X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • sandrac_94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Sandrac_94 mój mąż codziennie pije butelkę soku pomidorowego z Tarczyna, nie trzyma kota na kolanach i stara się pracować na stojąco. Z supli bierze l’karnityne 1000mg, l’argininę 1000mg, Wit d3, cynk, selen, b complex, Wit c 1000, ubiquinol 200mg, omega3, wit a+e. U nas poprawiły się wszystkie parametry po takich zmianach ☺️

Dziękuję brilka za odpowiedz 🥰🥰a pamiętasz z jakich parametrów strartowaliscie i do jakich udało się podbić ? :) i jak długo musieliście czekać na poprawę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 12:36

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
    - 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
    - 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia

ona:
    - od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • Nefretam Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Dziewczyny, ja się trochę wyłączyłam z forum przez ostatnie dni. We wtorek byliśmy w klinice leczenia niepłodności na konsultacji wyników badań nasienia i ustaleniu dalszego planu. Mąż robił badania pierwszy raz w grudniu i w poniedziałek robił powtórkę. Wyniki pogorszyły się bardzo.

Grudzień'24 -> Kwiecień'25
    Morfologia 2% -> 1%
    Ruch A 1% -> 0%
    Ruch B 29% -> 11,5 %
    Ruch A+B 30% -> 11,5 %
    Koncentracja 17mln/ml -> 27,5mln/ml
    Łączna ilość 12,75mln -> 88 mln

Wyniki nas trochę załamały - lekarz stwierdził, że przy takich wynikach radzi nam podejść do ICSI. Mąż choruje na WZJG i aktualnie od około 1-2 miesięcy jego choroba się uaktywniła (wcześniej była w remisji od końcówki 2023), dodatkowo pod koniec lutego złapał go jakiś wirus i kilka dni leżał z gorączka wyższą niż 38 stopni. Mąż jest pod stałą opieką gastrologa i dostał sterydy na wyleczenie zaostrzenia wzjg (cortiment mmx), dodatkowo mamy wizytę u androloga 18 kwietnia. Chcemy doradzić się czy w ogóle jest szansa podnieść te parametry i czy jest sens dawać sobie jeszcze nadzieję na naturalną ciążę.

To co wprowadziliśmy to od wtorku mąż codziennie pije szklankę soku pomidorowego + łyżkę oleju z czarnuszki, od kilku miesięcy bierzemy omegę 3, kwas foliowy, pyłek pszczeli, koenzym q10 i witaminę D. Mąż nie pali i nie pije alkoholu.

Czy ze swojego doświadczenia możecie wskazać suplementy lub zdrowy nawyki, które okazały się game changerem na podniesienie ruchliwości/morfologii?

Sandra poprawiła się bardzo ilość , a być może spadek w morfologii jest spowodowany przez sterydy.

Na pewno Arginina, l- karnityna, cynk i selen też będą pomocne plus standardowo ruch (ale nie rower), sen itd
    Food medicine ma ebooka męskiej płodności.

sandrac_94 lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Dziękuję brilka za odpowiedz 🥰🥰a pamiętasz z jakich parametrów strartowaliscie i do jakich udało się podbić ? :) i jak długo musieliście czekać na poprawę ?
    Pierwsze badanie było we wrześniu 24, drugie w lutym 25.
    Morfologia 4% -> 5%
    Żywe plemniki 66% -> 82%
    Koncentracja 5mln-> 11 mln
    Całkowita ilość 27 mln -> 39mln
    Ruchliwość ogólnie 48% -> 71%
    Ruch PR+PS 28% -> 38%

sandrac_94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Nefretam Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    Jeszcze chcę zapytać jak to jest, bo ja w ogóle nie mam śluzu płodnego od kiedy się staramy.. w okolicach owulacji jest jedynie taki jak woda. Wiem, że może być on głębiej, ale no jak badam szyjkę w innych dniach cyklu i zgarniam stamtąd śluz to jest, a w czasie owulacji nie pojawia się u mnie żaden rozciągliwy.. Robię co mogę już tyle czasu i wiesiołek i siemię lniane i wszystko inne co tu proponujecie 🙈 mam też żel wspomagający plemniki, ale przyznam szczerze, że wtedy kiedy jest potrzebny to przeważnie o nim zapominamy. Nie mam problemu z suchością, śluz taki z podniecenia jest i to chyba w nadmiarze.
    Czy przyczyny mogę szukać też w braku śluzu? W sumie na wizytach też mi zawsze wychodzi z głowy, żeby o to zapytać, lekarz też nie pytał..

