X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nieźle co?
    wierzyć się nie chce..może ma ręce, które leczą, ma wbudowane usg w opuszkach ;-)

i pewnie jeszcze owulke tak potwierdza 0sarcastic.gif

caffe, Mega, Reni, moremi, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Zalando maja wyprzedaż 50% przeleciałam po 5 stron odzieży i butów i juz mam dość
    i jak tu upolowac okazje ;-)

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    je piernicze, to i mi brakuje prasowania, bo dopiero je zauważyłam :P
    ja tam tych zakładek do tej pory nie widzę,niby gdzie one są?

efcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    na Zalando maja wyprzedaż 50% przeleciałam po 5 stron odzieży i butów i juz mam dość
    i jak tu upolowac okazje ;-)
    wszystko jak leci - 50% ?

• efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ja tam tych zakładek do tej pory nie widzę,niby gdzie one są?

Magda ale ty jesteś usprawiedliwiona nie mozesz prasować , no i budyń ...

jak otworzysz foruma to u góry
    co nowego
    moje tematy
    ostatnio przegladane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:34

Mega, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    wszystko jak leci - 50% ?

tylko wybrane w zakladce wyprzedaz do 50% , ale jest tego troche

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Magda ale ty jesteś usprawiedliwiona nie mozesz prasować , no i budyń ...

jak otworzysz foruma to u góry
    co nowego
    moje tematy
    ostatnio przegladane
    nie wiem czy Wy tak macie, ale tam się wszystko ponakładało na siebie, tzn. teksty np. w "co nowego"

efcia, Krakonka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za późno O.o
    Magda* wrote:

z góry przepraszam wszystkie z żywą wyobraźnią

moremi, BISCA, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie wiem czy Wy tak macie, ale tam się wszystko ponakładało na siebie, tzn. teksty np. w "co nowego"

caffe i tobie sie przyda prasowanie

albo juz za duzo poprasowałaś, bo nic sie nie nakłada ;-)

caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    caffe i tobie sie przyda prasowanie

albo juz za duzo poprasowałaś, bo nic sie nie nakłada ;-)
    no jak sie nie nakłada, jak się nakłada :) Ty se przeprasuj ;)

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

O jasna ... jak mnie głowa napierdziela

Właśnie wrocilam z przychodni pokluli mnie podlaczyli do maszynki i czekam na trzęsienie ziemi hahaha

Pogoda do dupy... Znaczy paskudna

Miłego dnia zycze

efcia, ComeToMeBaby, kkisia, ania.g, moremi, Magdala, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

admin i ktoś inny mógłby powiedzieć, ze po co kasować
    niech nowi użytkownicy mogą przeczytać forum

A Ty możesz powiedzieć, że na tym wątku poruszane sa sprawy osobiste nie mające związku z zaciążaniem i chcesz je podać do wiadomości osób, do których kierujesz swoją wypowiedź AKTUALNIE, chcesz, żeby tą treść przyswoiły, ale nie chcesz udostępniać jej nieznajomym, którzy kiedyś przyjdą, może nawet jak Cię już tu nie będzie, i ani im to do niczego niepotrzebne, ani Cię nie poznają, żeby prawidłowo i w odpowiednim kontekście tę informację skonkludować.
    :)

Reni, moremi, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    no jak sie nie nakłada, jak się nakłada :) Ty se przeprasuj ;)

caffe zwracam honor :-) nakłada sie
    ale ja zwrócilam uwage tylko na pierwsze posty, a niżej faktycznie robi sie bałagan

caffe lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, ale to i tak nie trafi, bez sensu im tłumaczyć (choć powód dla nas oczywisty), bo kiedyś przy okazji pana od koparki pisałyśmy do adminów żeby forum nie było publiczne to napisali w odpowiedzi, że ma być publiczne, żeby inne kobiety mogły nas znaleźć i mamy pamiętać o tym że forum jest publiczne i nie publikować tu (jeśli nie chcemy aby ktoś nas zidentyfikował) treści osobistych.
    Także dyskusja z adminami dlaczego chcemy coś usuwać jest bez sensu. Masz ochotę usunąć to usuwasz i nikomu się nie musisz tłumaczyć.

Krakonka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, o której to podglądanie jajek?
    Trzymam kciuki :-)

Mega, dorbie lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa ja znalazłam OF przypadkowo, bo trafiłam na forum szukajac odpowiedzi w necie , wiec jakby bylo niepubliczne to bym was nie znalazła :/

moremi, ComeToMeBaby, Mega, caffe, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    była pogadałam sobie z koleżanką w pracy, która jest w ciąży (15tc)
    i jak była w 8 tyg poszła do ginki na nfz, żeby potwierdzić, no i ogólnie, żeby mieć papier do becikowego
    ginka pomacała brzuch i stiwerdziła, że ciąża rozwija jej się prawidłowo i łożysko jest z tyłu
    O.o mozliwe to jest bez wziernika i usg??

na następnej 3 wizycie ginka zrobiła w końcu usg, jeździ po brzuchu jeździ serca nie słyszy, nic nie słychać nie widać
    i stwierdziła, że widocznie tak się dziecko ułożyło
    masakra jakaś, normalne to jest????? O.o
    koleżanka mówi, że gdyby nie miała prywatnie prowadzonej ciąży (bo na nfz chodzi, żeby mieć badania bezpłatne) to oszalałaby z nerwów, że coś złego się dziej

Mój gin na NFZ miał tylko aparat do podsłuchiwania serca, ale nie wiem, czy to było KTG, jeśli to chyba jakis prototyp. Wyglądało jak 19wieczne urzadzenie do lobotomii :) I tylko raz za całą ciąże zadziałało :) Na usg mnie wysłał zewnętrznie, raz. Zwykle badał 2 sekundy i oznajmiał "ciąza rozwija się prawidlowo". Tak też odpowiadał na większość moich pytań. Po 2 wizycie przestałam pytać. Raportowałam tylko niepokojące objawy, a wtedy on zaznaczał dodatkowe badania do zrobienia.
    Myślę, że lekarze na nfz nauczyli się sobie radzić bez sprzętu. W końcu kiedyś tez nie było aparatów, a jakoś lekarze działali.
    Mój gin na NFZ, choć dziwny, zaskakująco wzbudził we mnie zaufanie :) Może przez to, że w razie najmniejszej wątpliwości dawał badania i sprawdzał. Zabawne, przez cały czas byłam przekonana, że nawet raz mnie nie widział, w sensie oblicza :), ale w szpitalu poznał we mnie swoją pacjentkę :) (a byłam ubrana :P )
    Niestety przez zlecanie badań zwolnili go z pracy w przychodni :/ Zastąpili znachorką, która tylko maca brzuch i gdyba.

ania.g, BISCA, kkisia, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz Krakonka, ale jak przez dotyk można stwierdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo??
    "W końcu kiedyś tez nie było aparatów, a jakoś lekarze działali." ....w końcu kiedyś więcej dzieci umierało ..

nie nie nie nie nie... ta pani powinna iść na emeryturę

moremi, kapturnica, ania.g, Arwena, kkisia, ComeToMeBaby, Mega, efcia, Mala79, macduska, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Kometa ja znalazłam OF przypadkowo, bo trafiłam na forum szukajac odpowiedzi w necie , wiec jakby bylo niepubliczne to bym was nie znalazła :/
    Ja też. Po prostu szukałam info na temat ciąży po 35 roku życia. Jakby forum było zamknięte to nie chciałoby mi się do niego dobijać.

kkisia, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Mala79, caffe, dorbie, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    No, pewnie.
    Ja znalazłam bo szukałam jakiegoś miejsca do prowadzenia obserwacji. Forum podczytywalam później, a pisać zaczęłam jeszcze później. Teraz więcej piszę niż uzupełniam hehehe
    Pisanie tutaj to jak publikacja prywatnych treści, intymnych, na portalach społecznościowych. Uważaj co i gdzie piszesz bo może to trafić do niepowołanych osób. Ja jak napiszę coś co chcę przeznaczyć tylko dla was to zaznaczam, że będę usuwać, najczęściej zdjęcia czy osobiste historie, które dotyczą mnie lub członków mojej rodziny. Myślę, że tak robi większość z nas.
    Chodzi tylko o to by usprawnić możliwość usuwania postów, bez konieczności przewijania 10 000 stron. Do tej pory też tak robiłam. Z poziomu nicka byłoby to dużo prostsze i szybsze. Tym bardziej, że już wszystkie przeczytały, a dla potomnych wcale te informacje nie muszą tu pozostać.

moremi, efcia, ania.g, Krakonka, Mega, Mala79, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 10025 10026 10027 10028 10029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