X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U nas bylo identycznie, tak gdzies do 6 miesiaca. Jak Adas zaczal pelzac, to kota zaczela sie mu przygladac. Pewnie jak tylko lezal, to byl troche podejrzany.
    Teraz przychodzi do niego sama, ociera sie, a jak placze, to leci sprawdzic, co jest grane.

super.. mam nadzieje na taki rozwoj sytuacji ;)

Dziobak, moremi, Mega, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj w Wyborczej jest art o dzieciach
    dając im wcześnie tablet czy smartfon robimy krzywdę

a tak się mamusie cieszą, ze 7 miesięczne dziecko daje radę

moremi, Mega, iwcia77, efcia, ComeToMeBaby, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Natka, ja byłam dzisiaj na pobraniu krwi. Laska mi się dwa razy wbiła, ale nie trafiła. Dopiero facet zrobił dobre wkłucie. Znowu będę jak narkomanka ;-)
    Dobrze, że ta laska od razu powiedziała, że nie chce mnie męczyć i zawołała tego kolesia. Inna w tej samej klinice zrobiła mi kiedyś 5 wkłuć.
    O matko... U nas w szpitalu biorą sprawnie, tylko ta moja żyła chyba ma juz dość. Wczoraj długo krwawiłam i za krótko trzymałam to sie siniak zrobił.

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie dzieci zachowują się jak autystyczne, bo dochodzi u nich do opóźnienia mowy i zaburzenia relacji społecznych z powodu nadmiernego przebywania wśród gadżetów elektronicznych, a nie ludzi O.o
    Reni wrote:
    dzisiaj w Wyborczej jest art o dzieciach
    dając im wcześnie tablet czy smartfon robimy krzywdę

a tak się mamusie cieszą, ze 7 miesięczne dziecko daje radę

moremi, iwcia77, efcia, ComeToMeBaby, Magda*, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    na 10000 stronie jest cała lista ;D

szkoda ze ja nie moge rozpocząć tej zielonej fali, fakt sikańca nie robiłam, ale tempka dała nura :/

mam nadzieje ze Asiula rozpocznie fale, bo ona chyba najblizej "sądnego dnia" ;-)

Ciebie nie wymieniłam bo miałam w pamięci Twój wykres.
    Dała nura powiadasz? Szkoda!

efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ciebie nie wymieniłam bo miałam w pamięci Twój wykres.
    Dała nura powiadasz? Szkoda!
    A ja chcę zobaczyć ten jej wykres.

efcia, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    O matko... U nas w szpitalu biorą sprawnie, tylko ta moja żyła chyba ma juz dość. Wczoraj długo krwawiłam i za krótko trzymałam to sie siniak zrobił.
    W sumie one też biorą sprawnie, ale mój przypadek jest "ciężki" ;-)
    Z tymi siniakami to najczęściej tak wychodzi, że trzyma się za krótko, za słabo, czy zgina się rękę po wyjściu z gabinetu (wtedy krew się zbiera i siniaki są po pachę). Chociaż nie tak dawno własnie w szpitalu babka kazała mi zgiąć rękę. Zrobiła wielkie oczy, gdy jej powiedziałam, że tego od lat się nie praktykuje tak samo jak podnoszenia rąk podczas zakrztuszenia, czy odchylania glowy przy krwawieniu z nosa.

iwcia77, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyyy, cos mi nie posluzylo to wczorajsze nocne siedzenie, 3 podejscia do wstawania dzisiaj- kawa nawet mnie nie reanimowala w pelni, ale coz do roboty- ciasto sie piecze ( mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam- a wlsanie- pytanie-jak pieczecie z ksylolitem to jak to sie wymienia i np do ubijanych mozna?- jakos nie mam odwagi sprobowac?

coz u mnie tez owocowe ceny nie rozpieszczaja- czeresnie- 8Fr, truskawki- 7,
    a i hit , co prawda z zeszlego roku- i nie przypuszczam zeby sie zmienilo-250g czerwonych porzeczek- 4Fr!!!! maliny tez jakos tak......

Mega, iwcia77, efcia, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, a Ty oprócz codziennego przetwarzania czereśni podczas oglądania krzaków przez okno..., to coś z nich na zimę robisz?