Może warto zrobić test PCT - sprawdza czy plemniki są w stanie przemieszczać się w twoim śluzie. Wykonuje się po stosunku w dni płodne

emilgiana lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025
  • Ragazza Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, plan na kolejny cykl to monitoring w 14dc i ovitrelle.
    Myślę nad zrobieniem drożności, z tego co czytam dobrze zrobić przed wymazy na tlenowce i beztlenowce, to mogłabym to ogarnąć na wizycie. No i pakiet uroginetalny, te wszystkie ureaplasmy itp.
    Widzę, że diagnostyka oferuje taki pakiet wysyłkowy, że samemu pobiera się wymaz jakaś specjalna szczoteczką i odsyła. Czy któraś miała z tym styczność? 😀

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Zespół antyfosfolipidowy?
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki póki co tylko progesteron 2.5
    Teraz aby do małpy jakoś przetrwać.

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • ater Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Dobra, plan na kolejny cykl to monitoring w 14dc i ovitrelle.
    Myślę nad zrobieniem drożności, z tego co czytam dobrze zrobić przed wymazy na tlenowce i beztlenowce, to mogłabym to ogarnąć na wizycie. No i pakiet uroginetalny, te wszystkie ureaplasmy itp.
    Widzę, że diagnostyka oferuje taki pakiet wysyłkowy, że samemu pobiera się wymaz jakaś specjalna szczoteczką i odsyła. Czy któraś miała z tym styczność? 😀

Też chce zrobić w tym cyklu ten pakiet, ale myślałam stacjonarnie sobie zrobić. Chciałbym się uwinąć przed 🐒 żeby potem w razie czego najszybciej leczyć

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!

Wysłany: 5 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilka faktycznie ładnie Wam się podniosły parametry, chociaż wydaje mi się że już na starcie były całkiem okej 😊

@nefretam właśnie kupiłam ebooka od Akademii Płodności, będziemy czytać 🤞

dzięki dziewczyny na odpowiedzi 🙏 chyba dokupimy niedługo suplementy o których piszecie, ale może jak mąż skończy brać sterydy - boje się o interakcje z lekami, chyba że androlog coś nam doradzi w międzyczasie. Chyba też zrobimy sobie przerwę w staraniach i sprawdzimy za 3 miesiące jak tam wyniki.

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

ona:
    - od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - walka ze stresem

on:
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrac, na starcie mieliśmy zaznaczone że to oligospermia i obniżona ruchliwość więc nie byly zbyt dobre, gin mówiła ze bez szału ale ze widuje gorsze 🤷🏻‍♀️

03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ⌛️CD138

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A pilnujesz rygorystycznie tego, żeby nie pić przez dwie godziny i przed tym czasem również nie jakiś dużo? U mnie taki wyszedł w poprzednim cyklu, jak odczekałam 2godziny, ale przed nimi wypiłam kawę i szklankę kolagenu. A dzień przed i dzień po był znacznie ciemniejszy, jak faktycznie pilnowałam się z napojami. Może to to? A jeśli nie, to może wolno się rozkręca, ale za to jak nadejdzie to z przytupem i niespodzianką na Święta! 🤞🏻💪🏻🩷

Staram się, chociaż mi ten pik tak czy siak zawsze udawało się wyłapać, a teraz jakies żółwie tempo. Może uda mi się w poniedziałek sprawdzić na usg czy rzeczywiście tak późno jest owulka.

