Zioła i inne wspomagacze.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny pije zioła o. Sroki, pierwszy cykl (6 dni), czy miałyście jakieś skutki uboczne typu zmiana koloru krwawienia (bardzo jasna i rzadka krew), wydłużenie miesiączki. W lutym poroniłam i staramy się już 7 m-c dlatego zdecydowałam się na te zioła, ale obawiam się, ze coś jest nie tak....
-
Parę miesięcy temu pewien znany w moim mieście zielarz przepisał mi zestaw ziół. Niestety nie do wypicia. Mam cały słój ale nie daje rady go wypijać
Zresztą trochę boję się ziółek bo trzeba z nimi uważać. Na zwiększenie śluzu dobrze działa witamina B6 (50 mg na dobę) no ale też przesadzić nie można. Jak ma się dobry śluz, to chyba nie warto tego polepszać.
Co do wiesiołka, to kiedyś brałam i rzeczywiście zwiększa śluz natomiast czułam się po nim fatalnie. Mdliło mnie strasznie. Teraz łykam B6. -
staraliśmy się od lutego 2013.... zioła zaczełam pić w maju na poczatku @ no i w czerwcu już @ nie przyszła mój mąż brał dodatkowo też tabletki Selen+E i brał tylko miesiąc ....
nie wiem ale ja uwazam ze ziolka tez pomogly i wiesz co jeszcze odpuscilam sobie miałam całkiem inne plany życiowe i stwierdziłam co bedzie to bedzie i tu miła niespodziankaMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
No właśnie nieźle się człowiek faszeruje, aż się zastanawiam czy już przesadzam kiedy łykam tabletkę, za tabletką obecnie wiesiołek 2 razy dziennie 2 tabletki, castagnus 2 tabletki , omega-3 jedna, femibion jedna, czasem magnez. Narazie z ziółkami nie eksperymentuje bo chce brać castagnus na podwyższoną prolaktynę i nie chce przesadzać.
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Tyle tych specyfików i witamin się przewija tutaj. Cała lista. Chyba zacznę brać po prostu Vigor lub Centrum i będzie po kłopocie ^^
A tak poważnie, co polecacie by wspomóc jajeczku się zagnieździć?
Wszystko jest ok tyle że różnica krwi (on + ja -) i przez to ogromnie ciężko mi zajść w ciążę.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Raczej pomagają leki przepisane przez lekarza.
W zagnieżdżeniu może pomóc ziołowa homeopatia działająca przeciwlękowo i przeciwskurczowo. Może poczytaj o Bryophyllum. Ale to się bierze raczej od dnia pozytywnego testu. Czyli działa przeciwporonnie. Chociaż z mojego punktu widzenia...wiecznie zestresowanej osoby uspakajanie zaraz po ovulce ma sens.Kasha lubi tę wiadomość