Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:No ja rozumiem trochę to, że oni nie potrafią się wczuc, nie potrafią zrozumieć, że te nasze głowy już tak działają, że jak się z ciałem coś dzieje, coś zakłuję to już mamy milion rozkmin, bo to nasze ciała 😅 mój mąż jest ogólnie mega kochanym człowiekiem, ale z tych nie wiem jak to określić twardych? Nie ma wymówek, użalanie się, bierz się do roboty, nie wymyślaj 🤣 Ja mu milion razy mówiłam, że ja nie potrzebuje jego rad, tylko zwykłego wysłuchania i przytulenia, a nie głupiego gadania, ale on no nie umie w empatię i nie ogarnia, to ten typ masz depresję? Widocznie masz za dużo wolnego czasu, weź się za coś zabierz 😬 a z drugiej strony jak kiedyś miałam epizod depresyjny, że tak jedna nogą w tym syfie siedziałam to się umiał zachować jak należy skubany, a tak to mnie tylko zwykle wnerwia na moje żale dopóki sytuacja nie jest podbramkowa 🤣
Chłopy to nam pewnie czasem już dla spokoju świętego przytakują i tyle, oni mają w swojej głowie Inny układ torów po których jeżdżą myśli 🤭 dlatego ja też zwykle wolę się tu Wam pożalić niż jemu, bo wiem, że jego trybiki tego nie ogarna
No to totalnie jakbym czytała i moim - na codzień mam czasami takie: no co za mało empatyczny drań, jak można być takim spokojnym, konkretnym i nieprzejętymale wiem, że to tylko powłoka, bo jak przychodzi co do czego to ogólnie wiem, że mogę na niego liczyć i w ogóle od początku starań, a szczególnie po stracie w lutym pokazał mi, że jesteśmy w tym razem. W zasadzie to, że się teraz umiarkowanie na mnie wkurzył (czego nawet aż tak nie pokazał) to był pierwszy raz kiedy nerwy mu siadły na mnie w kontekście ciąży i tego co czasami wymyślam 😝 jakiś Order Złotego Bąbelka by się pewnie tym naszym panom czasem należał 🎖️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 09:14
Darrika, emciak, S_va_88 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Karczoszku 🫂 Mój mąż nie komentuje robienia testów, krzywi się dopiero jak go ciągnę na betę do szpitala na drugi koniec miasta (bo najszybciej mają wyniki😆). Po badaniu drożności nadal przeżywam gorsze chwile i jak wczoraj miałam słaby moment to usłyszałam od niego że „ja to bym chciała wszystko na już, nawet być w ciąży”. 🤦🏻♀️ No i tama puściła, bo zaczęłam płakać że tak, chce już być mamą i ile jeszcze mam czekać, że najpierw czekałam rok zanim mogłam zacząć starania, teraz czekam rok starań, a przez ostatnie miesiące co chwilę słyszymy informacje, które wyjaśniają dlaczego nam się nie udaje, ale rozwiązania nie dają mi poczucia spokoju. Pod tym względem on ma zupełnie inne podejście, bo jego zdaniem nasze problemy są rozwiązane, wiemy jaka jest przyczyna, a ja po prostu jestem pesymistką i szukam problemów 😛
S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
❌ niedrożny prawy jajowód
⌛️CD138, KIR, przeciwciała przeciwplemnikowe
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Zapytam jeszcze te z Was, ktorych partnerzy mieli robione badanie nasienia - czy lekarze mówili jaka jest przeżywalność plemników po stosunku? W necie jest dużo rozstrzelonych informacji, że od 24h do nawet 5 dób. Dajcie znać jak macie jakieś potwierdzone info
S_va_88 lubi tę wiadomość
Rocznik '91
5 CS 🪹
*cykle 26-27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
Czekam na Ciebie Bejbiku 👶 -
emciak wrote:Ja mam teraz podobną rozkminę bo planuję wylot/wyjazd w okolicach 13-14 dc czyli zazwyczaj mojego standardowego okienka owulacji i już w głowie powstają analizy, tabelki i wykresy jak to najlepiej zgrać xD
Darrika, Agat99, emciak, Kroliczek2411, Olisska, S_va_88, almost.there, Marzycielka94, Justa28 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