Justyna wszystkiego co najlepsze! Obyś jak najszybciej ujrzała dwie kreseczki! 🤞🤞🌷

Tule za wredne 🐒 i biele 🫂🫂

Justa28 lubi tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
  • Powder Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi_** wrote:
    Staram się, chociaż mi ten pik tak czy siak zawsze udawało się wyłapać, a teraz jakies żółwie tempo. Może uda mi się w poniedziałek sprawdzić na usg czy rzeczywiście tak późno jest owulka.

Justyna wszystkiego co najlepsze! Obyś jak najszybciej ujrzała dwie kreseczki! 🤞🤞🌷

Tule za wredne 🐒 i biele 🫂🫂
    Ja byłam taka pewna swego, a dzisiaj bladzioch wyszedł w porównaniu z wczorajszym 😂 także i moja owulacja robi sobie ze mnie jaja. Aż musiałam rozpakować test, bo Premom nawet go nie wykrywał i dawał N/A.

IMG-0874.jpg

S_va_88 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Też nawet nie biorę sypki, tylko tyle co Euthyrox i to tyle. Upadłam,leżę i na razie nie chcę wstawać, ale będzie pewnie taki czas, że wstanę
    Kochana wstaniesz 🙂 z dnia na dzień będzie lepiej ❤️ przytulam 🫂

Marty.Na lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

Wysłany: 5 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Sandrac, na starcie mieliśmy zaznaczone że to oligospermia i obniżona ruchliwość więc nie byly zbyt dobre, gin mówiła ze bez szału ale ze widuje gorsze 🤷🏻‍♀️

Ale ładnie się poprawiły, mam nadzieję że niedługo Wam się uda 🤞konsultowaliście się po ponownym zrobieniu badań?
    Jak byliśmy na wizycie we wtorek to mąż zapytał, czy może jakoś poprawić nasienie to w sumie dostał odpowiedź, że palić nie palić, otyły nie jest, nie pije a producenci suplementów obiecują poprawę ale jej się wydaje, że za dużo jest do poprawy i nic to nie da. Odebrałam to trochę jako naciąganie na ICSI ze względu na kasę dla nich, a też wiedziałam że jak napiszę na forum to na pewno będzie kilka przykładów że zmiana nawyków + suplementacją można dużo poprawić :) w naszym przypadku dochodzi jeszcze choroba, dlatego chcemy dać sobie kilka miesięcy na przeleczenie aktywnego stanu wzjg i zobaczymy wtedy czy jakość nasienia polepsza się :)

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

ona:
    - walka ze stresem

on:
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Ale ładnie się poprawiły, mam nadzieję że niedługo Wam się uda 🤞konsultowaliście się po ponownym zrobieniu badań?
    Jak byliśmy na wizycie we wtorek to mąż zapytał, czy może jakoś poprawić nasienie to w sumie dostał odpowiedź, że palić nie palić, otyły nie jest, nie pije a producenci suplementów obiecują poprawę ale jej się wydaje, że za dużo jest do poprawy i nic to nie da. Odebrałam to trochę jako naciąganie na ICSI ze względu na kasę dla nich, a też wiedziałam że jak napiszę na forum to na pewno będzie kilka przykładów że zmiana nawyków + suplementacją można dużo poprawić :) w naszym przypadku dochodzi jeszcze choroba, dlatego chcemy dać sobie kilka miesięcy na przeleczenie aktywnego stanu wzjg i zobaczymy wtedy czy jakość nasienia polepsza się :)
    Nie konsultowaliśmy się, bo już pierwsza konsultacja u androloga nic nie wniosła więc stwierdziliśmy że szkoda kasy.

