X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Dziękuję ❤️ wiem, że długa droga przed nami, ale mam teraz takie nastawienie do działania jakiego nie miałam od dawna.

Pierwsze badanie miałam w diagnostyce - próbka była przewożona i badana po 8h od pobrania - wynik 0,312 🤯 potem AMH powtórzone w klinice i wynik w ciągu 30 minut - 0,428. Z tego co czytałam i pytałam lekarza to wahania w badaniach AMH między wykonanymi na miejscu a przewożonymi są na poziomie max 20-30%.

Pęcherzyki będzie liczył dopiero w nowym cyklu, teraz jestem po owulacji.

Widzę, że u Was też niedługo wizyta w klinice. Trzymam kciuki! 🤞
    Kurczę, jesteś jeszcze bardzo młoda, to skąd takie amh jak u 40sto- paro latki...Lekarz coś wspominał jakie mogą być przyczyny? A w rodzinie, mama, babcia w jakim wieku miały menopauzę?
    U mnie babcia miała 36 lat i już nie miała miesiączek, natomiast mama przechodziła menopauzę standardowo 55 lat. Ja u siebie nie badałam amh ale moje miesiączki i cykle ( bardzo długie i nieregularne) wyglądają jak u babci, chociaż nie wiem czy może mieć to związek. Owulację to może mam 3 razy w roku...

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie, znowu pełno stron a ja dopiero mam chwilę po całym dniu żeby nadrobić… jutro się podejmę!

Widzę że u Ciebie bambusku piękny cień gratulacje🫶🏼

Dziś mam 32dc, 3 cykl od kiedy wróciły miesiączki. Czułam przez cały ten cykl lewy jajnik (w pco) i obawiam się, że on sobie urzęduje na całego i czekają mnie cykle bezowulacyjne.
    Zaopatrzyłam się w fajny inozytol i jak tylko przyjdzie to zacznę brać. Nie chcę powtórki z rozrywki ze staraniami po omacku, a z drugiej chciałabym zawierzyć to losowi. Ciało jednak mi sygnalizuje, że ma braki.

bambusek-94 lubi tę wiadomość

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow jeden dzień a tu dwa pozytywy, Hope i Bambusik - gratulacje dziewczyny!! ❤️

Marzycielko ja też na Twoje testowanie nie mogę się doczekać, jakieś takie mam dobre przeczucie ale wiadomo, nakręcanie się to zła rzecz więc czekamy cierpliwie 😁❤️

Cukrzyk Twoja historia z delululandem mnie rozbroiła 😂❤️

_Hope, bambusek-94, cukrzyk1991, kleopatr4 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wam powiem, że dzisiaj cały dzień spędziłam z ciocią i jej 5 letnim synkiem który ma jakąś obsesję na moim punkcie i jak jestem w pobliżu to nie daje mi chwili spokoju, tak mnie dzisiaj umęczył, że aż sobie pomyślałam Boże… w co ja się pakuję? xD
    No ale mimo wszystko tyle radości takie dzieci wprowadzają do życia.. 🥺

Ja oczywiście nie wiem co z owulacją, testów mi się już nawet nie chce robić, także jedziemy na spontanie z ogórkowaniem i zobaczymy co z tego będzie 😅

Lianaa, bambusek-94, Gnom lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podliczyłam, że mamy już około 20 propozycji tytułów na sierpniowy wątek 🥳😁

bambusek-94, Remedios lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Jeszcze wam powiem, że dzisiaj cały dzień spędziłam z ciocią i jej 5 letnim synkiem który ma jakąś obsesję na moim punkcie i jak jestem w pobliżu to nie daje mi chwili spokoju, tak mnie dzisiaj umęczył, że aż sobie pomyślałam Boże… w co ja się pakuję? xD

Ja oczywiście nie wiem co z owulacją, testów mi się już nawet nie chce robić, także jedziemy na spontanie z ogórkowaniem i zobaczymy co z tego będzie 😅

Kiki twoje dziecko to co innego, zobaczysz jaka będziesz miała do niego cierpliwość.

Ja powiem szczerze że mnie inne dzieci często denerwują, bo jednak to nie sa moje dzieci. A jak się ma swoje to jest inaczej - nie przeżyłam ale slyszlam ze tak jest.

Widzę jak to jest z moim psem - strasznie go lubię i nawet jak nabroi to nie mam siły na niego krzyknąć a inne psy mnie denerwują 🤣

kikix0o lubi tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    AnMiPe wrzucała wyżej link do artykułu na ten temat. Biegunka pojawia się u połowy kobiet podczas okresu ze względu na zawirowania hormonalne i spadek progesteronu, skurcze macicy itp. Bywa też objawem endometriozy, ale nie zawsze.

Też mam biegunke w trakcie @ i wysoki estradiol w drugiej połowie cyklu. Po za tym mało bolesne @ i raczej skąpe - krwawienie dwa dni, pierwszy troche boli tylko.

