Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    U mnie niby dopiero 8dpo (albo i mniejszy dzień według interpretacji dr GPT mojego monitoringu) a już wchodzi mi PMS, jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie i mam taki cięzki biust.

Też czekam na paczkę, ale ciążowych, i jutro pewnie zacznę testować, o ile przyjdą 😅; 🐒 przewidziana dopiero na 3 maja, więc jeszcze sporo czasu.

Mam w środę teleporadę u diabetologa, chcę zapytać o metforminę.

Trzymam kciuki 🤞🍀🥹

Mika1992 wrote:
    Dziewczyny, jutro Was nadrobię, bo miałam mocno zajęty weekend, wczoraj chrzciny, a dziś.. mam urodziny :) dlatego z tej okazji życzę sobie i Wam żeby nam się wszystko ułożyło, było dobrze i spełniły się nasze marzenia. ❤️

Wszystkiego co najlepsze 🥳

askowe, Mika1992 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj HSG więc trzymajcie kciuki żeby jajowody były drożne. 🙂
    Odezwę się po wszystkim i dam znać czy jest ok. 🙂

Esbe, Kathrine32, Kompotlinka, dzydzy, Karolaxoxo, Kinia197, BillieJean, _Dysia_, Monia•, askowe, Agi96, KAaareii lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Kathrine32 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 to wszystkiego co najlepsze i spełnienia tych najskrytszych marzeń 🎂🤰

Angel93 trzymam kciuki za Was 🤞🤞❤️

Chwilę mnie nie było, albo trochę dłużej..🫢 Musiałam odpocząć od tego planowania i analizowania. Mam nadzieję, że wróciłam z zapasem cierpliwości , bo jestem 1-2 dpo i mam w planach czekać do terminu małpy i nie testować, chociaż znając mnie to wiem jak to się skończy🤣🤣🤣

Gratuluję też każdej z Was, które ujrzały dwie upragnione kreski i niezmiernie trzymam kciuki za wszystkie, które oczekują testowania 🤞🙏🍀

Mika1992 lubi tę wiadomość

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    U mnie niby dopiero 8dpo (albo i mniejszy dzień według interpretacji dr GPT mojego monitoringu) a już wchodzi mi PMS, jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie i mam taki cięzki biust.

Też czekam na paczkę, ale ciążowych, i jutro pewnie zacznę testować, o ile przyjdą 😅; 🐒 przewidziana dopiero na 3 maja, więc jeszcze sporo czasu.

Mam w środę teleporadę u diabetologa, chcę zapytać o metforminę.
    U mnie tez 8dpo i tez miałam lekki pms przedwczoraj.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj HSG więc trzymajcie kciuki żeby jajowody były drożne. 🙂
    Odezwę się po wszystkim i dam znać czy jest ok. 🙂
    🤞🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Chwilę mnie nie było, albo trochę dłużej..🫢 Musiałam odpocząć od tego planowania i analizowania. Mam nadzieję, że wróciłam z zapasem cierpliwości , bo jestem 1-2 dpo i mam w planach czekać do terminu małpy i nie testować, chociaż znając mnie to wiem jak to się skończy🤣🤣🤣

No to jest nas więcej, ja tez dziś 2dpo. Chociaż nie tylko ja. Zapraszam do teamu testujących 9.05. 😇

BillieJean, Kathrine32, _Dysia_, majskoko lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika sto lat! 🥳

AnaHope - trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie. Daj znać po!

U mnie 8-11dpo i ⚪️
    W czwartek pójdę na betę, żeby mieć sprawę rozstrzygnięta bo chcemy spontanicznie pojechać na kitesurfing. Tym sposobem nie ważne jakiś wynik i tak będzie fajnie 😅

A dzisiaj umówiliśmy się na badanie nasienia na przyszły tydzień. Nie sądziłam że tak będzie mnie to stresować. Chyba się boję, że jak coś wyjdzie nie tak to to już nie będzie do końca w mojej kwestii, żeby to naprawić. Niesamowite ile dziwnych rzeczy siedzi nam w głowie 🙈

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po. Jajowód lewy udało się przepchać bo był zatkany ale lekarz stwierdził, że do jajeczka wystarczyło i raczej to nie on był problemem z zajściem w ciążę. Za to prawy próbowali przepchać kilka razy i wynik wątpliwy- lekarz stwierdził, że po tylu próbach i płukaniu może się zdarzyć, że jednak się odetkał ale na badaniu tego już mógł nie zauważyć więc drugi jajowód może być niedrożny.
    No a poza tym wg tego lekarza co robił mi badanie to moim problemem jest głównie macica- bardzo zniszczona przez adenomioze i on zbyt wielu szans na zajście w ciążę z taką macicą nie widzi ale skoro udało się to już kilkukrotnie w przeszłości to może jakiś lekarz sobie z tym poradzi.
    No a w tym cyklu tak czy tak się nie uda. Po 1. Mogę mieć uszkodzoną komórkę bo miałam RTG a po drugie moje endo w 11 dc ma zawrotne 3mm.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel, a jestem 11 dpo coś czułam że nic z tego. No nic widzimy się w maju 😂

