X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Hejka 🙂 zbieram się do labo, skończyć to co zaczęłam czyli zrobię tego proga 11dpo. Dla jasności zrobiłam też pinka i żadnego kuzyna nawet ni chuchu nie widać. Temperatura spada więc wszytskie drogi prowadzą do 🐒. Ta nadal się nie pojawiła chociaż od czwartku wieczorem pojawia się już krew w tych plamieniach i dziś rano też to chyba to jeszcze nie jest to.

Dobrze że dziewczyny piszecie o tym andrologu, bo z tego co widzę to jest sens tylko na USG się wybrać.

Pelasia moje badania tarczycy były spoko, tylko na obniżenie tsh (z racji starań) dostałam ten lek, wyszłam zapewne od najniższej dawki, z tego co czytałam to taka jest praktyka. Teraz mam kontrolną wizytę i zobaczymy co dalej. Ogólnie też jak planujesz jakieś suple typu ciążowe kombo to sprawdź czy one nie mają w składzie właśnie jodu czy żelaza, bo nie można ich łączyć z lewotroksyną. Ja brałam suple przy śniadaniu, a Euthyrox godzinę wcześniej. Więc musiałem potem te suple brać jakoś wieczorkiem.

Ragazza 🫂 ❤️

Kuciuki za dzisiejsze testujące 🤞🤞🤞

Dziękuję Zosiu za wyjaśnienie co do suplementów. Tak właśnie myślałam, że ten jod nie będzie wskazany więc Pregna u mnie odpada 🫠
    Ja we wtorek dostałam pierwsze plamienia, ale @ rozkręciła się dopiero w czwartek więc w sumie u nie dosyć szybko. Miałam w poprzednim cyklu LUF więc cieszę się, że już zaczęłam nowy cykl.
    Też miewam kryzysy szczerze mówiąc i nawet mówiłam teraz do męża, że chyba się poddaje, ale on na to nie pozwala mówiąc, że nie możemy przerywać w momencie kiedy już tyle się zrobiło, badania itp. Choć jeszcze kilka badań przed nami 🙈
    Mam nadzieję, że Twoja wizyta u lekarza rozwieje Twoje wątpliwość i dostaniesz dobry plan i odpowiednią dawkę leku 😘

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Pregna Start ma Jodan potasu, którego absolutnie się nie poleca przy chorobach tarczycy

Dziękuję za odpowiedź 🥰 czy polecisz jakiś inny suplement czy po prostu brać wszystko osobno? 🤔

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza 🫂🫂🫂

Ja dzisiaj 20 dc, juz wczoraj śluz mocno kremowy, taki jak zwykle mam po owu, więc no albo była albo nie była, kiedy nie wiem, w sumie świeżo po krwawieniu miałam szybko śluz przypominający najbardziej płodny, więc może gdzieś tam wcześnie bardzo się coś działo, przejrzałam sobie flo, to serduszkowanie mieliśmy w takie dni, że raczej cały czas jakiś zastęp żołnierzy sobie we mnie czekał w razie co na jajeczko, jedna przerwę taka dłuższą raz mieliśmy 3 dni, a tak to właściwie co 2 dzień więc może jest jeszcze jakaś mała szansa na urodzenie w tym roku i świątecznego bobasa.

Tego się na razie trzymam i niech się dzieje wola nieba, brajanusza w głowie muszę wyłączyć na czas aż do po świętach wielkanonych i się skupić na innych rzeczach 😅 muszę się przygotować psychicznie, bo jak ten cykl nie wypali to legnie w gruzach przedostatni mój "plan" i już zostanie mi tylko ostatnie założenie czyli urodzić przed 35 rokiem życia, a to też tylko jeden cykl szansy, bo 3 cykl od straty da mi termin jakoś na końcówkę lutego a wtedy będę już po urodzinach, bo mam na początku lutego samym więc serio wywali się wszystko totalnie co planowałam i to chyba budzi we mnie największą złość i frustracje 🤷‍♀️ i pomyśleć, że pierwotnie mieliśmy starania konczyc już w listopadzie, a tu dalej temat ciągnięty i nie zamknięty 😬

Belia, MimiM29, Powder, Justa28, S_va_88, Paula08, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️
  • Ananabanana Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Życzę wam pięknego dnia! grazka0022 🤞🏼Ananabanana 🤞🏼Ragazza 🤞🏼
    Czekamy informacje ❤️

Melduję biel vizira. ⬜️🥲 Ale @ jeszcze nie przyszła.

