Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
kasialinkaa wrote:@Ananabanana @Ragazza @ater przytulam za biele. I trzymam kciuki za kolejny cykl
Ja wczoraj zrobiłam popoludniu pierwszego owulaka i juz była widoczna druga kreska.
dzsiaij rano zrobiłam ponownie i wydaje mi się PIK. Zerkniecie ? Zdzwiona jestem po to po pierwszej @ po poronieniu i bardzo szybko.. dzisiaj 10dc.
https://ibb.co/dsjtzpn3
Asiu fajnie ze @ przyszła i się rozkręciła zawsze juz do przodu z planowaniem
Oj zdecydowanie dziś PIK 🤩
kasialinkaa lubi tę wiadomość
-
kasialinkaa wrote:@Ananabanana @Ragazza @ater przytulam za biele. I trzymam kciuki za kolejny cykl
Ja wczoraj zrobiłam popoludniu pierwszego owulaka i juz była widoczna druga kreska.
dzsiaij rano zrobiłam ponownie i wydaje mi się PIK. Zerkniecie ? Zdzwiona jestem po to po pierwszej @ po poronieniu i bardzo szybko.. dzisiaj 10dc.
Asiu fajnie ze @ przyszła i się rozkręciła zawsze juz do przodu z planowaniemkasialinkaa lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Asiu fajnie ze @ przyszła i się rozkręciła zawsze juz do przodu z planowaniem
Według mnie też pikkasialinkaa lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Hm, w klinice obok mnie mają termin na usg tylko w poniedziałek (11dc), zastanawiam się czy przejść się przed wyjazdem, żeby jakkolwiek ocenić co się dzieje, czy to za wcześnie i nie ma sensu.
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Nefretam wrote:Pregna Start ma Jodan potasu, którego absolutnie się nie poleca przy chorobach tarczycy
Właśnie jak to jest z tym jodem? Dopiero co sluchałam w podkascie Kasi od WNH, że 99% kobiet ma niedobor jodu i nawet przy chorobach tarczycy zupełnie bezpieczne jest stosowanie 500mg jodu dziennie. I ze najlepiej zbadać jod z dobowej zbiorki moczu. Sprzeczne zupelnie informacje 🤷♀️Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Hej Dziewczyny. Ściskam za biele i 🐒 🤗
Ja wracam z usg kontrolnego, owulka wrócila po stracie. Kilka stówek mniej w portfelu, w Medicover wspomniałam, że staram sie znów zajść w ciążę, od razu traktują to jako leczenie niepłodności i takie usg jest poza pakietem🫠 Pojechalam w inne miejsce, pęcherzyk 18mm dzisiaj, zapaliły sie też dwie ciemne kreski w teście owu. To są te momenty szczęścia w miesiącu, gdy znów się chce 🙂 🌈☀️ater, sandrac_94, Agat99, Paula08, Belia, assialbnn, Zosia667, S_va_88, Powder, MimiM29 lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
21.12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶 -
Hej kochane. U mnie pozytywne wieści! Dzisiaj test pokazał już wyraźniejsze ⏸️, poszłam na betę i mam wynik 45,8 🥹 Sama nie dowierzam, niby wszystko świadczy o tym że jestem w ciąży ale jakoś to nie dociera bo to na razie „tylko” cyferki na wyniku i kreski na teście… Dzisiaj 10 dzień po owulacji. Przedwczoraj byłam u ginekologa z moimi wynikami i stwierdził że progesteron mam zdecydowanie za niski mimo że jest poza normą, ponieważ estrogeny mam bardzo wysoko. Dostałam luteinę, euthyrox bo TSH mam wysokie i dość mocno „skacze”, do tego coś na zbicie prolaktyny. No i powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to mam przyjść bo trzeba się zająć podtrzymaniem ciąży ze względu na niski progesteron i możliwe poronienie. Więc we wtorek muszę iść.
Tulę was za biele i wysyłam baby dust ✨ żeby wasze bejbikowe marzenia się spełniły 🤰 Te dziewczyny które czekają tak długo, bardzo was przytulam! Moje starania nie trwały długo, ale korzystałam z kilku wspomagaczy, nie wiem czy to miało wpływ ale chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami. W pierwszym cyklu piłam Zioła na płodność od 1 dnia do owulacji, co wieczór. Jedyne co zauważyłam to to że cykl mi się skrócił, zazwyczaj trwa około 32 dni a tutaj 29, co zdarza się ekstremalnie rzadko. Śluz w tamtym cyklu był znikomy. W drugim szczęśliwym cyklu piłam trochę tych ziółek ale się zraziłam i piłam w kratkę. Za to codziennie piłam łyżkę oleju lnianiego i moim zdaniem to mega pomogło na śluz. Około 6 dni utrzymywał się piękny przeźroczysty ciągnący się śluz, aż sama byłam w szoku. Gdy byłam u ginekologa na USG żeby sprawdzić pęcherzyk i powiedziałam że trochę nam się spieszy, lekarz rozpisał mi na karteczce kiedy się przytulać, więc cały „proces” trwał około tygodnia co dwa dni aż do owulacji, i tak wyglądały starania w moim przypadku.
Teraz pozostaje się modlić żeby wszystko było dobrze… i żeby dzidziuś zdrowo rósł 🥹Darrika, ater, Dżozu, Nefretam, Belia, Ragazza, AnMiPe, emciak, Agat99, Olisska, Paula08, Ananabanana, Deyansu, Nadzieja32, assialbnn, Marzycielka94, dailydamn, karczoch321, Marty.Na, Zosia667, S_va_88, Powder, MimiM29, Pdes, almost.there lubią tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Właśnie jak to jest z tym jodem? Dopiero co sluchałam w podkascie Kasi od WNH, że 99% kobiet ma niedobor jodu i nawet przy chorobach tarczycy zupełnie bezpieczne jest stosowanie 500mg jodu dziennie. I ze najlepiej zbadać jod z dobowej zbiorki moczu. Sprzeczne zupelnie informacje 🤷♀️
Zauważyłam, że lekarze mają często inne podejście niż dietetycy. Które jest słuszne, nie wiem 🤷🏼♀️ ja większość chorób wyleczyłam naturalnieS_va_88 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Stokrotla gratulacje i mocne kciuki, rośnijcie zdrowo i spokojnie 😍🤞☘️🥹
A ja tylko taki szybki meldunek, cały tydzień marudze i dzisiaj mnienjajnik zaczla pd niedawna boleć, lewy, lekko kłuje, moze jednak owu będzie dzisiaj? Mamy i tak w planie miły wieczorke, wiec podziałamy, a co tam, może się śluz zmieni w ciągu dnia bo u mnie to zwykle płodnego kilka godzin tylko i jak ból dalej będzie i się nasili to będę liczyć, że owu dzisiaj to wtedy będę orientacyjnie wiedziała, kiedy @ przyjdzie, a jak przyjdzie wcześniej to przynajmniej będę wiedzieć, że owu była wcześniej. No o nadziei nie na robi, że się spóźnia czy co, jeżeli bym przyjęła przyjście @ na wcześniejszy terminWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 15:32
brilka, Stokrotka94, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Darrika stara zasada OvuFriend mówi, że jak ponarzekasz na forum to przychodzi owulka/okres, nie działa tylko na ciążę 😆
Darrika, Belia, Meggi_**, AnMiPe, assialbnn, Marzycielka94, Zosia667, S_va_88, Powder lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
❌ niedrożny prawy jajowód
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Stokrotka94 wrote:Hej kochane. U mnie pozytywne wieści! Dzisiaj test pokazał już wyraźniejsze ⏸️, poszłam na betę i mam wynik 45,8 🥹 Sama nie dowierzam, niby wszystko świadczy o tym że jestem w ciąży ale jakoś to nie dociera bo to na razie „tylko” cyferki na wyniku i kreski na teście… Dzisiaj 10 dzień po owulacji. Przedwczoraj byłam u ginekologa z moimi wynikami i stwierdził że progesteron mam zdecydowanie za niski mimo że jest poza normą, ponieważ estrogeny mam bardzo wysoko. Dostałam luteinę, euthyrox bo TSH mam wysokie i dość mocno „skacze”, do tego coś na zbicie prolaktyny. No i powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to mam przyjść bo trzeba się zająć podtrzymaniem ciąży ze względu na niski progesteron i możliwe poronienie. Więc we wtorek muszę iść.
Tulę was za biele i wysyłam baby dust ✨ żeby wasze bejbikowe marzenia się spełniły 🤰 Te dziewczyny które czekają tak długo, bardzo was przytulam! Moje starania nie trwały długo, ale korzystałam z kilku wspomagaczy, nie wiem czy to miało wpływ ale chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami. W pierwszym cyklu piłam Zioła na płodność od 1 dnia do owulacji, co wieczór. Jedyne co zauważyłam to to że cykl mi się skrócił, zazwyczaj trwa około 32 dni a tutaj 29, co zdarza się ekstremalnie rzadko. Śluz w tamtym cyklu był znikomy. W drugim szczęśliwym cyklu piłam trochę tych ziółek ale się zraziłam i piłam w kratkę. Za to codziennie piłam łyżkę oleju lnianiego i moim zdaniem to mega pomogło na śluz. Około 6 dni utrzymywał się piękny przeźroczysty ciągnący się śluz, aż sama byłam w szoku. Gdy byłam u ginekologa na USG żeby sprawdzić pęcherzyk i powiedziałam że trochę nam się spieszy, lekarz rozpisał mi na karteczce kiedy się przytulać, więc cały „proces” trwał około tygodnia co dwa dni aż do owulacji, i tak wyglądały starania w moim przypadku.
