Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
No faktycznie bolało strasznie, aż lekarz się bał, że zemdleje mu na stole przy ponownych próbach przepchania tego drugiego jajowodu a próg bólu mam wysoki. W sumie opinią lekarza się nie przejmuję aż tak bardzo bo już 7 lat temu usłyszałam od kilkunastu lekarzy, że nigdy nie będę miała dzieci i kazali mi się z tym pogodzić. A udało się w końcu donosić ciążę pomimo wielu problemów i strat- przy odpowiednim leczeniu. Więc mam nadzieję, że i tym razem się uda zajść i donosić. Dopóki nie usuną mi macicy będę walczyła. 🙂askowe wrote:Brzmi jak bardzo bolesny zabieg 🥺 dość strasznie brzmi ta opinia, nie zniszczył Twojej wiary w ciążę? Różne cuda tu widzieliśmy, więc lepiej dalej robić swoje ✊✊
askowe, Kompotlinka lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Kurde, fightera z Ciebie! Trzymam kciukiAnaHope wrote:No faktycznie bolało strasznie, aż lekarz się bał, że zemdleje mu na stole przy ponownych próbach przepchania tego drugiego jajowodu a próg bólu mam wysoki. W sumie opinią lekarza się nie przejmuję aż tak bardzo bo już 7 lat temu usłyszałam od kilkunastu lekarzy, że nigdy nie będę miała dzieci i kazali mi się z tym pogodzić. A udało się w końcu donosić ciążę pomimo wielu problemów i strat- przy odpowiednim leczeniu. Więc mam nadzieję, że i tym razem się uda zajść i donosić. Dopóki nie usuną mi macicy będę walczyła. 🙂
Agi96 lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
10cs -
Cześć dziewczyny,
Gratuluje wszystkim dwóch kreseczek i tulę za biele❤️❤️❤️❤️
Zniknęłam na jakiś czas, w czwartek zemdlałam w pracy i niestety miałam weekend w szpitalu. Poza diagnostyką płodnościową czeka mnie diagnostyka neurologiczna
Mam nadzieję że u Was dobrze🍀🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
Jeśli masz drożne jajowody to raczej ból jak miesiączka- przed ciążą miałam robioną i bolało jak okres. Teraz były zapchane to już bolało bardziej.Basiax wrote:Czyli ta drożność taka bolesna? Ech.. wybieram się jakoś w czerwcu
...
Basiax lubi tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Okropne 🥺 diagnostyka neurologiczna brzmi poważnie, mam nadzieję, że diagnoza pojawi się szybko i będzie łatwa do wyleczenia 🤞🤞🤞Werox wrote:Cześć dziewczyny,
Gratuluje wszystkim dwóch kreseczek i tulę za biele❤️❤️❤️❤️
Zniknęłam na jakiś czas, w czwartek zemdlałam w pracy i niestety miałam weekend w szpitalu. Poza diagnostyką płodnościową czeka mnie diagnostyka neurologiczna
Mam nadzieję że u Was dobrze🍀
Werox, Basiax lubią tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
10cs -
Hej! Jestem nowa i szukam swojego miejsca 🙋🏻♀️
O moich staraniach:
Staramy się z mężem o nasze pierwsze dziecię od 14-15 miesięcy, obecnie dopiero zaczęłam konsultacje z ginekologiem. Wyniki nasienia super, wyniki krwi super, w tym tygodniu idę zrobić jeszcze kilka dodatkowych badań.
Zaczynam brać estrofem mite i duphaston + ovosicare. Poza tym biorę od dawna foliany, wit. D i B12, czasem żelazo (ze względu na dietę wege).
Obecny cel to zrzucić kilka kilogramów i obniżyć TSH - mam niedoczynność tarczycy.