Teraz będę w kolejnym cyklu zaczynać diagnozę na endometriozę i dam wam znać czy się potwierdza ☺️ zaczynam od CA125 i USG specjalistycznego. Potem być może rezonansia u w ostateczności histeroskopia

cukrzyk1991, Imazolka lubią tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Mimi7 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Kurczę, jesteś jeszcze bardzo młoda, to skąd takie amh jak u 40sto- paro latki...Lekarz coś wspominał jakie mogą być przyczyny? A w rodzinie, mama, babcia w jakim wieku miały menopauzę?
    U mnie babcia miała 36 lat i już nie miała miesiączek, natomiast mama przechodziła menopauzę standardowo 55 lat. Ja u siebie nie badałam amh ale moje miesiączki i cykle ( bardzo długie i nieregularne) wyglądają jak u babci, chociaż nie wiem czy może mieć to związek. Owulację to może mam 3 razy w roku...

Babcia i mama miały menopauzę po 50. Co ciekawe mam cykle jak w zegarku i regularne owulacje, dlatego to AMH było dla mnie szokiem. Rozmawiałam z dwoma lekarzami i nie wiedzą skąd taki poziom, ale zgodnie mówili, że czasu na zajście w ciążę dużo nie pozostało i dlatego sugerują od razu IVF, bo szkoda czasu na stymulacje cykli i próby zajścia w ciąże naturalnie czy IUI. Czytałam w internecie i lekarze też to mówili, że badanie AMH to ocena czasu jaki mamy na planowanie ciąży, a nie od razu wyrok. Oczywiście im niższy wynik, tym gorzej, ale że nawet przy takim AMH zdarzają się też ciąże naturalne (znalazłam kilka postów na ovufriend 😊).

Jeśli się martwisz to wykonaj badania na początku cyklu - najistotniejsze są FSH, LH, Estradiol, AMH i badanie USG z oceną ilości pęcherzyków w jajnikach (te badania analizował doktor w klinice). Jestem zdania, że lepiej wiedzieć i reagować póki jeszcze trochę czasu zostało.

👩🏻 31 👱🏻‍♂️ 33

✔️niedoczynność tarczycy
    ✔️histeroskopia przegrody macicy 09/2024
    ‼️ AMH: 0,428 ng/ml
    ✔️kwalifikacja do IVF - 07/2025
    ✔️początek stymulacji 02.08
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope i Bambusek! Nieśmiałe gratulacje! 😍😍

Trzymam mocne 🤞🤞🤞🤞 za końcówkę miesiąca, mocna ekipa została. Dajcie czadu❤️

_Hope, ŚWIEŻYNKA97, bambusek-94, Marzycielka94, Luna11 lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Babcia i mama miały menopauzę po 50. Co ciekawe mam cykle jak w zegarku i regularne owulacje, dlatego to AMH było dla mnie szokiem. Rozmawiałam z dwoma lekarzami i nie wiedzą skąd taki poziom, ale zgodnie mówili, że czasu na zajście w ciążę dużo nie pozostało i dlatego sugerują od razu IVF, bo szkoda czasu na stymulacje cykli i próby zajścia w ciąże naturalnie czy IUI. Czytałam w internecie i lekarze też to mówili, że badanie AMH to ocena czasu jaki mamy na planowanie ciąży, a nie od razu wyrok. Oczywiście im niższy wynik, tym gorzej, ale że nawet przy takim AMH zdarzają się też ciąże naturalne (znalazłam kilka postów na ovufriend 😊).

Jeśli się martwisz to wykonaj badania na początku cyklu - najistotniejsze są FSH, LH, Estradiol, AMH i badanie USG z oceną ilości pęcherzyków w jajnikach (te badania analizował doktor w klinice). Jestem zdania, że lepiej wiedzieć i reagować póki jeszcze trochę czasu zostało.

Dokładnie, każdy lekarz mówi, że AMH to nie wyrok tylko bardziej liczy się pod stymulację do IVF dlatego nie warto czekać, bo owszem można zajsc naturalnie, ale jak się będzie długo zwlekało to później IVF też może nie zadziałać, bo nie będzie na czym pracować. Rozumiem Cię doskonale, jestem w bardzo podobnej sytuacji. Też jak się dowiedziałam o moim AMH (pierwszy wynik był 0.64) to myślałam, że to koniec świata. Ta sama sytuacja - miesiączki i owulacje jak w zegarku. Ale ja mam podejrzenie, że może AMH wynika z radioterapii, którą przeszłam i wtedy gwałtownie spadło, a teraz już nie leci na łeb na szyję, ale to dopiero mogę sprawdzić za jakieś pół roku. Ogolnie ja mam aż 12 pęcherzyków antralnych i sam ginekolog twierdzi, że to dosyć dziwne i ogólnie to wskazuje na wyższą rezerwę. Ponoć niektórzy nie zlecają nawet AMH tylko sprawdzają płodność na podstawie samych antralnych. Ale liczby niestety nie kłamią i daliśmy sobie czas do końca roku na stymulację cyklu i IUI, a później idziemy w IVF.

