X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Guajazyl.
    Zdrobniła sobie i odmieniła przez przypadki, w dodatku z błędem: wzięła guajazylka.

Może to ja źle napisałam? Nie wiem, nie chce mi się sprawdzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Paracetamol w dawce do 2,0 g na dobę jest bezpieczny w ciązy , jest to oficjane stanowisko
    bez ciązy do 4,0g/dobę
    Za to ibuprofen jest niewskazany w III trymestrze i okresie okołoporodowym
    ja mam paracetamol 500
    to zn ze do 4 tabletek mogę wziąć?

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Guajazyl.
    Zdrobniła sobie i odmieniła przez przypadki, w dodatku z błędem: wzięła guajazylka.
    Mówiłam ;-)
    Ja to łykałam przy staraniach, tylko na spirytusie jest, więc głupio rano przed wyjściem do pracy bo jadę samochodem, potem w pracy głupio i na wychodne z pracy głupio a po powroce do domu to już za pózno, bo to trzeba jak inne mukolityki do ok 16-17.00 bo potem w nocy ścieka po tylnej stronie gardła i cżłowiek się dusi

macduska, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia, kazałam Ci dzwonić między 9 a 11 bo wtedy zapisują na zabiegi to jest nadzieja, że ktoś odbierze. O ile nie będzie cały czas zajęte.
    Jesli już bym Ci miała polecać to ewentualnie wizytę u prof. R z Ginekologii Operacyjnej. Chwalą go. Istnieje nawet legenda, że którą pomaca to ciąża murowana... :-)
    Chyba sama się do niego wybiorę. ;-)

Nie wiem fokładnie na czym polega ten zabieg. Mi robili przy ostatniej laparohistero zabieg chromoperturbacji w celu udrożnienia lewego jajowodu. Niestety się nie udło.

Będę u mojego doktorka na początku lipca to się wypytam co i jak.

efcia, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, Arwena, moremi, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ja mam paracetamol 500
    to zn ze do 4 tabletek mogę wziąć?
    No jak potrzebujesz to tak

Magda* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ...

dzisiaj mi przesunął owu o 2 dni do przodu, wiec znowu mam 12dpo ;-)
    A wykres udostępnisz?

efcia, macduska lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A wykres udostępnisz?

tak to wyglada

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/329b316ec3d6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 16:44

kapturnica, Sabina, Aasiula, BISCA, Krakonka, peppapig, ania.g, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No jak potrzebujesz to tak
    w sumie w ciązy to ze 4 sztuki wzięłam,ale teraz musiałam jedną wziąć i na noc też pewnie będzie trzeba

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kkisia, kazałam Ci dzwonić między 9 a 11 bo wtedy zapisują na zabiegi to jest nadzieja, że ktoś odbierze. O ile nie będzie cały czas zajęte.
    Jesli już bym Ci miała polecać to ewentualnie wizytę u prof. R z Ginekologii Operacyjnej. Chwalą go. Istnieje nawet legenda, że którą pomaca to ciąża murowana... :-)
    Chyba sama się do niego wybiorę. ;-)

Nie wiem fokładnie na czym polega ten zabieg. Mi robili przy ostatniej laparohistero zabieg chromoperturbacji w celu udrożnienia lewego jajowodu. Niestety się nie udło.

Będę u mojego doktorka na początku lipca to się wypytam co i jak.

Popytaj , a ja jutro z rana i tak zadzwonie :)
    Znalazlam nawet opracowanie w pdf ze na 54 kobity z niedroznoscia obustronna
    udroznili u wszystkich w sumie 88 jajowodow , niktorym obydwa a niektorym tylko jeden :)
    Jest to nowa metoda stosowana od konca 2013 roku
    wiec jakas iskierka nadziei sie tli
    Chlop powiedzial , ze jak chce mam probowac :)

macduska, moremi, Mega, BISCA, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    udroznili u wszystkich w sumie 88 jajowodow , niktorym obydwa a niektorym tylko jeden :)

To jak zadzwonisz to zdaj raport co i jak! :-)

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia ladnie to wyglada 8)

dorbie, efcia, Aasiula, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja jak sie dowiedzialam ,ze mam niedrozny jajowod tez sie zastanawialam nad tym by sie tam jakos dostac na udraznianie .Ale ginek stwierdzil ,ze majac jeden w dobrym stanie powinnam sobie dac spokoj wiec temat umarl u mnie

dorbie, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff wreszcie mam chwilke....pogoda lepiej nie wspominac, wspomagam sie kawa, blogoslawiona cisza :-)( m jak w domu to non stop gada, dzwoni albo oglada sport- ale jeszce tydzien- nigdy nie myslalam ze to powiem- ale za duzo go w domu!!! i rozrabia nie tylko w domu!!! ratunku!!!
    Z dobrych wiesci- moze bedziemy mieli wieksza przestrzen- wstepnie chca nam wynajac wiesze m- jutro ostateczna rozmowa- kciukajcie a bedzie gdzie przyjezdzac na urlop :-)

Kisia ciesze sie ze checi Ci wrociy- Brawo!!!

kapturnica, efcia, moremi, Mega, BISCA, caffe, Magdala, kkisia, macduska, beates, peppapig, stara.krycha, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Efcia ladnie to wyglada 8)
    Wlasnie chciałam to napisać, że obiecująco :-)

kapturnica, efcia, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    tak to wyglada

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/329b316ec3d6.jpg
    Pojechałaś!

Witam :)
    Kto mi streści dzień? U mnie jak zwykle stres, dzieć chory :( Rano się dusiła, nie mogła nabrać powietrza. Ja w takich warunkach w życiu w ciążę nie zajdę, w życiu :(

Krakonka, macduska, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    O kurka z gaska!
    Zastanawiam sie czy branie wapnia w ciazy moze.pomoc.

A jesz wapniowe produkty na codzien?
    Podobno sezam jest nie do pobicia w tym wzgledzie.
    Namoczyc, zblendowac, przecedzic i pic to mleczko. Mozna jako podstawa do koktaili.
    Jem w dużych ilościach. Sporo kefiru piję, ser żółty (ma więcej wapnia niż twaróg), twaróg.
    Zęby nie są jednak odwapnione, więc to nie to.

Magdala, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A Tobie po co to wiedziec??
    Jak to po co? Marzy nam się trójka ;-)

Mega, Sabina, BISCA, Magdala, macduska, gretka, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, chwale sie! ;-) Bylismy z Adasiem na pobraniu krwi w szpitalu ( w przychodni nie kluja dzieci - co za amatorszczyzna). Adas siadl na moich kolanach na fotelu i z ciekawoscia przygladal sie, co tam go pani po raczce maca ( zyly szukala) i co mu za opaske zaklada. Zyla zostala znaleziona, wiec pani zaczela zakladac wenflon, ale musiala troche pogrzebac igla, bo nie trafiala. A Adas patrzyl i patrzyl, i nawet sie nie skrzywil. Dumna jestem i blada! Jest to niechybny znak na to, ze kolejne moje dziecko bedzie lekarzem! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:05

moremi, Aasiula, Mega, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, dorbie, caffe, Magdala, kkisia, macduska, gretka, iwcia77, Arwena, SolarPolar, beates, ania.g, peppapig, paszczakin, efcia, Zofia8, Mala79 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez moderatora z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:23 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 czerwca 2015, 19:37

moremi, Mega, Sabina, kapturnica, kkisia, Reni, peppapig, efcia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam, zjadlam,zaraz sie zabiore za leciutkie prasowanko ,czy juz mozna ? :)

moremi, Sabina, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

‹‹ 10030 10031 10032 10033 10034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