Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Hmm, wiesz sprawdziłam jej skład i tam jest forma niemetylowana. A jednak duża część społeczeństwa ma problemy z przyswojeniem form niemetylowanych witamin z grupy B (nie wiem jak jest z tym u Ciebie). W tym ja i moja Mama (mutacje MTHFR). Mama też brała długo zwykłą kobalaminę i też weszła w nadmiar I jeśli dobrze rozumiem, z biologicznego punktu widzenia, to może być tak, że ta B12 trafia do krwiobiegu, gdzie jest jej dużo (i stąd wynik badania), ale komórki jej nie pobierają,bo mają braki w szlaku przekształceń. Czyli jednocześnie możesz mieć nadmiar (we krwi) i niedobór (w komórkach, które potrzebują tej witaminy)
Oczywiście mogę się mylić, ale zwracam tylko uwagę na ostrożność...
Miłego spokojnego dnia dla Wszystkich 😘walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
MoniaB wrote:Jestem zadowolona
W ciągu 2 dni rozeznalam się na temat finansów na ivf w regionie, zdecydowałam, że rezygnuję z trzeciej inseminacji, wybrałam miasto, klinikę i lekarza ivf. Dziś zadzwoniłam ze stresem, że wybrałam najbardziej rozchwytywanego lekarza i ile miesięcy będę czekała... Ale bardzo miła pani wstępnie mnie zakwalifikowała przez tel wywiadem i dała termin do tego lekarza już na połowę sierpnia! Super!
Plus ja taka przyzwyczajona, że te starania i badania nas tyle kosztują, a pani z rejestracji mówi, że od razu zrobią gratis nowe badanie nasienia, AMH, usg, wizyta też gratis. To takie dziwne tak nagle mieć wsparcie od państwa po tylu miesiącach przyzwyczajenia, że za wszystko się płaci. My już lekko licząc z 10 tys wydaliśmy.
Mam wrażenie, że invitro ma opinię, że kończą się środki, że długo się czeka na pierwszą wizytę, że trudno się zakwalifikować. Stresowało mnie to, a jak się za to wzięłam to wszystko prosto, dostępne, bezpłatne i wszyscy tacy mili.
Cieszę się, że już nie czekam, że nie będą uciekały między palcami kolejne miesiące. Że idzie do przodu.
A co do kwalifikacji, ogólnie są lekarze którzy potrafią zakwalifikować nawet zanim minie ci rok czasu starań chociaż nie macie z aktualnie zrobionych wyników żadnych wskazan, a są lekarze którzy nie zakwalifikują cię, chociaż starasz się 5 lat, bo nie masz historii wizyt z leczenia (!) niepłodności z ostatniego roku, tylko z 6 miesięcy, więc rozkładają ręce albo proponują IUI. Są lekarze, którzy mówią, że wolą "poleczyc", jeśli np po półtora roku starań wyjdą wam słabe wyniki nasienia i wcześniej nie sprawdzaliscie, a są lekarze którzy mimo twojej historii 6cb zamiast zrobić badanie na cd138, robią ci procedurę bez pytań.
Ja sama się stresowałam swoją wizyta kwalifikacyjna. Bo z beznadziejnego nasienia wyciągnęliśmy super nasienie, ja mam owulację na letrozolu, więc realnie nie wiedziałam co będzie, czy nie jestem "zbyt mało trudnym przypadkiem" i czy lekarz nie będzie próbował kombinować w inny sposób. Na szczęście historia pustego jaja, tej jednej jedynej ciąży, szyjki macicy (i ryzyka nawrotów mimo szczepień) i samego faktu tego, że ja pierwszy raz w klinice u niego byłam dwa lata wcześniej niż miałam wizytę kwalifikacyjna, spowodowały że się zakwalifikowaliśmy od strzała.
A co do kosztów to no cóż, ja policzyłam jakiś czas temu dokładnie 😂 i mam aktualnie ponad 27 tysięcy na liczniku. Hmm. Wolałabym za to kupić auto/wakajki niejedne/wyprawkę dla dziecka. A tymczasem to już są koszta zaliczone na poczet dziecka którego nie ma i nie wiadomo czy będzie. Ch... inwestycja. 😆MoniaB, Dżozu, S_va_88 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Truskawkowykompot wrote:Dzisiaj się dowiedziałam, że sąsiadka (która tu już nie mieszka) urodziła, lat 18 . I mam takie,kurde może już za stara jednak jestem... Ale ukłucie zazdrości w brzuchu mam do teraz...
