X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zioła i inne wspomagacze.
Odpowiedz

Zioła i inne wspomagacze.

Oceń ten wątek:
  • OvuFriend

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• SuSie Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś sklepy zielarskie we Wrocławiu?
    Poszukuję OWOCU NIEPOKALANKA (niezbędnego w mieszance ziół Ojca Sroki) i nigdzie go dostać nie mogę? Możecie mi coś doradzić?
    W necie jest, za produkt 50g trzeba zapłacić 2,50zł to grosze, ale dochodzi przesyłka i wychodzi już 13zł, a ja nie znoszę przepłacać. Takie mam "zboczenie" ;-p
    Pozdrawiam!

"Nigdy nie wiesz, kiedy miłość przyjdzie.
    Oczywiście, nie można o niej za dużo myśleć, bo wtedy właśnie nie przyjdzie.
    Ale w końcu TO się stanie.
    I wtedy stanie się jasne, że warto było marzyć ... i CZEKAĆ."
  • Kaśka00 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Właśnie zaczęłam pić ziółka pierwszy cykl:) Poradźcie mi proszę jak będzie skuteczniej i bezpieczniej - pić do owulacji, czy cały cykl? Ktoś straszył, że lepiej pić do owulacji, bo potem zioła mogą być niebezpieczne dla zarodka. I rzeczywiście, niektórym się udało zajść, ale straciły ciążę... Dziewczyny podzielicie się swoimi spostrzeżeniami w tym temacie? będę ogromnie wdzięczna za wiadomości:)

• Martii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pijesz zioła O.Sroki nr 3, to należy je pić cały cykl, nieprzerwanie przez 3 miesiące.
    Są też mieszanki przeznaczone do picia jedynie w I fazie cyklu.

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=74771&f=6

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Kaśka00 Znajoma

Wysłany: 25 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczerze polecam zioła o.Sroki - mnie się udało zajść w ciążę już w 1.cyklu picia :)
    Gdyby któraś zamierzała zakupić zioła o.Sroki, to mnie została moja szczęśliwa mieszanka :) Dokładnie posiadam:
    -mieszankę na ok.3 miesiące picia, zmieści się to do słoika 2 litrowego
    -ziele ruty, nostrzyka i nagietka, każde po ok.25-30g (do mieszanki potrzeba było 20g, więc tyle mi zostało w torebeczkach, które miały 50g)

Zainteresowanych proszę o wiadomość na maila: [email protected], aby nie zaśmiecać forum:)

• Aguska87 Znajoma

Wysłany: 26 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.chodzi o ziola ojca sroki nr3.usuniety mam jeden jajowod a owulacja jest tylko po tej stronie.czy te ziolka dzialaja aby byla po drugiej.czy komus pomogly.z gory dziekuje.

Aguska87
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja chcialam tylko przestrzec przed ziolami, ktore w moim przypadku niestety zaszkodzily :(. Mialam prawidlowa owulacje, wszystko bylo ok, ale chcialam sie jeszcze wspomoc ziolami - pomyslalam, ze nie zaszkodzi. Niestety, skonczylo sie u mnie plamieniami i torbielą :(. Wszystko sie unormowalo w kolejnym cyklu, ale niestety jeden cykl przez ziola stracilam :(. Jak powiedzialam o tym lekarzowi to malo mnie za drzwi nie wyrzucil. Nie chodzilo o to, ze ziola to zło, ale ze nie skonsultowalam tego z nim. W moim przypadku, przy normalnych owulacjach, to nie mialo sensu a tylko zaszkodzilo.
    Takze dziewczyny - pijcie ziolka, ale wtedy kiedy naprawde jest do tego wskazanie - brak dojrzewajacych pecherzykow, brak owu, endo, PCOS... Najlepiej skonsultujcie z lekarzem by sobie nie zrobic krzywdy.
    Ziola, ktore pilam, to mieszanka ojca Klimuszki nr 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 16:37

zem3i09kl173cczw.png
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mieszanka nr 1 ks. Klimuszki / czy ojca Sroki? / to mieszanka na zrosty i stany zapalne przydatków / teoretycznie wspomagają pracę jajników ale przy innym leczeniu nie są wskazane - jak każde zioła.
    Sama piję antyzrostówkę przy prawidłowych hormonach i owulacji - nie mam skutków ubocznych, jaja ładnie rosną - u mnie to raczej problem zrostów w jajowodach ktore usuwałam w grudniu zeszłego roku niestety dalej NIC :/

A z innej beczki to sama robię mieszanki wg przepisów Władimira Korsuna z "Encyklopedija fitoterapii", mam do odsprzedania mieszankę na Endometriozę, bolesne menstruacje i mięśniaki. Dziewczyna która u mnie ją zamawia NAGLE zaszła w ciążę <3 więc zostały mi składniki :) jeśli któraś jest zainteresowana to proszę info na priv. Dodoam, że robię to z pasji, nie zarabiam na tym, a koszt mieszanki to tylko zioła plus przesyłka.

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • Eliza Pyza Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mi pomogl Vitex i Pregnatude
    Staramy sie od roku ....od 5 miesiecy z ovu ale przestalam mierzyc temp. bo mnie to stresowalo.
    Mialam zawsze cykle od sasa do lasa. Od 26 do 38. PCOS stwierdzone i szansa tylko na In vitro.
    Natknelam sie na recenzje odnosnie ziol Vitex i mieszanki Pregnatude (polskie Infolic) i nie skonczylam drugiego opakowania i zaszlam w ciaze. Drugi miesiac brania tych ziol i mieszanki pomoglo mi wyregulowac cykle i miec owulacje. Wczoraj zrobilam test i sliczne kreski.
    Boje sie ze strace mojego szkraba ( juz raz poronilam) ale mysle pozytywnie.

Pozdrawiam

To tak z mojej strony.

Kaska1985, Manieczka86 lubią tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała o dzikim pochrzynie (wild yam)?? czy któraś stosowała? zastanawiam sie czy nie włączyć tego zioła w 2fc

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam Castagnus (Vitex) oraz Mayo-inosytol
    i zaszlam w ciaze w drugim cyklu (ale bylo wczesne poronienie), a za kilka miesiecy w pierwszym cyklu za jednym razem. A cykle mialam dlugie i nieregularn, ale sie udalo!

Do tego witaminy prenatalne zazywalam jeszcze przed ciaza.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• kłot Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayo-inosytol? Po wpisaniu w google wyskoczył mi infolic, czy to brałaś?

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Bernadka Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Mam bardzo szybkie pytanie. Chciałabym, aby mąż wdrożył do diety kilka ziół podnoszących płodność (o ile rzeczywiście są efektywne). Przeczytałam to: https://sferaintymna.pl/ziola-na-plodnosc/ - więc teoretycznie spis ziół mam, ale... trudno o weryfikację rzetelności.

Chciałabym zatem zapytać o Wasze doświadczenia: Które zioła faktycznie wspomagają męską płodność i czy w ogóle takowe istnieją?

Dieta OK, suplementy bierze (witaminy, minerały), wyniki badań OK, ale... nic nie działa. Być może problem leży u mnie, ale jestem w trakcie badań, a obecna sytuacja nie sprzyja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 14:34

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