Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawkowykompot wrote:Dzisiaj się dowiedziałam, że sąsiadka (która tu już nie mieszka) urodziła, lat 18 . I mam takie,kurde może już za stara jednak jestem... Ale ukłucie zazdrości w brzuchu mam do teraz...
I pojawił się też u mnie w pewnym sensie żal do wychowania dzieci z lat 90 w strachu przed nastoletnią i wczesną ciążą. Nie wiem czy miałyście coś takiego ale ja zostałam wychowana w środowisku w którym taka wczesna ciąża to powód do wstydu, że to coś strasznie złego i karygodnego. Stąd odwlekalam decyzję o dziecku jak najdłużej. Jak byłam w pierwszej ciąży mając 27 lat to bałam się powiedzieć moim rodzicom o ciąży... Co jest absurdalnie żałosne. A jak teraz chcę mieć dużą rodzinę to jestem po 30tce i czasu , cierpliwości i sił coraz mniej.
Stąd u mnie teraz taka zazdrość jak młode rodzą dzieci, że kurcze fajnie było się ogarnąć wcześniej. Teraz miałabym już nastolatków w domu i pewnie nie byłoby takich problemów ze staraniami itp bo 20 lat to szczyt płodności. Jest mi tak strasznie żal. Czasu nikt mi nie odda.
Przepraszam . Musiałam gdzieś wyrzucić to z siebie.Świeżynka97, MoniaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
Zobaczyłam taki cytat 🥺 „Nienarodzone dzieci nie odchodzą. One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat”.👼🏻
cukrzyk1991, Ounai lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
White1 wrote:Ciężko też myśleć o powiększeniu rodziny jeśli nie masz stabilnego związku, zarobków i miejsca do życia, do tego dochodzą studia. Moim zdaniem nam się udało bardzo szybko wszystko załatwić. Podjęliśmy starania miesiąc przed moją obroną magistra, pracę znalazłam 3 lata wcześniej (uop), ślub mieliśmy 2 lata wcześniej, a kredyt i własne mieszkanie rok wcześniej. Czyli w wieku 24.5 byłam w momencie rozpoczęcia starań. Nie wyobrażam sobie możliwości, żeby zacząć wcześniej bez pracy, studiów, mieszkania? Pewnie da się to częściowo połączyć, ale jednak nadal
White1, MoniaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Truskawkowykompot - wiadomością o nastoletniej ciąży trafiłaś w samo sedno, my czekaliśmy aż się ogarnie prace, ślub, mieszkanie, wszystko przygotowane i co? Dziecka nie ma, a kolejny rok życia leci. Gdybym wiedziała, że będą kłopoty to byśmy zaczęli starania chociaż te 3 lata temu, ale co mi po tym, jak będę sobie tak mówić?
Czasu nie cofnę, a żal pozostanie. Trzeba to odciąć głęboką kreską, skupić się na tu i teraz, tak po prostu jest łatwiej 💕Takatam lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
krolik wrote:Jak taki mądry to niech zaproponuje jak te szanse zwiększyć 😝
A jak u Ciebie wygląda poziom D3, ferrytyny, B12 ? Badałaś?
Oj! Założę się, że mało osób na świecie badało to tyle razy co ja 😁 Lekko licząc badałam to setki razy w życiu. Ja przez celiaklię mam bardzo słabe wchłanianie żelaza i B12. Ale od lat mam to już pod kontrolą i w normie.
Choć mam ponadprzeciętne suplementowanie: na B12 chodzę ok. raz na miesiąc na zastrzyk i mam w normie. A żelazo raz do roku mam podawane w kroplówce przez 3-4 dni w szpitalu i też mam w normie.
Ja muszę tego pilnować. Wystarczy, że na rok zignoruję suplementację i mam anemię. Ale od lat pilnuję.
A Wit. D dobrze wchłaniam, suplementuję i mam zawsze dobry poziom.
Akurat w lipcu robię kontrolę krwi i poziomów to będę miała aktualne wyniki. Ale to z tydzień po miesiączce, na którą teraz czekam.38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Krolik, jutro rano tu wpadne zobaczyc co u Ciebie.
Ja mam psa mamy pod opieka od killu dni i dzis dpstal biegunki, wymiotowal i w wymiotach byla krew. Tak sie zestresowalam, ze 20 min pozniej juz bylisky u weterynarza. Prawdopodpbnie ma tak ze stresu, ale jal do rana mu sie nie poprawi to mamy wrocic do kontroli. Mama juz wie.
