Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
@karczoch321
Czuję to samo. Porażkę
Tez bardzo liczyłam na ten cykl, trwa to już tyle czasu, że już myślałam, że nawet statystycznie, uda się.
Czuję się dziś jakby walec po mnie przejechał
Możemy sobie dzisiaj przybić piątkę we łzach31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Dziewczyny, przytulam bardzo mocno 🫂 za biele i @. Wierzę w to że każdej z nas się w końcu uda, tak wszystkie się staramy, że nie widzę innej opcji!
Mamy momenty frustracji ale musimy jakoś się trzymać. Staram się aktualnie zapanować nad przedwczesnym testowaniem i być zmotywowana mimo że bardzo liczę na ten cykl ale pewnie skończy się tak jak poprzednie cykle.
Ja dzisiaj miałam pobranie krwi na badanie prolaktyny po miesiącu na Dostinexie, TSH, insuliny, witamin itd. Ale zawaliłam sprawę 😅 Chciałam być wypoczęta, wyspana po nocy a mnie nagle złapała mocna energia i wczoraj studiowałam swoje fiszki na egzaminy do 1:00 w nocy i koło 2:00 zasnęłam więc rano czułam się jak zombie! 🙈
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Fertistim według zaleceń lekarza.
+ badania za 3 tyg i dodatkowe suple do zakupienia. -
Lani27 wrote:Ej, są tu jakieś kociary? Mam taką ciekawostkę... ten cykl mnie momentami zaskakuje bólowo. Nie wiem czy tak działa brajanusz, czy naprawdę mam bóle podbrzusza nasilone przed okresem, czy co tam się dzieje, ale od 3 nocy, kicia w nocy śpi mi na podbrzuszu. Dla mnie jest to anomalia i chyba jakiś sygnał (jeszcze nie wiem jaki), bo jest to kot który uwielbia męża i zawsze to do niego przychodzi nawet na mizianko, a nie do mnie. Nawet mąż mówi, że jest to dziwne, bo budzi się o 3 w nocy i widzi jak kicia śpi mi na podbrzuszu i ani myśli z niego zejść. Zastanawiam się czy nasza kotka coś czuje i mnie tak wspiera na swój sposób, czy co? Spotkałyście się z takimi sytuacjami?
Moja kotka jak byłam w ciąży to się bardzo zmieniła i do teraz jej zostało tak, była wypłoszem co nie lubił głaskania, uciekała zawsze, a w ciąży i później się ode mnie nie odkleja do tej pory, przybiega na zawołanie, sama się domaga pieszczochów 😁 zwierzaki czują, może to jest faktycznie sygnał zwiastujacy dwie kreski 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 09:54
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Kokosik wrote:Ja bym zaczynała już 3 trymestr…
Nie wiem, to jest bardzo ciężkie. Niepowodzenia po stracie dobijają mnie mocniej, bo bardziej tego pragnę.
Czuję się jak ptaszek w klatce
Ale nie mamy wyjścia Asiu, trzeba jakoś dalej żyć.
Kokosik lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Kokosik wrote:@karczoch321
Czuję to samo. Porażkę
Tez bardzo liczyłam na ten cykl, trwa to już tyle czasu, że już myślałam, że nawet statystycznie, uda się.
Czuję się dziś jakby walec po mnie przejechał
Możemy sobie dzisiaj przybić piątkę we łzach
🫂🫂🫂Kokosik lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Przykro mi z powodu Waszych @ i bieli
🫂🫂🫂
👸34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🤴41
seminogram 👍
🐶4 -
Piret wrote:Dziewczyny czy któraś z Was też ma problem z łykaniem tabletek i woli wszystko w formie rozpuszczalnej i płynnej? 🙈 zastanawiam się jakie macie podejście do dzielenia tabletek na mniejsze kawałki, czy można takie witaminy kroić na pół? Czy kwas foliowy itp gorzej się wtedy wchłania?
Mąż mi kupił wit B12 takiej wielkości że muszę na pół podzielić 😬😬😬
Ja ogólnie problemu nie mam ale jak Mąż ostatnio poczęstował mnie swoim potasem to myślałam ,że chce mnie udusić
Takich wielkich tabletek to ja nie widziałam ... Ja wybierając suplementy zawsze wybieram te z osłonką w kapsułkach, z nimi nie mam najmniejszego problemu .👩🏻34🧔🏻♂️36🐶x2 -
@Kociara gratulacje!🥳 Trzymam kciuki za betę!👸34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🤴41
seminogram 👍
🐶4 -
Kroliczek2411 wrote:Hej dziewczyny 🙂.
Dziś 11 dpo i melduję biel vizira…
No cóż , jestem zła trochę rozżalona ale mi przejdzie … chyba.
Dołączam do teamu #nierodzęw2025😬
Niemniej trzymam kciuki cały czas za nas wszystkie 🤞🏻.
