X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka, PA i Locus dzięki dziewczyny, mam cichą nadzieję, że to kropek sobie szykuje miejsce i wszystko jest w porządku… najgorsze jest to czekanie, jeszcze tydzień do testowania i sprawdzenia, czy się udało, czy nie, trudno być cierpliwą 🙈

Imazolka, Locus, karczoch321, PA lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik przykro mi, coś się zadziało i szkoda, że finalnie nie wyszło, biochemy budzą wielką nadzieję i przynoszą wiele smutku, ale jest to ważny sygnał od organizmu, że coś jest na rzeczy. Trzymam kciuki, żeby następny cykl przyniósł upragnione dwie kreski - już na stałe ❤️

Dżozu, karczoch321 lubią tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Przyszła @ książkowo jak co miesiąc wstałam i jest. Zrobiłam test dla formalności i jest biały, najmniejszego cienia już nie ma. Także to był biochem :( czułam, że tak to się skończy, ale miałam jakąś nadzieję, że będzie ok. walczymy dalej ✊

Przykro królik, trzymałyśmy kciuki 😕

S_va, ten typ otrzymuje tytuł dzbana roku!! Co za gość… wiem, że teraz w to nie wierzysz, ale dobrze się stało. Przynajmniej nie zmarnujesz więcej ani jednego dnia na kogoś kto potrafił Cię w taki okrutny sposób mamić obietnicami o wspólnym życiu i rodzinie. Brak słów. Trzymaj się tam, wypłacz ile trzeba, ale pamiętaj, że to Twoja szansa na nowy, lepszy i satysfakcjonujący związek ♥️

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dziewczyny,..........żegnam się z Wami.
    Życie mi się zawaliło. Dziś dostałam kosza od swojego partnera. Nawet nie wiem jak to nazwać.
    Okazało się, że poznał kogoś. I łaskawie nie chce ciągnąć na dwa tory.
    Szczerze, wymiotować mi się chce. Kurwa, a ja głupią myślałam, że będziemy mieć razem dzieci.
    Mam obrzydzenie sama do siebie, zastanawiam się ile to trwało. Nawet tego się nie dowiedziałam, bo "on nie chce o tym rozmawiać".

Nawet nie wiecie jak ja Wam życzę wszystkiego dobrego i spełnienia marzenia o macierzyństwie.

Bo moje właśnie umarło........

❤️‍🩹💔🫂 Przytulam bardzo mocno, daj sobie czas na żałobę po tym tyle ile potrzebujesz.

I coś, czego może teraz w tym szoku i bólu nie możesz wiedzieć, ale... Możliwe, że właśnie śmieci wyrzuciły się same (lepiej teraz niż ze wspólnym dzieciątkiem 🫤) i jedno okno zatrzasnęło się z hukiem, by przynieść Ci gdzieś indziej otwarte na oścież drzwi, świeży powiew powietrza i szansę na udany związek i macierzyństwo z kimś, dla kogo będziesz całym światem 🤞🏻💪🏻😘 Tego Ci bardzo mocno życzę 💕

A na razie poukladaj sobie siebie i swoje życie, bo to zawsze chwilę trwa 😓

Edit: szkoda tylko, że musiałaś wcześniej przeżyć tyle smutku i żalu po wspólnym Dziecku 😭 teraz to doczytałam w stopce.. Boże, przytulam jeszcze mocniej 😓🫂 no złamany ch** i tyle...
    Zobaczysz jeszcze swoje 🌞❤️💪🏻🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻

preg.png
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 Strasznie mi przykro, co za typ, czyli jak podejrzewałaś, ze coś z nim nie tak to były dobre podejrzenia. Szczęście w nieszczesciu, że tak jak dziewczyny piszą nie masz z nim dziecka. Śmieci się same wyniosły. Wierzę, że spotka Cię coś o wiele lepsze w życiu i jeszcze nie raz spełnisz się w roli mamy z partnerem co do którego nie będziesz miała wątpliwości. Tego Ci życzę 🫂