I pojawił się też u mnie w pewnym sensie żal do wychowania dzieci z lat 90 w strachu przed nastoletnią i wczesną ciążą. Nie wiem czy miałyście coś takiego ale ja zostałam wychowana w środowisku w którym taka wczesna ciąża to powód do wstydu, że to coś strasznie złego i karygodnego. Stąd odwlekalam decyzję o dziecku jak najdłużej. Jak byłam w pierwszej ciąży mając 27 lat to bałam się powiedzieć moim rodzicom o ciąży... Co jest absurdalnie żałosne. A jak teraz chcę mieć dużą rodzinę to jestem po 30tce i czasu , cierpliwości i sił coraz mniej.
Stąd u mnie teraz taka zazdrość jak młode rodzą dzieci, że kurcze fajnie było się ogarnąć wcześniej. Teraz miałabym już nastolatków w domu i pewnie nie byłoby takich problemów ze staraniami itp bo 20 lat to szczyt płodności. Jest mi tak strasznie żal. Czasu nikt mi nie odda.
Przepraszam . Musiałam gdzieś wyrzucić to z siebie.
MisiaMisia123 lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Leżę sobie na trawce i dalej wierce swoją głowę i zaczęłam rozkminiać zespół znikającego bliźniaka 🙈
W rodzinie miałam przypadki trojaczków i bliźniaków także może teraz się to wydarzyło. Jeden zagnieździł się wcześniej stąd słabe kreski i obumarł, beta spadła i dopiero co się drugi zagnieździł i stąd taka niska. Takie mam rozkminy 🙈 nic nie afirmuje, tak tylko rozmyślam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 14:54
-
MoniaB wrote:Truskawkowykompot, fajnie powiedziane! Trafnie
Ja dziś mam dużo myśli po rozmowie z czatem gpt. Jestem bardzo racjonalna, ważne są dla mnie fakty i statystyki. Dziś wpisałam do czata to co mam w stopce i on mi napisał:
"Twoja sytuacja:
Regularna, naturalna owulacja
Dobra rezerwa jajnikowa (AMH 5)
Przebyta toksoplazmoza, różyczka
Lekko obniżone parametry nasienia partnera
2 nieudane IUI (czyli >12 cykli naturalnych najpewniej też bez ciąży)
Brak podejrzeń endometriozy
Na bazie tych danych Twoja szansa na ciążę w 1 cyklu:
Naturalne starania - ok. 1–3%
Inseminacja (IUI) - ok. 3–8%
In vitro (IVF) - ok. 35–45%"
No świetnie. Jakbym wiedziała, że mam procent szans to bym tak nie brajanowała..
Mało lekarze mówią o faktycznych szansach, a czas leci..MoniaB lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Dziewczyny, jak czytam o tym że miałyście plan starania się na spokojnie a potem nagle wam się odpalił tryb turbo to tak jakbym o sobie słyszała 😅 w trakcie 1 CS szukając informacji trafiłam na forum i poszłooooo. Ale myślę że dzięki temu jestem o wiele bardziej świadoma różnych zależności i parametrów. A, no i moj mąż jest tym głosem rozsądku który czasem mnie hamuje jak już za bardzo rozkminiam.
S_va_88, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania od 06/2025
Aktualnie 2cs
Cykle 31-40d
IO i hiperandrogenizm
TSH 2,74 uIU/ml⬆️
DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️
Euthyrox 25 -
kikix0o wrote:Zobaczyłam taki cytat 🥺 „Nienarodzone dzieci nie odchodzą. One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat”.👼🏻
Byłam w ciąży, robiłam badania, miałam synka.......załóżmy, że szczęśliwie zajdę w drugą ciążę, i urodzę dziewczynkę..........czy to nadal to samo dziecko, które zmieniło datę swojego przyjścia na świat i przy okazji płeć..............nie sądzęMoniaB, Kitkat, Gnom lubią tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Truskawkowykompot wrote:Nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery, ale mnie tak przygnębiła ta wiadomość, aż chce mi się płakać. A może to już pms się udziela 🙁
Nie chcę być tak zazdrosna o czyjąś ciążę czy dziecko,to paskudne i bolesne uczucie.Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Łączę się w bólu przyspieszonych rozkmin. Testy owulacyjne, suple itd.
U nas dopiero 4 cs zakończony niepowodzeniem i to mega dziwnym. Od samej owulacji ciągły ból podbrzusza, ostatnie 3 dni podwyższona temperatura do 37,5 i bóle głowy. Dzisiaj 12 dpo i wszystko ustało.
Dodatkowy trigger w mojej głowie jest taki, że mieszkam nad kliniką Invicta i zastanawiam się, dlaczego nigdy nie zobaczyłam na teście ⏸️, a piętro niżej kobiety zachodzą w ciążę?
Do tego od początku starań mamy mega stresy związane z sytuacją rodzinną, w wyniku której widujemy się tylko na okno pogodowe na ogórkowanie.
