X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    polski lekarz przyzwyczajony, że przychodzą do niego także polki mieszkające za granicą wyjął z szafki maczetę i wykarczował sobie teren do badania hahaah
    dlatego golcie sie dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny ;-)

Tak bardzo sie wyrywal do zagladania, a powiedzialam mu, ze sie nie przygotowalam. On na to, ze to nie klasowka a bez obejrzenia terenu to on nie ma o czym ze mna gadac.

A u ang gina tak z pol godz zleci o niczym. :-)

Ale z ta godzina nieznana to prawda prawda.

Reni, Krakonka, efcia, Mega, macduska, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy po wszystkim oblizał palce? ;-)
    Magdala wrote:
    Tak bardzo sie wyrywal do zagladania, a powiedzialam mu, ze sie nie przygotowalam. On na to, ze to nie klasowka a bez obejrzenia terenu to on nie ma o czym ze mna gadac.

A u ang gina tak z pol godz zleci o niczym. :-)

Ale z ta godzina nieznana to prawda prawda.

Mega, moremi, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Krakonka doczytałam, że maja jakieś wytyczne
    co nie zmienia faktu, że olała temat

ComeToMeBaby, Krakonka, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A po co ci pozioma jak masz pewność kiedy była ovu?! Sama sobie mieszasz.

Nie wiem właściwie. Myślalam, ze skoro jest to jest potrzebna do czegoś?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

dzisiaj mi przesunął owu o 2 dni do przodu, wiec znowu mam 12dpo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:35

ComeToMeBaby, dorbie, caffe, moremi, Aasiula, BISCA, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie wiem właściwie. Myślalam, ze skoro jest to jest potrzebna do czegoś?
    Do sprawdzenia na koniec cyklu czy temp nagle spada do okolic tejże kreski co jest zwiastunem nadchodzącej @. Tylko po to. A ona jest na poziomie dnia owulacji, więc wiesz jaka tam była temperatura. Przecież miałaś ovu potwierdzone u gina, ja bym się bardziej sugerowała tym co widać na usg niż tym co wyliczył algorytm.

efcia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazlam

http://radiologia-zabiegowa.pl/index.php?s=rad_zab_18#article

Chyba tam zadzwonie :)
    Choc do Lublina mam ponad 300 km

ComeToMeBaby, efcia, ania.g, macduska, moremi lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chcę śledzić, czy spada. Przeanalizowałam masę wykresów i w większości spada 10-11 dpo. Postanowiłam poczekac i najwcześniej w 12 robić test. Dłużej nie wytrzymam, wolę wiedzieć i przezyć rozczarowanie i nastawić się na dalsze starania. Tym razem chcę wysłać M na badania.

Czyli widzisz, nie jest to granica czegoś, o ktorej czytałam wiele razy i nadal nie wiem, jak ją wyznaczyć? Kazali liczyć 6 temp do tyłu, ale jak cośtam to którąś zignorowac - bardzo skomplikowane to było.

Mega lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, bardzo ładny wykres :-D
    A co ty tak intensywnie ćwiczysz? Ja planuję dziś wrócić do treningów, rozleniwiłam się.

efcia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Efcia, bardzo ładny wykres :-D
    A co ty tak intensywnie ćwiczysz? Ja planuję dziś wrócić do treningów, rozleniwiłam się.

duzo ??? własnie sie karce ze se odpuscilam za bardzo ;-)

moremi lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Patrzcie co znalazlam

Czytałam to po swoim hsg, ale wydało mi się to i tak metodą inwazyjną. Poza tym ja też mam do nich za daleko. Ale jak zadzwonisz daj znać.

c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Patrzcie co znalazlam

Ale Lublin jest śliczny. Centrum to taki minikraków, tylko bez rynku. Może bardziej mikrołódź :) Ale przyjemny. Kawiarenki, knajpki, niezłe restauracje, zabytki. Jedno z moich ulubionych miast obok Wrocławia i Trójmiasta. Prawie tak ulubione, jak Sandomierz i Zamość.

macduska, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, zaprosiłam Cię.

