Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zimowe staranka :)
Odpowiedz

Zimowe staranka :)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój mąż mamy po 28 lat. Jesteśmy 1,5 roku po ślubie. Staramy się od 5 miesięcy. W piątek mam planowy termin miesiączki... Oby nie przylazła :P

Strażaczka90, monaaa85 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie. Ja też w piątek okres mam dostać.

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego popołudnia laseczki ;D
    Ja fatalnie się czuje brak humorku brzuch boli i plecy :(

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie nastawiam tak, jak za pierwszym razem. Moje trzy bliskie koleżanki zaszły w ciążę w pierwszym miesiącu starań. Siostra męża w 3-cim podejściu. Ja nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, mam zdrową tarczycę, wyleczyłam nadżerkę. Myślałam, że szybko się uda, skoro wszystkim wokół się udaje. A tu miesiąc w miesiąc rozczarowanie. W ciągu 1,5 roku 5-ciokrotnie zostałam ciocią. Jestem ostatnia z mojej paczki. Już mam dość pytań teściów, kiedy będą mieli wnuka.
    No to czekamy razem Milcia :)
    Pozdrawiam wszystkie wytrwałe Staraczki, które czekają już dłużej ode mnie !! :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska wiem jak sie czujesz, ja mam tak samo, tylko ze ja to co mogłam wyleczyłam, a to co sie nie da to trudno. ja czekam juz ponad 2,5 roku. kolezanki w moim wieku rodza dzieci jak szalone, sistra 3 lata młodsza ode mnie ma rocznego synka. a ja czekam i czekam. ten cykl tez nie zapowiada sie szczesliwie. zostaje dalej czekac i probowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki dajcie mi siłę i natchnienie ;D

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciocię w rodzinie, która starała się przez 10 lat. W końcu zaadoptowała dziewczynkę. Po tej adopcji po pewnym czasie zaszła w ciążę z chłopczykiem! Myślę, że nasz organizm jest zdolny czynić cuda :) Trzymajcie się dziewczyny, w końcu każdej z nas się uda! :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny trzymam kciuki zeby w paitek @ nie przyszla.
    Ja sie czuje fatalnie dzis, przeziebilam sie, siede w pracy, zatoki bola, nos zatkany, oddychac nie moge i nie moge sie na niczym skupic ;/

Najpierw meza wymeczylo chorobsko, potem przenioslo sie na mnie, wiec za bardzo nie mielismy natchnienia do staranek, tak wiec chyba mapla do mnie przyjdzie w sam raz na Mikolajki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dolaczam do wątku.
    Tez pragne dzieciaczka pod sercem w tą zime!!!!!!!
    Widze kilka lasek z okolic Wroclawia i Wroclawia.
    Witam dziewczeta, ja rowniez mieszkam we Wroclawiu.
    Po slubie pol roku, starania zaczelam 5m temu, zlotym strzalem zaszlam, po czym poronilam, wiec teraz odpoczywalam i regulowalam bezowulacyjne cykle.
    To moj pierwszy cykl staran na nowo.
    Ten cyklu czuję ze stracony, ale ogromnie sie ciesze bo CLO na mnie podzialalo. Owulacja to juz dla mnie wiele!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa czemu tyle dziewczyn tutaj ma nieudostepnione wykresy?
    Wkurzaja was komentarze:D?

Saramago, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Mam ciocię w rodzinie, która starała się przez 10 lat. W końcu zaadoptowała dziewczynkę. Po tej adopcji po pewnym czasie zaszła w ciążę z chłopczykiem! Myślę, że nasz organizm jest zdolny czynić cuda :) Trzymajcie się dziewczyny, w końcu każdej z nas się uda! :)

Takie historie są bardzo częste. Psychika odpuszcza, mama ciszy się adoptowanym dzieckiem, nie myśli już o staraniach i ciach - jest i biologiczne :)

kaarolaa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:

to super ;D
    mam chyba jakąś zimową depresje hehe ;d spalabym dzien i noc i te moje obolale plecki ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    ja wiem ze sa takie historie, zdarza sie ze wszystko sie odblokowuje, moze moje jajowody tez sie kiedys odblokuja :) kto wie, moze dzieki in vitro sie uda i kolejna ciaza bedzie juz naturalna :) bardzo chciałabym w to wierzyc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    to super ;D
    mam chyba jakąś zimową depresje hehe ;d spalabym dzien i noc i te moje obolale plecki ;D
    a u mnie jest prawie, ze wiosennie, bo 2 dzien słoneczko swiecitylko tyle ze zimno sie zrobiło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a u mnie jest prawie, ze wiosennie, bo 2 dzien słoneczko swiecitylko tyle ze zimno sie zrobiło...

to ja proszę o to słonko ;D laseczki a kiedy u Was testowanko ? u mnie w mikołajki może będzie prezent a jeśli przyjdzie okres to smutek :(

• Saramago Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    to ja proszę o to słonko ;D laseczki a kiedy u Was testowanko ? u mnie w mikołajki może będzie prezent a jeśli przyjdzie okres to smutek :(

U mnie niby 29.11 w dniu @ ale zrobiłam dzisiaj jeden i nic. Plamienia mam od 4 dni, więc albo@ albo nie wiem WTF ? :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam jeszcze 2 dni bez wiekszej nadzieji, ze sie udało... a pozniej koło 28 grudnia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    U mnie niby 29.11 w dniu @ ale zrobiłam dzisiaj jeden i nic. Plamienia mam od 4 dni, więc albo@ albo nie wiem WTF ? :)

3mam kciuki ;p

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączę się, dobrze? Mam 30 lat, od roku mężatka i od 9 miesięcy czekająca na mały cud. Będę do Was zaglądać na pewno!

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) Ciapulinko witamy:0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 15:22

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