Przytulam🫂 … za każdym razem ta biel boli tak samo… ale nie poddawaj się ! 🙂Kroliczek2411 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Lani27 wrote:Zazdroszczę takiego przytulasa! Ja teraz korzystam, że kicia do mnie przychodzi, bo to się zdarza tak rzadko, że jestem w szoku 🤣
Ależ absolutnie! Ona do mnie nie przychodzi, nie siada na kolanach, nie mizia noskiem po twarzy. Jestem jej legowiskiem. Ona przychodzi w nocy, wskakuje na mnie i tylko na mnie jest skłonna spać. Ostatnio dobrze nam idzie nauka spania na poduszce obok mojej głowy, ale i tak w nocy migruje😄🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Ja właśnie śmigam na monitoring ale coś czuję ze w tym cyklu nic z tego. Mój lekarz proponuje 3 monitoringi i ew. stymulacje. Jestem już po jednym pełnym cyklu i nic z tego.. 😓
Pytanie do was po jakim czasie lekarz zdecydował o stymulacji? Dodam, ze mam hiperprolaktynemie od stycznia biorę bromocorn prolaktyna bardzo ładnie spada. Mimo to wciąż nic z tego. A to już nasz 7cs…
Trochę jestem podłamana. -
Kokosik wrote:U mnie niezmiennie - biel 😞
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Dzień dobry Kochane ☀️
Lani, Kokosik, Króliczek tulę mocno, mocno za biele! Piłka jeszcze w grze, może będzie miłe zaskoczenie a jeżeli nie to niech @ przyjdzie i szybko i bezboleśnie się skończy🫶🏼
Lani moja kotka też nie jest typem pieszczocha ale zwykle mnie wybiera, tak jak u AnMiPe, jako swoje legowisko. Czasem na nogach, czasem na brzuchu albo na klatce piersiowej. Może to coś wróżyć ale też niekoniecznie. To w końcu nieprzewidywalny zwierzak 😉
NinaB, Karczoch tak mi przykro 😔🫂 co któryś cykl chyba po prostu głowa nie może sobie poradzić z porażką i te emocje są naturalne. Pewnie minie kilka dni i nabierzecie nowej energii. Przytulam 🩷
Kociara gratulacje! Dawaj znać jak tam beta😁
Ja zgodnie z postanowieniem z pierwszego dnia tego cyklu przestałam czekać na owulacje i na to co dalej. Będę używać życia i planować tak jakby tej ciąży miało nie być. Nie to, że rezygnuję ze starań, absolutnie nie. Postaram się działać trochę wielozadaniowo. I tak dzisiaj złożyłam wniosek o paszport bo poprzedni już nieważny a w sierpniu lecimy do Szkocji. Dzisiaj męża wyganiam na halę, niech pogra z kolegami w piłkę a ja idę na rower i może się uda zrobić jakieś ładne foto z zachodu słońca.
Miłego, ciepłego i beztroskiego dnia!emciak, Powder, Darrika, Marzycielka94, NinaB lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
Byłam na pobraniu bety i pani zasugerowała mi, że patrzyła w moje wyniki i przyrost bety na tym etapie nie wygląda szczególnie obiecująco... Powiedziała, że może progesteron by pomógł. A ja się zastanawiam, czy jeżeli faktycznie ciąża ma jakieś wady to progesteronem nie będę podtrzymywać na siłę jej rozwoju? Nie znam się na tym.
Czekam na trzeci wynik bety jak na skazanie.36👩❤️💋👨55
8 cs
beta hCG
31.03 - 90,1
02.04 - 160
04.04 - 274
Walcz Kropeczko ❤️ -
Zadanie na dzisiaj dla każdej staraczki!
Zapisać sobie na telefonie/wydrukować i powiesić/powiedzieć na głos:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 10:32
Lani27, AnMiPe, Kokosik, Zosia667, emciak, beautifullady, Lisik, Nadzieja32, ater, Powder, Darrika, milka_91, grazka0022, Marty.Na, Mardotka, kasialinkaa, DreamBee, Belia, Kroliczek2411, SanderkaA, Justa28, karczoch321, Paula08, assialbnn, Marzycielka94, Pacynka, Wianek lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
marzec ❌
Cebulka35 wrote:Byłam na pobraniu bety i pani zasugerowała mi, że patrzyła w moje wyniki i przyrost bety na tym etapie nie wygląda szczególnie obiecująco... Powiedziała, że może progesteron by pomógł. A ja się zastanawiam, czy jeżeli faktycznie ciąża ma jakieś wady to progesteronem nie będę podtrzymywać na siłę jej rozwoju? Nie znam się na tym.
Czekam na trzeci wynik bety jak na skazanie.
Przyrost według kalkulatora masz w normie. Może niepotrzebnie Cię stresuje? Oznaczałaś wcześniej proga bo nie pamiętam?
Trzymam kciuki żeby dzisiejszy wynik był bardzo dobry🩷👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
badanie nasienia ✓
marzec ❌
@Karczoch 🫂🫂🫂 jeszcze zaświeci słoneczko ☀️☀️
@Kokosik tez tak mialam, co prawda nie przezylam poronienia, ale zaczelam zyc od cyklu do cyklu, co było wykańczające. Nagle tak po prostu jednego dnia stwierdzilam, ze p#rdole to i czas i pora zaczac żyć. Bo nie służy to ani mojej glowie, ani małżeństwu, a tym bardziej dziecku ktore juz jest. Chyba nie ma żadnej złotej rady na to. Cieszyc się tym co mamy, bo życie jest tylko jedno i szkoda zeby przelecialo niewiadomo kiedy. Trudne to bardzo jest, ale teraz jest mi o wiele lepiej. Bardziej dbam o siebie, wiecej się ruszam i oczywiście, ze mysli są i będą, ale nie można zwariować 🙂Darrika, karczoch321 lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀 -
milka_91 wrote:Ja ogólnie problemu nie mam ale jak Mąż ostatnio poczęstował mnie swoim potasem to myślałam ,że chce mnie udusić
Takich wielkich tabletek to ja nie widziałam ... Ja wybierając suplementy zawsze wybieram te z osłonką w kapsułkach, z nimi nie mam najmniejszego problemu .
Milka ja nie chce tutaj pisać co ja przeczytałam zamiast "potasem"AnMiPe, Nayeli, emciak, ater, Powder, Darrika, milka_91, grazka0022, Belia, Kroliczek2411, Marzycielka94, Wianek lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Zosia667 wrote:Milka ja nie chce tutaj pisać co ja przeczytałam zamiast "potasem"
Śmiechłam 😂😂😂🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️