35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:ja tam tych zakładek do tej pory nie widzę,niby gdzie one są?
Magda ale ty jesteś usprawiedliwiona nie mozesz prasować , no i budyń ...
jak otworzysz foruma to u góry
co nowego
moje tematy
ostatnio przegladane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:34
Mega, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Magda ale ty jesteś usprawiedliwiona nie mozesz prasować , no i budyń ...
jak otworzysz foruma to u góry
co nowego
moje tematy
ostatnio przegladaneefcia, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
O jasna ... jak mnie głowa napierdziela
Właśnie wrocilam z przychodni pokluli mnie podlaczyli do maszynki i czekam na trzęsienie ziemi hahaha
Pogoda do dupy... Znaczy paskudna
Miłego dnia zyczeefcia, ComeToMeBaby, kkisia, ania.g, moremi, Magdala, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:
admin i ktoś inny mógłby powiedzieć, ze po co kasować
niech nowi użytkownicy mogą przeczytać forum
A Ty możesz powiedzieć, że na tym wątku poruszane sa sprawy osobiste nie mające związku z zaciążaniem i chcesz je podać do wiadomości osób, do których kierujesz swoją wypowiedź AKTUALNIE, chcesz, żeby tą treść przyswoiły, ale nie chcesz udostępniać jej nieznajomym, którzy kiedyś przyjdą, może nawet jak Cię już tu nie będzie, i ani im to do niczego niepotrzebne, ani Cię nie poznają, żeby prawidłowo i w odpowiednim kontekście tę informację skonkludować.
Reni, moremi, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka, ale to i tak nie trafi, bez sensu im tłumaczyć (choć powód dla nas oczywisty), bo kiedyś przy okazji pana od koparki pisałyśmy do adminów żeby forum nie było publiczne to napisali w odpowiedzi, że ma być publiczne, żeby inne kobiety mogły nas znaleźć i mamy pamiętać o tym że forum jest publiczne i nie publikować tu (jeśli nie chcemy aby ktoś nas zidentyfikował) treści osobistych.
Także dyskusja z adminami dlaczego chcemy coś usuwać jest bez sensu. Masz ochotę usunąć to usuwasz i nikomu się nie musisz tłumaczyć.Krakonka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:była pogadałam sobie z koleżanką w pracy, która jest w ciąży (15tc)
i jak była w 8 tyg poszła do ginki na nfz, żeby potwierdzić, no i ogólnie, żeby mieć papier do becikowego
ginka pomacała brzuch i stiwerdziła, że ciąża rozwija jej się prawidłowo i łożysko jest z tyłu
mozliwe to jest bez wziernika i usg??
na następnej 3 wizycie ginka zrobiła w końcu usg, jeździ po brzuchu jeździ serca nie słyszy, nic nie słychać nie widać
i stwierdziła, że widocznie tak się dziecko ułożyło
masakra jakaś, normalne to jest?????
koleżanka mówi, że gdyby nie miała prywatnie prowadzonej ciąży (bo na nfz chodzi, żeby mieć badania bezpłatne) to oszalałaby z nerwów, że coś złego się dziej
Mój gin na NFZ miał tylko aparat do podsłuchiwania serca, ale nie wiem, czy to było KTG, jeśli to chyba jakis prototyp. Wyglądało jak 19wieczne urzadzenie do lobotomiiI tylko raz za całą ciąże zadziałało
Na usg mnie wysłał zewnętrznie, raz. Zwykle badał 2 sekundy i oznajmiał "ciąza rozwija się prawidlowo". Tak też odpowiadał na większość moich pytań. Po 2 wizycie przestałam pytać. Raportowałam tylko niepokojące objawy, a wtedy on zaznaczał dodatkowe badania do zrobienia.
Myślę, że lekarze na nfz nauczyli się sobie radzić bez sprzętu. W końcu kiedyś tez nie było aparatów, a jakoś lekarze działali.
Mój gin na NFZ, choć dziwny, zaskakująco wzbudził we mnie zaufanieMoże przez to, że w razie najmniejszej wątpliwości dawał badania i sprawdzał. Zabawne, przez cały czas byłam przekonana, że nawet raz mnie nie widział, w sensie oblicza
, ale w szpitalu poznał we mnie swoją pacjentkę
(a byłam ubrana
)
Niestety przez zlecanie badań zwolnili go z pracy w przychodniZastąpili znachorką, która tylko maca brzuch i gdyba.
ania.g, BISCA, kkisia, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Wybacz Krakonka, ale jak przez dotyk można stwierdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo??
"W końcu kiedyś tez nie było aparatów, a jakoś lekarze działali." ....w końcu kiedyś więcej dzieci umierało ..
nie nie nie nie nie... ta pani powinna iść na emeryturę
moremi, kapturnica, ania.g, Arwena, kkisia, ComeToMeBaby, Mega, efcia, Mala79, macduska, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Kometa ja znalazłam OF przypadkowo, bo trafiłam na forum szukajac odpowiedzi w necie , wiec jakby bylo niepubliczne to bym was nie znalazła
kkisia, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Mala79, caffe, dorbie, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
efcia wrote:Kometa ja znalazłam OF przypadkowo, bo trafiłam na forum szukajac odpowiedzi w necie , wiec jakby bylo niepubliczne to bym was nie znalazła
Ja znalazłam bo szukałam jakiegoś miejsca do prowadzenia obserwacji. Forum podczytywalam później, a pisać zaczęłam jeszcze później. Teraz więcej piszę niż uzupełniam hehehe
Pisanie tutaj to jak publikacja prywatnych treści, intymnych, na portalach społecznościowych. Uważaj co i gdzie piszesz bo może to trafić do niepowołanych osób. Ja jak napiszę coś co chcę przeznaczyć tylko dla was to zaznaczam, że będę usuwać, najczęściej zdjęcia czy osobiste historie, które dotyczą mnie lub członków mojej rodziny. Myślę, że tak robi większość z nas.
Chodzi tylko o to by usprawnić możliwość usuwania postów, bez konieczności przewijania 10 000 stron. Do tej pory też tak robiłam. Z poziomu nicka byłoby to dużo prostsze i szybsze. Tym bardziej, że już wszystkie przeczytały, a dla potomnych wcale te informacje nie muszą tu pozostać.moremi, efcia, ania.g, Krakonka, Mega, Mala79, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość