Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:Karczoch bardzo dobrze, że się tu wyżaliłaś. Po to jesteśmy! Co do facetów- mój mąż się na mnie trochę „zdenerwował” ostatnio jak powiedziałam że zrobię test w dniu miesiączki bo jak stwierdził „jak wyjdzie negatywny to znowu będę się smucić” i stwierdził, że najlepiej jak poczekamy aż się spóźni 4 dni i wtedy będziemy testować. Jak to usłyszałam to opadły mi wszystkie witki.
Mój mnie wyzywa zawsze jak w dniu @ albo wcześniej testy robię, mówi, że po co mi to i na co, mam poczekać przynajmniej 5 dni aż się spóźni okres I wtedy sikać na patyk a nie cudować wcześniej i się nakręcać 😅 i z jednej strony wiem, że on ma rację, a z drugiej ledwo człowiek wytrzymuje do dnia @, a gdzie tu o iluś dniach po terminie testować 🤣Marzycielka94, Agat99, S_va_88, Siilike, kitka_, Meggi_**, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
karczoch321 wrote:Sorry, że tak wpadłam posmecic :p ale ciut mi ulżyło.
A co do jodu - samo jego branie pozwala zbić tsh?
Jesli moje na ten moment zleciało do 2.03 to warto go włączyć do suplementacji? 🤔
Przestań dziewczyno, po to tu jesteśmy, ja też jak pomarudze na swój los i wisielczy humor czasem to też mi jakoś lżej, bo wiem, że Wy mnie tu rozumiecie, a gdzie indziej takiego zrozumienia nie dostane tylko rady w stylu odpuść, nie myśl, bedzie dobrze, moze za bardzo chcesz🤷♀️S_va_88, Marzycielka94, Siilike lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Stokrotka94 wrote:Hej kochane. U mnie pozytywne wieści! Dzisiaj test pokazał już wyraźniejsze ⏸️, poszłam na betę i mam wynik 45,8 🥹 Sama nie dowierzam, niby wszystko świadczy o tym że jestem w ciąży ale jakoś to nie dociera bo to na razie „tylko” cyferki na wyniku i kreski na teście… Dzisiaj 10 dzień po owulacji. Przedwczoraj byłam u ginekologa z moimi wynikami i stwierdził że progesteron mam zdecydowanie za niski mimo że jest poza normą, ponieważ estrogeny mam bardzo wysoko. Dostałam luteinę, euthyrox bo TSH mam wysokie i dość mocno „skacze”, do tego coś na zbicie prolaktyny. No i powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to mam przyjść bo trzeba się zająć podtrzymaniem ciąży ze względu na niski progesteron i możliwe poronienie. Więc we wtorek muszę iść.
Tulę was za biele i wysyłam baby dust ✨ żeby wasze bejbikowe marzenia się spełniły 🤰 Te dziewczyny które czekają tak długo, bardzo was przytulam! Moje starania nie trwały długo, ale korzystałam z kilku wspomagaczy, nie wiem czy to miało wpływ ale chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami. W pierwszym cyklu piłam Zioła na płodność od 1 dnia do owulacji, co wieczór. Jedyne co zauważyłam to to że cykl mi się skrócił, zazwyczaj trwa około 32 dni a tutaj 29, co zdarza się ekstremalnie rzadko. Śluz w tamtym cyklu był znikomy. W drugim szczęśliwym cyklu piłam trochę tych ziółek ale się zraziłam i piłam w kratkę. Za to codziennie piłam łyżkę oleju lnianiego i moim zdaniem to mega pomogło na śluz. Około 6 dni utrzymywał się piękny przeźroczysty ciągnący się śluz, aż sama byłam w szoku. Gdy byłam u ginekologa na USG żeby sprawdzić pęcherzyk i powiedziałam że trochę nam się spieszy, lekarz rozpisał mi na karteczce kiedy się przytulać, więc cały „proces” trwał około tygodnia co dwa dni aż do owulacji, i tak wyglądały starania w moim przypadku.
Teraz pozostaje się modlić żeby wszystko było dobrze… i żeby dzidziuś zdrowo rósł 🥹20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Darrika wrote:U mnie jeszcze na biochema zadziałało, bo się żaliłam, że 12 cykli i nawet biochema nie złapałam i dostałam zaraz w prezencie 😬😅
Darrika, Marzycielka94, Siilike lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Dżiozu - mi zaleciła dr 150-200 jodu. A pytałam w labie to koszt takiego badania to ponad 200zł. Natomiast nie biorę więcej bo nie wiem jak to wpłynie na leczenie Euthyroxem. Wolę nie kombinować. Jeśli chodzi o wynik cytologii przedzwoń i się upewnij że wszystko ok. Do mnie np nie zadzwonili ( mimo zapewnień że tak właśnie robią) i sporo nerwów mnie to kosztowało i oczywiście powtórka badania bo dowiedziałam się po pół roku że z tej próbki nie dało się nic zbadać.
