X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Karczoch bardzo dobrze, że się tu wyżaliłaś. Po to jesteśmy! Co do facetów- mój mąż się na mnie trochę „zdenerwował” ostatnio jak powiedziałam że zrobię test w dniu miesiączki bo jak stwierdził „jak wyjdzie negatywny to znowu będę się smucić” i stwierdził, że najlepiej jak poczekamy aż się spóźni 4 dni i wtedy będziemy testować. Jak to usłyszałam to opadły mi wszystkie witki.

Mój mnie wyzywa zawsze jak w dniu @ albo wcześniej testy robię, mówi, że po co mi to i na co, mam poczekać przynajmniej 5 dni aż się spóźni okres I wtedy sikać na patyk a nie cudować wcześniej i się nakręcać 😅 i z jednej strony wiem, że on ma rację, a z drugiej ledwo człowiek wytrzymuje do dnia @, a gdzie tu o iluś dniach po terminie testować 🤣

Marzycielka94, Agat99, S_va_88, Siilike, kitka_, Meggi_**, Nadzieja32 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Sorry, że tak wpadłam posmecic :p ale ciut mi ulżyło.

A co do jodu - samo jego branie pozwala zbić tsh?
    Jesli moje na ten moment zleciało do 2.03 to warto go włączyć do suplementacji? 🤔

Przestań dziewczyno, po to tu jesteśmy, ja też jak pomarudze na swój los i wisielczy humor czasem to też mi jakoś lżej, bo wiem, że Wy mnie tu rozumiecie, a gdzie indziej takiego zrozumienia nie dostane tylko rady w stylu odpuść, nie myśl, bedzie dobrze, moze za bardzo chcesz🤷‍♀️

S_va_88, Marzycielka94, Siilike lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Hej kochane. U mnie pozytywne wieści! Dzisiaj test pokazał już wyraźniejsze ⏸️, poszłam na betę i mam wynik 45,8 🥹 Sama nie dowierzam, niby wszystko świadczy o tym że jestem w ciąży ale jakoś to nie dociera bo to na razie „tylko” cyferki na wyniku i kreski na teście… Dzisiaj 10 dzień po owulacji. Przedwczoraj byłam u ginekologa z moimi wynikami i stwierdził że progesteron mam zdecydowanie za niski mimo że jest poza normą, ponieważ estrogeny mam bardzo wysoko. Dostałam luteinę, euthyrox bo TSH mam wysokie i dość mocno „skacze”, do tego coś na zbicie prolaktyny. No i powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to mam przyjść bo trzeba się zająć podtrzymaniem ciąży ze względu na niski progesteron i możliwe poronienie. Więc we wtorek muszę iść.

Tulę was za biele i wysyłam baby dust ✨ żeby wasze bejbikowe marzenia się spełniły 🤰 Te dziewczyny które czekają tak długo, bardzo was przytulam! Moje starania nie trwały długo, ale korzystałam z kilku wspomagaczy, nie wiem czy to miało wpływ ale chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami. W pierwszym cyklu piłam Zioła na płodność od 1 dnia do owulacji, co wieczór. Jedyne co zauważyłam to to że cykl mi się skrócił, zazwyczaj trwa około 32 dni a tutaj 29, co zdarza się ekstremalnie rzadko. Śluz w tamtym cyklu był znikomy. W drugim szczęśliwym cyklu piłam trochę tych ziółek ale się zraziłam i piłam w kratkę. Za to codziennie piłam łyżkę oleju lnianiego i moim zdaniem to mega pomogło na śluz. Około 6 dni utrzymywał się piękny przeźroczysty ciągnący się śluz, aż sama byłam w szoku. Gdy byłam u ginekologa na USG żeby sprawdzić pęcherzyk i powiedziałam że trochę nam się spieszy, lekarz rozpisał mi na karteczce kiedy się przytulać, więc cały „proces” trwał około tygodnia co dwa dni aż do owulacji, i tak wyglądały starania w moim przypadku.

