Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:no nie bedzie łatwo.. bo ja pracoholik pracuje zawodowo 10 lat ponad i szczerze zawsze była i mam nadzieje ze bedzie ta praca.. nie wyobrazam siebie samej w domu przy garach .. owszem po pracy dom rodzina na 1 miejscu , ale nie po to sie kształciłam i zbierałam doswiadcznie te 10 lat by nie pracowac... Moj N pracuje w firmie swojego ohca w sumie to on mu ja prowadzi.. a ja rozważam tez załozenie czegos swojego, mam plan na później po macierzyńskim..
Ale nikogo nie gnebie za to , ze woli dom od pracy .. ja poprostu mam taka nature i pewnie przed gwiazdka bedzie mnie nosiło.. heeeeeee
Kochana a jaki masz pomysł na firmę? zdradź nam bo ja też cały czas myślę o tym, że najwyższa pora coś swojego założyć -
MariaAntonina wrote:No i juz z mojej prośby -- poszło w eter zem w ciazy .. heeeee, nom my sie nie rozstaniemy w dobrych emocjach .. bo ja jestem kulturalna ale ryja mam nie od parady >.. jak potrzeba
I PRAWIDŁOWO !!!Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Nusia wrote:Kochana a jaki masz pomysł na firmę? zdradź nam bo ja też cały czas myślę o tym, że najwyższa pora coś swojego założyć
Mam dwa pomysły:
z racji mojego fachu - chciałam załozyć firme która bedzie zajmowała sie szkoleniami BHP w firmach . znam sie na kadrach płacach ksiegowości.. kiedys myslałam o biurze rachunkowym , ale to monotonne na dłuzsza mete..
A pani wysoka zgrabna i ładna ( wlewam sobie teroz) która prowadzi szkolenia BHP .. hmm dobry interes..
i tak zamierzam zrobic BHP-ca
2 złoty interes to otwarłabym pospolitego LUMPAAAAAAAAA, bo tam gdzie mieszkam nie maw miesice ( obok mej wsi) a ja z racji swojego zamiłowania do unikatowych rzeczy , widze ze jest w tych czasach popyt na to..
Ale nie był by to lump lump , a raczej cos ardziej wyszukanego.. a mam w rodzinie dalszej kogos kto prosperuje w tej materii..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 13:56
Ania_84, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Wiesz sama kiedyś miałam ,,pewex,,,bo m chciał ,ja byłam bardziej za spoźżywką.I powiem Ci ,że klapnęło po niecałym roku.Ale u mnie jest 100000000000000000000000000000000000000000000000 ,czyli na każdym kroku i to też zależy od towaru,a na to nie mieliśmy wpływu,bo u nas w hurcie kupujesz na kg w workach nie oglądając i albo trafisz super,albo szmaty.Gdy zostaliśmy z masą ciuchów i długiem stwierdziliśmy ,że w naszym przypadku wolimy pracowac u kogoś bo wypłata jest na czas ,nie trzeba się martwic czynszami ,ogrzewaniem i zus i skarbówką .Może kiedyś ,ale teraz myślę o przedszkolu,lub ala żłobku,lub strojeniem sal na śluby...Ale próbuj ,do odważnych świat należy !
MariaAntonina, Ania_84, mała_mi lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Właśnie ciekawe co tam u Iwki ?? myślicie ze dziś da rade się odezwać??
Ja w tym momencie ciągne już drugi rok własnej działalności .. póki jest mniejszy zus to jakoś o leci... ja w sumie mam usługi informatyczne...ale myślę o poszerzeniu robieniu zdjęc , stron www.. itp boje się do od 2014 roku od wrzesnia wejde już n=w normalny zus... i to mnie przeraża...<wow>Andzia33, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Andzia33 to ma byc taka praca wiesz bym miała co robic , widze jaki tam jest teren a jaki jest na to wszystko popyt . U mnie w mieście jest tez milon dwiescie lumpów, ale każdy prosperuje .. i tu raczej bym nie otwarła , a tam sa chyba tylko 2 czy 3 na 14 tys mieszkańców i do tego takie kiepskie..dlatego bym zaryzykowała , ale na pewno nie jako moje 1 źródło dochodu , ja moge sobie pozwolić na firmę w takiej sytuacji, jak dobrze zakombinujesz to mozna z PUPu na własna działalnosc wyciagnac kase , a bezrobotna bym miała na która by sie dało... wiec wystarczy tylko poczytac pomyslec ..
co do 2 firmy to juz tu bym stała sie o srodki unijne ... by rozkrecic interes , mam znajomego BHP zona jest ksiegową .. dobra znajoma z obecnej pracy.. naprwde mozliwosc jest duzo , ale wazne by przemyslec to wszytsko..Ania_84, Andzia33, mała_mi lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
MariaAntonina wrote:Andzia33 to ma byc taka praca wiesz bym miała co robic , widze jaki tam jest teren a jaki jest na to wszystko popyt . U mnie w mieście jest tez milon dwiescie lumpów, ale każdy prosperuje .. i tu raczej bym nie otwarła , a tam sa chyba tylko 2 czy 3 na 14 tys mieszkańców i do tego takie kiepskie..dlatego bym zaryzykowała , ale na pewno nie jako moje 1 źródło dochodu , ja moge sobie pozwolić na firmę w takiej sytuacji, jak dobrze zakombinujesz to mozna z PUPu na własna działalnosc wyciagnac kase , a bezrobotna bym miała na która by sie dało... wiec wystarczy tylko poczytac pomyslec ..
co do 2 firmy to juz tu bym stała sie o srodki unijne ... by rozkrecic interes , mam znajomego BHP zona jest ksiegową .. dobra znajoma z obecnej pracy.. naprwde mozliwosc jest duzo , ale wazne by przemyslec to wszytsko..
