WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?
    Jak idzie jak pisze ,ze nie idzie bo kiluje drozdze :P

moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I widziałam, że Luna się odezwała. Chyba już niedługo pogonisz całą tą gimbazę na cztery wiatry ;-) i jak plan działania teraz? Uspokoiło się trochę?

Ciekawe też jak tam Ola.

U mnie, żeby nie było tak różowo, to zaraz idę do dentysty z obrzękiem policzka. Caffe!!!! Ty świnio! Zarazilaś mnie!

Magda, Ty dzisiaj uważaj, żeby i Tobie czegoś te leczyzęby nie zrobiły ;-)
    035.gif :)

moremi, efcia, Mega, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    U mnie ostatnio udalo sie krew pobrac dopiero 3 pielegniarce za czwartym razem.
    Moremi, przy takich problemach polecam, by tuz przed wypic duuuuzo wody. Pomaga :-)
    Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.
    No dobra, to daj sprawdzony przepis na dżem lub konfiturę :)

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.
    Bo dajesz za mało spirytusu B-)

caffe, efcia, kapturnica, gretka, iwcia77, Mega, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, beates, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?

jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast ;-)

ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha ;D

morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morcia a na zęby koniecznie ksylitol
    ja nawet nie używam zwyklej pasty do zebów tylko taka z ksylitolem :-)

i tfu tfu póki co nie musze chodzic do dentysty :D

moremi, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jak idzie jak pisze ,ze nie idzie bo kiluje drozdze :P
    Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.

Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystko :-) piekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.

efcia, kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, Sabina, Magdala, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast ;-)

ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha ;D

morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru
    Ja też daję mniej :-) te przepisy ode mnie, to już z tą ograniczoną iloscią cukru.

efcia lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No dobra, to daj sprawdzony przepis na dżem lub konfiturę :)

Więc tak dryluje owoce (ale wybieram te miąższowe a nie sokowe bo mniej z nim i pierdykania)Mam 2gatunki czeresni .
    Jak wydryluje a zbierze sie sok to go odlewam i zostawiam do kompotu lub zagotowywuje z cukerem do butelki.
    Takie owoce robie na 2sposoby .
    U mnie młody nie lubi tzw łupek wiec je miskuje a potem na kg czeresni srednio dodaje maks 20dkg cukera bo same w sobie sa slodkie. I wyciskam cytryne .I smaze az sie to ladnie wszystko odparuje.Prosty przepis
    A drugi sposob to wydrylowane zasypuje podobna iloscia cukru i smaze do konsystencji ktora mi odpowiada(nie za gesto ) . Czasem robie je doslownie moment i wychodzi taka konfitura. A potem klasyka wrzace do sloikow i na wieczku stawiam.Nie pasteryzuje bo ladnei trzymaja :)
    Mozna zrobic z dodatkiem żelfiksow ale ja jakos wole bez bo taki dzemor mozna uzyc do drozdzowego ciasta
    Czasem kombinuje i mieszam z truskawkami tez spoko wychodzi

caffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

macduska lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widoki pod oknem ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32494ccba98e.jpg
    Tu z 2ma mlodymi ale sie mi schowaly :-/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59735bcd5bde.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39ec63c21203.jpg
    Normalnie wild animals planet XD

moremi, gretka, efcia, Reni, iwcia77, caffe, Mega, Zofia8, Bozia3, paszczakin, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, Sabina, Mala79, Dziobak, Niuta, Magda*, gosia7122, beates, Magdala, Arwena, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta normalnie zazdraszczam ;-)

Mega lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapta- jelonek bambi u ciebie mieszka ! super widoki!

kapturnica, efcia, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Kapta normalnie zazdraszczam ;-)
    Dlatego mimo czasem niedogodnosci zwiazanych z zima nie wrocilabym do bloku 8)

Heretyczka, efcia, Mega, Bozia3, paszczakin, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, iwcia77, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.

A czemu badasz TSH przed wzieciem tabletki ? Ja badam po.

http://zapytajlekarza.mp.pl/lista/show.html?id=100452

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.

Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystko :-) piekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.

Moremi, super ze go doszorowalas ale nie obawiasz sie, ze potrawy przygotowywane w takim piekarniku nie beda zdrowe ?

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego mimo czasem niedogodnosci zwiazanych z zima nie wrocilabym do bloku 8)
    oprócz ewentualnego odśnieżania dojazdu - to są jeszcze jakieś?

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzie ta nasza Pani Młoda? Miała wrzucić foty i zniknęła - może ją york zjadł z zemsty.....no chyba, że wciąż trwa noc poślubna???

Mega, Aasiula, gretka, ComeToMeBaby, moremi, caffe, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam usunąć te martwe wątki - a tu komunikat.....usuwanie wątków zablokowane (tylko dzisiaj)....hehe - znowu coś kombinują - może inni z uprawnieniami za dużo pousuwali????
    Swoją drogą to dosyć duża odpowiedzialność - jednym przyciskiem mogłabym usunąć cały nasz wątek......

Reni, efcia, Aasiula, moremi, dorbie, Sabina, iwcia77, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 10050 10051 10052 10053 10054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