyna pięknie spadł i mieści się w normach idealnie.
    TSH 3,27 i FT4 1,44 - w poniedziałek konsultacja z Endo.
    Zmartwiły mnie 3 parametry morfologii poza normą:

- Monocyty: 9,50 - norma: 2 - 9
    - PDW: 8,80 - norma: 10 - 17,40
    - P-LCR: 14,90 - norma: 19,30 - 47,10

Co o tym sądzicie?

Jezu jestem zestresowana 🫣 zrobiłam błąd i sprawdziłam co mogą oznaczać, i obniżone PDW może być spowodowane nieprawidłowym funkcjonowaniem szpiku kostnego, toczniem rumieniowatym układowym, niedoczynność tarczycy i inne schorzenia które na 100% nie dotyczą mnie. Nie wiem po co ja sobie robię taki stres 🤨

• SanderkaA Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:

Gratkiiii!!! 😍🥰🥰

Kociara20996 lubi tę wiadomość

• Kroliczek2411 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    No dokładnie... ciągle analizowanie wszystkiego.
    Nawet nie wróciłam do biegania po poronieniu, byłam raptem parę razy, ale przez to, że tętno wychodziło mi kosmiczne po takiej przerwie, to przestałam, żeby nie zaszkodzić

Mam już ten czuły test, sprawdzę rano. Oczywiście po wyjęcia z kosza wydaje mi się, że coś na tym dzisiejszym widzę, ale to równie dobrze mogą być urojenia, bo nie da się tego zobaczyć na zdjęciu 😜
    Omg to trzymam kciuki ❤️🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👩🏼30l 🧔🏻‍♂️41l
    Ona :
    TSH: 1,85 mlU/l
    FT4 : 15,75 pmol/l
    FT3 : 4,28 pmol/l
    Glukoza na czczo 102
    ( 🥗dieta z niskim IG )
    🔹 badanie nasienia :
    -Morfologia 4%
    -ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
    (A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
    ❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
    Starania o rodzeństwo od 01/2023
    10/24 cb❤️‍🩹
    12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
    03/2025 starania wznowione 🤞🏻
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Dobry pomysł jeśli zrobisz dziś coś dla siebie 🫂

Myślicie, że powinnam jeszcze robić betę? I na kiedy +/- powinnam iść do lekarza na badanie? 🤔 Jestem zielona ✅
    Ja bym sprawdziła przyrost jeszcze

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara piękna beta! Będziesz powtarzać?
    Ragazza - przepisuję Cię na jutro i trzymamy kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Aqkaracza, dobrze że jesteś. Powodzenia 🤞🏼

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
  • PaulinaNnn Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule wszystkie za biele i małpy 😟 i trzymam kciuki za testujące. ♥️

Bardzo stresujące to dla mnie dni… cholernie się cieszę, a jeszcze bardziej się boję żeby wszystko było dobrze.
    Dzisiejsza beta - 326 🙋‍♀️

Powder, Meggi_**, Justa28, SanderkaA, Kociara20996, Kroliczek2411, Ragazza, Belia, Lisik, DreamBee, Paula08, Marzycielka94, Zosia667, Pacynka, Darrika, Olisska, kasialinkaa, Dżozu, Mardotka, emciak, Nayeli, Chochlik12 lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
    Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Cebulka35 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z 161 na 274... znowu zwolniła... Chciałabym chociaż mieć pewność, że zagnieżdżone w macicy...

36👩‍❤️‍💋‍👨55

8 cs

beta hCG
    31.03 - 90,1
    02.04 - 160
    04.04 - 274

Walcz Kropeczko ❤️
  • PaulinaNnn Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    Moja beta z 161 na 274... znowu zwolniła... Chciałabym chociaż mieć pewność, że zagnieżdżone w macicy...

Mieści się w normie 🥰 każda ciąża ma swoje tempo więc jest ok 👌🏾

Marzycielka94, Olisska lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
    Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Nadzieja32 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Jezu jestem zestresowana 🫣 zrobiłam błąd i sprawdziłam co mogą oznaczać, i obniżone PDW może być spowodowane nieprawidłowym funkcjonowaniem szpiku kostnego, toczniem rumieniowatym układowym, niedoczynność tarczycy i inne schorzenia które na 100% nie dotyczą mnie. Nie wiem po co ja sobie robię taki stres 🤨

PDW i P-LCR interpretuje się razem z ilością płytek krwi, same z siebie nie są istotne, jeśli płytki krwi masz w normie to nie musisz się tym w ogóle przejmować.
    Monocyty są praktycznie w normie, tak niewielkie podwyższenie może wynikać np. z alergii

SanderkaA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️37
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
    22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
    24.03 beta 279, progesteron 27,7
    27.03 beta 1478, progesteron 22,28
    29.03 beta 3649, progesteron 25,13
    31.03 beta 7414
    2.04 beta 15353
  • Powder Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara gratulacje!! Przyznam, że Twoja betka przy morfologii 1% partnera trochę mi dała wiatru w żagle! Podzieliłabyś się jego pozostałymi wynikami? Ruch A+B np?

Paulina, polubiłam, bo pięknie beta rośnie. A co do stresu to myślę, że to totalnie normalne w nowej sytuacji, w ktorej nigdy nie byłaś i w dodatku nie ma jasnych wytycznych jak co powinno wyglądać. Mogę się tylko domyślać, że sama chodziłabym po ścianach. Spróbuj skupić się na czymś, co sprawia Ci przyjemność 🩷

Cebulka, tulę i trzymam kciuki za kropka! 🤞🏻🤞🏻

PaulinaNnn, Kociara20996, Marzycielka94, Chochlik12 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała styczność z żelem TENfertil? Mój dostał w gratisie w paczce jak zamawiał swoje suple i zastanawiam się czy wypróbować tego w tym cyklu 🤔

28 👩 & 38 🧑 & 🐕 x2

7 cs 🤞

👩 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
    🧑 badania płodności 11.04 🤞

💊 witamina d3, witamina b12, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Gratulacje 🥰❤️

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