Mimi7 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl: lametta ⌛

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie 🩸, zgodnie z przewidywaniami, jak w zegarku co do dnia przyszła 🐒. Dzisiaj ruszamy na urlop, więc trochę spokoju dla głowy, a w kolejnym cyklu może uda się zrobić drożność, bo dostałam skierowanie od gina 🙏🏼🤞🏼

Bambusku, ogromne gratulacje 🩷

bambusek-94 lubi tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Kiki twoje dziecko to co innego, zobaczysz jaka będziesz miała do niego cierpliwość.

Ja powiem szczerze że mnie inne dzieci często denerwują, bo jednak to nie sa moje dzieci. A jak się ma swoje to jest inaczej - nie przeżyłam ale slyszlam ze tak jest.

Widzę jak to jest z moim psem - strasznie go lubię i nawet jak nabroi to nie mam siły na niego krzyknąć a inne psy mnie denerwują 🤣

Tak, dokładnie. Obce psy mi śmierdzą, a swojego mogłabym wąchać i wąchać :D

Lianaa, Ssilvia lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Czuję, że jak swój pomysł podrzuciłam z tydzień temu, to przepadł w gąszczu postów 🙆🏼‍♀️

Mój update - jestem po wizycie u lekarza, póki co muszę uzupełnić niedobory, dostałam od gina żelazo (tardyferon). Jesli w tym cyklu się nie udało, to na sierpień i wrzesień starania zawieszone (kończąca się umowa) - a to w sumie dobry czas na poprawę wyników.

Za Was wszystkie dziewczyny trzymam kciuki, ale prawdopodobnie na te 2 miesiące zrobię przerwę od forum - chyba potrzebuję odetchnąć 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 08:12

Marzycielka94, ŚWIEŻYNKA97, karczoch321 lubią tę wiadomość

2025
    4.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    1.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    28.07. bHcg 14,24
    prog 32,7 ng/ml

age.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Oj tak - właśnie tak możesz sobie wyobrażać macierzyństwo ! :D Non stop pytania, non stop przy Tobie, non stop coś trzeba robić przy młodym/młodej :D Non stop trzeba się bawić (mój jedynak nie umie się bawić sam). Tak jak napisałaś "nie ma chwili spokoju" ;) Przynajmniej mój tak ma ;)

kikix0o lubi tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Ja je spisuje Kiki jakbyś potrzebowała :D

Marzycielka94, kikix0o lubią tę wiadomość

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

Oj nie wiem z tą cierpliwością :D Mój testuje moją do granic :D Ale to prawda - wszystko zostaje wynagrodzone gdy te małe łapki przytulają Cię i mówi "mamusiu - kocham Cię najmocniej na świecie" <3

Jedno_zyczenie lubi tę wiadomość

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

• Locus Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Własne będzie robić tak samo ale będziecie ziomeczkami i to całkiem miłe wtedy. No chyba że nie masz zasobów to nie. 🫣

Apropo dzieci to ja właśnie się wydarłam na moje o nic. Mam taki nieuzasadniony niczym mord dzisiaj w sobie. Zawsze nie mogę się opanować wyłącznie dzień przed okresem. Nie wiem o co chodzi. Nie jestem zmęczona, głodna, nic się wczoraj w pracy nie stało 🤷‍♀️

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ja je spisuje Kiki jakbyś potrzebowała :D
    Na cukrzyka zawsze można liczyć 😁❤️

cukrzyk1991, kikix0o lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (12 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol, testosteron
    ❓ owulacja
    ⬆️ hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 2 cykl: Letrozol + Clostillbegyt

Wysłany: 25 lipca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Czuję, że jak swój pomysł podrzuciłam z tydzień temu, to przepadł w gąszczu postów 🙆🏼‍♀️

Mój update - jestem po wizycie u lekarza, póki co muszę uzupełnić niedobory, dostałam od gina żelazo (tardyferon). Jesli w tym cyklu się nie udało, to na sierpień i wrzesień starania zawieszone (kończąca się umowa) - a to w sumie dobry czas na poprawę wyników.

Za Was wszystkie dziewczyny trzymam kciuki, ale prawdopodobnie na te 2 miesiące zrobię przerwę od forum - chyba potrzebuję odetchnąć 😇
    Idawoll odpocznij, zadbaj o siebie, wysypiaj sie, suplementuj i jedz pyszne rzeczy, korzystaj z wakacji i wróć do nas we wrześniu - od razu na fioletową stronę 💜

Idawoll lubi tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja
    ⬆️ hirsutyzm

👨 36
    ✔ USG

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼

Wysłany: 25 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie u gina, biocenoza zrobiona, wyniki do tygodnia. Zrobiliśmy jeszcze kontrolne usg, endometrium grube i ładne, 19 mm, ciałko żółte pracuje, prawy jajnik powiększony, więc to pewnie on daje te dolegliwości bólowe. Nie pozostaje nic innego, niż czekać na poniedziałkową betę dla kliniki

Locus, Gnom, Imazolka, bambusek-94, ater, MMM123, White1, AnMiPe, krolik, Idawoll, cukrzyk1991, Kameleon , kikix0o, karczoch321, Justa28 lubią tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja
    ⬆️ hirsutyzm

👨 36
    ✔ USG

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