Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka94 wrote:Hej kochane. U mnie pozytywne wieści! Dzisiaj test pokazał już wyraźniejsze ⏸️, poszłam na betę i mam wynik 45,8 🥹 Sama nie dowierzam, niby wszystko świadczy o tym że jestem w ciąży ale jakoś to nie dociera bo to na razie „tylko” cyferki na wyniku i kreski na teście… Dzisiaj 10 dzień po owulacji. Przedwczoraj byłam u ginekologa z moimi wynikami i stwierdził że progesteron mam zdecydowanie za niski mimo że jest poza normą, ponieważ estrogeny mam bardzo wysoko. Dostałam luteinę, euthyrox bo TSH mam wysokie i dość mocno „skacze”, do tego coś na zbicie prolaktyny. No i powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to mam przyjść bo trzeba się zająć podtrzymaniem ciąży ze względu na niski progesteron i możliwe poronienie. Więc we wtorek muszę iść.
Tulę was za biele i wysyłam baby dust ✨ żeby wasze bejbikowe marzenia się spełniły 🤰 Te dziewczyny które czekają tak długo, bardzo was przytulam! Moje starania nie trwały długo, ale korzystałam z kilku wspomagaczy, nie wiem czy to miało wpływ ale chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami. W pierwszym cyklu piłam Zioła na płodność od 1 dnia do owulacji, co wieczór. Jedyne co zauważyłam to to że cykl mi się skrócił, zazwyczaj trwa około 32 dni a tutaj 29, co zdarza się ekstremalnie rzadko. Śluz w tamtym cyklu był znikomy. W drugim szczęśliwym cyklu piłam trochę tych ziółek ale się zraziłam i piłam w kratkę. Za to codziennie piłam łyżkę oleju lnianiego i moim zdaniem to mega pomogło na śluz. Około 6 dni utrzymywał się piękny przeźroczysty ciągnący się śluz, aż sama byłam w szoku. Gdy byłam u ginekologa na USG żeby sprawdzić pęcherzyk i powiedziałam że trochę nam się spieszy, lekarz rozpisał mi na karteczce kiedy się przytulać, więc cały „proces” trwał około tygodnia co dwa dni aż do owulacji, i tak wyglądały starania w moim przypadku.
Teraz pozostaje się modlić żeby wszystko było dobrze… i żeby dzidziuś zdrowo rósł 🥹
Gratulacje, wspaniała wiadomość. Trzymam kciuki 🥰🥰Stokrotka94 lubi tę wiadomość
-
@Stokrotka94 gratulacje! Nudnej i spokojnej ciąży 😘
@Darrika warto czekać na owulację. Powodzenia 🤞🏼
Jak wam mija dzień dziewczyny? Ja spontanicznie poszłam z psem do lasu i nabiłam 10k kroków. Słońce wyszło i żal było nie skorzystać. Do tego pączki strzeliły. Piękne widoki. U mnie za kilka godzin ma niby zacząć sypać śnieg 😱🥶 więc powoli szykuję się na wieczór z herbatką, kocem i netflixem.ater, Darrika, Stokrotka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Marty.Na wrote:Dziewczyny, najgorsze, że ten cały czas,te nerwy przejadam. Jem takie niezdrowe rzeczy, że aż mi wstyd. Nie piłam energetyków kilka ładnych lat, tak przedwczoraj i wczoraj wypiłam dwa. Po przerwie,aż się to wszystko zagoi, wracam na siłownię. Dobrze będzie poprzerzucać trochę żelastwa
@Stokrotka94 gratulacje! Na pewno dzięki lekom uda się wszystko wyprostować
@Belia ja wyszłam na spacer gdy było słonecznie, a za chwilę sypnęło gradem i śniegiem 😀 więc wróciłam pod kocykWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 17:36
Belia, Marty.Na, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️35 👱♂️37
04.2025 powrót do starań 🐣
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
Belia wrote:@Stokrotka94 gratulacje! Nudnej i spokojnej ciąży 😘
Jak wam mija dzień dziewczyny? Ja spontanicznie poszłam z psem do lasu i nabiłam 10k kroków. Słońce wyszło i żal było nie skorzystać. Do tego pączki strzeliły. Piękne widoki. U mnie za kilka godzin ma niby zacząć sypać śnieg 😱🥶 więc powoli szykuję się na wieczór z herbatką, kocem i netflixem.
Ja ogarnęłam całą chatę z praniem zasłon i zmianą lamp na stolikach nocnych, więc prawie jak trening 😅 wyciągnęłam też trochę dekoracji wielkanocnych i upiekłam domowe pieguski. 🍪🍪🍪Darrika, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Jak wam mija dzień dziewczyny? Ja spontanicznie poszłam z psem do lasu i nabiłam 10k kroków. Słońce wyszło i żal było nie skorzystać. Do tego pączki strzeliły. Piękne widoki. U mnie za kilka godzin ma niby zacząć sypać śnieg 😱🥶 więc powoli szykuję się na wieczór z herbatką, kocem i netflixem.
