X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Nefretam Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź 🥰 czy polecisz jakiś inny suplement czy po prostu brać wszystko osobno? 🤔

Ja teraz biorę Pregna Care start od Alliness, https://www.instagram.com/reel/DDRlPlUo9JY/?igsh=MXByZjNtendjb3Mxdg==
    Tu był wymieniony
    ale jak się skończy to chyba będę brać osobno foliany i resztę.
    Wydaje mi się, że żadna z obserwowalnych dietetycznej nie polecała za bardzo gotowych kompleksów.

W ogóle czy któraś z was była u takiej płodności owej dietetyczki? Food medicine, albo Strefa płodności czy właśnie Odwagi dietoterapia?
    Wydaje mi się że sama nieźle ogarniam suple, ale może coś pomijam.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025
  • Powder Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, gdzieś czytałam, że jeśli plamienia są „przyklejone” do okresu to od nich. A jak jest przerwa to od momentu krwawienia.

Ater, tulę mocno, rozumiem Twoje emocje, Brajan frajer potrafi mocno namieszać w głowie. Zrób dla siebie coś miłego na osłodę. 🫂🩷🫂

ater, assialbnn lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ananabanana @Ragazza @ater 🫂
    U mnie z bieli już pojawia się plamienie, pewnie jutro przyjdzie 🩸
    Niestety, dołączam do teamu #nierodzew2025

Z tego wszystkiego mam przynajmniej dwa pozytywy: nie chciałam rodzić w grudniu i prawdopodobnie skróciły mi się cykle. Mam nadzieję, że ta małpa przyjdzie jutro i zacznę nowy cykl. Czas wrzucić na luz i rozpocząć #wyebane

Miłej soboty ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 10:08

Powder, Belia, Idawoll, S_va_88, Ananabanana, Kroliczek2411, Wianek, Daisy1, AnMiPe, Paula08 lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Powder Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Z tego wszystkiego mam przynajmniej dwa pozytywy: nie chciałam rodzić w grudniu i prawdopodobnie skróciły mi się cykle. Mam nadzieję, że ta małpa przyjdzie jutro i zacznę nowy cykl. Czas wrzucić na luz i rozpocząć #wyebane

Miłej soboty ♥️
    No i to jest super podejście! Wiosenne i naładowane pozytywną energią! Wnoszę o dzielenie się zarazkami pozytywnego nastawienia, wszystkim nam się przyda trochę. ✨✨✨🔥

ater, Kokosik lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ater @Ananabanana @Ragazza @Kokosik mocno przytulam 🫂

U mnie dziś cudowny poranek, narzeczony obudził mnie z mini babeczką ze świeczką i śniadankiem 🙈 a jeszcze powiedział, że to nie koniec niespodzianek na dziś bardzo się stara żebym była szczęśliwa mimo naszych niepowodzeń 🥰 lecę świętować swój dzień, wrócę do was niedługo 😊

Miłego weekendu wam życzę 😁

Powder, karczoch321, ater, Zosia667, emciak, Olisska, Ananabanana, Mardotka, Meggi_**, Kroliczek2411, Wianek, assialbnn, Agat99, Paula08, Nadzieja32, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

28 👩 & 38 🧑 & 🐕 x2

7 cs 🤞

👩 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
    🧑 badania płodności 11.04 🤞

💊 witamina d3, witamina b12, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
  • Belia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @assialbnn w końcu! Lecisz z tym cyklem 🤞🏼
    @ater bardzo mi przykro🫂 oby @ szybko przyszła i nowy cykl 😘
    @Kokosik super podejście. Ja już sobie przestawiłam w głowie to #nierodzew2025 na #rodzew2026 i jakoś tak lżej 🥰🥰
    @Justa28 wszystkiego najlepszego! 🥳

Powder, ater, Justa28, Kokosik, Ananabanana, assialbnn, Paula08 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najgorsze, że ten cały czas,te nerwy przejadam. Jem takie niezdrowe rzeczy, że aż mi wstyd. Nie piłam energetyków kilka ładnych lat, tak przedwczoraj i wczoraj wypiłam dwa. Po przerwie,aż się to wszystko zagoi, wracam na siłownię. Dobrze będzie poprzerzucać trochę żelastwa

