X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Guajazyl.
    Zdrobniła sobie i odmieniła przez przypadki, w dodatku z błędem: wzięła guajazylka.

Może to ja źle napisałam? Nie wiem, nie chce mi się sprawdzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Paracetamol w dawce do 2,0 g na dobę jest bezpieczny w ciązy , jest to oficjane stanowisko
    bez ciązy do 4,0g/dobę
    Za to ibuprofen jest niewskazany w III trymestrze i okresie okołoporodowym
    ja mam paracetamol 500
    to zn ze do 4 tabletek mogę wziąć?

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Guajazyl.
    Zdrobniła sobie i odmieniła przez przypadki, w dodatku z błędem: wzięła guajazylka.
    Mówiłam ;-)
    Ja to łykałam przy staraniach, tylko na spirytusie jest, więc głupio rano przed wyjściem do pracy bo jadę samochodem, potem w pracy głupio i na wychodne z pracy głupio a po powroce do domu to już za pózno, bo to trzeba jak inne mukolityki do ok 16-17.00 bo potem w nocy ścieka po tylnej stronie gardła i cżłowiek się dusi

macduska, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia, kazałam Ci dzwonić między 9 a 11 bo wtedy zapisują na zabiegi to jest nadzieja, że ktoś odbierze. O ile nie będzie cały czas zajęte.
    Jesli już bym Ci miała polecać to ewentualnie wizytę u prof. R z Ginekologii Operacyjnej. Chwalą go. Istnieje nawet legenda, że którą pomaca to ciąża murowana... :-)
    Chyba sama się do niego wybiorę. ;-)

Nie wiem fokładnie na czym polega ten zabieg. Mi robili przy ostatniej laparohistero zabieg chromoperturbacji w celu udrożnienia lewego jajowodu. Niestety się nie udło.

Będę u mojego doktorka na początku lipca to się wypytam co i jak.

efcia, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, Arwena, moremi, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ja mam paracetamol 500
    to zn ze do 4 tabletek mogę wziąć?
    No jak potrzebujesz to tak

Magda* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ...

dzisiaj mi przesunął owu o 2 dni do przodu, wiec znowu mam 12dpo ;-)
    A wykres udostępnisz?

efcia, macduska lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A wykres udostępnisz?

tak to wyglada

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/329b316ec3d6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 16:44

kapturnica, Sabina, Aasiula, BISCA, Krakonka, peppapig, ania.g, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No jak potrzebujesz to tak
    w sumie w ciązy to ze 4 sztuki wzięłam,ale teraz musiałam jedną wziąć i na noc też pewnie będzie trzeba

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kkisia, kazałam Ci dzwonić między 9 a 11 bo wtedy zapisują na zabiegi to jest nadzieja, że ktoś odbierze. O ile nie będzie cały czas zajęte.
    Jesli już bym Ci miała polecać to ewentualnie wizytę u prof. R z Ginekologii Operacyjnej. Chwalą go. Istnieje nawet legenda, że którą pomaca to ciąża murowana... :-)
    Chyba sama się do niego wybiorę. ;-)

Nie wiem fokładnie na czym polega ten zabieg. Mi robili przy ostatniej laparohistero zabieg chromoperturbacji w celu udrożnienia lewego jajowodu. Niestety się nie udło.

Będę u mojego doktorka na początku lipca to się wypytam co i jak.

Popytaj , a ja jutro z rana i tak zadzwonie :)
    Znalazlam nawet opracowanie w pdf ze na 54 kobity z niedroznoscia obustronna
    udroznili u wszystkich w sumie 88 jajowodow , niktorym obydwa a niektorym tylko jeden :)
    Jest to nowa metoda stosowana od konca 2013 roku
    wiec jakas iskierka nadziei sie tli
    Chlop powiedzial , ze jak chce mam probowac :)

macduska, moremi, Mega, BISCA, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    udroznili u wszystkich w sumie 88 jajowodow , niktorym obydwa a niektorym tylko jeden :)

To jak zadzwonisz to zdaj raport co i jak! :-)

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia ladnie to wyglada 8)

dorbie, efcia, Aasiula, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja jak sie dowiedzialam ,ze mam niedrozny jajowod tez sie zastanawialam nad tym by sie tam jakos dostac na udraznianie .Ale ginek stwierdzil ,ze majac jeden w dobrym stanie powinnam sobie dac spokoj wiec temat umarl u mnie

dorbie, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff wreszcie mam chwilke....pogoda lepiej nie wspominac, wspomagam sie kawa, blogoslawiona cisza :-)( m jak w domu to non stop gada, dzwoni albo oglada sport- ale jeszce tydzien- nigdy nie myslalam ze to powiem- ale za duzo go w domu!!! i rozrabia nie tylko w domu!!! ratunku!!!
    Z dobrych wiesci- moze bedziemy mieli wieksza przestrzen- wstepnie chca nam wynajac wiesze m- jutro ostateczna rozmowa- kciukajcie a bedzie gdzie przyjezdzac na urlop :-)

Kisia ciesze sie ze checi Ci wrociy- Brawo!!!

kapturnica, efcia, moremi, Mega, BISCA, caffe, Magdala, kkisia, macduska, beates, peppapig, stara.krycha, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Efcia ladnie to wyglada 8)
    Wlasnie chciałam to napisać, że obiecująco :-)

kapturnica, efcia, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    tak to wyglada

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/329b316ec3d6.jpg
    Pojechałaś!

Witam :)
    Kto mi streści dzień? U mnie jak zwykle stres, dzieć chory :( Rano się dusiła, nie mogła nabrać powietrza. Ja w takich warunkach w życiu w ciążę nie zajdę, w życiu :(

Krakonka, macduska, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    O kurka z gaska!
    Zastanawiam sie czy branie wapnia w ciazy moze.pomoc.

A jesz wapniowe produkty na codzien?
    Podobno sezam jest nie do pobicia w tym wzgledzie.
    Namoczyc, zblendowac, przecedzic i pic to mleczko. Mozna jako podstawa do koktaili.
    Jem w dużych ilościach. Sporo kefiru piję, ser żółty (ma więcej wapnia niż twaróg), twaróg.
    Zęby nie są jednak odwapnione, więc to nie to.

Magdala, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A Tobie po co to wiedziec??
    Jak to po co? Marzy nam się trójka ;-)

Mega, Sabina, BISCA, Magdala, macduska, gretka, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, chwale sie! ;-) Bylismy z Adasiem na pobraniu krwi w szpitalu ( w przychodni nie kluja dzieci - co za amatorszczyzna). Adas siadl na moich kolanach na fotelu i z ciekawoscia przygladal sie, co tam go pani po raczce maca ( zyly szukala) i co mu za opaske zaklada. Zyla zostala znaleziona, wiec pani zaczela zakladac wenflon, ale musiala troche pogrzebac igla, bo nie trafiala. A Adas patrzyl i patrzyl, i nawet sie nie skrzywil. Dumna jestem i blada! Jest to niechybny znak na to, ze kolejne moje dziecko bedzie lekarzem! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:05

moremi, Aasiula, Mega, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, dorbie, caffe, Magdala, kkisia, macduska, gretka, iwcia77, Arwena, SolarPolar, beates, ania.g, peppapig, paszczakin, efcia, Zofia8, Mala79 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez moderatora z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:23 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 czerwca 2015, 19:37

moremi, Mega, Sabina, kapturnica, kkisia, Reni, peppapig, efcia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam, zjadlam,zaraz sie zabiore za leciutkie prasowanko ,czy juz mozna ? :)

moremi, Sabina, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

‹‹ 10030 10031 10032 10033 10034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