Daisy - cieszę się 🙂 wiem że to trochę jak dmuchanie w starczkowe skrzydła gdy wszystko idzie zgodnie z planem
Stokrotka - Gratuluję
Brilka - ja już narzekam od kilku dni i małpy nie ma, chyba pora ubrać biale spodnie na dupę
Belia u nas cały dzień tak zimy i faktycznie padał śnieg, gdzie wczoraj było odczuwalnie z 20 stopni 😃 afirmuje morze czerwone jak u Asi
Marzycielko - trzymam kciuki za Twój cykl
Karczoch - przyjmujemy twoje żale i rozumiemy, mój cykl też mnie czołga do dziś i nie może się skończyć
Co do testowania to zazdro że w ogóle testujecie, bo ja co cykl to plamienie i już wiem że po wszystkim...
Dobrej nocy 😴
Dżozu, Daisy1, S_va_88 lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Hej Laski. Ciężko będzie mi nadrobić ale mam zamiar uzupełnić wiadomości. Ja jutro według cyklu mam powitać @ a dziś już latam jak kot z pęcherzem bo myślę,że już dostałam 🫣 mój się śmieje tylko ze mnie dzis ,że tak latam i szukam 😂🫣 jak na dzień przed okresem mam dziwnie dużo śluzu... A w ciągu dnia miałam taki ból jajnika że aż na nogę mi promieniował 🫣😂
Siilike, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Bella_33 wrote:Zgadza się , to nie magiczna tabletka , powoduje jedynie zmniejszenie apetytu u niektórych , a co za tym idzie utratę wagi
Tak wiem, to że sama z siebie nie powoduje chudnięcia, wiem że nie ma magii, jak nie będzie deficytu to waga nie spadnie, ale liczę, że choć trochę to właśnie zahamuje chociaż chęć na słodkie 🥲S_va_88 lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
marzec chyba jednak owulka ninja 🥷 -
Daisy1 wrote:Medicover placówka, odesłali mnie do przychodni leczenia niepłodności. Wcześniej też mój gin robił mi tylko ogólne kontrolne badania, a co do problemów z zajściem w ciążę, to mówił, że Medicover mi nie pomoże. Hmm ciekawe 🙂
Edit: dodam tylko, ze mam pakiet firmowy, zdrowie premium 🤭😆
Wydaje mi się, że to już dużo zależy od lekarza.. Czy ma na to ochotę czy nie.. Ja chodzę do kliniki ginekologicznej i nie robią z tym problemów. Nawet zmieniają „monitoring owulacji” na konsultację żeby na spokojnie przeszło przez system.Daisy1, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Olisska wrote:Tak wiem, to że sama z siebie nie powoduje chudnięcia, wiem że nie ma magii, jak nie będzie deficytu to waga nie spadnie, ale liczę, że choć trochę to właśnie zahamuje chociaż chęć na słodkie 🥲
Ale odstawiłam 3 tygodnie temu cukier totalnie, z dnia na dzień, zawzięłam się na dziada, nie ma słodzonej kawki, nie ma rogaliczkow, i choć ciężko mi odmówić ciasta mamie czy babci, to przy kolejnych odwiedzinach maja dla mnie borówki, truskawki czy pomarańcze 🫶🏻
Najgorzej jest zacząć, ale nie zniechęcaj sie, będą małe potknięcia, bo nie ma ludzi idealnych, ale każda jedna słodycz mniej przybliża Cię do celu ❤️ a jeśli magiczna tabletka choć trochę zahamuje chęć sięgania po słodkie - to super, oby tak dalej 🫶🏻brilka, Gipsowka93, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Oj tak, zgadzam się z Marzycielką. Najtrudniej jest zacząć i przetrwać pierwsze dni, potem można się przyzwyczaić i idzie z górki. Dla nas trudne było chodzenie na zakupy, bo każdy sklep jest tak zaprojektowany żeby zawsze napotkać słodycze a na cukrowym głodzie to wiadomo że każde ciasteczko kusi 🤪 Więc przerzuciliśmy się na zakupy online, problem został rozwiązany a my przy okazji oszczędzamy czas 🙈
Marzycielka94, Dżozu, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
❌ niedrożny prawy jajowód
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Rany, byłam dzisiaj na rodzinnej imprezce i kompletnie wypadłam z tematu na forku 🙈🙈
Stokrotka, gratulacje!
