Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Lani, Beautyfullady – witam siostry w stanie zawieszenia
Nina, Karczoch – tulę
Kokosik – przykro mi, nie znam złotej rady niestety, też by mi się przydała, również przejechał mnie staraczkowy walec
Belia uznajmy mój stan na w zawieszeniu – zespół stresu okołotestowego na MAX-AAA.
Ten cykl to istny prima aprilis.
Jestem w 24 dc, 10dpo, moje cykle mają 28/29 dni więc teoretycznie małpa wt/środa
Wczoraj zrobiłam konsultację z dr GPT i potwierdził, że moje objawy są totalnie skrajne:
1) Plamienia – ni to implantacja (bo za długo to trwa), więc ni to ciążą, ni to okres, choć wczoraj wieczorem już było plamienie w kolorze krwi… to dziś już tylko lekko brązowe plamienie
2) Owulacja – teoretycznie pik był, 7dpo progesteron wynik 20 co jakby potwierdza że była niezła
3) Progestreon – wczoraj 9dpo, wynik 8 – czyli spada, ale nadal wysoko, czyli jeszcze nie pora na małpe bo próg spadł Belia jak zauważyłaś na małpe to spada total
4) Temperatura – nadal utrzymuje się w drugiej fazie ok 37 stopni
Wczoraj na chłodno przemyślałam, że może to antybiotyk namieszał u mnie, brałam go 7 dni od 7dc i skończyłam tuż przed owu.
Z drugiej strony plamienie bywało już u mnie na 3-4 dni przed okresem ale na boga nie na 10 dni przed. Człowiek już nawet nie może poserduszkowaćna spontanie
Wczoraj ułożyłam taki plan:
*nie robie już proga 11dpo - chyba ? nie wiem czy robić
*wizyta kontrolna u endokrynologa+USG tarczycy, korci mnie powtórzyć TSH i do tego FT3, FT4
*wizyta u ginekologa – usg pęcherzyków antralnych i kontrola czy nie ma polipów i innych krwawiących niespodzianek, poruszenie tematu plamień
*badanie nasienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 10:47
beautifullady, Kokosik, Powder, NinaB lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
karczoch321 wrote:Dzięki dziewczyny 💪 wiadomo, że się nie poddam, ciężko tak nagle zrezygnować, nie?
Tylko koniec z pozytywnym nastawieniem 🤡
Już siedzę i obmyślam plan działania.
Zapisałam się na następny tydzień na wymaz na ureaplasme i chlamydię (mam skierowanie).
Mąż dziś się dowie, że czas na badanie nasienia i powtórkę innych badań hormonalnych (tu jeszcze raz muszę zrobić listę co ma zbadać itd).
Suple na razie zostają te co są.
I tak zleci kolejny cykl 🙃
Może jak już będziesz robić te wymazy to od razu drożność? Bo chyba jeszcze nie miałaś.
Jeszcze tu tego nie pisałam ale moja mama starała się o pierwsze dziecko ponad 4 lata właśnie przez niedrożność jajowodów. Także ja robiłam już po 6 cs.
Króliczek, Kosik bardzo przytulam. 🫂 sama w weekend zobaczyłam biel po wielkich oczekiwaniach. Płaczcie ile trzeba a potem nowy cykl 😉12cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex -
Pacynka wrote:Ja od małego nie umiem połykać tabletek - robię to pojedynczo, a niektóre właśnie kroję albo gryzę 🙈 Masakra, jeszcze przy tej ilości suplementów, to mam wrażenie, że 10 minut z życia codziennie poświęcam na połknięcie tabsów xd
Miłego dnia dziewczyny, powoli nadrabiam posty, bo wczoraj skoczyliśmy w ramach odstresowanka na festiwal piwa 🍻Piret lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Lani27 wrote:Ej, są tu jakieś kociary? Mam taką ciekawostkę... ten cykl mnie momentami zaskakuje bólowo. Nie wiem czy tak działa brajanusz, czy naprawdę mam bóle podbrzusza nasilone przed okresem, czy co tam się dzieje, ale od 3 nocy, kicia w nocy śpi mi na podbrzuszu. Dla mnie jest to anomalia i chyba jakiś sygnał (jeszcze nie wiem jaki), bo jest to kot który uwielbia męża i zawsze to do niego przychodzi nawet na mizianko, a nie do mnie. Nawet mąż mówi, że jest to dziwne, bo budzi się o 3 w nocy i widzi jak kicia śpi mi na podbrzuszu i ani myśli z niego zejść. Zastanawiam się czy nasza kotka coś czuje i mnie tak wspiera na swój sposób, czy co? Spotkałyście się z takimi sytuacjami?
