Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zioła i inne wspomagacze.
Odpowiedz

Zioła i inne wspomagacze.

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Widziałam u wielu z Was że pijecie napary z wiesiołka i innych takich.
    Poszukałam troszkę i znalazłam inne ziółka, jak napar z malin, czerwonej koniczyny lub pokrzywy, oraz to co niżej. Co o nich sądzicie? Co polecacie i dlaczego?
    NA PIERWSZĄ FAZĘ CYKLU - pobudzająca organy odpowiedzialne za owu oraz zawierająca roślinne estrogeny
    Skład:
    liść maliny
    rozmaryn
    kwiaty bzu czarnego
    szałwia
    bylica pospolita

NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
    Skład:
    przywrotnik
    pokrzywa
    krwawnik

Info ze strony http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 09:18

weronika86 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olej z wiesolka w kapsulkach a nie napary :)
    napary to sa z ziol ojca sroki albo ojca klimuszki.

a ta strone znam i o tych ziolach co wymienilam tez mowia.

Ja narazie nic nie pije bo za granica trudno dostac takie mieszanki. jak tylko przyjdzie @ bede brala wlasnie olej z wiesolka.

• Makak Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasha, ja myślę, że warto zainteresować się ziółkami. Tyle dobrego się o nich naczytałam :) Na razie próbowałam mieszanki o. Sroki, ale po 2 cyklach nadal się nie udało. W ogóle na tej stronce jest dużo ciekawych informacji, też już wcześniej na nią trafiłam :)

Zastanawiam się jeszcze czy te ziółka o. Sroki będą też dobre dla mężczyzn. Czytałam, że dziewczyny dawały je swoim lubym i to chyba z dobrymi rezultatami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 15:24

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zaczęłam drugi cykl z tabletkami z olejem z wiesiołka i pierwszy cykl z ziołami o. Sroki. Wierzę, że tym razem się uda :) choć mówię, to za każdym początkiem cyklu, a to już 4ty cykl starań :) Jestem dobrej myśli, a to chyba najważniejsze :)
    Pamiętajcie dziewczynki :
    " Wiara czyni cuda, wierzę w siebie mi się uda :) "

• Kasha Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co przejrzę stronę, to lista ziółek się zwiększa. Samymi ziołami żywić się nie można.
    Czyli te mieszanki są sprawdzone. Przy następnym cyklu wypróbuję też.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, ja szukałam informacji po różniastych forach i czytałam wypowiedzi nawet z 2008 roku. Dziewczyny np. pisały, że ziółka są do niczego, nie działają itd., a kilka postów dalej okazywało się, że są w ciąży :) Trudno mi było uwierzyć, że jakieś tam ziółka mogą być skuteczne, ale w końcu stwierdziłam, że skoro lekarze nie pomagają, to może natura się sprawdzi. Ja może po prostu jestem trudnym przypadkiem, ale patrząc na to ile kobiet zaszło w ciążę dzięki ziołom, to chyba rzeczywiście warto spróbować.

20110812580114.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ziółka pomogły piłam o.Sroki i w 2 cyklu picia zaszłam :) a staralismy sie pół roku... wierze że to one pomogły.. :)

Makak lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi.. te ziola ojca sroki n3(bo to chyba te) to sie caly cykl pije? czy tylko do owulki?

• lala Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o powiedzcie co wiecie o tym wiesiołku...w czym pomaga, kiedy brać, jak konkretnie się nazywa w aptece itp

• Varietta Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wiesiołek nie pomaga. On jest na śluz płodny. Kiedyś go miałam, ale od pół roku sucho. 4 miesiące temu zaczęłam go łykać, ale póki co nic nie daje. Eksperymentuję też z siemieniem lnianym i nici.
    Co do zażywania - bierzesz od pierwszego dnia okresu do owulacji.

lala lubi tę wiadomość

• lala Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Varietta

• Pismak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja biorę olej z wiesiołka dopiero od tego cyklu :) Zawsze miałam śluz płodny ale coś w tamtym cyklu mało go było:/ Kupiłam w aptece ten olej w kapsułkach a nazywa się "NaturKaps Wiesiołek" ale wiem, że dziewczyny biorą też wiesiołek pod nazwą "Oeparol wiesiołek"
    Wiesiołek bierze się do dnia owulacji. Po już nie bo powoduje skurcze macicy i może utrudnić w związku z tym zagnieżdżenie.

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze powinno sie brac 2 tabletki 2 razy dziennie... jedna tabletka ma 500mg.... wiec 2 takie.

A co z tym ziołem? cały cykl?

• sylvia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam zioła O.Sroki cały cykl pierwszy i w drugim zaszłam piłam do czasu kiedy nie przyszła @ i psikus testy pozytywne :D :D :D

Yasmin lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    ja piłam zioła O.Sroki cały cykl pierwszy i w drugim zaszłam piłam do czasu kiedy nie przyszła @ i psikus testy pozytywne :D :D :D
    dziekuje :*

sylvia lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście jakieś skutki uboczne zażywania wiesiołka? Ja zaczęłam w tym cyklu i czuję się strasznie osłabiona i praktycznie codziennie mnie mdli.. Nie wiem o co chodzi.

ckaik0s3070dl07t.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch ciagnie jak na okres. Ale moze to dobrze, znaczy ze jakies dzialanie ma :)

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj troche zemdlilo. Lyknelam 3 na raz i moze dlatego. Chyba wazne jest zeby jesc razem z tym wiesiolkiem bo on jak stanie w gardle i zacznie sie rozpuszczac to nas mdli od tego olejku calego. Ja malo co sie zaraz nie schaftuje! Zjadlam cos na szybcika.

I w sumie od kilku dni mnie glowa boli. Myslalam ze to od goraca, ale to chyba od tego dziada jednak. Jak nie pomoze w tym cyklu ze sluzem nie biore juz go w nastepnym.

Jeszcze jedno, takie moze za bardzo szczególowe, ale moje kupki sá bardziej jakby zielone. Na pewno od wiesiolka. Bo to juz kilka dni pod rzad.

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po wiesiołku nic nie było..oprócz śluzu pomógł mi na bóle piersi przedowulacyjne..a bolały bardzo wcześniej..

• Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije ktoras z Was ziola o. Klimuszki? a moze komus pomogly zajsc?

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