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Przyszła @ książkowo jak co miesiąc wstałam i jest. Zrobiłam test dla formalności i jest biały, najmniejszego cienia już nie ma. Także to był biochem :( czułam, że tak to się skończy, ale miałam jakąś nadzieję, że będzie ok. walczymy dalej ✊
    Przykro mi bardzo. Wiem jakie to kitowe uczucie 🫂 dobrze, że tak i nic ci się nie poprzestawiało. Nowy cykl, nowa szansa 🤞🏼

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Torbiel mnie nie kuła tylko bolała jak nie wiem uniemożliwiając funkcjonowanie. Byłam na SOR i chirurg podejrzewała jelito wypadnięte do przepukliny. Ostatecznie to była torbiel 😣
    To prawda. Torbiel boli. U mnie promieniował ból aż na nogi.

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś poranny kryzys. Ogólnie miałam dobre przeczucia i nastawienie na ten cykl, od dawna tu pisałam, że czuję, że w lipcu się uda. A dziś obudziłam się z myślą, ze wcale nie i jest mi smutno już na zapas 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

W weekend miałam z dupy sny. W jednym byłam u nowej ginekolog, poszłam wizytę żeby sprawdzić czy jestem w ciąży i na fotelu dostałam okres. Ona na mnie nakrzyczała i pokazała mi karteczkę od jakiejś innej, poprzedniej lekarki, a tak info, że jestem histeryczka która co miesiąc widzi cienie i jest w ciąży, więc żeby brać na mnie poprawkę 😆🙃
    W sumie to było tak realne, że jak tylko wstałam to od razu pobiegłam sprawdzić czy tego okresu serio nie mam 😅

Dżozu lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🔥06.25 - drożność

• Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja mam dziś poranny kryzys. Ogólnie miałam dobre przeczucia i nastawienie na ten cykl, od dawna tu pisałam, że czuję, że w lipcu się uda. A dziś obudziłam się z myślą, ze wcale nie i jest mi smutno już na zapas 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

W weekend miałam z dupy sny. W jednym byłam u nowej ginekolog, poszłam wizytę żeby sprawdzić czy jestem w ciąży i na fotelu dostałam okres. Ona na mnie nakrzyczała i pokazała mi karteczkę od jakiejś innej, poprzedniej lekarki, a tak info, że jestem histeryczka która co miesiąc widzi cienie i jest w ciąży, więc żeby brać na mnie poprawkę 😆🙃
    W sumie to było tak realne, że jak tylko wstałam to od razu pobiegłam sprawdzić czy tego okresu serio nie mam 😅
    Karczoszku nie spinaj się. Jeszcze kilka dni do testowania, staraj się zająć głowę czymś innym niż staraniami 💕 a progesteronowe sny to masakra. Ja się wczoraj tak spociłam ze stresu. Takie głupoty mi się śniły, że tragedia.

karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):

On 👨🏽(31lat):
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Karczoszku nie spinaj się. Jeszcze kilka dni do testowania, staraj się zająć głowę czymś innym niż staraniami 💕 a progesteronowe sny to masakra. Ja się wczoraj tak spociłam ze stresu. Takie głupoty mi się śniły, że tragedia.

Nooo, rozsądna strona mnie to wszystko wie. Ale ta emocjonalna czasem przejmuje stery 😅

Taaak, sny na progesteronie to jakiś inny wymiar 🫠

Belia lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

🔥06.25 - drożność

• ater Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 przeżyłaś okropnie dużo strasznych rzeczy w życiu i mam nadzieję, że to już koniec i teraz tylko dobre rzeczy będą się wydarzać. Mocno trzymam kciuki, żebyś do nas tu wpadła za kilka miesiący z samymi dobrymi wieściami. Jesteś wspaniałą osobą i zasługujesz na wszystko co najlepsze ♥️

Marzycielka94 trzeba być dobrej myśli i to pewnie kropeczek sobie szuka miejsca! 💛✨

MoniaB krolik 🫂🫂❤️‍🩹

karchoch współczuję pojebanych snów. W poprzednim cyklu 2 razy mi się śnił okres i to było takie mega realne! Mocno trzymam kciuki, żebyś niedługo zobaczyła ⏸️

MoniaB, karczoch321, Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 przykro mi bardzo! Co za padalec! Jeszcze ten jego tekst, że nie chce o tym mówić... przynajmniej wyjaśnienia Ci się należą!