S_va_88 lubi tę wiadomość

• Ananabanana Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które właśnie biorą metforminę, a widzę że dużo z was tutaj bierze. Czy miałyście na początku jakieś skutki uboczne?

Ja miałam zawroty głowy i duże miłości, czasem kończyły się wymiotami. Potem organizm się przyzwyczaił, ale objawy były zawsze jak brałam metformine.

• MimiM29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Ragazza 🫂🫂
    Zosiu, oby w końcu ta @ przyszła i żebyś mogła zacząć nowy cykl. Życzę Ci żeby był normalny, nie tak popieprzony jak ten ❤️ Dobrze, że idziesz oznaczyć tego proga.

MimiM ja rozumiem Twój stres szczególnie po długich staraniach to normalne że teraz odczuwasz strach 🫂 chociaż chyba takie różne pobolewania, kłucia na początku ciąży są normalne ❤️ Wydaje mi się, że na ten moment jest jeszcze za wcześnie, żeby lekarz dojrzał pęcherzyk ciążowy ale dobrze że chcesz iść do lekarza.
    Głowa wariuje.. staram się trzymać nerwy na wodzy i tłumaczę sobie, ze tak też powinno być. Z 2 strony to dopiero 4 tydzień, więc teraz dopiero powinnam się dowiedzieć o ciąży. 😄 Wiem że minimum dopiero za 2 tygodnie powinnam stawić się u lekarza aby cokolwiek dojrzeć. Więc pewnie tam zachodzą takie zmiany, że musi boleć 🤔 dobra wdech, wydech i będzie dobrze 🤞🏻👍🏻

Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳

preg.png
  • emciak Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do metforminy to ja zaczynałam od 500 przez 750 aż po 1000, dawki zmieniane na wyższe w odstępach trzymiesięcznych. U mnie po przejściu z 750 na 1000 przez kilka dni były dolegliwości jelitowe, miałam jadłowstręt i bardzo słabe samopoczucie ale do tygodnia wszystko się unormowało :)

Rocznik '91
    5 CS 🪹

*cykle 26-27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
  • Powder Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Pregna Start ma Jodan potasu, którego absolutnie się nie poleca przy chorobach tarczycy
    Hej, skąd masz taką informację? Chętnie się dowiem więcej, bo mi ginekolog-endokrynolog powiedziała, że spokojnie mogę przyjmować jod i nawet wymieniła Pregnę, która właśnie zawiera jodan, nie jodek.
    Wydaje mi się, że trzeba pamiętać o tym, że jod nie jest wskazany przy Hashimoto, ponieważ może zaogniać stan zapalny faktycznie, natomiast przy zwykłej niedoczynności spowodowanej np mniejszą objętością tarczycy (jak w moim przypadki), jest ok i nie ma co go demonizować.

Dżozu lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za wszystkie biele ⬜️ 😞

Jod to dość problematyczna kwestią, też mam Hashimoto i w ciąży musiałam brać normalną dawkę jak dla wszystkich ciężarnych i mój endokrynolog mówił, że przy staraniach też mi zaleca brać miesiąc czy dwa przed zajściem w ciążę. Ale gdybym ja wiedziala kiedy zajdę.. więc na razie nie biorę ale od pozytywnego testu na pewno będę brać.

U mnie okres skończony więc zaraz odliczam do owulacji I testów.. ciągle na coś się czeka w tym staraczkowym życiu 😉

Ananabanana lubi tę wiadomość

👱‍♀️35 👱‍♂️37
    04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔
  • Cebulka35 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki doradźcie mi proszę czy robić dalej regularnie betę czy teraz odczekać i sprawdzić za jakiś czas czy w ogóle odpuścić i jak się nic nie zadzieje to iść za tydzień-dwa na USG?