brilka wrote:Karczoszku 🫂 Mój mąż nie komentuje robienia testów, krzywi się dopiero jak go ciągnę na betę do szpitala na drugi koniec miasta (bo najszybciej mają wyniki😆). Po badaniu drożności nadal przeżywam gorsze chwile i jak wczoraj miałam słaby moment to usłyszałam od niego że „ja to bym chciała wszystko na już, nawet być w ciąży”. 🤦🏻♀️ No i tama puściła, bo zaczęłam płakać że tak, chce już być mamą i ile jeszcze mam czekać, że najpierw czekałam rok zanim mogłam zacząć starania, teraz czekam rok starań, a przez ostatnie miesiące co chwilę słyszymy informacje, które wyjaśniają dlaczego nam się nie udaje, ale rozwiązania nie dają mi poczucia spokoju. Pod tym względem on ma zupełnie inne podejście, bo jego zdaniem nasze problemy są rozwiązane, wiemy jaka jest przyczyna, a ja po prostu jestem pesymistką i szukam problemów 😛
Haha mój też nie komentuje, bo mu w sumie nie mówię, bo wiem jaka byłaby reakcje 😝🙄 szczególnie, ze sama czesto jestem soba zażenowana w takich szalonych momentach.
Tak czy siak zazdroszczę facetom, że jednak potrafią w tym wszystkim zachować więcej zimnej krwi i podjeść do starań jakoś tak bardziej na luzie.
Ja na razie staram się nastawić głowę na szukanie plusów - zaczyna się wiosna, idzie lato, ja mam osobiście milion różnych hobby i pomysłów, więc może fajnie właśnie w tym czasie będzie nie być w ciąży i pokorzystac z tego czasu gdy można tyle rzeczy robić na zewnątrz, wyjeżdżac na spontanie, biegać po górach, jeździć na rowerze i takie tam. Czyli generalnie projekt żyćko. A potem jesień i zimę przeznaczyć na siedzenie w brzuchem w domu żeby już w kolejne lato chodzić z maluchem na pierwsze spacery.
Bo normalnie ja zawsze też chcę wszystko na już. Nawet jak na allegro coś zamawiam i nie ma dostawy na jutro, to wolę kupić drożej na innej aukcji żeby tylko jak najszybciej dana rzecz była u mnie w domu (nawet jak nie jest mi aż tak pilnie potrzebna 🤣)
I chyba muszę ponownie uwierzyć w hasło które gdzieś tam zawsze moja trenerka biegowa przemyca w kontekście treningów: trust the process, a efekty same przyjdą 🤞emciak, S_va_88, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
brilka wrote:Karczoszku 🫂 Mój mąż nie komentuje robienia testów, krzywi się dopiero jak go ciągnę na betę do szpitala na drugi koniec miasta (bo najszybciej mają wyniki😆). Po badaniu drożności nadal przeżywam gorsze chwile i jak wczoraj miałam słaby moment to usłyszałam od niego że „ja to bym chciała wszystko na już, nawet być w ciąży”. 🤦🏻♀️ No i tama puściła, bo zaczęłam płakać że tak, chce już być mamą i ile jeszcze mam czekać, że najpierw czekałam rok zanim mogłam zacząć starania, teraz czekam rok starań, a przez ostatnie miesiące co chwilę słyszymy informacje, które wyjaśniają dlaczego nam się nie udaje, ale rozwiązania nie dają mi poczucia spokoju. Pod tym względem on ma zupełnie inne podejście, bo jego zdaniem nasze problemy są rozwiązane, wiemy jaka jest przyczyna, a ja po prostu jestem pesymistką i szukam problemów 😛
brilka, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:Faceci są z innej planety, jestem w stanie w to uwierzyć i potwierdzić. Mój też mi gadała, że panikuje żebym się uspokoiła, że się uda itd. uświadomiłam go na początku marca, że to prawie 4 lata się staramy... Coż.. zarejestrował tylko dwa 🤯 przytulam Cię mocno, w końcu będzie dobrze.. ale może to potrwać ;(
MimiM29 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Karczoch, u nas właśnie był planowany projekt żyćko ale wszystko się pokićkało 🤷🏻♀️ Nasze zaplanowane wyjazdy wakacyjne na które bardzo czekałam i które planowałam przy innych założeniach stoją pod znakiem zapytania, co mnie dodatkowo frustruje 🙄