Ja brałam dotacje z unii.. z tego co wiem to od 2014 roku mają wejść tylko pożyczki unijne... ale nie wiem czy dobrze kojarze -
Ania_84 wrote:Właśnie ciekawe co tam u Iwki ?? myślicie ze dziś da rade się odezwać??
Ja w tym momencie ciągne już drugi rok własnej działalności .. póki jest mniejszy zus to jakoś o leci... ja w sumie mam usługi informatyczne...ale myślę o poszerzeniu robieniu zdjęc , stron www.. itp boje się do od 2014 roku od wrzesnia wejde już n=w normalny zus... i to mnie przeraża...<wow>
Ania jak zajdziesz to chorobowe na najwyzsza stawke .. rózb wystarczy 1 msc przed pojsciem na chorobowe..
Nie wiem czy czytalas o tym jak to kobiety zakałdaja własne firmy by z panstaw wyciagnac 6 tys na macierzynskima , ale jest sznasa i to duza u ciebie napewno.. wiec bym sie nie zastanawiała..kochana:)Ania_84, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Ale czytałam że oni biorą średnią już z ostatnich 12 m-cy ??
I dwa jeśli pójdę na chorobowe i macierzynskie to nie mogę wystawiac rachunków.. a mam już 4 klientów ... co miesiać wiec nie wiem dk=okładnie jak to jest
I jeszcze jedno czy jesli będę płaciła duże chorobowe to i emerytalne tak samo muszę wyższe ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 14:26
-
Ania_84 wrote:Ale czytałam że oni biorą średnią już z ostatnich 12 m-cy ??
I dwa jeśli pójdę na chorobowe i macierzynskie to nie mogę wystawiac rachunków.. a mam już 4 klientów ... co miesiać wiec nie wiem dk=okładnie jak to jest
I jeszcze jedno czy jesli będę płaciła duże chorobowe to i emerytalne tak samo muszę wyższe ??
tu musisz poczytac, ale naprawde warto, byc obcykanym w tym te,macie .. ja czytałam duzo chciała w mojej poprzedniej ciazy załozyc firme , gdzie juz pracowałam na umowe o prace kolejny dochód ..bym miała , i inaczej wg sie na to patrzy i liczy.. a u ciebie trzeba by poczytać..
aniołek 13.11.2012 r.
MariaAntonina wrote:tu musisz poczytac, ale naprawde warto, byc obcykanym w tym te,macie .. ja czytałam duzo chciała w mojej poprzedniej ciazy załozyc firme , gdzie juz pracowałam na umowe o prace kolejny dochód ..bym miała , i inaczej wg sie na to patrzy i liczy.. a u ciebie trzeba by poczytać..
Na pewno doczytam
Swoją drogą.. jakieś uczucie zimna i dreszcze mam ..chyba serio coś mnie bierze ;/ -
o tu jest projekt ale juz cały czas trabiom ale i tak nic z tym nie zrobia..
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/709375,przedsiebiorcze_matki_zaplaca_za_zasilek_macierzynski.htmlAnia_84 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Gdybym była chamem to teraz bym w pazdzirernku otwarła firme zapałciła na warunkach preferencyjnuch ZUS z se stawka chorobowego najwyzsza.. i od listopada bym poszła na chorobowe z umowy o prace i działalności , moj budzet byłby wiekszy o 6 tys... ale nie chce sie bawic w to.. ale czy nie kusi owszem jesli sa ku temu predyspozyycje..
Andzia33 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
adk_1989 wrote:Wiesz, jak w styczniu przyszedł mój pierwszy dzień po wypowiedzeniu myślałam, że się pochlastam. Ale to tylko pierwsze parę dni. Teraz jest już październik a ja nadal siedzę w domku i zrobiło mi się wygodnie. Za wygodnie chyba bo jakoś nie chce mi się iść do pracy
Trzymajcie kciuki
A tak poza tym to nie wiedziałam że jesteście takie przedsiębiorcze dziewuszki gratuluję odwagi bo sama nie mam tyle żeby coś otworzyćMariaAntonina, Ania_84, Andzia33, mała_mi, celia lubią tę wiadomość
-
To trzymamy kciuki
Mnie akurat sytuacja zmusiła do założenia firmy, a dwa akurat dostałam się do projektu więc stwierdziłam że nie ma co czekać -
Właśnie to był nasz błąd,że obydwoje liczylismy tylko na zyski z tego sklepiku,bo gdy na początku szło super to m sie zwolnił ,ale człowiek uczy się na błędach.
Zmieniając temat ,właśnie słyszałam w radiu,że szukają rodziny zastępczej dla 5 dzieci 13,12,11,9,3 nie chca ich rozdzielac i to całkowicie rozumiem ,ale podziwiac kogoś kto weżmie taką gromadkę ,a tym bardziej z takimi starszymi może nie byc łatwo.Andzia33 -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:To trzymamy kciuki
Mnie akurat sytuacja zmusiła do założenia firmy, a dwa akurat dostałam się do projektu więc stwierdziłam że nie ma co czekać
Aniu a co to masz za firmę? czym się zajmujecie?
Maria Antonina a jak się ma działalność swoją to można gdzie indziej pracować na etacie?Ania_84 lubi tę wiadomość