O mnie prywatnie
Uwielbiam wyckeczki rowerowe, spacery (szczególnie po lesie), malowanie figurek do gier planszowych, granie na gitarze, żeglarstwo, a poza tym mam dwa super kotki ❤️
PS trafiłam tu z innego wątku bo nie wiedziałam że zajączkowy wątek jest tym ogólnym, dopiero zaczynam wczytywać się w wasze rozmowy
PS2 w tym miesiącu jestem raczej wolnym strzelcem - musieliśmy wstrzymać starania przed prawdopodobnym oknem płodnym. Chociaż owulacja była wcześniej niż myślałam (choć nie wiem kiedy), więc jakiś tam cień szansy jest
Kinia197, askowe, Kompotlinka, Karolaxoxo, Werox, Lisia00 lubią tę wiadomość
Rocznik '97
Starania od 02-03.2025r
Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy) -
🌸 Tofuszka witamy! 🤗 Powodzenia, obyś w najbliższym czasie zobaczyła wymarzone ⏸️. 😊
P.S. W najbliższych dniach będziemy się przenosić na wątek majowy. Jeśli masz ochotę zagłosować na tytuł wątku, to link jest na pierwszej stronie na dole pierwszego postu. 😊 Głosowanie do środy 7:00.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 17:11
Tofuszka, Aga_92 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Kompotlinka zaglosowane
Kompotlinka lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️ -
Dziewczyny, ja Was zabije! 🤭🤭 Któraś z Was testowała 7dpo i oczywiście ja nie wytrzymałam i zatestowalam 8dpo, mocz popołudniowy.
Teraz nie wiem czy widzę stryjecznego wuja szwagra cienia czy mam zwidy. Po prostu zwidy.
https://ibb.co/7JKRcNFw
https://ibb.co/zHjbWZw3 negatyw
Zdjęcie zrobione od razu po wyjściu z toalety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 17:51
Karolaxoxo, sirengirl92, Kompotlinka, Werox, BillieJean, _Dysia_, Madzialenka95, Cerva, Kinia197, Takatam lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️ -
Basiax wrote:Czyli ta drożność taka bolesna? Ech.. wybieram się jakoś w czerwcu
...
Ja miałam przed pierwszą ciążą i jeden nie był drożny ale szczerze mówiąc to ból taki znośny, da się przeżyć😅
Esbe wrote:Dziewczyny, ja Was zabije! 🤭🤭 Któraś z Was testowała 7dpo i oczywiście ja nie wytrzymałam i zatestowalam 8dpo, mocz popołudniowy.
Teraz nie wiem czy widzę stryjecznego wuja szwagra cienia czy mam zwidy. Po prostu zwidy.
Zdjęcie zrobione od razu po wyjściu z toalety.
Jest cień cienia cienia 🤞 musiałam zrobić mega zoom oczami 🥹🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 17:49
Esbe lubi tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
10.2025 ⏸️
11.2025 7tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀 -
Esbe koniecznie jutro z rana do powtórzenia, coś tam widać, trzymam kciuki! 🍀✊🏼😍 Jakieś przeczucia czy tak walnęłaś teścik? 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 17:59
Esbe lubi tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Agi96 wrote:Esbe koniecznie jutro z rana do powtórzenia, coś tam widać, trzymam kciuki! 🍀✊🏼😍 Jakieś przeczucia czy tak walnęłaś teścik? 😄
Nie mam absolutnie żadnych objawów. Po prostu zrobilam, bo któraś z dziewczyn tutaj miala pozytyw 7dpo I sie poddałam. Mialam pms 2 dni temu, ale tylko przez parę godzin.
Trochę ciągnie mnie od paru dni podbrzusze. I inżynier u mnie w pracy, z którym w ogóle nie gadam, spojrzał na mnie i powiedział "wyglądasz inaczej." Nic nie zmieniłam, do pracy chodzę bez makijażu. Dziwne to było. Ale on jest w jakimś spectrum i moze ma jakiś "dar" haha 🤭
Nie robimy sobie z mężem nadziei, ponieważ od lat sie staramy i raz mieliśmy ciążę biochemiczną. Możliwe, ze bylo ich więcej tylko nie wyłapałam, bo nigdy tak wcześnie nie testowałam..
KAaareii lubi tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️ -
Esbe wrote:Dziewczyny, ja Was zabije! 🤭🤭 Któraś z Was testowała 7dpo i oczywiście ja nie wytrzymałam i zatestowalam 8dpo, mocz popołudniowy.
https://ibb.co/zHjbWZw3 negatyw
Zdjęcie zrobione od razu po wyjściu z toalety.