Wierzę, że czeka na Ciebie dużo dobrego 🥰

My wczoraj oboje padliśmy jak przecinki, nici z emeryckiego romansu, dziś nie bardzo jest jak ogórkować, więc już mam spięcie z tyłu głowy, że cykl stracony. Za tydzień jadę na szkolenie w góry, głowa trochę odpocznie, przynajmniej tyle 😅

MoniaB lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj skok temperatury, także jestem oficjalnie 1 dpo.
    Nie znoszę tego czekania w niepewności do testowania. Mam w planach zająć się jak najwięcej, żeby nie mieć czasu myśleć ile jeszcze do testu. 🫣

Marzycielka94, Claudii, Belia, karczoch321 lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Przykro mi, liczyłam na to, że cjoxiaż Tobie się uda

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny u mnie beta
    16.07 318.3 prog 26.7
    18.07 561.6 prog. 25.9

Czyli ten pierwszy wynik bety ewidentnie był przekłamany, ale obecny wynik nje zachwyca, wiem że mieści się w normie, ale sama nje wiem chyba spodziewałam się, że jeśli jest ok to przy takich wartościach się w dwa dni podwaja

Kochana, na spokojnie ❤️ masz bardzo ładnego proga, beta też ładnie przyrasta. Będziesz jeszcze powtarzać wynik po 48h?

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
    10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jak na złość, owulak bardziej pozytywny nie będzie 🫣
    https://ibb.co/N26C9bj7

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Boże te sny są najgorsze, a przy tym są tak realistyczne, że człowiek nie wie, czy to prawda, czy tylko sen..
    Nie trać optymizmu, zawsze jest nadzieja, że się uda. Ja nigdy nie wierzę czatom czy innym proporcjonalnym wyliczeniom na szansę powodzenia w danym cyklu. Zawsze dla mnie te szanse są 50/50, czyli uda się lub się nie uda. Ja wierzę, że w końcu każdej z nas się uda i spotkamy się gdzieś kiedyś przypadkiem za 20 lat i z łezka oku sobie to powspominamy, jak to biadolilysny na naszym OvuFriend 😅❤️ uściski dla Ciebie Karczoszku, uszy do góry!!!

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps ostatnio pierwszy raz w życiu jadłam pizzę z karczochami i wiecie jak mi smakowała?? Kto nie jadł - polecam 😁🍕

Sagi, Remedios lubią tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dziewczyny,..........żegnam się z Wami.
    Życie mi się zawaliło. Dziś dostałam kosza od swojego partnera. Nawet nie wiem jak to nazwać.
    Okazało się, że poznał kogoś. I łaskawie nie chce ciągnąć na dwa tory.
    Szczerze, wymiotować mi się chce. Kurwa, a ja głupią myślałam, że będziemy mieć razem dzieci.
    Mam obrzydzenie sama do siebie, zastanawiam się ile to trwało. Nawet tego się nie dowiedziałam, bo "on nie chce o tym rozmawiać".

Nawet nie wiecie jak ja Wam życzę wszystkiego dobrego i spełnienia marzenia o macierzyństwie.

Bo moje właśnie umarło........
    Kochana bardzo mi przykro 🥺
    Brak słów aby jakkolwiek skomentować Twoje wyznanie 🫂
    Twoje marzenie o macierzystwie się spełni tylko musisz trafić na właściwego towarzysza życia ❤️❤️❤️ Życzę Ci tego z całego serca ❤️❤️❤️🫂
    Przytulam ❤️❤️🫂🫂🫂

MoniaB, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ps ostatnio pierwszy raz w życiu jadłam pizzę z karczochami i wiecie jak mi smakowała?? Kto nie jadł - polecam 😁🍕
    Karczochy the best i na pizzy i na ovu 😀

Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):

On 👨🏽(31lat):
    🔜 1.08 urolog/androlog
‹‹ 176 177 178 179 180
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