X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, u nas slonce i cieplo. Co z tego. Trzeba siedziec w biurze ...

efcia, Mega, Mala79, kkisia, macduska, Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mega, o której to podglądanie jajek?
    Trzymam kciuki :-)
    Teoretycznie na 18:15, w praktyce idę wcześniej, moze sie uda ;) ostatnio ma godzine poślizgu ;)

efcia, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja też. Po prostu szukałam info na temat ciąży po 35 roku życia. Jakby forum było zamknięte to nie chciałoby mi się do niego dobijać.
    Jest jeszcze inna strona medalu, którą wtedy poruszałam, komercja. Przecież ten portal zarabia kasiorę, musi być publiczne i przyciągać nowe klientki. Bo niestety, my jesteśmy klientkami tego portalu, zachęcają do kupowania pakietów do prowadzenia wykresów, do kupowania przepisów na koktajle, są miejscem dla reklamodawców i dostają za to niezłą kasę. Im więcej użytkowników tym większa kasa. Ot co.

efcia, Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    wlasnie moze wy mi doradzicie ,jakie badania se jeszcze zlecic jak będe w Polsce ??

muszę wspomniec ze mi tu gin ani razu w majtki nie zajrzał..
    nie to zebym sie dopominała ;) ale moze i dobrze by było posprawdzać.

Haha.
    Ja juz tak sie odzwyczailam od zagladania w gacie przez ang gina, ze jak raz poszlam do polskiego to w ogole zapomnialam, ze ten prawdopodobnie bedzie zagladal. A wiec tak po pracy zarosnieta troche i na pipce i nogi usiadlam za biurkiem do gatki z ginem, noge na noge zalozylam, a ten mnie na fotel zaprasza. Probowalam sie bronic, ze ja tylko na plotki przyszlam, ale nie dal sie przekonac.
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:47

efcia, Mega, ania.g, kkisia, macduska, Krakonka, Reni, moremi, Sabina, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Teoretycznie na 18:15, w praktyce idę wcześniej, moze sie uda ;) ostatnio ma godzine poślizgu ;)
    Ok
    Daj potem znać :-D

Mega lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ok
    Daj potem znać :-D
    Dam, dam, sama jestem ciekawa jak to tam wyglada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:51

ania.g, Mala79, efcia, kkisia, Reni, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kraj to już obyczaj, co miasto to inni lekarze i różne podejścia

Ja osobiście natknelam się na ginekologow którzy albo wychodzili z założenia że za wszystko odpowiada natura, albo takich którzy patrzyli na kase

Ten jeden jedyny do którego miałam zaufanie i rzeczowo podchodził do pacjenta wyjechał za granice

Teraz polazlam pierwszy raz do kobiety i co mi powiedziała: szanowna pani, niestety to już powoli przychodzi ten czas, że będzie coraz trudniej... Ech zero zainteresowania
    Jak to usłyszałam zabralam kredki i nadzwyczajniej w świecie wyszłam z gabinetu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:54

efcia, Krakonka, Magdala, ComeToMeBaby, caffe, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Haha.
    Ja juz tak sie odzwyczailam od zagladania w gacie przez ang gina, ze jak raz poszlam do polskiego to w ogole zapomnialam, ze ten prawdopodobnie bedzie zagladal. A wiec tak po pracy zarosnieta troche i na pipce i nogi usiadlam za biurkiem do gatki z ginem, noge na noge zalozylam, a ten mnie na fotel zaprasza. Probowalam sie bronic, ze ja tylko na plotki przyszlam, ale nie dal sie przekonac.
    Hahaha :-D
    No ja raz umówiłam się w jedynym wolnym terminie u gin a tydz później załapałam, że będzie jeszcze się u mnie kończyć @, to może jakąś konsultację zrobimy. A ona mnie zaprasza na fotel, a ja żadnego zapasowego tamponu nie miałam akurat, dobrze że były u niej dostępne wkładki. Ale uprzedzilam ją że jeszcze krwawię, nie zrazila się, choć dla mnie było to też krępujące.