Teraz pozostaje się modlić żeby wszystko było dobrze… i żeby dzidziuś zdrowo rósł 🥹
    Stokrotki 🩷🥳🥰

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    U mnie jeszcze na biochema zadziałało, bo się żaliłam, że 12 cykli i nawet biochema nie złapałam i dostałam zaraz w prezencie 😬😅
    Dobrze w tym nieszczęściu się nawet z tego zaśmiać. Ale ja wiem to taki śmiech przez łzy.

Darrika, Marzycielka94, Siilike lubią tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżiozu - mi zaleciła dr 150-200 jodu. A pytałam w labie to koszt takiego badania to ponad 200zł. Natomiast nie biorę więcej bo nie wiem jak to wpłynie na leczenie Euthyroxem. Wolę nie kombinować. Jeśli chodzi o wynik cytologii przedzwoń i się upewnij że wszystko ok. Do mnie np nie zadzwonili ( mimo zapewnień że tak właśnie robią) i sporo nerwów mnie to kosztowało i oczywiście powtórka badania bo dowiedziałam się po pół roku że z tej próbki nie dało się nic zbadać.

Daisy - cieszę się 🙂 wiem że to trochę jak dmuchanie w starczkowe skrzydła gdy wszystko idzie zgodnie z planem

Stokrotka - Gratuluję

Brilka - ja już narzekam od kilku dni i małpy nie ma, chyba pora ubrać biale spodnie na dupę
    Belia u nas cały dzień tak zimy i faktycznie padał śnieg, gdzie wczoraj było odczuwalnie z 20 stopni 😃 afirmuje morze czerwone jak u Asi

Marzycielko - trzymam kciuki za Twój cykl

Karczoch - przyjmujemy twoje żale i rozumiemy, mój cykl też mnie czołga do dziś i nie może się skończyć

Co do testowania to zazdro że w ogóle testujecie, bo ja co cykl to plamienie i już wiem że po wszystkim...

Dobrej nocy 😴

Dżozu, Daisy1, S_va_88 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski. Ciężko będzie mi nadrobić ale mam zamiar uzupełnić wiadomości. Ja jutro według cyklu mam powitać @ a dziś już latam jak kot z pęcherzem bo myślę,że już dostałam 🫣 mój się śmieje tylko ze mnie dzis ,że tak latam i szukam 😂🫣 jak na dzień przed okresem mam dziwnie dużo śluzu... A w ciągu dnia miałam taki ból jajnika że aż na nogę mi promieniował 🫣😂

Siilike, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Olisska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_33 wrote:
    Zgadza się , to nie magiczna tabletka , powoduje jedynie zmniejszenie apetytu u niektórych , a co za tym idzie utratę wagi

Tak wiem, to że sama z siebie nie powoduje chudnięcia, wiem że nie ma magii, jak nie będzie deficytu to waga nie spadnie, ale liczę, że choć trochę to właśnie zahamuje chociaż chęć na słodkie 🥲

S_va_88 lubi tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
    marzec chyba jednak owulka ninja 🥷
  • Kada97 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Medicover placówka, odesłali mnie do przychodni leczenia niepłodności. Wcześniej też mój gin robił mi tylko ogólne kontrolne badania, a co do problemów z zajściem w ciążę, to mówił, że Medicover mi nie pomoże. Hmm ciekawe 🙂
    Edit: dodam tylko, ze mam pakiet firmowy, zdrowie premium 🤭😆

Wydaje mi się, że to już dużo zależy od lekarza.. Czy ma na to ochotę czy nie.. Ja chodzę do kliniki ginekologicznej i nie robią z tym problemów. Nawet zmieniają „monitoring owulacji” na konsultację żeby na spokojnie przeszło przez system.