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 AnaHope 🫂 bardzo mi przykro, że dostałaś takie informacje, ale trzymam za Ciebie kciuki. 🤞Chyba na tym forum niejednokrotnie w takiej sytuacji pojawiał się cud. 🤞

🌸 Kinia niech maj będzie nasz! 💪

Kinia197 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Dziewczyny, jutro Was nadrobię, bo miałam mocno zajęty weekend, wczoraj chrzciny, a dziś.. mam urodziny :) dlatego z tej okazji życzę sobie i Wam żeby nam się wszystko ułożyło, było dobrze i spełniły się nasze marzenia. ❤️
    Najlepsze życzenia❤️🤱

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Niki29 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w piątek beta 2993,5, dziś 4787,6, dodatkowo progesteron tylko 5,10 - czy to oznacza że to już nic z tego nie będzie? Miałyście taką sytuację?

• askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Właśnie jestem po. Jajowód lewy udało się przepchać bo był zatkany ale lekarz stwierdził, że do jajeczka wystarczyło i raczej to nie on był problemem z zajściem w ciążę. Za to prawy próbowali przepchać kilka razy i wynik wątpliwy- lekarz stwierdził, że po tylu próbach i płukaniu może się zdarzyć, że jednak się odetkał ale na badaniu tego już mógł nie zauważyć więc drugi jajowód może być niedrożny.
    No a poza tym wg tego lekarza co robił mi badanie to moim problemem jest głównie macica- bardzo zniszczona przez adenomioze i on zbyt wielu szans na zajście w ciążę z taką macicą nie widzi ale skoro udało się to już kilkukrotnie w przeszłości to może jakiś lekarz sobie z tym poradzi.
    No a w tym cyklu tak czy tak się nie uda. Po 1. Mogę mieć uszkodzoną komórkę bo miałam RTG a po drugie moje endo w 11 dc ma zawrotne 3mm.
    Brzmi jak bardzo bolesny zabieg 🥺 dość strasznie brzmi ta opinia, nie zniszczył Twojej wiary w ciążę? Różne cuda tu widzieliśmy, więc lepiej dalej robić swoje ✊✊

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    U mnie tez 8dpo i tez miałam lekki pms przedwczoraj.
    Czekasz z testowaniem do 🐒 ?

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 wrote:
    Hej dziewczyny, w piątek beta 2993,5, dziś 4787,6, dodatkowo progesteron tylko 5,10 - czy to oznacza że to już nic z tego nie będzie? Miałyście taką sytuację?
    Umów się jak najszybciej na teleporadę/wizytę. Przyjmujesz już jakiś progesteron?

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Niki29 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przyjmuję, wizytę mam dopiero na środę po południu- zastanawiam czy nie napisać do mojej lekarki

• askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🌷🌷 wiem, że cykl z drożnoscią jest trochę inny niż zwykły, ale i tak mam nadzieję, że to to 🙈🙈

Kompotlinka, KAaareii, Kinia197 lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • askowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 wrote:
    Nie przyjmuję, wizytę mam dopiero na środę po południu- zastanawiam czy nie napisać do mojej lekarki
    Moim zdaniem trzeba spróbować, ja bym pewnie poszła prywatnie gdziekolwiek, progesteron powinien być bardzo wysoki na tym etapie.

Kompotlinka, Agi96 lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Niki29 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Moim zdaniem trzeba spróbować, ja bym pewnie poszła prywatnie gdziekolwiek, progesteron powinien być bardzo wysoki na tym etapie.
    Dziękuję, dostałam receptę na luteinę i progesteron - tylko w sumie martwię się, czy w ogóle coś to pomoże jeśli chodzi o sytuację z betą bo przyrost jest niestety za mały

askowe lubi tę wiadomość

• KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 wrote:
    Dziękuję, dostałam receptę na luteinę i progesteron - tylko w sumie martwię się, czy w ogóle coś to pomoże jeśli chodzi o sytuację z betą bo przyrost jest niestety za mały
    Nietstey tego żadna z nas nie wie :( ale trzymamy mocno kciuki, prosze pamiętać że po 1000 beta zwalnia.

✊✊

Niki29, askowe, Kompotlinka lubią tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