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    duzo ??? własnie sie karce ze se odpuscilam za bardzo ;-)
    Hahaha...
    Yyy, w tym cyklu, z przygodami, u mnie nie było chyba ani jednego ćwiczenia, także wiesz. Dzisiaj dopiero czuję się w pełni sił.

efcia, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Efcia, zaprosiłam Cię.

dziekuje <3

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którą z temperatur miałabym brac pod uwagę, jako owulacyjną? Jedna jest wyższa z piątku o świcie, ale owubóle miałam koło południa a wieczorem u ginki jajo było pęknięte, ale jeszcze widoczne resztki. Druga jest takim dołem, najniższa ze wszystkich, z sobotniego świtu.
    Na chłopski rozum to powinna być ta z soboty, skoro podejrzewam, że w piątek podczas mierzenia jeszcze jajo nie było pęknięte, nie?
    Z drugiej strony ona jest tak niska, że mogłabym z góry uznać, ze jestem w ciąży, bo jest kilometr niższa od najniższej w ciągu 3 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:39

efcia lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    dziekuje <3

To ja dziękuję :)

efcia lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A którą z temperatur miałabym brac pod uwagę, jako owulacyjną? Jedna jest wyższa z piątku o świcie, ale owubóle miałam koło południa a wieczorem u ginki jajo było pęknięte, ale jeszcze widoczne resztki. Druga jest takim dołem, najniższa ze wszystkich, z sobotniego świtu.
    Na chłopski rozum to powinna być ta z soboty, skoro podejrzewam, że w piątek podczas mierzenia jeszcze jajo nie było pęknięte, nie?
    Z drugiej strony ona jest tak niska, że mogłabym z góry uznać, ze jestem w ciąży, bo jest kilometr niższa od najniższej w ciągu 3 tygodni :)

Krakonka jak widać na załączonym obrazku ( u ciebie) tempka nie jest wyznacznikiem owulki, miałaś monitoring który potwierdził, wiec nie ma co roztrząsać tylko czekać na cionże :D

ComeToMeBaby, dorbie, Aasiula lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No to ja chcę śledzić, czy spada. Przeanalizowałam masę wykresów i w większości spada 10-11 dpo. Postanowiłam poczekac i najwcześniej w 12 robić test. Dłużej nie wytrzymam, wolę wiedzieć i przezyć rozczarowanie i nastawić się na dalsze starania. Tym razem chcę wysłać M na badania.

Czyli widzisz, nie jest to granica czegoś, o ktorej czytałam wiele razy i nadal nie wiem, jak ją wyznaczyć? Kazali liczyć 6 temp do tyłu, ale jak cośtam to którąś zignorowac - bardzo skomplikowane to było.
    No jest to ta granica, jest. Wyznacza wysokość temp przy której miałaś ovu. To całe liczenie dni wyższych i niższych temp to właśnie do wyznaczenia ovu (no i i tak te trzy dni po fakcie). Ja się zdaję na automat, choć pierwszy raz wydaje mi się, że w tym cyklu program się pomylił, a sprawdzę to kiedy dostanę @.
    A jak ty sobie zaznaczasz automat w innym dniu niż miałaś ovu, z inną temp to i linię masz w innej wysokości. Przecież to jest doskonale widoczne przy jakiej temp miałaś ovu i czy aktualna tempka nadal jest wysoka. Bo jak już spada to z hukiem. Nie ma wątpliwości. No chyba, że ktoś chce testować przed terminem @,czyli spadkiem temp.
    Zrobisz jak tam uważasz i będzie ci łatwiej.

Krakonka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zostawiam to, bo myślenie o dziecku, które chcę mieć, sprawiło, że zapomniałam o tym, które MAM.
    Lecę do ochronki! :)

efcia, Mega, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 10027 10028 10029 10030 10031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