Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Już się podniosłam, leje się ze mnie jak nigdy pierwszego dnia i boli podbrzusze, ale do wytrzymania. Wzięłam dzieci na salkę i spędzamy rodzinne popołudnie. Mam jeszcze tydzień urlopu, zamówiłam suple i testy owulacyjne. Jestem dobrej myśli na nowy cykl, coś się zadziało, ale widocznie to nie był czas. Myślę, że za dużo miałam stresu w pracy przed tym cyklem, na bardzo wysokich obrotach, mąż też miał cięższy czas. Teraz jest czas na większe zwolnienie, dużo więcej odpoczynku, lepsze żywienie, sen, do pracy też wrócę z inną głową i mniej będę sobie do niej dobierać z myślą o małym bąbelku
Znowu mi testowanie wypada na wyjazd 😄 ale tym razem będziemy na jakimś pustkowiu także z dala od testów to nie będę bzikować za wczasu, choć wychwycenie biochema też jest jakaś informacją i myślę, że cenną na przyszłość
Marzycielka trzymam kciuki żeby to Kropeczek dawał znać 🤗Locus, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Przyszła @ książkowo jak co miesiąc wstałam i jest. Zrobiłam test dla formalności i jest biały, najmniejszego cienia już nie ma. Także to był biochem
czułam, że tak to się skończy, ale miałam jakąś nadzieję, że będzie ok. walczymy dalej ✊
Krolik, tulę. 🫂 Przykro mi, że się nie udało. 💔
Trzymam kciuki za kolejny cykl.🤞
Rozumiem co czujesz, bo też byłam w takiej sytuacji..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:20
2021 🩷
2023 🩵
...⏳🦋 -
Cześć dziewczyny w niedzielę!
Dziś 14dpo i ponownie zrobiłam test. Oczywiście niezmiennie biel, więc zaczynam drugą serię antybiotyków. Za dwa tygodnie wizyta u lekarza i pewnie będziemy się umawiać na powtórną histeroskopię. A potem zobaczymy co dalej.👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
7.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
8-9.2025 - powtórna histeroskopia
Aktualnie 37cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium -
beautifullady wrote:Cześć dziewczyny w niedzielę!
Dziś 14dpo i ponownie zrobiłam test. Oczywiście niezmiennie biel, więc zaczynam drugą serię antybiotyków. Za dwa tygodnie wizyta u lekarza i pewnie będziemy się umawiać na powtórną histeroskopię. A potem zobaczymy co dalej.beautifullady, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Beautifullady - trzymam kciuki, musi się w końcu udać 🤞🏻❤️!!!
beautifullady lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Krolik - 🫂 bardzo mi przykro… ale! Z tego co czytam, masz fajne podejście ☺️ mimo trudności, nie poddajesz się i to jest piękne..
Melduję, że u mnie…. Nadal jeszcze czekam na @. Ten cykl mi się wydłuża, pewnie przez chorobę i stres. Ale troszkę mi przykro, bo chciałabym już zrobić te badania krwi, w następny weekend może iść na basen czy termy by się zresetować a tu pewnie będę w trakcie 🩸wszystko się przesuwa.
Mój mąż działa z badaniami we własnym zakresie, postanowił że zrobi z grubej rury wszystko bo jak to mówi „chce mieć z głowy swoją część i mieć pewność, że niczego nie pominie” i w sumie mi to pasuje. Nie chcę go pilnować, mam swoje na głowie do odhaczenia. Wpadanie tutaj z doskoku mi służy 🙂 trochę mi łatwiej, jak nie przejmuje się ciągle tym czy coś ze mną nie jest nie tak, a dopiero co zaczęliśmy xd
Nieśmiało też pozwolę sobie również zaproponować pomysł na nazwę sierpniowego miesięcznika:
W sierpniu plony powoli zbieramy i na zostanie mamą z nadzieją czekamy🤰👩🍼!
Pozdrawiam was i życzę samych pięknych ⚡️
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
🩸🔜 3CS.
