35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:I widziałam, że Luna się odezwała. Chyba już niedługo pogonisz całą tą gimbazę na cztery wiatry
i jak plan działania teraz? Uspokoiło się trochę?
Ciekawe też jak tam Ola.
U mnie, żeby nie było tak różowo, to zaraz idę do dentysty z obrzękiem policzka. Caffe!!!! Ty świnio! Zarazilaś mnie!
Magda, Ty dzisiaj uważaj, żeby i Tobie czegoś te leczyzęby nie zrobiłymoremi, efcia, Mega, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:U mnie ostatnio udalo sie krew pobrac dopiero 3 pielegniarce za czwartym razem.
Moremi, przy takich problemach polecam, by tuz przed wypic duuuuzo wody. Pomaga-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.
caffe, efcia, kapturnica, gretka, iwcia77, Mega, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, beates, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?
jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast
ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha
morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru -
kapturnica wrote:Jak idzie jak pisze ,ze nie idzie bo kiluje drozdze
Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystkopiekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.
efcia, kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, Sabina, Magdala, megan8, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
efcia wrote:jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast
ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha
morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukrute przepisy ode mnie, to już z tą ograniczoną iloscią cukru.
efcia lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
caffe wrote:No dobra, to daj sprawdzony przepis na dżem lub konfiturę
Więc tak dryluje owoce (ale wybieram te miąższowe a nie sokowe bo mniej z nim i pierdykania)Mam 2gatunki czeresni .
Jak wydryluje a zbierze sie sok to go odlewam i zostawiam do kompotu lub zagotowywuje z cukerem do butelki.
Takie owoce robie na 2sposoby .
U mnie młody nie lubi tzw łupek wiec je miskuje a potem na kg czeresni srednio dodaje maks 20dkg cukera bo same w sobie sa slodkie. I wyciskam cytryne .I smaze az sie to ladnie wszystko odparuje.Prosty przepis
A drugi sposob to wydrylowane zasypuje podobna iloscia cukru i smaze do konsystencji ktora mi odpowiada(nie za gesto ) . Czasem robie je doslownie moment i wychodzi taka konfitura. A potem klasyka wrzace do sloikow i na wieczku stawiam.Nie pasteryzuje bo ladnei trzymaja
Mozna zrobic z dodatkiem żelfiksow ale ja jakos wole bez bo taki dzemor mozna uzyc do drozdzowego ciasta
Czasem kombinuje i mieszam z truskawkami tez spoko wychodzicaffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Widoki pod oknem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32494ccba98e.jpg
Tu z 2ma mlodymi ale sie mi schowaly
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59735bcd5bde.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39ec63c21203.jpg
Normalnie wild animals planetmoremi, gretka, efcia, Reni, iwcia77, caffe, Mega, Zofia8, Bozia3, paszczakin, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, Sabina, Mala79, Dziobak, Niuta, Magda*, gosia7122, beates, Magdala, Arwena, megan8, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.
A czemu badasz TSH przed wzieciem tabletki ? Ja badam po.
http://zapytajlekarza.mp.pl/lista/show.html?id=100452Zofia8
-
moremi wrote:Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.
Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystkopiekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.
Moremi, super ze go doszorowalas ale nie obawiasz sie, ze potrawy przygotowywane w takim piekarniku nie beda zdrowe ?
Zofia8
-
Chciałam usunąć te martwe wątki - a tu komunikat.....usuwanie wątków zablokowane (tylko dzisiaj)....hehe - znowu coś kombinują - może inni z uprawnieniami za dużo pousuwali????
Swoją drogą to dosyć duża odpowiedzialność - jednym przyciskiem mogłabym usunąć cały nasz wątek......Reni, efcia, Aasiula, moremi, dorbie, Sabina, iwcia77, megan8, kkisia lubią tę wiadomość