Daisy1, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Tak wiem, to że sama z siebie nie powoduje chudnięcia, wiem że nie ma magii, jak nie będzie deficytu to waga nie spadnie, ale liczę, że choć trochę to właśnie zahamuje chociaż chęć na słodkie 🥲
    Olisska trzymam kciuki za Ciebie, wiem jak trudno odstawić słodkie, bo dotychczas codziennie pozwalałam sobie na jakąś małą przyjemność. A to rogalik z pistacją do kawy, a to kosteczka czekoladki wieczorem, a tu łyżeczka cukru do kawki i tak to życie się kręciło. Jeszcze u mnie w rodzinie wszyscy pieką i nie ma spotkań rodzinnych bez domowego ciasta, więc wierzcie mi - serio ciężko.
    Ale odstawiłam 3 tygodnie temu cukier totalnie, z dnia na dzień, zawzięłam się na dziada, nie ma słodzonej kawki, nie ma rogaliczkow, i choć ciężko mi odmówić ciasta mamie czy babci, to przy kolejnych odwiedzinach maja dla mnie borówki, truskawki czy pomarańcze 🫶🏻
    Najgorzej jest zacząć, ale nie zniechęcaj sie, będą małe potknięcia, bo nie ma ludzi idealnych, ale każda jedna słodycz mniej przybliża Cię do celu ❤️ a jeśli magiczna tabletka choć trochę zahamuje chęć sięgania po słodkie - to super, oby tak dalej 🫶🏻

brilka, Gipsowka93, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (8 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, zgadzam się z Marzycielką. Najtrudniej jest zacząć i przetrwać pierwsze dni, potem można się przyzwyczaić i idzie z górki. Dla nas trudne było chodzenie na zakupy, bo każdy sklep jest tak zaprojektowany żeby zawsze napotkać słodycze a na cukrowym głodzie to wiadomo że każde ciasteczko kusi 🤪 Więc przerzuciliśmy się na zakupy online, problem został rozwiązany a my przy okazji oszczędzamy czas 🙈

Marzycielka94, Dżozu, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Powder Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, byłam dzisiaj na rodzinnej imprezce i kompletnie wypadłam z tematu na forku 🙈🙈

Stokrotka, gratulacje!

Marzycielka, moooocno trzymam kciuki za Twój cykl!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Karczoszku, każdą z nas nachodzą smutki, nie ma za co przepraszać. A wyrzucenie z siebie emocjonalnego ciężaru zawsze trochę pomaga. Tulę i mam nadzieję, że szybko nawiedzi Cię lepszy nastrój 🫂🩷

Wracając do tematu jodu - ktoś ma info dlaczego jodan nie jest rekomendowany? Bo nie mogę znaleźć nic wartościowego w necie, doktor gpt też nie wskazał niczego złego, gin-endo wymieniła jako opcję Pregnę start, która ma jodan i już zgłupiałam. I nie wiem, czy wyrzucać tę Pregnę, czy nie 🫣

Z pozytywnych rzeczy, wyprosiłam skierowanie na ureaplasmę i mycoplasmę, więc zamknę ten temat 💪🏻

I chyba zostawię ten monitoring poniedziałkowy. No chyba, że owulaki dalej będą blade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 22:58

Marzycielka94, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

Wracając do tematu jodu - ktoś ma info dlaczego jodan nie jest rekomendowany? Bo nie mogę znaleźć nic wartościowego w necie, doktor gpt też nie wskazał niczego złego, gin-endo wymieniła jako opcję Pregnę start, która ma jodan i już zgłupiałam. I nie wiem, czy wyrzucać tę Pregnę, czy nie 🫣

Jedyne, co pamiętam to Mateusz Ostręga wypowiadał się negatywnie o jodanie, tu jest wzmianka o tym: https://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-dietetyk-ostrzega-przed-spozywaniem-takiej-soli-mowa-o-toksy,nId,6855071

Musiałam to słyszeć w którymś z jego filmów 🤔 pewnie tam coś mówił o tym dokładniej, bo przecież sam tego nie wymyślił

Dobrej nocy ❤️🥰

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś cały dzień wyłączna, cały dzień na budowie. Do tego moja siostra trafiła do szpitala.

