Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, potrzebuję porady :). Dr Estera Kłosowicz, u której rozpoczęłam stymulację zleciła nam badania nasienia: Seminogram, HBA, chromatyna, mar IGg. Nie ukrywam, że koszt tych badań mnie trochę zgniotł 🫣 czy możecie mi powiedzieć, czy musimy odrazu robić wszystkie te badania czy później rozszerzyć ewentualnie diagnostykę?
    Dodam tylko, że przyczyna braku ciąży na ten moment została zdiagnozowana po mojej stronie (cykle bezowulacyjne - PCOS).
    Pozdrawiam 😊

• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp

• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
    objętość 0.2
    Ruch postępowy 1,35
    Żywe plemniki 20%
    Morfologia budowa - 3%
    Podwyższona lepkość
    Agregacja
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hejo, potrzebuję porady :). Dr Estera Kłosowicz, u której rozpoczęłam stymulację zleciła nam badania nasienia: Seminogram, HBA, chromatyna, mar IGg. Nie ukrywam, że koszt tych badań mnie trochę zgniotł 🫣 czy możecie mi powiedzieć, czy musimy odrazu robić wszystkie te badania czy później rozszerzyć ewentualnie diagnostykę?
    Dodam tylko, że przyczyna braku ciąży na ten moment została zdiagnozowana po mojej stronie (cykle bezowulacyjne - PCOS).
    Pozdrawiam 😊
    Niestety, moze być tylko drożej (leki, monitoringi, badania, testy). Możecie spróbować zrobić rozszerzone badanie nasienia na razie, ale dobrze jest wykluczyć czynnik meski juz na starcie, bo wiele kobiet z pcos zachodzi w ciążę z pomocą medyczna. Natomiast czynnik meski to już cięższy orzech do zgryzienia. Porównaj ceny w różnych laboratoriach o poluj na jakąś zniżkę moze :) te pieniądze wydają mi sie i tak niska cena w porównaniu do tego jaki obraz możecie zyskać. Dostaniesz tabletki, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków i moze szybko sie uda

Zula18 lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Niestety, moze być tylko drożej (leki, monitoringi, badania, testy). Możecie spróbować zrobić rozszerzone badanie nasienia na razie, ale dobrze jest wykluczyć czynnik meski juz na starcie, bo wiele kobiet z pcos zachodzi w ciążę z pomocą medyczna. Natomiast czynnik meski to już cięższy orzech do zgryzienia. Porównaj ceny w różnych laboratoriach o poluj na jakąś zniżkę moze :) te pieniądze wydają mi sie i tak niska cena w porównaniu do tego jaki obraz możecie zyskać. Dostaniesz tabletki, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków i moze szybko sie uda

Wiesz co ja już rozpoczęłam leki, zastrzyk monitoringi, masę badań bo staramy się już 1,5 roku i przez pierwszy rok to wgl szukaliśmy przyczyny. Poprzedni cykl był pierwszym stymulowanym z potwierdzeniem owulacji. Niestety nieudany, mam nadzieję, że to kwestia losowości, jednak nie chce tracić czasu i teraz chcę przebadać męża, więc pytanie czy Seminogram na początek wystarczy, czy odrazu wszystkie te badania z zaleceń

• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp

• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
    objętość 0.2
    Ruch postępowy 1,35
    Żywe plemniki 20%
    Morfologia budowa - 3%
    Podwyższona lepkość
    Agregacja
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kochane

Dawno nie zaglądałam do Was i na razie odpuszczam wątki miesięczne

Mąż będzie miał chemioterapie, jest przerzut na węzły chłonne ale rokowania są bardzo dobre 99% całkowitego wyleczenia.

Jesteśmy już objęci programem rządowym onkofertility. Nasienie bedzie zabezpieczone w przyszłym tygodniu i 8 maja zaczynamy 4-6 cykli chemi.

Lekarka z kliniki powiedziała, że jak tylko będziemy gotowi to mamy dawać znać i zaczynamy procedurę in vitro.

Chce poczekać aż będzie już po leczeniu żeby mąż mógł uczestniczyć w tym wszystkim.

Moje kochane serdecznie trzymam za Was wszystkie kciuki i do zobaczenia w okolicach października ( a mam nadzieję że Was tu już nie będzie )

Buziaki 😘😘😘

baassiia, Mika1992, sirengirl92 lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - seminoma

Maj 26' Zabezpieczenie nasienia i start chemioterapii
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny kochane

Mąż będzie miał chemioterapie, jest przerzut na węzły chłonne ale rokowania są bardzo dobre 99% całkowitego wyleczenia.