Mam wrażenie, że nic z tego nie wyjdzie 😕S_va_88 lubi tę wiadomość
Ona 28
Pregna start care
Kwas foliowy 400ug
Witamina b complex b-50 methyl
Witamina d3
Letrox 25
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Dziewczyny u mnie beta
16.07 318.3 prog 26.7
18.07 561.6 prog. 25.9
Czyli ten pierwszy wynik bety ewidentnie był przekłamany, ale obecny wynik nje zachwyca, wiem że mieści się w normie, ale sama nje wiem chyba spodziewałam się, że jeśli jest ok to przy takich wartościach się w dwa dni podwaja
Ounai, Locus, assialbnn, Dżozu, MoniaB, S_va_88, Remedios, Remedios, Agat99, Gnom, Sylwia_G-K, cukrzyk1991, Marzycielka94, Imazolka lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
MoniaB wrote:Dżozu, Krolik - dzięki!! 💛 Mam pewne obawy, bo jak zaczynałam inseminacje to wydawało mi się, że teraz już z górki - ze stymulacją, idealnym trafieniem w owulację, dostarczeniem nasienia na gotowe to już na bank ciąża zapewniona. Że po co tyle było naturalnych jak inseminacja pomoże... Teraz myślę, po co było tyle inseminacji jak invitro takie skuteczne..
Mam nadzieję, że nie zaczynam teraz długiej historii z wieloma invitro. Ale tak czy siak nawet jak zaczynam to dobrze, że teraz a nie później.MoniaB lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
MMM123 wrote:Dziewczyny u mnie beta
16.07 318.3 prog 26.7
18.07 561.6 prog. 25.9
Czyli ten pierwszy wynik bety ewidentnie był przekłamany, ale obecny wynik nje zachwyca, wiem że mieści się w normie, ale sama nje wiem chyba spodziewałam się, że jeśli jest ok to przy takich wartościach się w dwa dni podwajaBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
siesiepy wrote:Wszystko zależy od historii i lekarza w sumie. A dostępność środków od regionu tak naprawdę. Nie wiem skąd jesteś, ale ponoć np. górny Śląsk newsy najbardziej rozchwytywany. We Wrocławiu wiem że w Gamecie i Invimed środków nie ma, nie wiem jak Gyncentrum, Polmedis, w Invicta na pewno sa. W Łodzi chyba (!) jest tylko jedna klinika i zakładam że tam będzie problem ze środkami. Różnie to bywa, serio.
A co do kwalifikacji, ogólnie są lekarze którzy potrafią zakwalifikować nawet zanim minie ci rok czasu starań chociaż nie macie z aktualnie zrobionych wyników żadnych wskazan, a są lekarze którzy nie zakwalifikują cię, chociaż starasz się 5 lat, bo nie masz historii wizyt z leczenia (!) niepłodności z ostatniego roku, tylko z 6 miesięcy, więc rozkładają ręce albo proponują IUI. Są lekarze, którzy mówią, że wolą "poleczyc", jeśli np po półtora roku starań wyjdą wam słabe wyniki nasienia i wcześniej nie sprawdzaliscie, a są lekarze którzy mimo twojej historii 6cb zamiast zrobić badanie na cd138, robią ci procedurę bez pytań.
Ja sama się stresowałam swoją wizyta kwalifikacyjna. Bo z beznadziejnego nasienia wyciągnęliśmy super nasienie, ja mam owulację na letrozolu, więc realnie nie wiedziałam co będzie, czy nie jestem "zbyt mało trudnym przypadkiem" i czy lekarz nie będzie próbował kombinować w inny sposób. Na szczęście historia pustego jaja, tej jednej jedynej ciąży, szyjki macicy (i ryzyka nawrotów mimo szczepień) i samego faktu tego, że ja pierwszy raz w klinice u niego byłam dwa lata wcześniej niż miałam wizytę kwalifikacyjna, spowodowały że się zakwalifikowaliśmy od strzała.
A co do kosztów to no cóż, ja policzyłam jakiś czas temu dokładnie 😂 i mam aktualnie ponad 27 tysięcy na liczniku. Hmm. Wolałabym za to kupić auto/wakajki niejedne/wyprawkę dla dziecka. A tymczasem to już są koszta zaliczone na poczet dziecka którego nie ma i nie wiadomo czy będzie. Ch... inwestycja. 😆S_va_88 lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
Ounai wrote:Obydwa pobrania rano? Wrzucalas w kaalkulator przyrostu?