Marzycielka, moooocno trzymam kciuki za Twój cykl!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Karczoszku, każdą z nas nachodzą smutki, nie ma za co przepraszać. A wyrzucenie z siebie emocjonalnego ciężaru zawsze trochę pomaga. Tulę i mam nadzieję, że szybko nawiedzi Cię lepszy nastrój 🫂🩷
Wracając do tematu jodu - ktoś ma info dlaczego jodan nie jest rekomendowany? Bo nie mogę znaleźć nic wartościowego w necie, doktor gpt też nie wskazał niczego złego, gin-endo wymieniła jako opcję Pregnę start, która ma jodan i już zgłupiałam. I nie wiem, czy wyrzucać tę Pregnę, czy nie 🫣
Z pozytywnych rzeczy, wyprosiłam skierowanie na ureaplasmę i mycoplasmę, więc zamknę ten temat 💪🏻
I chyba zostawię ten monitoring poniedziałkowy. No chyba, że owulaki dalej będą blade.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 22:58
Marzycielka94, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Powder wrote:
Wracając do tematu jodu - ktoś ma info dlaczego jodan nie jest rekomendowany? Bo nie mogę znaleźć nic wartościowego w necie, doktor gpt też nie wskazał niczego złego, gin-endo wymieniła jako opcję Pregnę start, która ma jodan i już zgłupiałam. I nie wiem, czy wyrzucać tę Pregnę, czy nie 🫣
Jedyne, co pamiętam to Mateusz Ostręga wypowiadał się negatywnie o jodanie, tu jest wzmianka o tym: https://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-dietetyk-ostrzega-przed-spozywaniem-takiej-soli-mowa-o-toksy,nId,6855071
Musiałam to słyszeć w którymś z jego filmów 🤔 pewnie tam coś mówił o tym dokładniej, bo przecież sam tego nie wymyślił
Dobrej nocy ❤️🥰S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
-
Ja też dziś cały dzień wyłączna, cały dzień na budowie. Do tego moja siostra trafiła do szpitala.
Mamy wyniki nasienia męża, szału nie ma, ale zawsze mogło być gorzej.
S_va_88 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
7 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌ -
assialbnn wrote:Ooo napewno jest pik 😁
Dobrze że napisałaś bo 10dc to mega szybko 😱 sądziłam że owulacja będzie w swoim czasie a jak widać po Twoim przypadku trzeba wziąć pod uwagę każdy dzień cyklu 🙈 w którym dniu cyklu zazwyczaj miałaś owulacje ? I ilu dniowe masz cykle ?
U mnie na chwilę obecną dosłownie morze czerwone 😱 plamiłam 3 dni wstecz ale tak na brązowo ledwo co, a dziś pierwszy dzień normalnego krwawienia i odrazu z grubej rury 😂 nie sądziłam że aż tak obfita będzie ta pierwsza miesiaczka po stracie 🙄 ja chyba w tym cyklu powierzę sprawy losowi i odpuszczę testy owulacyjne, chyba ....
Trzymam kciuki ❤️🤞🤞
W styczniu ( w tym cyklu udanym ) owulacje miałam w 12 dc. wiec tez szybko. Ale myślałam ze po tym poronieniu wyjdzie pozniej tak jak pokazywała apka. Cykle zazwyczaj mialam 25-28 dni. Cieszy mnie to ze mimo ze pierwsza @ przyszła dopiero po 34 dniach , to juz owulacja wróciła na swoje tory czyli cykle sie wyregulowały jak było przed ciązą.
wierze , ze masz obfitą @ przechodziłam to tez, leciało jak z kranu momentami.S_va_88 lubi tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
SERPINE1 , MTHFR hetero
Prolaktyna 4dc - 25
Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 93, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
Dziewczyny, a z tym jodem nie jest tak, ze w trakcie staran o ciaze jest zalecany, a ogólnie bez tego w chorobach tarczycy nie? Bo tak mi sie cos kojarzy, ze ma znaczenie "moment", w którym decydujemy sie na jego suplementacje.
Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Loraa wrote:
Przy takiej koncentracji wyniki nie są tak złe. 🙌🏻😄 nawet bym powiedziała, że my marzymy o takich 😂
Dieta, dużo soku pomidorowego, selen, cynk a może wyciśniecie większą morfo i będzie perfecto. ❤️Marzycielka94, Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość
15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Mimowolnie się zaśmiałam, bo szał jednak jest według mnie. W prawie 300mln plemników aż 6mln jest prawidłowych przecież. To dużo więcej niż jakby brać pod uwagę minimalne 40mln i 4%. Nie można przy takiej ilości tak krytycznie patrzeć na morfologię, która z badania na badanie też może zmienić się jak w kalejdoskopie, bo biorą pod uwagę próbę bodajże 512 plemników do tego parametru. Na 300mln!