Teraz pozostaje się modlić żeby wszystko było dobrze… i żeby dzidziuś zdrowo rósł 🥹
Duże gratulacje! 🥳
Stokrotka94 lubi tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
🧔41
🐶4 -
Dżozu wrote:Właśnie jak to jest z tym jodem? Dopiero co sluchałam w podkascie Kasi od WNH, że 99% kobiet ma niedobor jodu i nawet przy chorobach tarczycy zupełnie bezpieczne jest stosowanie 500mg jodu dziennie. I ze najlepiej zbadać jod z dobowej zbiorki moczu. Sprzeczne zupelnie informacje 🤷♀️
Oczywiście chodziło o 500 mikrogramów jodu.🙋♀️34
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
🧔41
🐶4 -
U mnie za to atrakcje w postaci kłykcin kończystych (prawdopodobnie). Byłam wczoraj u lekarza, bo sie oczywiście naczytałam internetów, pobrali wycinek "krostki" do badań histo. Mam czekac 3 tyg. na wynik.
Czy miała tutaj któraś z Was te całe kłykciny? Niby to inny rodzaj hpv niz ten od nowotworów szyjki, ale i tak mocno sie zestresowałam. Nie wiem co dalej robić. Czy odlożyć starania? Czy lecieć na jakieś nastepne badania? Miałam cytologie (ta zwykłą) pod koniec stycznia, i chyba wyniki ok, jak zawsze, bo nikt nie dzwonił 🤷♀️
Czy szczepić się czem predzej na hpv?
🙋♀️34
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
🧔41
🐶4 -
Trzeba sprawdzać czy w składzie jest jodan czy jodek. To jest kluczowa różnica
Mi ginekolog zaleciła 200ugDżozu, S_va_88, Pacynka lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025 -
brilka wrote:Darrika stara zasada OvuFriend mówi, że jak ponarzekasz na forum to przychodzi owulka/okres, nie działa tylko na ciążę 😆
U mnie jeszcze na biochema zadziałało, bo się żaliłam, że 12 cykli i nawet biochema nie złapałam i dostałam zaraz w prezencie 😬😅34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Daisy1 wrote:Hej Dziewczyny. Ściskam za biele i 🐒 🤗
Ja wracam z usg kontrolnego, owulka wrócila po stracie. Kilka stówek mniej w portfelu, w Medicover wspomniałam, że staram sie znów zajść w ciążę, od razu traktują to jako leczenie niepłodności i takie usg jest poza pakietem🫠 Pojechalam w inne miejsce, pęcherzyk 18mm dzisiaj, zapaliły sie też dwie ciemne kreski w teście owu. To są te momenty szczęścia w miesiącu, gdy znów się chce 🙂 🌈☀️
A medicover w placówce? Czy u lekarza współpracującego ? U mnie normalnie robią USG (monitoring cyklu) tylko w placówce która współpracującej z medicover..S_va_88 lubi tę wiadomość
-
Myślę, że jak ze wszystkim, należy najpierw zbadać niedobory. W moim przypadku, że względu na GB, lekarz zalecił maksymalnie uważać na jod. Zmieniłam nawet sól na niejodowaną, bo stwierdził, że muszę bardzo mieć to na względzie.S_va_88 lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Olisska wrote:Ja też właśnie liczę na ten skutek uboczny, jeszcze nie wiem jaka będę mieć dawkę, bo czekam aż mi dr zmieni tą receptę, w jakim czasie schudłaś i ile udało się zrzucić jeśli mogę zapytać?
Ja mam powrót do Glucophage, 2 tygodnie 750, a potem podwójna dawka. Nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale jestem też tym przypadkiem, który nie chudnie przez metforminę. Jeśli nie pilnuje co jem, to nie schudnę ani grama. Metformina nie powoduje sama w sobie chudnięcia 🤷🏼♀️ maksymalnie brałam 2500 xr w przeszłości.🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Kada97 wrote:A medicover w placówce? Czy u lekarza współpracującego ? U mnie normalnie robią USG (monitoring cyklu) tylko w placówce która współpracującej z medicover..
Edit: dodam tylko, ze mam pakiet firmowy, zdrowie premium 🤭😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 17:42
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
21.12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶 -
Ragazza wrote:Dobra, plan na kolejny cykl to monitoring w 14dc i ovitrelle.
Myślę nad zrobieniem drożności, z tego co czytam dobrze zrobić przed wymazy na tlenowce i beztlenowce, to mogłabym to ogarnąć na wizycie. No i pakiet uroginetalny, te wszystkie ureaplasmy itp.
Widzę, że diagnostyka oferuje taki pakiet wysyłkowy, że samemu pobiera się wymaz jakaś specjalna szczoteczką i odsyła. Czy któraś miała z tym styczność? 😀
Ja jestem umówiona już na badanie drożności po ewentualnej @ w kwietniu … z pakietów wysyłkowych nie korzystałam, ale jeśli chodzi o wymazy to mogę polecić Alab, czekałam na wyniki ok 5 dniS_va_88 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)