Zioła i inne wspomagacze.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Widziałam u wielu z Was że pijecie napary z wiesiołka i innych takich.
Poszukałam troszkę i znalazłam inne ziółka, jak napar z malin, czerwonej koniczyny lub pokrzywy, oraz to co niżej. Co o nich sądzicie? Co polecacie i dlaczego?
NA PIERWSZĄ FAZĘ CYKLU - pobudzająca organy odpowiedzialne za owu oraz zawierająca roślinne estrogeny
Skład:
liść maliny
rozmaryn
kwiaty bzu czarnego
szałwia
bylica pospolita
NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
Skład:
przywrotnik
pokrzywa
krwawnik
Info ze strony http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 09:18
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolej z wiesolka w kapsulkach a nie napary
napary to sa z ziol ojca sroki albo ojca klimuszki.
a ta strone znam i o tych ziolach co wymienilam tez mowia.
Ja narazie nic nie pije bo za granica trudno dostac takie mieszanki. jak tylko przyjdzie @ bede brala wlasnie olej z wiesolka. -
Hej Kasha, ja myślę, że warto zainteresować się ziółkami. Tyle dobrego się o nich naczytałam Na razie próbowałam mieszanki o. Sroki, ale po 2 cyklach nadal się nie udało. W ogóle na tej stronce jest dużo ciekawych informacji, też już wcześniej na nią trafiłam
Zastanawiam się jeszcze czy te ziółka o. Sroki będą też dobre dla mężczyzn. Czytałam, że dziewczyny dawały je swoim lubym i to chyba z dobrymi rezultatami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 15:24
-
nick nieaktualnyJa na razie zaczęłam drugi cykl z tabletkami z olejem z wiesiołka i pierwszy cykl z ziołami o. Sroki. Wierzę, że tym razem się uda choć mówię, to za każdym początkiem cyklu, a to już 4ty cykl starań Jestem dobrej myśli, a to chyba najważniejsze
Pamiętajcie dziewczynki :
" Wiara czyni cuda, wierzę w siebie mi się uda " -
Kasha, ja szukałam informacji po różniastych forach i czytałam wypowiedzi nawet z 2008 roku. Dziewczyny np. pisały, że ziółka są do niczego, nie działają itd., a kilka postów dalej okazywało się, że są w ciąży Trudno mi było uwierzyć, że jakieś tam ziółka mogą być skuteczne, ale w końcu stwierdziłam, że skoro lekarze nie pomagają, to może natura się sprawdzi. Ja może po prostu jestem trudnym przypadkiem, ale patrząc na to ile kobiet zaszło w ciążę dzięki ziołom, to chyba rzeczywiście warto spróbować.
-
nick nieaktualny
-
Mi wiesiołek nie pomaga. On jest na śluz płodny. Kiedyś go miałam, ale od pół roku sucho. 4 miesiące temu zaczęłam go łykać, ale póki co nic nie daje. Eksperymentuję też z siemieniem lnianym i nici.
Co do zażywania - bierzesz od pierwszego dnia okresu do owulacji.lala lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja biorę olej z wiesiołka dopiero od tego cyklu Zawsze miałam śluz płodny ale coś w tamtym cyklu mało go było:/ Kupiłam w aptece ten olej w kapsułkach a nazywa się "NaturKaps Wiesiołek" ale wiem, że dziewczyny biorą też wiesiołek pod nazwą "Oeparol wiesiołek"
Wiesiołek bierze się do dnia owulacji. Po już nie bo powoduje skurcze macicy i może utrudnić w związku z tym zagnieżdżenie.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie dzisiaj troche zemdlilo. Lyknelam 3 na raz i moze dlatego. Chyba wazne jest zeby jesc razem z tym wiesiolkiem bo on jak stanie w gardle i zacznie sie rozpuszczac to nas mdli od tego olejku calego. Ja malo co sie zaraz nie schaftuje! Zjadlam cos na szybcika.
I w sumie od kilku dni mnie glowa boli. Myslalam ze to od goraca, ale to chyba od tego dziada jednak. Jak nie pomoze w tym cyklu ze sluzem nie biore juz go w nastepnym.
Jeszcze jedno, takie moze za bardzo szczególowe, ale moje kupki sá bardziej jakby zielone. Na pewno od wiesiolka. Bo to juz kilka dni pod rzad.