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Belia wrote:Mimi jak się czujesz? 😌
próbuje oswoic się z tą myślą 🤗 co też nie jest łatwe
chce umówić się na wizytę do lekarza, ale weszłam dopiero w 5 tydzień więc jeszcze chwilka
karczoch321, Powder, Belia, Darrika, S_va_88, Meggi_**, Marzycielka94, Justa28 lubią tę wiadomość
-
Powder wrote:Mamy tyle danych, że będziemy mogły zaraz napisać pracę naukową na temat zmian cyklu wczesną wiosną 😂🙈
Tulę za biele, ale te cykle są takie szalone, że dopóki nie wpadnie oficjalny okres to nadal trzymam kciuki! 🤞🏻🔥
U mnie chyba rozkręca się znowu zapalenie pęcherza…tak często to nigdy nie miałam. Więc cieszę się, że mam to skierowanie na urea i myco, bo przynajmniej powykluczam rzeczy i mam nadzieję, że go ogarnę, bo ile można…
I ponarzekam sobie, skoro to działa, bo naprawdę liczyłam na owulację przed wyjazdem, a ten wczorajszy test, który zbladł na maksa mnie rozczarował…i cholera wie kiedy przyjdzie, jeszcze to zapalenie, nic tylko usiąść i płakać 🥲
Powder, a próbowałaś pić sok z żurawiny? Ponoć na zapalenie pęcherza i ogólnie problemy z pęcherzem bardzo pomaga.S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Przytulam dziś nas Wszystkie, siebie też. Mam również jakis opad sił i załamkę.
Najbardziej mnie smuci, ze ta 35tka się zbliża wielkimi krokami.karczoch321, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
brilka wrote:Karczoch, u nas właśnie był planowany projekt żyćko ale wszystko się pokićkało 🤷🏻♀️ Nasze zaplanowane wyjazdy wakacyjne na które bardzo czekałam i które planowałam przy innych założeniach stoją pod znakiem zapytania, co mnie dodatkowo frustruje 🙄
Ja miałam tyle planów na ten rok… ale od stycznia w różnych sferach życia ciągle coś idzie nie tak i się sypie, więc już nie planuje za specjalnie 🤷♀️S_va_88 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
Lani27 wrote:Powder, a próbowałaś pić sok z żurawiny? Ponoć na zapalenie pęcherza i ogólnie problemy z pęcherzem bardzo pomaga.
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Na środę jestem umówiona na pobranie wymazu na ureaplasme i chlamydię. Wiecie może ile czeka się na wynik? I co dalej jeśli któryś wymaz wyjdzie pozytywny? Wiem, ze wtedy musimy przeleczyc się oboje i rozumiem, że to wstrzymuje nam starania na kolejny miesiąc?
No i badanie nasienia to po ewentualnych wynikach, prawda? Wcześniej chyba nie ma sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 10:29
Powder lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
karczoch321 wrote:Na środę jestem umówiona na pobranie wymazu na ureaplasme i chlamydię. Wiecie może ile czeka się na wynik? I co dalej jeśli któryś wymaz wyjdzie pozytywny? Wiem, ze wtedy musimy przeleczyc się oboje i rozumiem, że to wstrzymuje nam starania na kolejny miesiąc?Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Powder wrote:No właśnie kiedyś piłam, bo lubię jego smak. Ale ostatni urolog u którego byłam powiedział, że ostatnie badania nie wskazały jakiegokolwiek wpływu żurawiny i już sama nie wiem. Kolejny przykład tego, że w medycynie każdy mówi co innego i nie wiadomo kogo słuchać. Chyba tylko rzucić monetą. 🤪
Co lekarz to inne stwierdzenie. Ja też już mam wrażenie, że czasem ten rzut monetą to najlepsza opcja, bo jeden specjalista powie, że coś działa a drugi temu zaprzeczy. I bądź tu teraz mądrym 🥲Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
karczoch321 wrote:Na środę jestem umówiona na pobranie wymazu na ureaplasme i chlamydię. Wiecie może ile czeka się na wynik? I co dalej jeśli któryś wymaz wyjdzie pozytywny? Wiem, ze wtedy musimy przeleczyc się oboje i rozumiem, że to wstrzymuje nam starania na kolejny miesiąc?