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:42
Sikoreczkaaa, brilka, Loraa, S_va_88, Paula08, almost.there lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
IMSI:
27.02 stymulacja start🍀 40🫧 ➡️ punkcja 12.03: 20 🥚 ➡️ 12 zapłodnionych ➡️niedobitek 5BB❄️ -
Zosia667 wrote:Dżiozu - mi zaleciła dr 150-200 jodu. A pytałam w labie to koszt takiego badania to ponad 200zł. Natomiast nie biorę więcej bo nie wiem jak to wpłynie na leczenie Euthyroxem. Wolę nie kombinować. Jeśli chodzi o wynik cytologii przedzwoń i się upewnij że wszystko ok. Do mnie np nie zadzwonili ( mimo zapewnień że tak właśnie robią) i sporo nerwów mnie to kosztowało i oczywiście powtórka badania bo dowiedziałam się po pół roku że z tej próbki nie dało się nic zbadać.
Daisy - cieszę się 🙂 wiem że to trochę jak dmuchanie w starczkowe skrzydła gdy wszystko idzie zgodnie z planem
Stokrotka - Gratuluję
Brilka - ja już narzekam od kilku dni i małpy nie ma, chyba pora ubrać biale spodnie na dupę
Belia u nas cały dzień tak zimy i faktycznie padał śnieg, gdzie wczoraj było odczuwalnie z 20 stopni 😃 afirmuje morze czerwone jak u Asi
Marzycielko - trzymam kciuki za Twój cykl
Karczoch - przyjmujemy twoje żale i rozumiemy, mój cykl też mnie czołga do dziś i nie może się skończyć
Co do testowania to zazdro że w ogóle testujecie, bo ja co cykl to plamienie i już wiem że po wszystkim...
Dobrej nocy 😴
Hej, dzięki za odpowiedź, zadzwonię i dopytam o cytologię.
Z tego podkastu babeczka polecała jodek potasu z Alliness, więc w sumie się zgadza. Kurcze tak zapamiętałam, że teraz nie wiem czy polecała na długie fazy folikularne i późne owulacje czy na bolesne miesiaczki... chyba to pierwsze.
To było w filmikach, które dostałam na emaila po rozwiązaniu tego quizu.
https://wiecejnizhormony.pl/quiz/
Miłego i spokojnego dnia Dziewczyny.
S_va_88 lubi tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Dzień dobry dziewczyny ☺️ Próbuję Was od wczoraj nadrobić, ale pędzicie z tymi stronami jak szalone.
Za wszystkie biele mocno tulę 🫂 i dalej trzymam kciuki 🤞🏻
Brillka - nie jesteście sami, u nas wizyta u androloga też nic nie wniosła, a jeszcze mam wrażenie, że po niej mąż się zniechęcił do robienia kolejnych badań i muszę go do nich namawiać. Ogólnie zaczynam mieć wrażenie, że jestem od jakiegoś czasu tylko skarbonką dla lekarzy. Umawiam się na wizyty do polecanych specjalistów z nadzieją, że nie wiem - może coś więcej usłyszę, może zaleci jakieś badanie, albo coś przepisze. Zostawiam 400zł i wychodzę tak jak przyszłam - z niczym. Więcej dowiaduję się od Was, tak szczerze!
Stokrotka życzę nudnej ciąży i dalej trzymam kciuki za Was! Niech się kropek rozgości na stałe 😊
Assialbnn jeśli interesujesz się kwestią owulacji to taka ciekawostka i może anomalia z mojej strony - w grudniu, kiedy udało mi się zajść w ciążę to owulacja przypadła w dniu po miesiączce, czyli był to 6dc. To był też pierwszy miesiąc, kiedy zaczęłam robić testy owulacyjne. Były one od tego dnia cały czas mocno pozytywne. Byłam wtedy w szoku i przeszukiwałam cały internet, bo nie rozumiałam co jest nie tak, że mam non stop tak mocno wybarwione kreski. Test ciążowy wyszedł mi wtedy lekko zabarwiony jakieś 6dpo, a 10dpo zaczęłam plamić, najpierw lekko różowo, później już z krwią. I niestety u mnie skończyło się to poronieniem. Ale fakt faktem od tamtej pory paski owulacyjne robię każdego dnia, bo nie jestem juz pewna swoich owulek 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:31
assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024