Zioła i inne wspomagacze.
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuFriend
-
Dziewczyny znacie jakieś sklepy zielarskie we Wrocławiu?
Poszukuję OWOCU NIEPOKALANKA (niezbędnego w mieszance ziół Ojca Sroki) i nigdzie go dostać nie mogę? Możecie mi coś doradzić?
W necie jest, za produkt 50g trzeba zapłacić 2,50zł to grosze, ale dochodzi przesyłka i wychodzi już 13zł, a ja nie znoszę przepłacać. Takie mam "zboczenie" ;-p
Pozdrawiam!"Nigdy nie wiesz, kiedy miłość przyjdzie.
Oczywiście, nie można o niej za dużo myśleć, bo wtedy właśnie nie przyjdzie.
Ale w końcu TO się stanie.
I wtedy stanie się jasne, że warto było marzyć ... i CZEKAĆ." -
Witajcie dziewczyny! Właśnie zaczęłam pić ziółka pierwszy cykl:) Poradźcie mi proszę jak będzie skuteczniej i bezpieczniej - pić do owulacji, czy cały cykl? Ktoś straszył, że lepiej pić do owulacji, bo potem zioła mogą być niebezpieczne dla zarodka. I rzeczywiście, niektórym się udało zajść, ale straciły ciążę... Dziewczyny podzielicie się swoimi spostrzeżeniami w tym temacie? będę ogromnie wdzięczna za wiadomości:)
-
Dziewczyny, szczerze polecam zioła o.Sroki - mnie się udało zajść w ciążę już w 1.cyklu picia
Gdyby któraś zamierzała zakupić zioła o.Sroki, to mnie została moja szczęśliwa mieszanka Dokładnie posiadam:
-mieszankę na ok.3 miesiące picia, zmieści się to do słoika 2 litrowego
-ziele ruty, nostrzyka i nagietka, każde po ok.25-30g (do mieszanki potrzeba było 20g, więc tyle mi zostało w torebeczkach, które miały 50g)
Zainteresowanych proszę o wiadomość na maila: [email protected], aby nie zaśmiecać forum:) -
Cześć dziewczyny. Ja chcialam tylko przestrzec przed ziolami, ktore w moim przypadku niestety zaszkodzily . Mialam prawidlowa owulacje, wszystko bylo ok, ale chcialam sie jeszcze wspomoc ziolami - pomyslalam, ze nie zaszkodzi. Niestety, skonczylo sie u mnie plamieniami i torbielą . Wszystko sie unormowalo w kolejnym cyklu, ale niestety jeden cykl przez ziola stracilam . Jak powiedzialam o tym lekarzowi to malo mnie za drzwi nie wyrzucil. Nie chodzilo o to, ze ziola to zło, ale ze nie skonsultowalam tego z nim. W moim przypadku, przy normalnych owulacjach, to nie mialo sensu a tylko zaszkodzilo.
Takze dziewczyny - pijcie ziolka, ale wtedy kiedy naprawde jest do tego wskazanie - brak dojrzewajacych pecherzykow, brak owu, endo, PCOS... Najlepiej skonsultujcie z lekarzem by sobie nie zrobic krzywdy.
Ziola, ktore pilam, to mieszanka ojca Klimuszki nr 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 16:37
-
Hej, mieszanka nr 1 ks. Klimuszki / czy ojca Sroki? / to mieszanka na zrosty i stany zapalne przydatków / teoretycznie wspomagają pracę jajników ale przy innym leczeniu nie są wskazane - jak każde zioła.
Sama piję antyzrostówkę przy prawidłowych hormonach i owulacji - nie mam skutków ubocznych, jaja ładnie rosną - u mnie to raczej problem zrostów w jajowodach ktore usuwałam w grudniu zeszłego roku niestety dalej NIC
A z innej beczki to sama robię mieszanki wg przepisów Władimira Korsuna z "Encyklopedija fitoterapii", mam do odsprzedania mieszankę na Endometriozę, bolesne menstruacje i mięśniaki. Dziewczyna która u mnie ją zamawia NAGLE zaszła w ciążę więc zostały mi składniki jeśli któraś jest zainteresowana to proszę info na priv. Dodoam, że robię to z pasji, nie zarabiam na tym, a koszt mieszanki to tylko zioła plus przesyłka.
-
Czesc dziewczyny. Mi pomogl Vitex i Pregnatude
Staramy sie od roku ....od 5 miesiecy z ovu ale przestalam mierzyc temp. bo mnie to stresowalo.
Mialam zawsze cykle od sasa do lasa. Od 26 do 38. PCOS stwierdzone i szansa tylko na In vitro.
Natknelam sie na recenzje odnosnie ziol Vitex i mieszanki Pregnatude (polskie Infolic) i nie skonczylam drugiego opakowania i zaszlam w ciaze. Drugi miesiac brania tych ziol i mieszanki pomoglo mi wyregulowac cykle i miec owulacje. Wczoraj zrobilam test i sliczne kreski.
Boje sie ze strace mojego szkraba ( juz raz poronilam) ale mysle pozytywnie.
Pozdrawiam
To tak z mojej strony.Kaska1985, Manieczka86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała o dzikim pochrzynie (wild yam)?? czy któraś stosowała? zastanawiam sie czy nie włączyć tego zioła w 2fc
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Ja bralam Castagnus (Vitex) oraz Mayo-inosytol
i zaszlam w ciaze w drugim cyklu (ale bylo wczesne poronienie), a za kilka miesiecy w pierwszym cyklu za jednym razem. A cykle mialam dlugie i nieregularn, ale sie udalo!
Do tego witaminy prenatalne zazywalam jeszcze przed ciaza.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
mayo-inosytol? Po wpisaniu w google wyskoczył mi infolic, czy to brałaś?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Cześć,
Mam bardzo szybkie pytanie. Chciałabym, aby mąż wdrożył do diety kilka ziół podnoszących płodność (o ile rzeczywiście są efektywne). Przeczytałam to: https://sferaintymna.pl/ziola-na-plodnosc/ - więc teoretycznie spis ziół mam, ale... trudno o weryfikację rzetelności.
Chciałabym zatem zapytać o Wasze doświadczenia: Które zioła faktycznie wspomagają męską płodność i czy w ogóle takowe istnieją?
Dieta OK, suplementy bierze (witaminy, minerały), wyniki badań OK, ale... nic nie działa. Być może problem leży u mnie, ale jestem w trakcie badań, a obecna sytuacja nie sprzyja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 14:34
-