Moja kocica najchętniej na mnie WSKAKUJE jak bolą mnie cyce przed okresem, może faktycznie koty jakoś wyczuwają ból u swoich opiekunów... tfu, sługów?
Jak tak mi leży na klatce i mruczy to jest całkiem przyjemnie ale sam element skoku na obolałe piersi jest dość dramatyczny
Ja generalnie mam w piersi zmianę ocenioną na BIRADS 3 i początkowo myślałam, że kot się tak na mnie wyleguje bo coś tam się dzieje ale badam się regularnie i na razie wszystko okej. Więc z tymi kotami może to ich urok, może to MaybellineNayeli, Lani27 lubią tę wiadomość
Rocznik '91
5 CS 🪹
*cykle 26-27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
Czekam na Ciebie Bejbiku 👶 -
Kokosik wrote:Powiem Wam, że dzisiaj sobie zdałam sprawę jak bardzo zatrzymałam się w czasie. Od momentu poronienia w ogóle nie żyję, nic nie robię, stoję w miejscu. Nawet jak się czymś zajmuję to trwa to chwilę i moje myśli są skupione tylko na jednym - ciąża.
Poronienie zostawiło tak mocną pustkę w moim sercu, że chciałam ją jak najszybciej załatać.
Nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał, że jest już kwiecień. Przybija mnie to i przeraża, bo żyję od cyklu do cyklu.
Jeśli ktoś ma na to złote rady to poproszę 💔
Dziewczyny próbuję nadrobić Wasze wiadomości, sporo stron od rana. Kokosik Twoja wiadomość bardzo mnie uderzyła, bo czuję dokładnie to samo. Nie umiem się na niczym innym skupić, postawić sobie innego celu. Czuję ogromną potrzebę zapełnienia tej pustki.
Kociara gratuluję dwóch kresek
Pozostałe dziewczyny przytulam za biele i rozumiem Waszą złość. Rok temu myślałam, że urodzę mając rocznikowo 32 lata, a finalnie nawet nie jestem (już nie jestem) w ciąży.
U mnie dalej mindfuck, nie wiem czy to ten Duphaston mi takie objawy daje, że jak go odstawiłam w środę to miałam te chwilowe plamienia, a dzisiaj obudziłam się ze spuchniętymi piersiami. Siknęłam, ale drugim moczem i w dodatku na test o czułości 20, oczywiście biel. Myślę, że w 13dpo by już coś pokazał.Kokosik lubi tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Zespół antyfosfolipidowy?
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Cebulka35 wrote:Byłam na pobraniu bety i pani zasugerowała mi, że patrzyła w moje wyniki i przyrost bety na tym etapie nie wygląda szczególnie obiecująco... Powiedziała, że może progesteron by pomógł. A ja się zastanawiam, czy jeżeli faktycznie ciąża ma jakieś wady to progesteronem nie będę podtrzymywać na siłę jej rozwoju? Nie znam się na tym.
Czekam na trzeci wynik bety jak na skazanie.Zosia667, Nadzieja32, assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Zosia667 wrote:Uznałam już to badanie za niebyłe.
Dużo czytałam dziś że jest ono niezbyt miarodajnym, więc staram się o tym w ogóle nie myśleć.
Pik, był, Prog był ale się zmył, teraz tylko małpa i do przodu
Tak krótkiego cyklu nie miałam jeszcze bardziej to mnie niepokoi.
W ogóle te wszytskie dzisiejsze wyniki mnie rozwaliły, nie radze sobie, od razi jak o tym myślę to dosłownie łzy mi lecą same i nie umiem tego zatrzymać.