No i badanie nasienia to po ewentualnych wynikach, prawda? Wcześniej chyba nie ma sensu💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Dziewczyny , przepraszam, ale być może będzie długo .
W grudniu poroniłam . Od dwóch cykli ponownie staramy się o dziecko. Moje cykle są stymulowane Aromkiem. Zawsze to było 1x1 tabletka . W pierwszym cyklu podziałało i w 12 dc był pęcherzyk 2,68.
Drugi cykl ( czyli obecny) od 3-8 dc Aromek. 12dc nie było pęcherzyka więc lekarza kazał brać znów przez 5 dni po jednej tabletce i w 19dc był pęcherzyk 2,39. Tego samego dnia ovitrell.
Teraz jestem 10 dp. W tamtym cyklu robiłam testy pink od ok 5dp by widzieć jak spada hcg po zastrzyku i ewentualnie jak najwcześniej wyłapać ciążę bo pracuje ciężko fizycznie . Pinki cienie drugiej kreski wywalały aż do 14 dc.
Coś mnie podkusiłoby w tym cyklu kupiłam testy sema-protect i one już w 8 dp wychodzą białe mimo iż czułości mają 10. Zrobiłam dziś test pre-test o czułości 25 a tam delikatny cień. Szczerze zgłupiałam . Czy ktoś używał tych sema-protect i mogą być mniej czułe niż obiecuje producent?
Zapytam jeszcze o męża . Może któraś miała lub słyszała o takim przypadku . W tym cyklu zauważyłam że produkuje mniej nasienia . A dosłownie około tygodnia temu wyszła mu krostkana mosznie . Myślał że to pryszcz itp . Niestety sytuacja się pogorszyła i urosło to bardzo duże że nie mógł chodzić . Znalazł się na oddziale i mu to nacięli . Lekarz powiedział że raczej rozwijali się to dłużej niż kilka dni . Miał ropień i kaszaka. Czy to mogło wpłynięć na jego płodność ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 10:38
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d) -
Hej dziewczyny wczoraj tylko przeczytałam forum i ogarniałam życie 😅. Gratuluje kreseczek i pięknych bet
Ja w tym cyklu to też bym mogła napisać pracę magisterską o naszym BRAJANUSZU… wszystkie objawy i te bóle jajników i pachwin…
Na prawdę ten cykl jest szalony dla nas wszystkich🫣.
Ja oczywiście żeby nie było nawet trochę lepiej psychicznie to zanotowałam wczoraj stan podgorączkowy i nie muszę mówić co sobie myślałam 🤣. Dziś już boli gardło więc czekam na tą 🐒 i jeszcze będę chora 🫣chce zakończyć ten cykl bo serio mam już dosyć..
Wczoraj rozmawiałam z mężem że w tym cyklu też nic z tego to on że „spokojnie to nie są żniwa ” jakoś tak mnie tym rozbawił że serio chyba wrzucę na luz trochę 😆.
Czasem czuję się jak wariatka 😅.
Trzeba żyć dalej bo co nam pozostaje 🙂. Ściskam wszystkie kobietki które tego potrzebują i oczywiście niezmiennie trzymam kciuki za kolejne testujące 🤞🏻🤞🏻Powder, Ananabanana, S_va_88, Meggi_** lubią tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻 -
Trzymam kciuki, żeby u siostry to nic poważnego nie było.🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 11:17
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