X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Już mi dziewczyny wyjaśniły, rozumiem o co chodzi. Napisałam wczoraj tego posta na gorąco, nie przemyślałam doboru słów i wyszło to dość niefortunnie 😔 nie miałam niczego złego na myśli, właśnie przed chwilą też napisałam tam dziewczynom bo bardzo nie chcialam wprowadzić negatywnej atmosfery. Wszystkie tu mamy jedno wielkie marzenie i życzę spełnienia wszystkim 😉🫶🏻
    Ej. Ja tam nie wiem, czy ktoś odebrał Twoje słowa źle i uważam że wcale nie wprowadziłaś negatywnej atmosfery. Spoko, luz. Każdy przecież może założyć kolejny wątek, i być tu i tam. Albo tam i potem tu, albo tu i potem tam. Hahah 🥹🤐🤣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 13:53

cysterka95, AnMiPe, Marzycielka94, Sagi, kikix0o, bambusek-94, Agat99, Mimi7 lubią tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Akurat po luteinie tak moze byc, jak ja mam luteine to mam o jawy jak w ciazy, nawet jak dostalam na wyregulowanie cyklu to tak mialam

Wiem wiem, ale jeszcze nie zażywam xd

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Dzisiaj 25 dc, trwają tak 28-29 dni. Testowałam tak szybko bo pik na owulacyjnych wyszedł mi 22 czerwca :)
    Oooo to jeszcze czas na pokazanie się drugiej kreseczki 💪👍

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Ej. Ja tam nie wiem, czy ktoś odebrał Twoje słowa źle i uważam że wcale nie wprowadziłaś negatywnej atmosfery. Spoko, luz. Każdy przecież może założyć kolejny wątek, i być tu i tam. Albo tam i potem tu, albo tu i potem tam. Hahah 🥹🤐🤣😅

Dziewczyny tam trochę ruszyło to, że nazwałam wątek "konkurencyjnym" no bo faktycznie nie brzmi to za miło. Wolałam wyjaśnić żeby uniknąć dalszych nieporozumień ;)

kikix0o, Marzycielka94, S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • krolik Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jednej ciazy miałam objawy implantacyjne. Wróciliśmy dzień wcześniej z gór więc odebrałam to jako zmęczenie. Miałam akurat dzień wolny w pracy, też testowałam w tym dniu i było biało, ale czułam się jakby coś mnie rozkładało, ból gardła, uczucie na zmianę zimno-ciepło. Taki typowy objaw chorobowy. Dwa dni później test był pozytywny, cień cienia, ale jest z tego córka i wiem, że moment implantacji byl 4-6 dnia przed miesiączką planowaną takze do końca nie wiem który to był dzień po, bo wtedy okres nie przychodził jak w zegarku tylko różnie te dni cyklu wypadały. W sobotę dzień albo dwa po owulacji też się tak czułam 🤣 ale no wiem, że to niemożliwe chyba, że owu miałam w 6dc 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 13:59

• ater Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Dziewczyny tam trochę ruszyło to, że nazwałam wątek "konkurencyjnym" no bo faktycznie nie brzmi to za miło. Wolałam wyjaśnić żeby uniknąć dalszych nieporozumień ;)

Cystereczko na pewno nie miałaś nic złego na myśli, każdemu się zdarzy coś palnąć 😘 Mega szacuneczek za odniesienie się do tego i wyjaśnienie 🤍

kikix0o, cysterka95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś dzisiaj podbrzusze zaczęło ciągnąć i trochę się cykam, że to może przed okresem, ale do okresu jeszcze 4 dni i zazwyczaj mnie zaczynało boleć dzień przed, o ile w ogóle. Więc no ciekawe co tam się dzieje w tej macicy 😅

S_va_88 lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • krolik Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Mnie coś dzisiaj podbrzusze zaczęło ciągnąć i trochę się cykam, że to może przed okresem, ale do okresu jeszcze 4 dni i zazwyczaj mnie zaczynało boleć dzień przed, o ile w ogóle. Więc no ciekawe co tam się dzieje w tej macicy 😅

Testujesz?

• Kiki93 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Łooo matko, mnie też cos męczy, ale mówię mózgowi, ze to jelita 🙈🙈

kikix0o lubi tę wiadomość

16cs
    Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
    Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    AMH 1,89👍, Tsh 03.2025 0.97👍 FT3 4,19 pmol/l FT4 1,05 ng/dl
    Morfologia 👍 AST 23,3👍 ALT 25,1👍 Glukoza 87.5 👍
    Ferrytyna 41
    B12 121 (zakres 25,1-165)👍
    Kwas foliowy 15,54👍
    Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, niepokalanek, magnez, cynk, selen, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
    PROGESTERON W OSTATNIM CYKLU 19,70 ng/mL ❤️

On 👨‍🦰 - pod opieką adrologa
    Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
    Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
    Morfologia 6%----> 2%---> 3% :(
    Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
    Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
    Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
    Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
    tsh, ft3, ft4 w porządku.
    Wór supli.
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Nie nakręcam, ale w ciazy biochemicznej właśnie 6 dni po owulacji miałam taki jednorazowy dziwny skurcz macicy w skali bólu takie 6/10 i pozniej mnie brzuch pobolewal, ale później się okazało że mam przewlekle zapalenie endometrium więc wydaje mi się że implantacja w połączeniu z zapaleniem dala taki objaw.
    Mój wniosek taki ze 6 dni po owulacji czułam objawy, ale to był bardziej objaw chorobowy
    U mnie w obecnej ciąży jak i w ostatniej właśnie 4-6dpo pojawiał się częsty krótkotrwały bol brzucha jak podczas miesiączki 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Testujesz?