Jestem na sobie zła, bo z jednej strony chce sobie pozwolić na te emocje, z drugiej strony chciałabym to przyjmować ma chłodno, tylko jak?Zosia667, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Nina 🫂🫂 o tak Brajan to zdecydowanie sucz.
Kociara piękna kreska! 😍Trzymam kciuki za betę ✨
Karczoch 🫂🫂🫂 straszne jest to, że mamy nadzieję a potem nagle taki plaskacz w twarz… ale niech to będzie pierwszy dzień Twojej ciąży! Mocno w to wierzę 🤍
Lani nie mam kotów, ale niech to będzie dobry znak! ✨🐈
Cebulka ja bym się nie sugerowała babką w labie, szkoda stresów. Według kalkulatora jest ok ☺️
Zosia współczuję pralki w mózgu, zespół stresu okołotestowego pełną parą🙈
U mnie 13dpo i wygrywam z Brajanem. Jeszcze ani jednego testu 😂🏆Zosia667, Powder, Belia, MimiM29, Nadzieja32, Justa28, NinaB lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Dzięki dziewczyny za miłe słowa i zrozumienie. Kto jak nie Wy ♥️
Mamy różne historie, a jesteśmy tak naprawdę w tym samym miejscu.
Postanowiłam z mężem, że dajemy sobie ostatni cykl i jak nie wyjdzie, powtarzamy jego badania. Te badania nasienia były ponad normę więc nie mieliśmy na to parcia ale widocznie trzeba się skupić na tej morfologii. I tu mam pytanie, gdzie najlepiej się udać? Androlog czy bezpośrednio do kliniki niepłodności na konsultację?
Zosia667, Justa28, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Idę po jeszcze jeden test 😅 już tym razem o czułości 10, zrobię rano.
Belia, assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 lat
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
Kokosik wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa i zrozumienie. Kto jak nie Wy ♥️
Mamy różne historie, a jesteśmy tak naprawdę w tym samym miejscu.
Postanowiłam z mężem, że dajemy sobie ostatni cykl i jak nie wyjdzie, powtarzamy jego badania. Te badania nasienia były ponad normę więc nie mieliśmy na to parcia ale widocznie trzeba się skupić na tej morfologii. I tu mam pytanie, gdzie najlepiej się udać? Androlog czy bezpośrednio do kliniki niepłodności na konsultację?
A jaka Wam wyszła ta morfo? U męża też wszystko poza morfo było ok, wyszła 2% w listopadzie. I to było w tym udanym cyklu. Nie powtarzaliśmy na razie badań, suplementuję go cały czas prena care z aliness, wit c 1000, omega 3 i q1031 lat
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
Karczoszku, tulę mocno, momenty zwątpienia są niestety mocno wpisane w nasze starania, ale bardzo się cieszę, że w kolejnej wiadomości już nakreśliłaś plan działania, to bardzo pomaga - mieć określony kierunek 💪🏻 🩷
Kokosik, również tulę mocno 🫂 i wydaje mi się, że chyba najlepiej zaczepić się już w klinice. Tam zazwyczaj też przyjmuje androlog. My np zapisaliśmy się na maj do ginekologa-endokrynologa, androloga - więc takie 360 stopni spojrzenia na temat. Jestem bardzo ciekawa co nam powie, ale oczywiście jednocześnie mam nadzieję, że do tego czasu już zobaczę upragnione dwie kreseczki. Chociaż ta iskierka nadziei trochę przygasa i u mnie powoli…Kokosik, karczoch321 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Ragazza wrote:A jaka Wam wyszła ta morfo? U męża też wszystko poza morfo było ok, wyszła 2% w listopadzie. I to było w tym udanym cyklu. Nie powtarzaliśmy na razie badań, suplementuję go cały czas prena care z aliness, wit c 1000, omega 3 i q10
Morfologia 1%badania robiliśmy w październiku, tak samo w „szczęśliwe nieszczęśliwym” cyklu. Zanim dowiedziałam się o ciąży lekarz powiedział że wyniki męża są ok i przy takiej ilości plemników ta morfologia to nie jest aż taki problem.
