Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MILA wrote:A ja też muszę ruszyć dupsko bo musze jechać po zakupy i też praca w ogrodzie czeka bo liście trzeba grabić
Mi M robi miejsce na ogródek.. dostałam 60 sadzonek truskawek więc trzeba je zasadzić trzeba wykopać kany itp .. przekopac więc będzie troche ruchuMILA lubi tę wiadomość
-
sama już nie wiem,poczekam i zobaczę jak to się wszystko rozwinie. Narazie wziełam 2 nospy i jest delikatnie lepiej ale jak to owulacja to jak serduszkować?
Miluś a z tą kawa i fajka u mnie było tak samo,ale jak postanowiliśmy o drugim dziecku to rzuciłam teraz nie palę juz prawie 4 tygodnie i jest masakra. -
U mnie z paleniem to było tak że jak się zaczęłam spotykać ze swoim niemałżem to mu palenie nie przeszkadzało tak bardzo ale jak już się zaczęło na poważnie to powiedział że jak nie rzuce to on tego nie wytrzyma i jakoś tak z dnia na dzień rzuciłam. Paliłam ponad 8 lat i zawsze mówiłam że mogę rzucić w każdej chwili no i głupio by było gdybym nie wytrzymała bez palenia bo przecież nie byłam uzależniona
Po kilku tygodniach zaczęło mnie dopiero ciągnąć ale wytrzymałam nie palę już 3 lata i jestem dumna z siebie
A Izuś co do serduszkowania to działaj. Przecież można w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 10:49
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
UWAGA !!!!
A więc jest dziewczynka, która 27 października kończy 6 lat, niestety jest chora na raka, a jej największym marzeniem jest dostać jak największą ilość kartek urodzinowych, więc jeśli moglibyście to sprawcie małej radość i wyślijcie kartkę urodzinową, poproście rodzinę, przyjaciół, czym więcej tym większa radość dziecka.
Oliwia Gandecka
Ul. M.C Skłodowskiej 11/26
65-001 Zielona GóraMILA, MariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
MILA wrote:zobaczecie jakie cudo !!
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/p480x480/1375928_548786031860274_170262360_n.jpg
Super foto )))
Ja po raz drugi wstałam obudziła mnie chodząca po domach rodzinka Światków JehowyMalutkaEve lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Witam sie i ja, u nas piękne słońce, 28 stopni To jedyna dobraa wiadomosc dzisiejszego dnia.
U doktóra byłam z rana - jajko ma tyko 1,4cm a powinno juz byc 1,7. Doktór był smutny bo femara nie pomogla. Jak nie zajdziem teraz to inne tabletki. A wiecie co? Nie mam wyrzutów ze sklamalam w sprawie czasu staran (ze juz grubo ponad rok) bo przynajmniej wiem ze jednak cos jest ze mna nie tak.
No nic, owulki jeszcze nie bylo, mamy sie seksic kazdego dnia przez tydzien - zalecenie doktóra - a mój ma lisi uśmiech na twarzy. Już mnie ne będzie namawiał, sam doktór to zrobił ha ha ha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:32
MalutkaEve, Jus1985, gosia81, celia, Andzia33, nika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalitria wrote:Witam sie i ja, u nas piękne słońce, 28 stopni To jedyna dobraa wiadomosc dzisiejszego dnia.
U doktóra byłam z rana - jajko ma tyko 1,4cm a powinno juz byc 1,7. Doktór był smutny bo femara nie pomogla. Jak nie zajdziem teraz to inne tabletki. A wiecie co? Nie mam wyrzutów ze sklamalam w sprawie czasu staran (ze juz grubo ponad rok) bo przynajmniej wiem ze jednak cos jest ze mna nie tak.
No nic, owulki jeszcze nie bylo, mamy sie seksic kazdego dnia przez tydzien - zalecenie doktóra - a mój ma lisi uśmiech na twarzy. Już mnie ne będzie namawiał, sam doktór to zrobił ha ha ha.
dlatego jak nie zaciazymy do konca roku, to tez sie zaczynamy badac, nie ma co czekac -
kalitria wrote:
No nic, owulki jeszcze nie bylo, mamy sie seksic kazdego dnia przez tydzien - zalecenie doktóra - a mój ma lisi uśmiech na twarzy. Już mnie ne będzie namawiał, sam doktór to zrobił ha ha ha.