Aj oby ten snieg był jednak łaskawy, niech już to ciepełko wraca na dobre!
Ja z młodą byłam w naszej ukochanej leśnej bazie, 3h zabawy w lesie, wróciłyśmy z wypiekami od dworu 😅 potem szybko leciałam na zakupy i obiadek kluski z boczuszkiem, wpadła mama z mężem na obiad. Teraz jakies ogarnianie domu, za godzinę młodą położę na spanie i robimy sobie romantyczny wieczorek i działamy. Z tak późnej owulacji nie robię sobie nadziei jakiś wielkich, ale cieszę się, że z lewego jajnika idzie owulka może rzutem na taśme załapię sie na #rodzew2025🤞Belia, Zosia667, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Dziewczyny widzę, że reagujemy na stratę bardzo podobnie, bo ja tak samo rzuciłam się na fast foody i słodycze, dopiero od początku marca wróciłam na dobre tory
S_va_88 lubi tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Zespół antyfosfolipidowy?
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Hej dziewczyny ☺️
Justa najlepsze życzenia urodzinowe. Niech się spełnia wszystkie Twoje marzenia😍
Stokrotka wielkie gratulacje. Rosnijcie zdrowo🫶
Do nas właśnie zmierza śnieżyca ale z siostrzenica męża byłyśmy na zakupach. Nie mogłam się opanować i z okazji z urodzin kupiłam jej dużo za dużo ale póki nie mam swoich to chociaz cudze obdarowuje🤪
Zastrzyk zrobiony, wieczorem będzie działane. Oby w tym cyklu któryś z pęcherzyków pękł.Stokrotka94, Justa28, ater, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
Ragazza wrote:Dziewczyny widzę, że reagujemy na stratę bardzo podobnie, bo ja tak samo rzuciłam się na fast foody i słodycze, dopiero od początku marca wróciłam na dobre tory
No ja to samo miałam, cały tydzień poza standardem swojej dietki dowaliłam mnóstwo czipsow I wszelkiej maści słodkiego, a pech chciał, że miałam pudełko ciastek kruchych z cukrem z lidla i zjadłam je całe w bodaj 4 dni, jezuuu 3 tysiące dodatkowych kalorii w 4 dni, z jednej strony mega się źle z tym czułam, z drugiej w dupie to miałam, potrzebowałam tego zajedzenia jak nie wiem, dopiero zeszły tydzień już się michy trzymałam z drobnymi grzeszkami, bo wiem, że po stracie srogo przegięłamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 18:50
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
kasialinkaa wrote:@Ananabanana @Ragazza @ater przytulam za biele. I trzymam kciuki za kolejny cykl
Ja wczoraj zrobiłam popoludniu pierwszego owulaka i juz była widoczna druga kreska.
dzsiaij rano zrobiłam ponownie i wydaje mi się PIK. Zerkniecie ? Zdzwiona jestem po to po pierwszej @ po poronieniu i bardzo szybko.. dzisiaj 10dc.
https://ibb.co/dsjtzpn3
Asiu fajnie ze @ przyszła i się rozkręciła zawsze juz do przodu z planowaniem
Dobrze że napisałaś bo 10dc to mega szybko 😱 sądziłam że owulacja będzie w swoim czasie a jak widać po Twoim przypadku trzeba wziąć pod uwagę każdy dzień cyklu 🙈 w którym dniu cyklu zazwyczaj miałaś owulacje ? I ilu dniowe masz cykle ?
U mnie na chwilę obecną dosłownie morze czerwone 😱 plamiłam 3 dni wstecz ale tak na brązowo ledwo co, a dziś pierwszy dzień normalnego krwawienia i odrazu z grubej rury 😂 nie sądziłam że aż tak obfita będzie ta pierwsza miesiaczka po stracie 🙄 ja chyba w tym cyklu powierzę sprawy losowi i odpuszczę testy owulacyjne, chyba ....