Reszta wygląda tak:
Koncentracja 60,69 mln
Całkowita liczba w ejakulacie 103,17 mln
Odsetek żywych plemników 79%
Ruch postępowy A 45%
Ruch wolny postępowy B 9%
Ruch niepostępowy C 6%
Nieruchome D 40%
A+B+C 62,23 mln
Lepkość prawidłowa
Mąż dużo się rusza, nie przegrzewa jajek, zaczął unikać sauny no i suplementujemy się razem.
@powder też myślę, że klinika będzie lepsza. Tam właśnie robiliśmy badania ale wynik analizował nam mój ginekologWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 11:59
Powder lubi tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
karczoch321 wrote:Kokosik, mocno tulę za biel 🥲
Ja za to zgłaszam po prostu okres.
Z dużym sukcesem starałam sie pozytywnie podchodzić do tego cyklu, skupiłam się na sobie, a nie na staraniach, humor aż do dzisiaj w nocy miałam bardzo dobry przez cały ten czas, gdzieś tam z tyłu głowy mając ciągle przeczucie, że się udało.
Więc teraz mnie dojechało podwójnie, siedzę właśnie w łazience i rycze. Chyba jednak lepiej mieć to w dupie i się z góry szykować na porażkę z myślą, że znowu się nie udało i być mniej zaskoczonym.
Nie udało mi się zajść z ciążę tak żeby być mamą przed 35 urodzinami, nie uda mi się w 2025. Nie wiem kiedy się uda i czy w ogóle 🤷♀️
Dzien sie dopiero zaczął, dziś oficjalnie jestem sfrustrowana i mam dość tych starań 😒
Ehh rozumiem Twoje sfrustrowanie, również nie zostanę już mamą przed 35 urodzinami … myślałam,
że to takie łatwe zajść w ciążę. Pozwól na wyrzucenie z siebie tych emocji, będziesz silniejsza, też miałam podłamki, ale wiem że będę walczyć dalej 💪
Tulę 🫂🫂🫂👩🏼 34 🧔🏻♂️ 37
Cp, cb x 2 💔
💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,
W trakcie diagnostyki
MUCHa ✅
Zespół antyfosfolipidowy ➡️
Nadkrzepliwość ➡️ -
Marty.Na wrote:Mnie się wydaje, że w moim przypadku tak było. Zaczęłam plamić,organizm chciał pozbyć się ciąży, a progesteron podtrzymywał na siłę to wszystko. Natura głupia nie jest i wie co robi
Ja już chyba świruję i wkręcam sobie że u mnie coś zamajaczyło, ale jednak się nie zagnieździło.Marty.Na lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Piret wrote:Ehh rozumiem Twoje sfrustrowanie, również nie zostanę już mamą przed 35 urodzinami … myślałam,
że to takie łatwe zajść w ciążę. Pozwól na wyrzucenie z siebie tych emocji, będziesz silniejsza, też miałam podłamki, ale wiem że będę walczyć dalej 💪
Tulę 🫂🫂🫂Piret, Paula08 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Co do badań nasienia, mój mąż robił wczoraj i podczas mojego USG zbadałam się z Doktorem i on polecił do tego zrobić badanie stresu oksydacyjnego i chrmatyne. Mówił, że sam seminogram za wiele nie powie. Udało się, że z tej próbki dorabią te dwa badania.
Czekamy na wyniki jeszczeChochlik12, karczoch321, Meggi_**, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
7 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
04.04 - badanie nasienia -
Nie obijacie się na tym forum hehe, nie mam jak nadrobić wpisów w pracy, ale tulę za biele i te momenty w zawieszeniu 🫶 🫂
Kociara leć na betę kciuki 🤞🍀🍀🍀👩🏼 34 🧔🏻♂️ 37
Cp, cb x 2 💔
💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,
W trakcie diagnostyki
MUCHa ✅
Zespół antyfosfolipidowy ➡️
Nadkrzepliwość ➡️ -
Zosia667 wrote:Martynka sorki że pytam, kiedy zrobiłaś test, czy robiłaś betę.
Ja już chyba świruję i wkręcam sobie że u mnie coś zamajaczyło, ale jednak się nie zagnieździło.Zosia667 lubi tę wiadomość
30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