Krakonka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:

Kciuki Mega :)

efcia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam oficjalny sezon zagladania w gacie ;D
    dziś 34dc, wiec teoretycznie jest spóźniona, ale Of znowu przesunął mi owulke
    hm... moze bedzie mi tak przesuwał przez 9 miesiecy :P

kkisia, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, macduska, Krakonka, Magdala, Mega, Mala79, Aasiula, caffe, moremi, paszczakin, gretka, Sabina, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się raz pokusiłam i polazłam do gina na NFZ bo chciałam receptę na antyki.I tak kazał mi na fotel wleźć, tak leżę, zero parawanu a tu pielęgniara wchodzi jak do siebie. Tak się zniechęciłam że nawet nie poszłam po odbiór cytologii. Teraz jednak będę musiała tam iść po ten cholerny wynik bo po co mam płacić za zrobienie prywatnie.

efcia, Mega, Mala79, Aasiula, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Było by super. To kciukam :)

efcia, Mega, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

Efcia <3

Oby !

efcia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, poka wykres ;)

efcia, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mega za Twoje jaja też kciuki trzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:59

Mega, dorbie lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wybacz Krakonka, ale jak przez dotyk można stwierdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo??
    "W końcu kiedyś tez nie było aparatów, a jakoś lekarze działali." ....w końcu kiedyś więcej dzieci umierało ..

nie nie nie nie nie... ta pani powinna iść na emeryturę

Ależ wybaczam. Nie upieram się, że za pomocą badania palpacyjnego można na pewno stwierdzić prawidłowość czy nie w przypadku ciąży. Sugeruję, że doświadczeni lekarze, przyzwyczajeni do braku aparatów, są w stanie wychwycić część nieprawidłowości.
    Znając sytuację lekarzy pracujących na NFZ nie ośmieliłabym się też odsyłać żadnego z nich na bruk. To tak, jakbyś chciała ukamieniować szamana, że ocenia twój stan na podstawie obrazu języka. Ci lekarze nie mają sprzętu (mój miał jednorazowe "zaglądaczki", ale niektórzy mają jeszcze metalowe), nie mogą Ci zlecić badań ponad normę ( a normy są przerażające, ginka mi dokładnie mówiła - lekrz "zbiera" przyznane przez nfz punkty od babek przychodzacych po receptę i "przekazuje" ciężarnym, żeby zrobić raz na dwa miesiące podstawowe badanie krwi. Oczywiście prawo stanowi inaczej, są dokładne wytyczne ile i jakie badania powinno się zlecić ciężarnej. Ale spróbuj zadziałać zgodnie z prawem, to Cię wywalą i jeszcze dołożą grzywnę. Mój gin nfz to przykład autentyczny.) W zasadzie nafz daje im takie możliwości, ze równie dobrze mogliby wróżyć z fusów.

Mimo pełnego zrozumienia, podzielam jednak Twoje oburzenie. Z tym, że nie kieruję go na lekarzy a organy urzędowe. Generalnie. Bo znam też konkretnych lekarzy, którzy nie powinni leczyć. Ale znam ich osobiście i nie ma to nic wspólnego z możliwościami i narzędziami, jakie mają.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

A testowałaś?

Kurcze, dziwnie się czuję namawiając, ale przy 34 dc to chyba nie robię nic złego?
    Mnie ciągle OF przesuwa coś i zmienia, mimo że zaznaczyłam owulację podwójnie - z moni i pregnyl. Zostawiłam automat dla tej poziomej kreski, bo przy ręcznym jej nie ma.

efcia lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie efcia poka wykres.

Mega bede Twoje jajo afirmowac od 5 do 6. ;-)

ania.g, efcia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polski lekarz przyzwyczajony, że przychodzą do niego także polki mieszkające za granicą wyjął z szafki maczetę i wykarczował sobie teren do badania hahaah
    dlatego golcie sie dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny ;-)
    Magdala wrote:
    Haha.

ania.g, Magdala, kkisia, efcia, Mega, moremi, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A testowałaś?

Kurcze, dziwnie się czuję namawiając, ale przy 34 dc to chyba nie robię nic złego?
    Mnie ciągle OF przesuwa coś i zmienia, mimo że zaznaczyłam owulację podwójnie - z moni i pregnyl. Zostawiłam automat dla tej poziomej kreski, bo przy ręcznym jej nie ma.
    A po co ci pozioma jak masz pewność kiedy była ovu?! Sama sobie mieszasz.

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 10026 10027 10028 10029 10030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