Trzymam kciuki ❤️🤞🤞S_va_88, kasialinkaa lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Daisy1 wrote:Hej Dziewczyny. Ściskam za biele i 🐒 🤗
Ja wracam z usg kontrolnego, owulka wrócila po stracie. Kilka stówek mniej w portfelu, w Medicover wspomniałam, że staram sie znów zajść w ciążę, od razu traktują to jako leczenie niepłodności i takie usg jest poza pakietem🫠 Pojechalam w inne miejsce, pęcherzyk 18mm dzisiaj, zapaliły sie też dwie ciemne kreski w teście owu. To są te momenty szczęścia w miesiącu, gdy znów się chce 🙂 🌈☀️Daisy1 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Jak wam mija dzień dziewczyny? Ja spontanicznie poszłam z psem do lasu i nabiłam 10k kroków. Słońce wyszło i żal było nie skorzystać. Do tego pączki strzeliły. Piękne widoki. U mnie za kilka godzin ma niby zacząć sypać śnieg 😱🥶 więc powoli szykuję się na wieczór z herbatką, kocem i netflixem.Belia, Marzycielka94, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość
12cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex -
@Stokrotka94 gratulacje, rośnijcie zdrowo! 🩷🩷🩷
Belia lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️31
8cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
27.03🩸| 07.04 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
U mnie dziś 9 lub 10 dpo i powiem Wam, że złapał mnie taki kilkuminutowy ból prawego jajnika (tego, który bolał również przy owulce), że myślałam, że się złożę w pół... Nie wiem, czy liczyć na implantację czy to musztarda po obiedzie i niepotrzebnie się nakręcam, a Brajanusz tylko rączki zaciera? 😅😅😅
assialbnn, Belia, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
A z innych wieści to jak sobota to popędziliśmy do Lidla, wykupiliśmy cały ogródek Lidla, mamy świeżutkie warzywa i owoce + kupiliśmy nowe pojemniki, więc idę to oporządzić i pochować elegancko do lodówki. Czuję się trochę jak architekt porządku 😅
assialbnn, Darrika, Belia, karczoch321, ater, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
AnMiPe wrote:Ja mam powrót do Glucophage, 2 tygodnie 750, a potem podwójna dawka. Nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale jestem też tym przypadkiem, który nie chudnie przez metforminę. Jeśli nie pilnuje co jem, to nie schudnę ani grama. Metformina nie powoduje sama w sobie chudnięcia 🤷🏼♀️ maksymalnie brałam 2500 xr w przeszłości.
AnMiPe, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Ragazza wrote:Dziewczyny widzę, że reagujemy na stratę bardzo podobnie, bo ja tak samo rzuciłam się na fast foody i słodycze, dopiero od początku marca wróciłam na dobre tory
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Stokrotka, gratulacje 🫶 dawaj znać co z progiem, trzymamy kciuki żeby wszystko pięknie się rozwijało 🌸
Ja tkwię dalej w swoim wewnętrzny buncie, od dwóch dni nie ruszyłam supli, mam kijowy humor, jedyne co to trochę fizycznie wyżyłam się na motorze w terenie (oj będą zakwasy) i zrobiłam solidny trening biegowy. Na dziś u nas też zapowiadają przymrozki więc zabezpieczyłam cały ogród przed temperaturami, mam nadzieję, że to coś da.
Jeszcze doszły do mnie kiepskie newsy z pracy, że w następnym tygodniu być może szykują się zwolnienia, więc mimo, że jestem zawiedziona tym cyklem na maksa to myślę sobie, że może i dobrze wyszło skoro być może zaraz będę bez pracy…
Oj ciężki mam nastrój 😝 pierwszy raz mnie tak dotknął brak dwóch kresek. Mąż też lekko na mnie wkurzony (chociaż starał się tego nie okazać), bo przyznalalm się, że zrobiłam test przed czasem, a miałam tego nie robić. Także atmosfera niby w domu w porządku, ale coś wisi w powietrzu. Najechetniej bym zrobiła jakąś awanture, a nawet nie ma o co 😝🙄
Ciągle myślę o tym, że właśnie miałam być w ciąży i tym się cieszyć, a nie latać zmieniać podpaski 🤦♀️ ehS_va_88 lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Sorry, że tak wpadłam posmecic :p ale ciut mi ulżyło.
A co do jodu - samo jego branie pozwala zbić tsh?
Jesli moje na ten moment zleciało do 2.03 to warto go włączyć do suplementacji? 🤔S_va_88 lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Karczoch bardzo dobrze, że się tu wyżaliłaś. Po to jesteśmy! Co do facetów- mój mąż się na mnie trochę „zdenerwował” ostatnio jak powiedziałam że zrobię test w dniu miesiączki bo jak stwierdził „jak wyjdzie negatywny to znowu będę się smucić” i stwierdził, że najlepiej jak poczekamy aż się spóźni 4 dni i wtedy będziemy testować. Jak to usłyszałam to opadły mi wszystkie witki.
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Marzycielka94 wrote:U mnie dziś 9 lub 10 dpo i powiem Wam, że złapał mnie taki kilkuminutowy ból prawego jajnika (tego, który bolał również przy owulce), że myślałam, że się złożę w pół... Nie wiem, czy liczyć na implantację czy to musztarda po obiedzie i niepotrzebnie się nakręcam, a Brajanusz tylko rączki zaciera? 😅😅😅
Ja chujkowi już nie zaufam 😂
Ale oczywiście liczyć! Co nam zostało jak nie nadzieja 🤪
Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!