Obydwa o tej samej porze. Niby się mieści w normie, ale martwi mnje to, że się nke podwoiłStarania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
MMM123 wrote:Obydwa o tej samej porze. Niby się mieści w normie, ale martwi mnje to, że się nke podwoił
Ale chyba prawidłowy przyrost wynosi przynajmniej 66%, więc jest oknie martw się na zapas 🤞
Dżozu, MoniaB, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
MisiaMisia123 wrote:Hej dziękuję
Więc, jesteśmy oboje po 30, po ślubie, nagle nam przyszedł pomysł o dziecku. I…zaczęliśmy w lipcu pierwszy cykl starań i skończyło się ciąża biochemiczną. Przeżyłam emocjonalny horror bo miałam bardzo luźne podejście do wszystkiego. Uznaliśmy że na pewno się nie uda i te 3 cykle to minimum a jak wyjdzie za pół roku to też super. Ale potem nagle uderzyło mnie wszystko - objawy, pełne piersi, blade kreski, a skończyło się wysoka gorączka i zniknięciem wszystkiego. I wiecie co strasznie to przeżywam. Jakby się nic nie udało to bym chociaż wzruszyła ramionami bo się nie nastawiałam że się uda. A tutaj codziennie emocjonalny rollercoaster. Udało się nie udało się? Kreski w teście to traktowałam każdą możliwą aplikacją, robienie negatywów ze zdjęć, robienie zdjęć pod każdym kątem, potem cieszenie się z objawów, a potem nagle kompletnie nic, trzy noce nieprzespane z gorączką i wizyta u lekarza który potwierdził. Jestem zła rozgoryczona i ogółem nie umiem sobie z tym poradzić a nie mam z kim o tym pogadać. Jestem zła po prostu bo z zerowych emocji pt „na pewno się nie uda i to jest okej” przeszłam do „mój boże nie wierzę!” Do „Boże
(( już się nastawiłam”……. Wczoraj byłam u lekarza i już się uspokoiłam trochę i machnęłam ręką ale raz mi to wisi a raz jestem rozgoryczona. Mam racjonalne podejście i rozumiem że tak się czasem dzieje i że lekarz ma rację że należy się cieszyć zasadniczo bo to oznacza że organizm funkcjonuje i jest zdolny do działania, ale mimo to jestem jakaś no niezadowolona? Nie wiem nawet jak to nazwać.
Od euforii, bo jakieś objawy się pojawiają do totalnego spadku nastroju.
Witaj w naszym gronie.
Powodzenia 🩷Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
karczoch321 wrote:Pozwól sobie na te wszystkie emocje, nawet te najsłabsze. Jak nie masz się komu wygadać to zawsze możesz wpaść tu i napisać co Ci w duszy gra 🫂
Ja też myslalm, ze do starań będę podchodzić na luzie, nie tak jak „wariatki z forum”. Jak się uda za pół roku to super, a jak nie to przecież żaden problem. I w ogóle nie rozumiałam o co chodzi ludziom, że przeżywają, że starają się kilka miesięcy czy rok i im nie wychodzi.
Życie bardzo szybko zweryfikowało moje poglądy. Ale cieszę się, że trafiłam tutaj, bo poza solidną dawką wiedzy, jest też przestrzeń gdzie można się wygadać. Także zapraszamy, ale nie na długo 🤞
Zawsze nie rozumiałam emocjonalnego podejścia mojego kuzyna i jego żony do starań. Że jak można mieć grobowe miny nad białym testem. Przecież to nie strata. I mimo, że oni na szczęście nie przeżyli straty takiej jak ja i doczekali się po pięciu latach cudnej dziewczynki, to teraz po latach ich rozumiem. Że można przeżywać swoistą żałobę nad kolejnym straconym cyklem.karczoch321 lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
MoniaB wrote:Jestem zadowolona
W ciągu 2 dni rozeznalam się na temat finansów na ivf w regionie, zdecydowałam, że rezygnuję z trzeciej inseminacji, wybrałam miasto, klinikę i lekarza ivf. Dziś zadzwoniłam ze stresem, że wybrałam najbardziej rozchwytywanego lekarza i ile miesięcy będę czekała... Ale bardzo miła pani wstępnie mnie zakwalifikowała przez tel wywiadem i dała termin do tego lekarza już na połowę sierpnia! Super!
Plus ja taka przyzwyczajona, że te starania i badania nas tyle kosztują, a pani z rejestracji mówi, że od razu zrobią gratis nowe badanie nasienia, AMH, usg, wizyta też gratis. To takie dziwne tak nagle mieć wsparcie od państwa po tylu miesiącach przyzwyczajenia, że za wszystko się płaci. My już lekko licząc z 10 tys wydaliśmy.
Mam wrażenie, że invitro ma opinię, że kończą się środki, że długo się czeka na pierwszą wizytę, że trudno się zakwalifikować. Stresowało mnie to, a jak się za to wzięłam to wszystko prosto, dostępne, bezpłatne i wszyscy tacy mili.
Cieszę się, że już nie czekam, że nie będą uciekały między palcami kolejne miesiące. Że idzie do przodu.MoniaB lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...