Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anutka wrote:kiedyś musi się udać, nie wierzę w to, że jesteśmy bezpłodne... widocznie jeszcze nie czas
To na pewno fasoleczki czekają na extra momentAnutka, mała_mi, MalutkaEve, kaarolaa, MILA lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Bosz, MariaAntonina, niezla ta twoja dyr. No i dyskrecje zapewnila, ze hoho
A ta Twoja praca to niebezpeczna dla dzidzi, ze na L4 idziesz? BHP brzmi groznie..
Potrzeba mi juz spokoju a nie gonienie za nie wiadomo co... Tymbardziej idzie zima i wolę nie ryzykować z dojazdami ... 2lata na walizach to juz starczy dla nas wszystkich.jestedmy weekendowym związkiem i od święta...juz starczyAnia_84, MILA, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
ecencia wrote:Iwka napisała pod swoim wykresem jak by któraś jeszcze nie widziała.
Właśnie widziałam -
Nusia wrote:Aniu a co to masz za firmę? czym się zajmujecie?
Maria Antonina a jak się ma działalność swoją to można gdzie indziej pracować na etacie?
Zusy opłacane z umowy o prace i osobno z działalności które opłacasz sama taka kwota jaką sama zdeklarujesz...panstwo polskie i prawo w nim to zenada wszędzie luki prawne...Andzia33 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyKochana popatrz co znalazłam, więc nie jest tak łatwo z tym zasiłkiem przy swojej działalności, z tego co tu jest napisane nie można dostać zasiłku mając umowę o pracę w innej firmie. NO nie wiem jak to rzeczywiście jest.
http://www.firmadlamamy.pl/index.php?strona=faq
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:Kochana popatrz co znalazłam, więc nie jest tak łatwo z tym zasiłkiem przy swojej działalności, z tego co tu jest napisane nie można dostać zasiłku mając umowę o pracę w innej firmie. NO nie wiem jak to rzeczywiście jest.
http://www.firmadlamamy.pl/index.php?strona=faq
To co tam jest napisane to nie prawda, dokładnie przeanalizowałam taka sytuacje w ubiegłym roku...
Z racji ze zajmuje sie kadrami i płacami i siedze w zusach jest mi łatwiej wyciagnąc od zus informacje
Sprawdzałam ten przypadek w 3 oddziałach ZUS w 2 województwach. I nie jest tak jak napisali.. ale to juz na dłuższą rozmowę.. i nie ma sensu sie rozpisywać..sa obwarowania..ale wszytsko idzie obejsć..
na studiach uczyli mnie jak prawo polskie ma luki i jak z nich korzystać .. to korzystam..
http://wyborcza.biz/Firma/1,101618,14410744,Prawo_nie_przewidzialo_przedsiebiorczych_kobiet__Absurdy.html
no wiec gdybym zarabiała te marne 1600 brutto , to bym sie nie zawachała.. niestety nie zarabiam , a moj pracodawca to deb...wiec zmiana pensji i eteatu nie wchodziła by w grę..
ale jesli pracujecie za najnizsza krajową - to chyba nie ma co sie zastanawiać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 07:46
Andzia33 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
MILA wrote:HELOŁŁŁŁŁ MOJE PIĘKNE !!!
JAK TAM DZISIAJ SAMOPOCZUCIA PRZY CZWARTECZKU??? BOP JUTRO JUŻ PIĄTECZEK !!!!
a tak na powaznie - to juz teraz mam wyjepane na wsysko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 08:22
MILA, Andzia33, mała_mi lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
MariaAntonina wrote:cała instytucja w której pracuje wie , ze odchodzę.. dyskrecja .......zachowana heeeeeeeee.tak dyr to skarb>:0
a tak na powaznie - to juz teraz mam wyjepane na wsysko...
ha ha ha ha
Maria ja też mam taki plan niech no tylko mi się uda !Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Hello dziewczyny
Ja drugi dzień z rzędu jest mi ogólnie nie dobrze.. ale coś mi chyba siadło na żołądku bo z rana i wieczorem odbija mi sie takim kwaśnym.. ogólnie brzuch zaczyna pobolewać jak na @ tempka sie obnża ..więc chba niedługo przyjdzie małpeczka jeśli ma przyjść niech przyjdzie w terminie
Mąż chcił wczoraj zadbać o towarzystwo dla naszej kocicy i chciał przygarnąć kota.. ale mu zwiał hihihAndzia33, MILA, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:moze czyis byl
zaispirowalam sie twoim awatarem i zmieniam swoj na moja mala gwiazde
chyba baardzo podobna do Twojej..
Ojj bardzo podobna
Chyba raczej był bardziej dziki
Ale M go dwa razy pogłaskał i poszedł za nim do samochodu ..jak już M się zdecydował żeby go wziąść to ten zwiał
Ale dwa koty to już chyba za dużo ...i tak ta łobuziara daje nam w kość a ja się śmieje że ma to po swoim właścicielu
Bo na papierach adopcyjnych widnieje Michał