35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:I widziałam, że Luna się odezwała. Chyba już niedługo pogonisz całą tą gimbazę na cztery wiatry
i jak plan działania teraz? Uspokoiło się trochę?
Ciekawe też jak tam Ola.
U mnie, żeby nie było tak różowo, to zaraz idę do dentysty z obrzękiem policzka. Caffe!!!! Ty świnio! Zarazilaś mnie!
Magda, Ty dzisiaj uważaj, żeby i Tobie czegoś te leczyzęby nie zrobiły
moremi, efcia, Mega, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
-
Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.Zofia8 wrote:U mnie ostatnio udalo sie krew pobrac dopiero 3 pielegniarce za czwartym razem.
Moremi, przy takich problemach polecam, by tuz przed wypic duuuuzo wody. Pomaga
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bo dajesz za mało spirytusukapturnica wrote:Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.
caffe, efcia, kapturnica, gretka, iwcia77, Mega, ComeToMeBaby, BISCA, nick nieaktualny, beates, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?
jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast
ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha
morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru -
Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.kapturnica wrote:Jak idzie jak pisze ,ze nie idzie bo kiluje drozdze

Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystko
piekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.
efcia, kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Magdala, megan8, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja też daję mniejefcia wrote:jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast

ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha
morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru
te przepisy ode mnie, to już z tą ograniczoną iloscią cukru.
efcia lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
caffe wrote:No dobra, to daj sprawdzony przepis na dżem lub konfiturę

Więc tak dryluje owoce (ale wybieram te miąższowe a nie sokowe bo mniej z nim i pierdykania)Mam 2gatunki czeresni .
Jak wydryluje a zbierze sie sok to go odlewam i zostawiam do kompotu lub zagotowywuje z cukerem do butelki.
Takie owoce robie na 2sposoby .
U mnie młody nie lubi tzw łupek wiec je miskuje a potem na kg czeresni srednio dodaje maks 20dkg cukera bo same w sobie sa slodkie. I wyciskam cytryne .I smaze az sie to ladnie wszystko odparuje.Prosty przepis
A drugi sposob to wydrylowane zasypuje podobna iloscia cukru i smaze do konsystencji ktora mi odpowiada(nie za gesto ) . Czasem robie je doslownie moment i wychodzi taka konfitura. A potem klasyka wrzace do sloikow i na wieczku stawiam.Nie pasteryzuje bo ladnei trzymaja
Mozna zrobic z dodatkiem żelfiksow ale ja jakos wole bez bo taki dzemor mozna uzyc do drozdzowego ciasta
Czasem kombinuje i mieszam z truskawkami tez spoko wychodzi
caffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-
Widoki pod oknem

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32494ccba98e.jpg
Tu z 2ma mlodymi ale sie mi schowaly
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59735bcd5bde.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39ec63c21203.jpg
Normalnie wild animals planet
moremi, gretka, efcia, Reni, iwcia77, caffe, Mega, Zofia8, Bozia3, paszczakin, Aasiula, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dziobak, Niuta, nick nieaktualny, gosia7122, beates, Magdala, nick nieaktualny, megan8, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
Dlatego mimo czasem niedogodnosci zwiazanych z zima nie wrocilabym do blokuefcia wrote:Kapta normalnie zazdraszczam

nick nieaktualny, efcia, Mega, Bozia3, paszczakin, Aasiula, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, iwcia77, megan8, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
moremi wrote:Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.
A czemu badasz TSH przed wzieciem tabletki ? Ja badam po.
http://zapytajlekarza.mp.pl/lista/show.html?id=100452Zofia8
-
moremi wrote:Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.
Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystko
piekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.
Moremi, super ze go doszorowalas ale nie obawiasz sie, ze potrawy przygotowywane w takim piekarniku nie beda zdrowe ?
Zofia8
-
Chciałam usunąć te martwe wątki - a tu komunikat.....usuwanie wątków zablokowane (tylko dzisiaj)....hehe - znowu coś kombinują - może inni z uprawnieniami za dużo pousuwali????
Swoją drogą to dosyć duża odpowiedzialność - jednym przyciskiem mogłabym usunąć cały nasz wątek......
Reni, efcia, Aasiula, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, megan8, nick nieaktualny lubią tę wiadomość