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

03/25 cb? (13 cs)

⌛️CD138

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • ater Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:

U mnie dziś cudowny poranek, narzeczony obudził mnie z mini babeczką ze świeczką i śniadankiem 🙈 a jeszcze powiedział, że to nie koniec niespodzianek na dziś bardzo się stara żebym była szczęśliwa mimo naszych niepowodzeń 🥰 lecę świętować swój dzień, wrócę do was niedługo 😊

Kochana spełnienia tego najważniejszego marzenia👶🏻 samych wspaniałości! ✨🤍🎂

Justa28 lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • milka_91 Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    Jeszcze chcę zapytać jak to jest, bo ja w ogóle nie mam śluzu płodnego od kiedy się staramy.. w okolicach owulacji jest jedynie taki jak woda. Wiem, że może być on głębiej, ale no jak badam szyjkę w innych dniach cyklu i zgarniam stamtąd śluz to jest, a w czasie owulacji nie pojawia się u mnie żaden rozciągliwy.. Robię co mogę już tyle czasu i wiesiołek i siemię lniane i wszystko inne co tu proponujecie 🙈 mam też żel wspomagający plemniki, ale przyznam szczerze, że wtedy kiedy jest potrzebny to przeważnie o nim zapominamy. Nie mam problemu z suchością, śluz taki z podniecenia jest i to chyba w nadmiarze.
    Czy przyczyny mogę szukać też w braku śluzu? W sumie na wizytach też mi zawsze wychodzi z głowy, żeby o to zapytać, lekarz też nie pytał..

Spróbuj L-Argininę.. mnie w poprzednim cyklu wręcz zalewało śluzem płodnym i się zastanawiam czy to przez wiesiołka .. ale wiesiołka biorę już kilka miesięcy ,a później sobie przypomniałam ,że właśnie zaczęłam suplementować Argininę . Codziennie 1 tabletka 800 mg mam ten z Aliness może akurat u Ciebie też tak podziała .

emilgiana lubi tę wiadomość

👩🏻34🧔🏻‍♂️36🐶x2
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja byłam taka pewna swego, a dzisiaj bladzioch wyszedł w porównaniu z wczorajszym 😂 także i moja owulacja robi sobie ze mnie jaja. Aż musiałam rozpakować test, bo Premom nawet go nie wykrywał i dawał N/A.

IMG-0874.jpg

Moze jakies przesilenie wiosenne i stąd takie wariactwa na pokładzie 🤭😆

Mi już następny wykrył jako 0.21 wiec chyba coś tam się zaczyna dziać, ale fizia idzie dostac 😅

Powder lubi tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Może warto zrobić test PCT - sprawdza czy plemniki są w stanie przemieszczać się w twoim śluzie. Wykonuje się po stosunku w dni płodne

Oo dziękuję, nie słyszałam o tym teście, muszę poczytać ☺️

Nefretam, S_va_88 lubią tę wiadomość

• kasialinkaa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ananabanana @Ragazza @ater przytulam za biele. I trzymam kciuki za kolejny cykl :)

Ja wczoraj zrobiłam popoludniu pierwszego owulaka i juz była widoczna druga kreska.
    dzsiaij rano zrobiłam ponownie i wydaje mi się PIK. Zerkniecie ? Zdzwiona jestem po to po pierwszej @ po poronieniu i bardzo szybko.. dzisiaj 10dc.

https://ibb.co/dsjtzpn3

Asiu fajnie ze @ przyszła i się rozkręciła zawsze juz do przodu z planowaniem :)

Ananabanana, Zosia667, Olisska, Meggi_**, Paula08, assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
    SERPINE1 , MTHFR hetero
    Prolaktyna 4dc - 25
    Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 93, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
    usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_91 wrote:
    Spróbuj L-Argininę.. mnie w poprzednim cyklu wręcz zalewało śluzem płodnym i się zastanawiam czy to przez wiesiołka .. ale wiesiołka biorę już kilka miesięcy ,a później sobie przypomniałam ,że właśnie zaczęłam suplementować Argininę . Codziennie 1 tabletka 800 mg mam ten z Aliness może akurat u Ciebie też tak podziała .

Biorę też, ale śluzu stricte płodnego rozciągliwego i jak białko jaja niestety nie mam. Śluzu ogólnie dużo różnego przez cały cykl, ale brak tego, na którym mi najbardziej zależy:/

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