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG -
Marzycielka94 wrote:Boże te sny są najgorsze, a przy tym są tak realistyczne, że człowiek nie wie, czy to prawda, czy tylko sen..
Nie trać optymizmu, zawsze jest nadzieja, że się uda. Ja nigdy nie wierzę czatom czy innym proporcjonalnym wyliczeniom na szansę powodzenia w danym cyklu. Zawsze dla mnie te szanse są 50/50, czyli uda się lub się nie uda. Ja wierzę, że w końcu każdej z nas się uda i spotkamy się gdzieś kiedyś przypadkiem za 20 lat i z łezka oku sobie to powspominamy, jak to biadolilysny na naszym OvuFriend 😅❤️ uściski dla Ciebie Karczoszku, uszy do góry!!!
Tracę optymizm co jakiś czas, jak przychodzi dzień szykowania tabsów do pudełek. Zawsze mnie to trochę dobija 🙈 ale, że się w końcu uda to jeszcze nie straciłam wiary ♥️
Jutro zbadam progesteron, więc będę bardziej wiedziała na co się nastawiać. Chociaż tym razem nie dam się nakręcić, nawet jeśli wynik będzie wysoki jak ostatanio 🤡
A karczochy są super 😎niedoceniane, a taki ciekawy smak mają - ja lubię na kanapki takie ze słoiczka, chociaż na pizzy też są ekstraWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:13
Marzycielka94, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
Ja właśnie skończyłam monitoring owulacji wczoraj. Potwierdziliśmy że jest ciałko żółte. Ginekolog stwierdziła że owulacja była w środę . Trochę mnie to nie pociesza bo ostatnie ♥️ było w poniedziałek koło południa. Niestety mój już pozniej nie dał rady, dla niego za dużo jak to powiedział 😢. Ja sobie owulacje wyliczałam na noc wtorek / środa bo w środę miałam już pierwszą wyższą temperaturę i pozytywny test LH we wtorek. Ginekolog mnie zgasiła że na pewno tak wcześnie to nie, że najwcześniej to środa, ew. Środa/czwartek. No nic, teraz tylko czekać . Pocieszające że w tym cyklu miałam dużo śluzu, jeszcze wiecej niż zawsze (a nigdy nie mam mało) więc sobie myślę że może przeżyły te plemniki z poniedziałku 😅.
Cieszę się że był ten monitoring bo w tym cyklu miałam późno owulację i bez monitoringu pewnie bym się denerwowala że albo już było albo że nie będzie. Dodatkowo ginekolog mi powiedziała że w przyszłym miesiącu jak by teraz nie pyklo to mogę przyjść na monitoring ale żebym dużo kasy nie wydawała to mam przyjść koło 18-20 dc potwierdzić istnienie pęcherzyka a potem drugi raz sprawdzić czy peknal. Dobrze by było trafić na dzień po pozytywnym teście LH, wtedy bym wiedziała czy moje przypuszczenia są trafne.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:42
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
3 cykl starań - cykl z monitoringiem
Bez wiedzy 👨
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
Klaudia k wrote:Ja właśnie skończyłam monitoring owulacji wczoraj. Potwierdziliśmy że jest ciałko żółte. Ginekolog stwierdziła że owulacja była w środę . Trochę mnie to nie pociesza bo ostatnie ♥️ było w poniedziałek koło południa. Niestety mój już pozniej nie dał rady, dla niego za dużo jak to powiedział 😢. Ja sobie owulacje wyliczałam na noc wtorek / środa bo w środę miałam już pierwszą wyższą temperaturę i pozytywny test LH we wtorek. Ginekolog mnie zgasiła że na pewno tak wcześnie to nie, że najwcześniej to środa, ew. Środa/czwartek. No nic, teraz tylko czekać . Pocieszające że w tym cyklu miałam dużo śluzu, jeszcze wiecej niż zawsze (a nigdy nie mam mało) więc sobie myślę że może przeżyły te plemniki z poniedziałku 😅.