Mega lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja chcę zobaczyć ten jej wykres.

bardzo prosze :-)

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:13

moremi lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    bryyyy, cos mi nie posluzylo to wczorajsze nocne siedzenie, 3 podejscia do wstawania dzisiaj- kawa nawet mnie nie reanimowala w pelni, ale coz do roboty- ciasto sie piecze ( mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam- a wlsanie- pytanie-jak pieczecie z ksylolitem to jak to sie wymienia i np do ubijanych mozna?- jakos nie mam odwagi sprobowac?

coz u mnie tez owocowe ceny nie rozpieszczaja- czeresnie- 8Fr, truskawki- 7,
    a i hit , co prawda z zeszlego roku- i nie przypuszczam zeby sie zmienilo-250g czerwonych porzeczek- 4Fr!!!! maliny tez jakos tak......
    Ja zaczynam urządzać polowanie na borówkę amerykańska - uwielbiam :D
    W ogóle ceny owoców to jakis kosmos, fajnie, ze truskawki i czereśnie troche opadły, bob tez już widziałam, ale nie wiem po ile :)

efcia, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kapta, a Ty oprócz codziennego przetwarzania czereśni podczas oglądania krzaków przez okno..., to coś z nich na zimę robisz?
    Tak :) Kompoty do słoikow , dzemory i mroze w całosci drylowane na pierogi :D

caffe, moremi, Heretyczka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ja zaczynam urządzać polowanie na borówkę amerykańska - uwielbiam :D
    )
    U mnie 1szy rok zaczely owocowac wreszZcie..Tez je bardzo lubie

efcia, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ... pytanie-jak pieczecie z ksylolitem to jak to sie wymienia i np do ubijanych mozna?- jakos nie mam odwagi sprobowac?

gretka ksylitol używasz dokładnie jak cukier, czyli do ubijanych też :-)
    ja z ksylitolem robie wszystkie ciacha, nawet beza wychodzi

tylko do drożdżowego sie nie używa, bo drożdże nie rosną

Mega, caffe, moremi, paszczakin, gretka, Aasiula, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morcia ja wogóle z tym cyklem nie wiążę nadziei, wiec jakby co to bedę w ciężkim szoku ;D

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak :) Kompoty do słoikow , dzemory i mroze w całosci drylowane na pierogi :D
    a jakies nalewki? 07icon_smile4.gif 12icon_faja.gif

moremi, efcia, kapturnica, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widziałam, że Luna się odezwała. Chyba już niedługo pogonisz całą tą gimbazę na cztery wiatry ;-) i jak plan działania teraz? Uspokoiło się trochę?

Ciekawe też jak tam Ola.

U mnie, żeby nie było tak różowo, to zaraz idę do dentysty z obrzękiem policzka. Caffe!!!! Ty świnio! Zarazilaś mnie!

Magda, Ty dzisiaj uważaj, żeby i Tobie czegoś te leczyzęby nie zrobiły ;-)

caffe, efcia, kapturnica, Reni, paszczakin, gretka, iwcia77, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, ania.g, Mala79, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Natka, ja byłam dzisiaj na pobraniu krwi. Laska mi się dwa razy wbiła, ale nie trafiła. Dopiero facet zrobił dobre wkłucie. Znowu będę jak narkomanka ;-)
    Dobrze, że ta laska od razu powiedziała, że nie chce mnie męczyć i zawołała tego kolesia. Inna w tej samej klinice zrobiła mi kiedyś 5 wkłuć.

U mnie ostatnio udalo sie krew pobrac dopiero 3 pielegniarce za czwartym razem.
    Moremi, przy takich problemach polecam, by tuz przed wypic duuuuzo wody. Pomaga :-)

Magdala lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    gretka ksylitol używasz dokładnie jak cukier, czyli do ubijanych też :-)
    ja z ksylitolem robie wszystkie ciacha, nawet beza wychodzi

tylko do drożdżowego sie nie używa, bo drożdże nie rosną
    Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?

efcia, gretka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a jakies nalewki? 07icon_smile4.gif 12icon_faja.gif
    Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.

caffe lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 10049 10050 10051 10052 10053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