Zioła i inne wspomagacze.
-
WIADOMOŚĆ
-
Drugi cykl piję ziółka Ojca Sroki nr 3, nie odczuwam skutków ubocznych. W obecnym cyklu dołożyłam tabletki z wiesiołka, witaminę B6, magnez (jak sobie przypomnę), zestaw witamin z żelazem i oczywiście kwas foliowy. Trochę się tego uzbierało i czuję się jak na geriatrii
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie dot wiesiołka.
Brać od pierwszego dc? Czy po @ dopiero? -
Hej.
Pije ziółka ojca Sroki nr 3. Aktualnie jestem w 16dc.(powinnam być w okresie około owulacyjnym) i o dziwo nie wystąpił u mnie płodny śluz.Wcześniej, przed piciem ziół, nie było raczej z tym problemu.Jajniki kłują, ale śluzu braksmutas.gif Zaobserwowałam raczej rzadki, raz przezroczysty raz kremowy, ale nie w porażających ilościach, w 14 i 15 dc., ale dziś już susza...nie wiem, czy to zbieg okoliczności...O dziecko staramy z się od 5/6 miesięcy. Czy, któraś z Was tak miała, a mimo to udało się zajść w ciążę? -
przywrotnik hmm wyczytałam gdzieś na forach, że to zioło kobiet
ma wspomagać organizm, przy "kobiecych" sprawach
"W dawnej medycynie ludowej uważano, że przywrotnik :
reguluje cykle miesięczne,
zmniejsza obfite krwawienia,
pomaga łagodzić bóle miesiączkowe oraz niektóre objawy menopauzy,
upławy,
stany zapalne w obrębie narządów rodnych."
http://blogbibliotekiwzielonej.blogspot.nl/2011/05/przywrotnik-pospolity.htmlczekamy na Henia
Bąbelek 13.10.2013 (14tc)
Maluszek 19.11.2014 (8tc) -
Lithe123, a w związku z czym będziesz go pić?
ja przywrotnik piję już około 26 dni, czyli prawie cały cykl, okres chyba tuz tuż
zobaczę czy będzie taki bolesny jak zwykle, czy jednak troszkę lżejszy
a poza tym, to głównie piję ze względu na przebyte poronienie, tylko nie wiem jak i czy wolno pić go w ciążyweronika86 lubi tę wiadomość
czekamy na Henia
Bąbelek 13.10.2013 (14tc)
Maluszek 19.11.2014 (8tc) -
O tutaj zapraszamy wszystkie zielarki ---> https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wszystkie-zielary-z-ovu-soja-dong-quai-z-o-sroki-i-inne,2308.html
strumyk lubi tę wiadomość