Też coś widzę! 🤞🤞 Oby jutro była ciemniejsza. 🤗
Esbe lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Esbe gołym okiem widać kreskę, nie muszę się przyglądać żeby zobaczyć 😊 Jak na 7 dpo to powiedziałabym że to jest bardzo solidna kreska, może bliźniaki? Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🍀
Esbe lubi tę wiadomość
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Ojej, Ale mi sie marzą bliźniaki 🥰 zwłaszcza, ze urlop macierzyński w UK to jakiś żart 😒
Mój maz sie upierał, ze nic nie widzi, ale potem powiedział, ze kłamał, żebyśmy nie robili sobie zbyt wielkich nadziei. W ciazy biochemicznej blada kreska pojawiła sie dopiero w dniu spodziewanej miesiączki wraz z plamieniem..
Podnioslyscie mnie na duchu, bo zaczęłam wątpić czy cos tam majaczy czy to moja wyobraźnia.
Oby ta kreska nie zniknęła 🤞
Agi96, Kompotlinka, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t
5/2026 ⏸️ -
Esbe wrote:Nie mam absolutnie żadnych objawów. Po prostu zrobilam, bo któraś z dziewczyn tutaj miala pozytyw 7dpo I sie poddałam. Mialam pms 2 dni temu, ale tylko przez parę godzin.
Trochę ciągnie mnie od paru dni podbrzusze. I inżynier u mnie w pracy, z którym w ogóle nie gadam, spojrzał na mnie i powiedział "wyglądasz inaczej." Nic nie zmieniłam, do pracy chodzę bez makijażu. Dziwne to było. Ale on jest w jakimś spectrum i moze ma jakiś "dar" haha 🤭
Nie robimy sobie z mężem nadziei, ponieważ od lat sie staramy i raz mieliśmy ciążę biochemiczną. Możliwe, ze bylo ich więcej tylko nie wyłapałam, bo nigdy tak wcześnie nie testowałam..
No jasne, nie ma co się nakręcać, bo wszystko jest możliwe, ale coś tam widać a jest bardzo wcześnie, więc mocno trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój wydarzeń! ☺️✊🏼
A z tym inżynierem to śmiesznie, ale mnie przekonuje 😂😂
Esbe lubi tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Cześć dziewczyny 🤍
Melduję się dopiero teraz, bo przeziębienie totalnie mnie rozłożyło i trochę zniknęłam z obiegu. Właśnie wygrzewam się pod kocem na L4.
Niestety mam update średnio optymistyczny – mój piątkowy zabieg drożności został odroczony 😞 Wyszły jakieś bakterie (mimo że pH prawidłowe, białych krwinek brak i lactobacillus są w dużej ilości), ale też w dużej ilości pojawiło się coś dodatkowego, czego nawet dokładnie nie określili (po prostu „inne bakterie”) więc lekarz nie chciał ryzykować i przełożył wszystko na następny cykl. Trochę mnie to wkurzyło i rozczarowało, nie będę ukrywać…
Dostałam do domu antybiotyk Macmirror i zalecenie, żeby wrócić do tematu w kolejnym cyklu. Z jednej strony wiem, że lepiej dmuchać na zimne niż robić coś na siłę, ale wiadomo – człowiek się nastawia i potem ciężko to przyjąć na spokojnie.
Macmirror planuję zacząć dopiero po owulacji, bo na razie chcę jeszcze poobserwować śluz. Co ciekawe, nie mam żadnych objawów infekcji 🤷♀️ Trochę mnie uspokaja fakt, że wcześniejszy panel MUCHAa wyszedł negatywny.
U mnie teraz 12 dc, owulacji jeszcze nie widać, a przez przeziębienie temperatury trochę szaleją… Liczę chociaż na to, że testy owulacyjne mnie nie zawiodą i dadzą jakiś sygnał 🙏
Trzymajcie kciuki ✨ i jeśli któraś z Was miała podobną sytuacje z nieprawidłową biocenozą przy zerowych objawach to chętnie poczytam. Czat GPT też powiedział, że wszystkie pozostałe parametry prawidłowe tylko obecność „innych baterii” mnie zdyskwalifikowała. 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 19:13
Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