Ja 2 dni temu miałam sytuację, że zobaczyłam cień cienia i pojechałam spuścić krew, prog. wyszedł mi prawie 24, ale beta negatywna. Więc to była fabryczna krecha. Dzisiaj rano siknęłam, ale biało.
    Na testowanie „oficjalne” jestem zapisana na 9.07 bo wtedy będę około 12dpo więc powinno już być wiadomo :)

W ogóle jeśli ja w kwietniu zobaczyłam dwie kreski, potem w czerwcu dwie kreski (obie ciąże nieudane, ale ta w czerwcu to ekspresowy biochem) i teraz znowu zobaczyłabym krechy, to jak to się ma do tej ogólnej szansy na zapłodnienie? XD Chyba byłabym jakaś mega płodna 😅 Gorzej niestety z utrzymaniem 🥲

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Sagi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    U mnie w obecnej ciąży jak i w ostatniej właśnie 4-6dpo pojawiał się częsty krótkotrwały bol brzucha jak podczas miesiączki 🙂

Nie chcę zapeszać, ale w poprzedniej ciąży kilka dni przed pozytywnym testem miałam pojedyncze ukłucie w podbrzuszu. Raz i cisza. Bardzo charakterystyczne. W ten czwartek wieczorem miałam dokładnie to samo. To który to mógł być dzień, 7dpo?
    Wiem, że przez wypatrywanie objawów można się bardzo rozczarować, ale faktem jest, że czasem one są.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sylwia_G-K Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ja 2 dni temu miałam sytuację, że zobaczyłam cień cienia i pojechałam spuścić krew, prog. wyszedł mi prawie 24, ale beta negatywna. Więc to była fabryczna krecha. Dzisiaj rano siknęłam, ale biało.
    Na testowanie „oficjalne” jestem zapisana na 9.07 bo wtedy będę około 12dpo więc powinno już być wiadomo :)

W ogóle jeśli ja w kwietniu zobaczyłam dwie kreski, potem w czerwcu dwie kreski (obie ciąże nieudane, ale ta w czerwcu to ekspresowy biochem) i teraz znowu zobaczyłabym krechy, to jak to się ma do tej ogólnej szansy na zapłodnienie? XD Chyba byłabym jakaś mega płodna 😅 Gorzej niestety z utrzymaniem 🥲

Mam koleżankę, która tak miała - zapłodnienie w sekundę, ale utrzymanie bez szans. Udało jej się z 2 bobasami, ale każda z ciąż od samiutkiego początku na Acardzie.

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️34

💒 06.06.2025 r. 😱

Początki starań 03.2025 r. ❤️
    Cykle 23 dni

Biochem 05.2025 💔
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki piękny vizir dziś 😀 Powiem wam, że nigdy już tych pinków nie kupię przez tą irytującą szybkę

Tylko cykrzyku nie wpisuj mi jeszcze bieli, zaczekajmy do tego 9 🤣

IMG-5492.jpg

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• krolik Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    O taki piękny vizir dziś 😀 Powiem wam, że nigdy już tych pinków nie kupię przez tą irytującą szybkę

IMG-5492.jpg

Ja te pinki rozwalałam 🤣 ale też widziałam n nich cień jak ciąży nie było jak i cień jak ciąża była 🤷

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dam wam update co do tej dziewczyny ode mnie z rodziny, bo wam o niej pisałam, po tym jak prog. spadł jej do 7, to na następny dzień miała już 20… A dzisiaj dzwoni do mnie, że ma leciutkie plamienie brązowawe i idzie na wizytę dzisiaj. Masakra :( Ciągle coś

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

IMG-5492.jpg

kiki jesteś moją paznokciową królową 💅🏻👑
    Zawsze masz czaderskie te pazy 😃

kikix0o, Marzycielka94, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    kiki jesteś moją paznokciową królową 💅🏻👑
    Zawsze masz czaderskie te pazy 😃

Hahah dziękuje, muszę iść właśnie na nowe bo już mam trochę odrost, pewnie znowu jakieś różowe walnę 😂

Sagi, cysterka95 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Sagi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Jeszcze dam wam update co do tej dziewczyny ode mnie z rodziny, bo wam o niej pisałam, po tym jak prog. spadł jej do 7, to na następny dzień miała już 20… A dzisiaj dzwoni do mnie, że ma leciutkie plamienie brązowawe i idzie na wizytę dzisiaj. Masakra :( Ciągle coś

Trzymam kciuki, żeby tylko na strachu się skończyło 🙏 Plamienia nie są taką rzadkością.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Miałam plamienia z córką. To było w terminie miesiączki i parę dni później. Co mnie to stresu kosztowało. Okazało się finalnie, że to implantacyjne. Nie wzięłam duphastonu, lekarz pozostawił to mojej decyzji, beta była pozytywna, rosła, na USG tylko pogrubioną macica. lekarz mi wtedy mówił, że duphaston nic nie da, jak ma się dziecko utrzymać i być zdrowe to bez tego będzie, q z duphastonem jest ryzyko, że sztucznie podtrzyma, a później i tak się skończy źle. Nastraszył mnie wtedy, a byłam po stracie w 14tyg więc uznałam, że jak ma być źle to niech będzie wcześniej, a jak mam mieć zdrowe dziecko to da radę bez leków.

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