Kokosik, S_va_88, Powder, Darrika lubią tę wiadomość

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Dziewczyny, najgorsze, że ten cały czas,te nerwy przejadam. Jem takie niezdrowe rzeczy, że aż mi wstyd. Nie piłam energetyków kilka ładnych lat, tak przedwczoraj i wczoraj wypiłam dwa. Po przerwie,aż się to wszystko zagoi, wracam na siłownię. Dobrze będzie poprzerzucać trochę żelastwa

Też tak miałam, nie dbałam o siebie, nawet nie brałam supli. Miałam taki dołek po poronieniu. Daj sobie czas, moim zdaniem to nic złego. W końcu poczujesz się lepiej i pójdziesz do przodu 🌷

Marty.Na lubi tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Też tak miałam, nie dbałam o siebie, nawet nie brałam supli. Miałam taki dołek po poronieniu. Daj sobie czas, moim zdaniem to nic złego. W końcu poczujesz się lepiej i pójdziesz do przodu 🌷
    Też nawet nie biorę sypki, tylko tyle co Euthyrox i to tyle. Upadłam,leżę i na razie nie chcę wstawać, ale będzie pewnie taki czas, że wstanę

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • emciak Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:

Nie zamartwiaj się tym, widocznie na chwilę musiałaś tak zrobić. Ważne, że masz mocne postanowienie na najbliższą przyszłość :)

Justa, wszystkiego najlepszego 🎂🎁🎉👑
    P. S. Widzie, że w kwietniu sporo z Was ma urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 11:04

Justa28, Marty.Na lubią tę wiadomość

Rocznik '91
    5 CS 🪹

*cykle 26-27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po oddaniu krwi, zrobiłam proga i ponownie TSH oraz ft3 i ft4. Nie korciła mnie beta więc chyba nie jest ze mną aż tak źle.

Wizytę poniedziałkową chyba będę musiała przełożyć w zależności od tego kiedy przyjdzie ta małpa już typowo, bo póki co to są jakieś jaja. Ja liczę malpę od morza czerwonego jak to nazwała Brilka, tymczasem u mnie jakieś kałuże póki co i to z przerwami.

Umówiłam się do lekarza dwóch specjalizacji Gin-Endo, bo to TSH to jedno a plamienia to drugie. Wiem że endo z plamieniami wyśle mnie do ginekologa, a ginekolog z tsh do endokrynologa. I nadal będę tkwiła w zawieszeniu.
    Chciałam zrobić planowane USG tarczycy i USG ginekologiczne pod kątem tych ewentualnych krwawiących zmian, ale dopóki małpa nie przyjdzie to nawet nie wiem kiedy się umawiać. Belia mówiła że jakoś zaraz na początku cyklu więc czekam na nią jak nigdy.

Pelasia ja dostałam zaleceniu jodu 150-200j, miałam ten jod w takim kombi suplu, chyba mamacomposita, tam był i jod i żelazo. Dlatego doktorowa zaleciła żeby nie łączyć go z porannym Euthyroxem. Też mam momenty zwątpienia, zwłaszcza pod koniec cyklu jak już wiadomo że nic z tego. Mam nadzieję że z nowym cyklem wróci Tobie chęć do starań. I cicha nadzieję że mi również i że starania nie będą przygniatały, tylko po prostu będą.
    Darika trzymam kciuki za Ciebie 🤞
    Ater i Kokosik Przytulam 🫂❤️ i łącze się w bólu
    Justa Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzenia ❤️
    Martynka też zajadam te emocje, nie miej do siebie pretensji, jeśli to pomoże i potem wrócisz na właściwe tory to myślę że nie zaszkodzi ❤️

Justa28, Powder, Pelasia30 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • Belia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Ja już po oddaniu krwi, zrobiłam proga i ponownie TSH oraz ft3 i ft4. Nie korciła mnie beta więc chyba nie jest ze mną aż tak źle.

Wizytę poniedziałkową chyba będę musiała przełożyć w zależności od tego kiedy przyjdzie ta małpa już typowo, bo póki co to są jakieś jaja. Ja liczę malpę od morza czerwonego jak to nazwała Brilka, tymczasem u mnie jakieś kałuże póki co i to z przerwami.

