35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Mega, o której to podglądanie jajek?
Trzymam kciukiostatnio ma godzine poślizgu
efcia, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Ja też. Po prostu szukałam info na temat ciąży po 35 roku życia. Jakby forum było zamknięte to nie chciałoby mi się do niego dobijać.
efcia, Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:wlasnie moze wy mi doradzicie ,jakie badania se jeszcze zlecic jak będe w Polsce ??
muszę wspomniec ze mi tu gin ani razu w majtki nie zajrzał..
nie to zebym sie dopominałaale moze i dobrze by było posprawdzać.
Haha.
Ja juz tak sie odzwyczailam od zagladania w gacie przez ang gina, ze jak raz poszlam do polskiego to w ogole zapomnialam, ze ten prawdopodobnie bedzie zagladal. A wiec tak po pracy zarosnieta troche i na pipce i nogi usiadlam za biurkiem do gatki z ginem, noge na noge zalozylam, a ten mnie na fotel zaprasza. Probowalam sie bronic, ze ja tylko na plotki przyszlam, ale nie dal sie przekonac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:47
efcia, Mega, ania.g, kkisia, macduska, Krakonka, Reni, moremi, Sabina, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
ComeToMeBaby wrote:Ok
Daj potem znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:51
ania.g, Mala79, efcia, kkisia, Reni, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo kraj to już obyczaj, co miasto to inni lekarze i różne podejścia
Ja osobiście natknelam się na ginekologow którzy albo wychodzili z założenia że za wszystko odpowiada natura, albo takich którzy patrzyli na kase
Ten jeden jedyny do którego miałam zaufanie i rzeczowo podchodził do pacjenta wyjechał za granice
Teraz polazlam pierwszy raz do kobiety i co mi powiedziała: szanowna pani, niestety to już powoli przychodzi ten czas, że będzie coraz trudniej... Ech zero zainteresowania
Jak to usłyszałam zabralam kredki i nadzwyczajniej w świecie wyszłam z gabinetu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:54
efcia, Krakonka, Magdala, ComeToMeBaby, caffe, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Haha.
Ja juz tak sie odzwyczailam od zagladania w gacie przez ang gina, ze jak raz poszlam do polskiego to w ogole zapomnialam, ze ten prawdopodobnie bedzie zagladal. A wiec tak po pracy zarosnieta troche i na pipce i nogi usiadlam za biurkiem do gatki z ginem, noge na noge zalozylam, a ten mnie na fotel zaprasza. Probowalam sie bronic, ze ja tylko na plotki przyszlam, ale nie dal sie przekonac.
No ja raz umówiłam się w jedynym wolnym terminie u gin a tydz później załapałam, że będzie jeszcze się u mnie kończyć @, to może jakąś konsultację zrobimy. A ona mnie zaprasza na fotel, a ja żadnego zapasowego tamponu nie miałam akurat, dobrze że były u niej dostępne wkładki. Ale uprzedzilam ją że jeszcze krwawię, nie zrazila się, choć dla mnie było to też krępujące.Krakonka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
zaczynam oficjalny sezon zagladania w gacie
dziś 34dc, wiec teoretycznie jest spóźniona, ale Of znowu przesunął mi owulke
hm... moze bedzie mi tak przesuwał przez 9 miesiecykkisia, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, macduska, Krakonka, Magdala, Mega, Mala79, Aasiula, caffe, moremi, paszczakin, gretka, Sabina, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
A ja się raz pokusiłam i polazłam do gina na NFZ bo chciałam receptę na antyki.I tak kazał mi na fotel wleźć, tak leżę, zero parawanu a tu pielęgniara wchodzi jak do siebie. Tak się zniechęciłam że nawet nie poszłam po odbiór cytologii. Teraz jednak będę musiała tam iść po ten cholerny wynik bo po co mam płacić za zrobienie prywatnie.
efcia, Mega, Mala79, Aasiula, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
efcia wrote:zaczynam oficjalny sezon zagladania w gacie
hm... moze bedzie mi tak przesuwał przez 9 miesiecyefcia, Mega, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Reni wrote:Wybacz Krakonka, ale jak przez dotyk można stwierdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo??
"W końcu kiedyś tez nie było aparatów, a jakoś lekarze działali." ....w końcu kiedyś więcej dzieci umierało ..
nie nie nie nie nie... ta pani powinna iść na emeryturę
Ależ wybaczam. Nie upieram się, że za pomocą badania palpacyjnego można na pewno stwierdzić prawidłowość czy nie w przypadku ciąży. Sugeruję, że doświadczeni lekarze, przyzwyczajeni do braku aparatów, są w stanie wychwycić część nieprawidłowości.
Znając sytuację lekarzy pracujących na NFZ nie ośmieliłabym się też odsyłać żadnego z nich na bruk. To tak, jakbyś chciała ukamieniować szamana, że ocenia twój stan na podstawie obrazu języka. Ci lekarze nie mają sprzętu (mój miał jednorazowe "zaglądaczki", ale niektórzy mają jeszcze metalowe), nie mogą Ci zlecić badań ponad normę ( a normy są przerażające, ginka mi dokładnie mówiła - lekrz "zbiera" przyznane przez nfz punkty od babek przychodzacych po receptę i "przekazuje" ciężarnym, żeby zrobić raz na dwa miesiące podstawowe badanie krwi. Oczywiście prawo stanowi inaczej, są dokładne wytyczne ile i jakie badania powinno się zlecić ciężarnej. Ale spróbuj zadziałać zgodnie z prawem, to Cię wywalą i jeszcze dołożą grzywnę. Mój gin nfz to przykład autentyczny.) W zasadzie nafz daje im takie możliwości, ze równie dobrze mogliby wróżyć z fusów.
Mimo pełnego zrozumienia, podzielam jednak Twoje oburzenie. Z tym, że nie kieruję go na lekarzy a organy urzędowe. Generalnie. Bo znam też konkretnych lekarzy, którzy nie powinni leczyć. Ale znam ich osobiście i nie ma to nic wspólnego z możliwościami i narzędziami, jakie mają.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
efcia wrote:zaczynam oficjalny sezon zagladania w gacie
hm... moze bedzie mi tak przesuwał przez 9 miesiecy
A testowałaś?
Kurcze, dziwnie się czuję namawiając, ale przy 34 dc to chyba nie robię nic złego?
Mnie ciągle OF przesuwa coś i zmienia, mimo że zaznaczyłam owulację podwójnie - z moni i pregnyl. Zostawiłam automat dla tej poziomej kreski, bo przy ręcznym jej nie ma.
efcia lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
polski lekarz przyzwyczajony, że przychodzą do niego także polki mieszkające za granicą wyjął z szafki maczetę i wykarczował sobie teren do badania hahaah
dlatego golcie sie dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny
Magdala wrote:Haha.
ania.g, Magdala, kkisia, efcia, Mega, moremi, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:A testowałaś?
Kurcze, dziwnie się czuję namawiając, ale przy 34 dc to chyba nie robię nic złego?
Mnie ciągle OF przesuwa coś i zmienia, mimo że zaznaczyłam owulację podwójnie - z moni i pregnyl. Zostawiłam automat dla tej poziomej kreski, bo przy ręcznym jej nie ma.moremi, Aasiula lubią tę wiadomość