Mamy wyniki nasienia męża, szału nie ma, ale zawsze mogło być gorzej.

IMG-20250405-123020.jpg
    IMG-20250405-123121.jpg
    IMG-20250405-123145.jpg

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

7 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌
  • kasialinkaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ooo napewno jest pik 😁
    Dobrze że napisałaś bo 10dc to mega szybko 😱 sądziłam że owulacja będzie w swoim czasie a jak widać po Twoim przypadku trzeba wziąć pod uwagę każdy dzień cyklu 🙈 w którym dniu cyklu zazwyczaj miałaś owulacje ? I ilu dniowe masz cykle ?
    U mnie na chwilę obecną dosłownie morze czerwone 😱 plamiłam 3 dni wstecz ale tak na brązowo ledwo co, a dziś pierwszy dzień normalnego krwawienia i odrazu z grubej rury 😂 nie sądziłam że aż tak obfita będzie ta pierwsza miesiaczka po stracie 🙄 ja chyba w tym cyklu powierzę sprawy losowi i odpuszczę testy owulacyjne, chyba ....
    Trzymam kciuki ❤️🤞🤞

W styczniu ( w tym cyklu udanym ) owulacje miałam w 12 dc. wiec tez szybko. Ale myślałam ze po tym poronieniu wyjdzie pozniej tak jak pokazywała apka. Cykle zazwyczaj mialam 25-28 dni. Cieszy mnie to ze mimo ze pierwsza @ przyszła dopiero po 34 dniach , to juz owulacja wróciła na swoje tory czyli cykle sie wyregulowały jak było przed ciązą.
    wierze , ze masz obfitą @ przechodziłam to tez, leciało jak z kranu momentami.

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
    SERPINE1 , MTHFR hetero
    Prolaktyna 4dc - 25
    Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 93, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
    usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, pH jest za wysokie, nie powinno przekraczać 8. Warto zrobić posiew nasienia na bakterie tlenowe i beztlenowe.

S_va_88, Loraa lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a z tym jodem nie jest tak, ze w trakcie staran o ciaze jest zalecany, a ogólnie bez tego w chorobach tarczycy nie? Bo tak mi sie cos kojarzy, ze ma znaczenie "moment", w którym decydujemy sie na jego suplementacje.

Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja też dziś cały dzień wyłączna, cały dzień na budowie. Do tego moja siostra trafiła do szpitala.

IMG-20250405-123020.jpg
    IMG-20250405-123121.jpg
    IMG-20250405-123145.jpg

Przy takiej koncentracji wyniki nie są tak złe. 🙌🏻😄 nawet bym powiedziała, że my marzymy o takich 😂
    Dieta, dużo soku pomidorowego, selen, cynk a może wyciśniecie większą morfo i będzie perfecto. ❤️

Marzycielka94, Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość

15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

IMG-20250405-123020.jpg
    IMG-20250405-123121.jpg
    IMG-20250405-123145.jpg
    Mimowolnie się zaśmiałam, bo szał jednak jest według mnie. W prawie 300mln plemników aż 6mln jest prawidłowych przecież. To dużo więcej niż jakby brać pod uwagę minimalne 40mln i 4%. Nie można przy takiej ilości tak krytycznie patrzeć na morfologię, która z badania na badanie też może zmienić się jak w kalejdoskopie, bo biorą pod uwagę próbę bodajże 512 plemników do tego parametru. Na 300mln!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:42

Sikoreczkaaa, brilka, Loraa, S_va_88, Paula08, almost.there lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀 40🫧 ➡️ punkcja 12.03: 20 🥚 ➡️ 12 zapłodnionych ➡️niedobitek 5BB❄️
  • Dżozu Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Dżiozu - mi zaleciła dr 150-200 jodu. A pytałam w labie to koszt takiego badania to ponad 200zł. Natomiast nie biorę więcej bo nie wiem jak to wpłynie na leczenie Euthyroxem. Wolę nie kombinować. Jeśli chodzi o wynik cytologii przedzwoń i się upewnij że wszystko ok. Do mnie np nie zadzwonili ( mimo zapewnień że tak właśnie robią) i sporo nerwów mnie to kosztowało i oczywiście powtórka badania bo dowiedziałam się po pół roku że z tej próbki nie dało się nic zbadać.