Umówiłam się do lekarza dwóch specjalizacji Gin-Endo, bo to TSH to jedno a plamienia to drugie. Wiem że endo z plamieniami wyśle mnie do ginekologa, a ginekolog z tsh do endokrynologa. I nadal będę tkwiła w zawieszeniu.
    Chciałam zrobić planowane USG tarczycy i USG ginekologiczne pod kątem tych ewentualnych krwawiących zmian, ale dopóki małpa nie przyjdzie to nawet nie wiem kiedy się umawiać. Belia mówiła że jakoś zaraz na początku cyklu więc czekam na nią jak nigdy.

Pelasia ja dostałam zaleceniu jodu 150-200j, miałam ten jod w takim kombi suplu, chyba mamacomposita, tam był i jod i żelazo. Dlatego doktorowa zaleciła żeby nie łączyć go z porannym Euthyroxem. Też mam momenty zwątpienia, zwłaszcza pod koniec cyklu jak już wiadomo że nic z tego. Mam nadzieję że z nowym cyklem wróci Tobie chęć do starań. I cicha nadzieję że mi również i że starania nie będą przygniatały, tylko po prostu będą.
    Darika trzymam kciuki za Ciebie 🤞
    Ater i Kokosik Przytulam 🫂❤️ i łącze się w bólu
    Justa Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzenia ❤️
    Martynka też zajadam te emocje, nie miej do siebie pretensji, jeśli to pomoże i potem wrócisz na właściwe tory to myślę że nie zaszkodzi ❤️
    Zobaczymy dziś jak ten progesteron- czy już świadczy o miesiączce.

Zosia667 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
  • Ananabanana Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Miłej soboty ♥️
    🫂🫂🫂

Kokosik lubi tę wiadomość

• sandrac_94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Ja teraz biorę Pregna Care start od Alliness, https://www.instagram.com/reel/DDRlPlUo9JY/?igsh=MXByZjNtendjb3Mxdg==
    Tu był wymieniony
    ale jak się skończy to chyba będę brać osobno foliany i resztę.
    Wydaje mi się, że żadna z obserwowalnych dietetycznej nie polecała za bardzo gotowych kompleksów.

W ogóle czy któraś z was była u takiej płodności owej dietetyczki? Food medicine, albo Strefa płodności czy właśnie Odwagi dietoterapia?
    Wydaje mi się że sama nieźle ogarniam suple, ale może coś pomijam.

Hej, ja byłam na konsultacji online z Odwagi Dietoterapia - w sumie byłam zadowolona, przejrzała dokladnie moje wyniki badań, rozpisala suplementacje, wskazała co warto wprowadzić do diety a co wykluczyć itp. Wydawało mi się przed wizytą, że dużo wiem ale i tak pojawiło się kilka nowych kwestii. Z drugiej strony też mnie uspokoiła pod kątem ferrytyny - byłam zafiksowana na tym punkcie, że nie mam wyższej niż 50 ale popatrzyła na inne parametry i uspokoiła, że nie mam anemii i że warto ją podnieść ale bez fiksacji :)

Nefretam, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
    - 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
    - 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia

ona:
    - od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • sandrac_94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się trochę wyłączyłam z forum przez ostatnie dni. We wtorek byliśmy w klinice leczenia niepłodności na konsultacji wyników badań nasienia i ustaleniu dalszego planu. Mąż robił badania pierwszy raz w grudniu i w poniedziałek robił powtórkę. Wyniki pogorszyły się bardzo.

Grudzień'24 -> Kwiecień'25
    Morfologia 2% -> 1%
    Ruch A 1% -> 0%
    Ruch B 29% -> 11,5 %
    Ruch A+B 30% -> 11,5 %
    Koncentracja 17mln/ml -> 27,5mln/ml
    Łączna ilość 12,75mln -> 88 mln

Wyniki nas trochę załamały - lekarz stwierdził, że przy takich wynikach radzi nam podejść do ICSI. Mąż choruje na WZJG i aktualnie od około 1-2 miesięcy jego choroba się uaktywniła (wcześniej była w remisji od końcówki 2023), dodatkowo pod koniec lutego złapał go jakiś wirus i kilka dni leżał z gorączka wyższą niż 38 stopni. Mąż jest pod stałą opieką gastrologa i dostał sterydy na wyleczenie zaostrzenia wzjg (cortiment mmx), dodatkowo mamy wizytę u androloga 18 kwietnia. Chcemy doradzić się czy w ogóle jest szansa podnieść te parametry i czy jest sens dawać sobie jeszcze nadzieję na naturalną ciążę.

To co wprowadziliśmy to od wtorku mąż codziennie pije szklankę soku pomidorowego + łyżkę oleju z czarnuszki, od kilku miesięcy bierzemy omegę 3, kwas foliowy, pyłek pszczeli, koenzym q10 i witaminę D. Mąż nie pali i nie pije alkoholu.

Czy ze swojego doświadczenia możecie wskazać suplementy lub zdrowy nawyki, które okazały się game changerem na podniesienie ruchliwości/morfologii?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
    - 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
    - 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia

ona:
    - od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • Bella_33 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Ja też właśnie liczę na ten skutek uboczny, jeszcze nie wiem jaka będę mieć dawkę, bo czekam aż mi dr zmieni tą receptę, w jakim czasie schudłaś i ile udało się zrzucić jeśli mogę zapytać?
    Od początku marca 6 kg. Przez marzec chodziłam jeszcze na długie spacery, robiłam około 16-20 tys. Kroków , w kwietniu na razie nie mam możliwości wyjść sama z domu, wychodzi koło 8-10 tys. Dziennie . Pilnuje żeby nie jeść produktów o wysokim IG. Mega poprawiła mi się cera.

Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość

• emilgiana Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ciężko Was nadrobić 😅

Gratulacje i kciuki za ⏸️🤞🏻🍀
    Przytylasy, dla tych, które potrzebują 🫂

Za wszystkie kciuki zaciśnięte 🤞🏻🍀

Ja czekam na owulację, która sobie przychodzi czasami jak chce, raz 17dc raz 14/15. W poniedziałek kolejny monitoring i się okaże, póki co rosną 2 pęcherzyki, ale jeden jajowód i tak nie jest drożny ☺️

Miłego weekendu! ☺️

Ananabanana, S_va_88 lubią tę wiadomość

• emilgiana Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chcę zapytać jak to jest, bo ja w ogóle nie mam śluzu płodnego od kiedy się staramy.. w okolicach owulacji jest jedynie taki jak woda. Wiem, że może być on głębiej, ale no jak badam szyjkę w innych dniach cyklu i zgarniam stamtąd śluz to jest, a w czasie owulacji nie pojawia się u mnie żaden rozciągliwy.. Robię co mogę już tyle czasu i wiesiołek i siemię lniane i wszystko inne co tu proponujecie 🙈 mam też żel wspomagający plemniki, ale przyznam szczerze, że wtedy kiedy jest potrzebny to przeważnie o nim zapominamy. Nie mam problemu z suchością, śluz taki z podniecenia jest i to chyba w nadmiarze.
    Czy przyczyny mogę szukać też w braku śluzu? W sumie na wizytach też mi zawsze wychodzi z głowy, żeby o to zapytać, lekarz też nie pytał..

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Też nawet nie biorę sypki, tylko tyle co Euthyrox i to tyle. Upadłam,leżę i na razie nie chcę wstawać, ale będzie pewnie taki czas, że wstanę

Martynka poleż sobie po prostu ♥️
    Widocznie tego potrzebujesz
    Jak będziesz miała siły to wstaniesz
    Nie będę Ci tu pisała ile razy suple były w moim koszu , z lekami włącznie 🙈

S_va_88 lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrac_94 mój mąż codziennie pije butelkę soku pomidorowego z Tarczyna, nie trzyma kota na kolanach i stara się pracować na stojąco. Z supli bierze l’karnityne 1000mg, l’argininę 1000mg, Wit d3, cynk, selen, b complex, Wit c 1000, ubiquinol 200mg, omega3, wit a+e. U nas poprawiły się wszystkie parametry po takich zmianach ☺️

sandrac_94, Zosia667 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