Mi juz cycki puscily, znowu sa miekkie i wiszace, kurde a byly przez chwile talie napompowane, prawie jak kiedys
Dzis dzwonila ta kumpela co jest po iui, pytala jak tam, stwierdzilam ze nie bede klamac, powiedzialam jej co i jak u nas. Ale mam nadzieje ze chociaz u nich pyknieTak, ze w poniedzialek obydwie idziemy na bete, ona na pierwsza a ja potwierdzic ze spadla calkiem
MoniaB lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Mi kiedyś ta się dobrze wchlaniała. Jedną dziennie ssałam: https://www.doz.pl/apteka/p135463-Swanson_Witamina_B_12_1000_g_tabletki_do_ssania_100_szt.
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 2 x IUI
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
White1 wrote:Ciężko też myśleć o powiększeniu rodziny jeśli nie masz stabilnego związku, zarobków i miejsca do życia, do tego dochodzą studia. Moim zdaniem nam się udało bardzo szybko wszystko załatwić. Podjęliśmy starania miesiąc przed moją obroną magistra, pracę znalazłam 3 lata wcześniej (uop), ślub mieliśmy 2 lata wcześniej, a kredyt i własne mieszkanie rok wcześniej. Czyli w wieku 24.5 byłam w momencie rozpoczęcia starań. Nie wyobrażam sobie możliwości, żeby zacząć wcześniej bez pracy, studiów, mieszkania? Pewnie da się to częściowo połączyć, ale jednak nadal
jedynym wyrzeczeniem bylo to, ze po macierzynskim wracalam do pracy nie korzystajac z wychowawczego i ze wyprowadzilismy sie do innego wojewodztwa bo byly lepsze perspektywy rozwoju. Ale teraz, w trakcie wakacji i budpowy korzystam z wychowawczego i nadal dajemy rade wiec da sie wszystko ogarnac
Ale tez mielismy dobre wyksztalcenie, ja mialam juz 29 lat, maz 27. Latwiej bylo zdobyc prace bedac juz po studiach. No i bylismy gotowi sie przeprowadzic, a to sporo zmienia jak sie szuka pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:20
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
MoniaB wrote:Mi kiedyś ta się dobrze wchlaniała. Jedną dziennie ssałam: https://www.doz.pl/apteka/p135463-Swanson_Witamina_B_12_1000_g_tabletki_do_ssania_100_szt.
https://allegro.pl/oferta/solgar-witamina-b-kompleks-z-formula-antystresowa-100t-witamina-c-stres-17461614802MoniaB lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Ja ta bralam i serio bylam w szoku jak z woecznych niedoborow wslpczylam w nadmiary
https://allegro.pl/oferta/solgar-witamina-b-kompleks-z-formula-antystresowa-100t-witamina-c-stres-17461614802
Ja tak miałam z tą do ssania od swanson. Niepozorna maleńka słodziutka pastylka do ssania. Jadło się jak cukiereczek. A w 1 tableteczce jest aż 40000% dziennego zapotrzebowania. I super się krew od razu poprawia.
Ta Twoja firma też dobra, taka bardziej klasyczna, mniej Wit b12, ale dużo innych krwiotwórczych substancji.
Z tymi dziećmi i dorabianiem fajnie piszesz. Świetnie to sobie zorganizowaliście! Faktycznie w tych czasach jest taka presja by najpierw zbudować warunki, a potem myśleć o dzieciach. A kiedyś to się już mając dzieci ogarniało rzeczywistość. Fajnie, że Wy pogodziliście wszystko i tak super się udało!38💃💛🏃40
16 cs
🍒 2 x IUI
Marzycielka94 wrote:Truskawkowykompot - wiadomością o nastoletniej ciąży trafiłaś w samo sedno, my czekaliśmy aż się ogarnie prace, ślub, mieszkanie, wszystko przygotowane i co? Dziecka nie ma, a kolejny rok życia leci. Gdybym wiedziała, że będą kłopoty to byśmy zaczęli starania chociaż te 3 lata temu, ale co mi po tym, jak będę sobie tak mówić?
Czasu nie cofnę, a żal pozostanie. Trzeba to odciąć głęboką kreską, skupić się na tu i teraz, tak po prostu jest łatwiej 💕
Jestem w tym samym etapie życia wszystko ogarnięte czas się zdecydować i tu 31 lat rok starań i wszyscy pytają kiedy w końcu..👧🏻30
🧔32
➡️starania od 05.2024 -