Daisy - cieszę się 🙂 wiem że to trochę jak dmuchanie w starczkowe skrzydła gdy wszystko idzie zgodnie z planem

Stokrotka - Gratuluję

Brilka - ja już narzekam od kilku dni i małpy nie ma, chyba pora ubrać biale spodnie na dupę
    Belia u nas cały dzień tak zimy i faktycznie padał śnieg, gdzie wczoraj było odczuwalnie z 20 stopni 😃 afirmuje morze czerwone jak u Asi

Marzycielko - trzymam kciuki za Twój cykl

Karczoch - przyjmujemy twoje żale i rozumiemy, mój cykl też mnie czołga do dziś i nie może się skończyć

Co do testowania to zazdro że w ogóle testujecie, bo ja co cykl to plamienie i już wiem że po wszystkim...

Dobrej nocy 😴

Hej, dzięki za odpowiedź, zadzwonię i dopytam o cytologię.

Z tego podkastu babeczka polecała jodek potasu z Alliness, więc w sumie się zgadza. Kurcze tak zapamiętałam, że teraz nie wiem czy polecała na długie fazy folikularne i późne owulacje czy na bolesne miesiaczki... chyba to pierwsze.
    To było w filmikach, które dostałam na emaila po rozwiązaniu tego quizu.
    https://wiecejnizhormony.pl/quiz/

Miłego i spokojnego dnia Dziewczyny.

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
  • Lani27 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ☺️ Próbuję Was od wczoraj nadrobić, ale pędzicie z tymi stronami jak szalone.

Za wszystkie biele mocno tulę 🫂 i dalej trzymam kciuki 🤞🏻

Brillka - nie jesteście sami, u nas wizyta u androloga też nic nie wniosła, a jeszcze mam wrażenie, że po niej mąż się zniechęcił do robienia kolejnych badań i muszę go do nich namawiać. Ogólnie zaczynam mieć wrażenie, że jestem od jakiegoś czasu tylko skarbonką dla lekarzy. Umawiam się na wizyty do polecanych specjalistów z nadzieją, że nie wiem - może coś więcej usłyszę, może zaleci jakieś badanie, albo coś przepisze. Zostawiam 400zł i wychodzę tak jak przyszłam - z niczym. Więcej dowiaduję się od Was, tak szczerze!

Stokrotka życzę nudnej ciąży i dalej trzymam kciuki za Was! Niech się kropek rozgości na stałe 😊

Assialbnn jeśli interesujesz się kwestią owulacji to taka ciekawostka i może anomalia z mojej strony - w grudniu, kiedy udało mi się zajść w ciążę to owulacja przypadła w dniu po miesiączce, czyli był to 6dc. To był też pierwszy miesiąc, kiedy zaczęłam robić testy owulacyjne. Były one od tego dnia cały czas mocno pozytywne. Byłam wtedy w szoku i przeszukiwałam cały internet, bo nie rozumiałam co jest nie tak, że mam non stop tak mocno wybarwione kreski. Test ciążowy wyszedł mi wtedy lekko zabarwiony jakieś 6dpo, a 10dpo zaczęłam plamić, najpierw lekko różowo, później już z krwią. I niestety u mnie skończyło się to poronieniem. Ale fakt faktem od tamtej pory paski owulacyjne robię każdego dnia, bo nie jestem juz pewna swoich owulek 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:31

assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