Czasem jak czytam co napisałaś to tak mi się babcia przypomina ... ten lisi uśmiech i doktór
A co do jaja to trzeba je wysiedzieć - tak pow mi moja była gin - też prawie babcia -
Ja mam wizytę 23 października.. (chociaż zastanawiam się czy nie odwołać, skoro mojego nie ma ) mam zamiar powiedzieć, że chcielibyśmy zacząć starania..ale nie wiem nawet czy prosić go o skierowanie na jakieś badania i jakie ? Wcześniej nie miałam takich zawahań albo się szło po tabletki, albo sprawdzić czy wszystko ok
Ania_84 lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:Ja mam wizytę 23 października.. (chociaż zastanawiam się czy nie odwołać, skoro mojego nie ma ) mam zamiar powiedzieć, że chcielibyśmy zacząć starania..ale nie wiem nawet czy prosić go o skierowanie na jakieś badania i jakie ? Wcześniej nie miałam takich zawahań albo się szło po tabletki, albo sprawdzić czy wszystko ok
a gdzie mąż wąż? wiesz czasami warto iść i popytać. zobaczysz sama co ci powie. nie zaszkodzi, chyba że idziesz prywatnie i myślisz o kasie. ja bym szła raczej...
-
Męża to jeszcze nie ma wcale ale mój partner, siedzi za granicą od czerwca tego roku.. był na uno momento i wrócił spowrotem..
Idę prywatnie u nas nie ma chyba normalnych lekarzy na NFZ. I nie chodzi mi o kasę tylko czy jest sens teraz.. czy dopiero jak wróci. Z drugiej strony jak ze mną jest coś nie tak, to mam kilka miesięcy żeby to poprawić
Pytanie tylko czy robić jakieś badania jeśli tak to jakie. Czy na razie zdać się na wiedzę lekarza26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:Męża to jeszcze nie ma wcale ale mój partner, siedzi za granicą od czerwca tego roku.. był na uno momento i wrócił spowrotem..
Idę prywatnie u nas nie ma chyba normalnych lekarzy na NFZ. I nie chodzi mi o kasę tylko czy jest sens teraz.. czy dopiero jak wróci. Z drugiej strony jak ze mną jest coś nie tak, to mam kilka miesięcy żeby to poprawić
Pytanie tylko czy robić jakieś badania jeśli tak to jakie. Czy na razie zdać się na wiedzę lekarza
Japoneczko ja zaczęłam od zbadania progesteronu czy wystepje u mnie owulka.
Drugie badanie to mąż poszedł na podstawowe badanie nasienia no i wyszło średnio
ale ja wiem że owu u mnie jest. Wiec staraliśmy sie , mąż brał witaminy i syrop i teraz czekamy i zobaczymyJaponeczka z Porcelany lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:UWAGA !!!!
A więc jest dziewczynka, która 27 października kończy 6 lat, niestety jest chora na raka, a jej największym marzeniem jest dostać jak największą ilość kartek urodzinowych, więc jeśli moglibyście to sprawcie małej radość i wyślijcie kartkę urodzinową, poproście rodzinę, przyjaciół, czym więcej tym większa radość dziecka.
Oliwia Gandecka
Ul. M.C Skłodowskiej 11/26
65-001 Zielona Góra
Satraczko a co to za dziecko? jakaś twoja rodzina?
ja wyślę kartkę oczywiście zrobioną przez moją córkę która uwielbia robić laurki i kartki urodzinoweAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Japoneczka z Porcelany wrote:Męża to jeszcze nie ma wcale ale mój partner, siedzi za granicą od czerwca tego roku.. był na uno momento i wrócił spowrotem..
Pytanie tylko czy robić jakieś badania jeśli tak to jakie. Czy na razie zdać się na wiedzę lekarza
a jak dlugo bedzie za granica?
wiesz, bo to tez zalezy, jesli staracie sie juz jakis czas i nic z tego nie wychodzi to mzoe warto zrobic hormony i zobaczyc czy wsystko ok, doktór juz ci powie jakie i co dalej.
jesli dopiero zaczeliscie sie starac to moze warto poczekac az gaszek wroci i wtedy zaatakowac doktóra, zrobić na bieżaco badnia i w razie czego tfu tfu dzialac.
a na chwile obecna obserwuj siebie, temperatury i inne dziadostwa które zazwyczaj doprowadzaja nas do szalu, placzu, frustracji i fochów
Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMILA wrote:Japoneczko ja zaczęłam od zbadania progesteronu czy wystepje u mnie owulka.
Drugie badanie to mąż poszedł na podstawowe badanie nasienia no i wyszło średnio
ale ja wiem że owu u mnie jest. Wiec staraliśmy sie , mąż brał witaminy i syrop i teraz czekamy i zobaczymy
Milcia kiedy ten progesteron robic, ma znaczenie ktory dzin cyklu?Ania_84 lubi tę wiadomość