Jesteśmy już objęci programem rządowym onkofertility. Nasienie bedzie zabezpieczone w przyszłym tygodniu i 8 maja zaczynamy 4-6 cykli chemi.

Lekarka z kliniki powiedziała, że jak tylko będziemy gotowi to mamy dawać znać i zaczynamy procedurę in vitro.

Chce poczekać aż będzie już po leczeniu żeby mąż mógł uczestniczyć w tym wszystkim.

Moje kochane serdecznie trzymam za Was wszystkie kciuki i do zobaczenia w okolicach października ( a mam nadzieję że Was tu już nie będzie )

Buziaki 😘😘😘

Dużo zdrówka dla meza i trzymam kciuki żeby leczenie szybko się skończyło, a dla ciebie dużo sily. Obyscie długo się o bobasa nie starali, kiedy się zdecydujecie 🥰

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel wszystkiego dobrego dla Was, dużo zdrowia!

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • askowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny kochane

Buziaki 😘😘😘
    🥺🥺 Trzymajcie się, przytulam mocno. Przesyłam Wam masę dobrych myśli. Mam nadzieję, że mąż dobrze zniesie chemię i szybko wróci do zdrowia ❤️

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny kochane

Buziaki 😘😘😘

Dużo zdrowia życzę i wytrwałości! 🍀

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Angel zdrówka dla męża! Oby wszystko przebiegło sprawnie, zarówno leczenie jak i procedura in vitro. Będziemy na Ciebie czekać. 🤗

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel dużo zdrówka dla męża, trzymajcie się 🫂🍀

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 duzo duzo zdrowka i trzymam mocne kciuki ze wszystko pojdzie ok !!! 🍀🍀🍀

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
    Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
    🧑nasienie ✅️
    Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 🫂🫂 przesyłam wam dużo ciepła. Dobrze że rokowania są pozytywne. Trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie!

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny kochane

Buziaki 😘😘😘

Angel dużo zdrowia i siły dla Męża, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i rozpoczęcie procedury ivf !

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny kochane

Buziaki 😘😘😘

Dużo zdrówka i siły dla Was kochana♥️

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! ☀️ Ja lecę odebrać paczuchę z owulakami. U nas nareszcie wyszło słońce i pogoda się poprawiła,można podziałać w ogródku 🌸

Kompotlinka, askowe, Kinia197, _Dysia_ lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby dopiero 8dpo (albo i mniejszy dzień według interpretacji dr GPT mojego monitoringu) a już wchodzi mi PMS, jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie i mam taki cięzki biust.

Też czekam na paczkę, ale ciążowych, i jutro pewnie zacznę testować, o ile przyjdą 😅; 🐒 przewidziana dopiero na 3 maja, więc jeszcze sporo czasu.

Mam w środę teleporadę u diabetologa, chcę zapytać o metforminę.

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    U mnie niby dopiero 8dpo (albo i mniejszy dzień według interpretacji dr GPT mojego monitoringu) a już wchodzi mi PMS, jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie i mam taki cięzki biust.

Też czekam na paczkę, ale ciążowych, i jutro pewnie zacznę testować, o ile przyjdą 😅; 🐒 przewidziana dopiero na 3 maja, więc jeszcze sporo czasu.

Mam w środę teleporadę u diabetologa, chcę zapytać o metforminę.
    Kciuki za testowanie! 🤞🤞 Oby drożność przyniosła pozytywny rezultat. 😊

askowe lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro Was nadrobię, bo miałam mocno zajęty weekend, wczoraj chrzciny, a dziś.. mam urodziny :) dlatego z tej okazji życzę sobie i Wam żeby nam się wszystko ułożyło, było dobrze i spełniły się nasze marzenia. ❤️

Kompotlinka, Kathrine32, KamilaAnt2026, Karolaxoxo, Esbe, dzydzy, Kinia197, _Dysia_, askowe, Agi96, KAaareii, Lisia00 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Mika wszystkiego najlepszego!🥳 Spełnienia wszystkich marzeń, a przede wszystkim tego o bobasku!😊

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Dziewczyny, jutro Was nadrobię, bo miałam mocno zajęty weekend, wczoraj chrzciny, a dziś.. mam urodziny :) dlatego z tej okazji życzę sobie i Wam żeby nam się wszystko ułożyło, było dobrze i spełniły się nasze marzenia. ❤️
    Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń :)

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