S_va_88 lubi tę wiadomość

36👩‍❤️‍💋‍👨55

8 cs

beta hCG
    31.03 - 90,1
    02.04 - 160
    04.04 - 274

Walcz Kropeczko ❤️
  • Belia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananabanana wrote:
    Melduję biel vizira. ⬜️🥲 Ale @ jeszcze nie przyszła.
    🫂🫂🫂

Ananabanana lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ananabanana 🫂🫂 ile dpo jestes? Póki @ nie ma 🤞

U mnie dziś 18dc i dopiero cos zaczęły owulaki ciemnieć, ma-sa-kra, ile ten cykl bedzie trwał 😩

Tests-2025-03-19-2025-04-17-1743836640605.jpg[/url]

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
  • Powder Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi_** wrote:

U mnie dziś 18dc i dopiero cos zaczęły owulaki ciemnieć, ma-sa-kra, ile ten cykl bedzie trwał 😩

A pilnujesz rygorystycznie tego, żeby nie pić przez dwie godziny i przed tym czasem również nie jakiś dużo? U mnie taki wyszedł w poprzednim cyklu, jak odczekałam 2godziny, ale przed nimi wypiłam kawę i szklankę kolagenu. A dzień przed i dzień po był znacznie ciemniejszy, jak faktycznie pilnowałam się z napojami. Może to to? A jeśli nie, to może wolno się rozkręca, ale za to jak nadejdzie to z przytupem i niespodzianką na Święta! 🤞🏻💪🏻🩷

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Bella_33 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które właśnie biorą metforminę, a widzę że dużo z was tutaj bierze. Czy miałyście na początku jakieś skutki uboczne?
    Biorę od miesiąca , 2x850 , na początku miałam zalecenie żeby brać wyłącznie na noc dopiero po tygodniu wprowadzic dwie dawki.
    Początkowo miałam biegunki , trwały jakiś tydzień , chyba organizm faktycznie musiał przyzwyczaić się do leku. Do tego mam duży jadłowstręt, na słodycze nie mogę patrzeć. Jem dużo mniejsze porcje posiłków, schudłam kilka kg , ale ja mam z czego zrzucić więc ten skutek uboczny mi pasuje .

• Ananabanana Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi_** wrote:

Jestem w 27dc. Mam nieregularne miesiaczki. Ale ostatnie 2 przyszły właśnie w 27dc.

• Olisska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pelasia @ananabanana i @emciak, dziękuję wam za odpowiedzi, trochę mnie to przeraża, ale mam nadzieję, ze nie będę się czuła jakoś tragicznie 🙈

Ananabanana, emciak, Pelasia30 lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
    marzec chyba jednak owulka ninja 🥷
  • Olisska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_33 wrote:
    Biorę od miesiąca , 2x850 , na początku miałam zalecenie żeby brać wyłącznie na noc dopiero po tygodniu wprowadzic dwie dawki.
    Początkowo miałam biegunki , trwały jakiś tydzień , chyba organizm faktycznie musiał przyzwyczaić się do leku. Do tego mam duży jadłowstręt, na słodycze nie mogę patrzeć. Jem dużo mniejsze porcje posiłków, schudłam kilka kg , ale ja mam z czego zrzucić więc ten skutek uboczny mi pasuje .

Ja też właśnie liczę na ten skutek uboczny, jeszcze nie wiem jaka będę mieć dawkę, bo czekam aż mi dr zmieni tą receptę, w jakim czasie schudłaś i ile udało się zrzucić jeśli mogę zapytać?

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
    marzec chyba jednak owulka ninja 🥷
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    Kobietki doradźcie mi proszę czy robić dalej regularnie betę czy teraz odczekać i sprawdzić za jakiś czas czy w ogóle odpuścić i jak się nic nie zadzieje to iść za tydzień-dwa na USG?
    Cebulka zapisz się na wizytę za okola 2 tyg 🙂 wtedy powinien być widoczny już może pęcherzyk 😊 a betę zrob sobie jeszcze za jakiś czas w odstępnie 48h jeśli to Cię uspokoi, myślę że nie ma sensu badać jej teraz regularnie 🙃

Belia lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 w ten piękny dzień ❤️
    Przytulam za biele 🫂💙
    I jednocznie trzymam kciuki jeśli nie przyszła jeszcze 🐵 😊

U mnie oficjalnie jest miesiączka 👏 a raczej morze czerwone 🙄😂😱 i nie bardzo wiem od kiedy liczyć pierwszy dzień 🙈

Ananabanana, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • ater Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam się oszukać brajanowi i zrobiłam test- biało ⚪️ dziś 14dpo, więc jakby coś miało być to by było…
    Jakoś mnie to meeega zasmuciło i zezłościło😭🤬

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