Cieszę się że był ten monitoring bo w tym cyklu miałam późno owulację i bez monitoringu pewnie bym się denerwowala że albo już było albo że nie będzie. Dodatkowo ginekolog mi powiedziała że w przyszłym miesiącu jak by teraz nie pyklo to mogę przyjść na monitoring ale żebym dużo kasy nie wydawała to mam przyjść koło 18-20 dc potwierdzić istnienie pęcherzyka a potem drugi raz sprawdzić czy peknal. Dobrze by było trafić na dzień po pozytywnym teście LH, wtedy bym wiedziała czy moje przypuszczenia są trafne.
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Czy któraś ma może doświadczenie z DHEA i poprawa jakości komórek ?✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Czat GPT podpowiedział mi, że implantacji może pomóc przykładanie termoforu na dolny odcinek brzucha do 6-7 dpo. Słyszałyście kiedyś o czymś takim? Wg niego poprawia to ukrwienie endometrium.👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale nadal mam urlop. Odezwę się pewnie w terminie planowanej miesiączki, czyli za tydzień.
Póki co za wszystkie biele, niepowodzenia, małpy - mocno Was ściskam ❤️
A tym, którym się udało, serdecznie gratuluję 🍓🌷❤️⚡
Ja zaś pozdrawiam Was z Berlina 🇩🇪☀️
Remedios, Kitkat, Lianaa, AnMiPe, Locus, MoniaB, karczoch321 lubią tę wiadomość
Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
S_va_88 nie ma słów, by opisać, jak bardzo niesprawiedliwym jest to, że dobrzy ludzie spotykają frajerów na swojej drodze. Życzę Ci, byś mogła jeszcze odnaleźć siebie w prawdziwej, szczerej i pięknej relacji. 🫶
Melduję, że plamię czwarty dzień, od 24 dnia cyklu. Boli mnie podbrzusze co jakiś czas, czasem mam mdłości, a testy i owulacyjne i ciążowe negatywne. Znowu coś nie tak, mocno mnie to dobija.🫤🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Hope, zdjęcia jak z katalogu podróżniczego! Zajmujesz się fotografią? Piękne! 😍
hope♥ lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
karczoch321 wrote:Tracę optymizm co jakiś czas, jak przychodzi dzień szykowania tabsów do pudełek. Zawsze mnie to trochę dobija 🙈 ale, że się w końcu uda to jeszcze nie straciłam wiary ♥️
Jutro zbadam progesteron, więc będę bardziej wiedziała na co się nastawiać. Chociaż tym razem nie dam się nakręcić, nawet jeśli wynik będzie wysoki jak ostatanio 🤡
A karczochy są super 😎niedoceniane, a taki ciekawy smak mają - ja lubię na kanapki takie ze słoiczka, chociaż na pizzy też są ekstra
Jeny, też tak mam z tabsami 🫣 to rozkładanie na pudełka - co dla mnie, co dla małża 🙆🏼♀️ dzis musiałam wybierać komu włożyć koenzym Q10, bo się postanowił skończyć 😂🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
Kitkat wrote:Czat GPT podpowiedział mi, że implantacji może pomóc przykładanie termoforu na dolny odcinek brzucha do 6-7 dpo. Słyszałyście kiedyś o czymś takim? Wg niego poprawia to ukrwienie endometrium.
Kilka miesięcy temu krążyła na wątku grafika z czymś podobnym, ale nie jestem teraz pewna gdzie dokładnie trzeba było się rozgrzewać.
Ja używałam plastrów rozgrzewających na lędźwiach i podbrzuszu, ale z grubsza nic mi to nie dałoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:35
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
Ukrwienie macicy poprawia aktywność fizyczną i branie aspiryny w dawce kardiologicznej - to akurat potwierdzone✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
AnMiPe wrote:Hope, zdjęcia jak z katalogu podróżniczego! Zajmujesz się fotografią? Piękne! 😍
Dziękuję. 😍
Chodziłam kiedyś do fototechnikum, a obecnie tylko hobbistycznie robię zdjęcia.Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