X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?
    Jak idzie jak pisze ,ze nie idzie bo kiluje drozdze :P

moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I widziałam, że Luna się odezwała. Chyba już niedługo pogonisz całą tą gimbazę na cztery wiatry ;-) i jak plan działania teraz? Uspokoiło się trochę?

Ciekawe też jak tam Ola.

U mnie, żeby nie było tak różowo, to zaraz idę do dentysty z obrzękiem policzka. Caffe!!!! Ty świnio! Zarazilaś mnie!

Magda, Ty dzisiaj uważaj, żeby i Tobie czegoś te leczyzęby nie zrobiły ;-)
    035.gif :)

moremi, efcia, Mega, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    U mnie ostatnio udalo sie krew pobrac dopiero 3 pielegniarce za czwartym razem.
    Moremi, przy takich problemach polecam, by tuz przed wypic duuuuzo wody. Pomaga :-)
    Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.
    No dobra, to daj sprawdzony przepis na dżem lub konfiturę :)

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Robilam z czeresni ale mi nie podeszla.Wydaje sie z nich samych za mdła.
    Bo dajesz za mało spirytusu B-)

caffe, efcia, kapturnica, gretka, iwcia77, Mega, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, beates, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale jak jest szklanka cukru, to dajesz szklankę ksylitolu? A do drozdżowych też idzie?

jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast ;-)

ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha ;D

morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morcia a na zęby koniecznie ksylitol
    ja nawet nie używam zwyklej pasty do zebów tylko taka z ksylitolem :-)

i tfu tfu póki co nie musze chodzic do dentysty :D

moremi, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jak idzie jak pisze ,ze nie idzie bo kiluje drozdze :P
    Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.

Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystko :-) piekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.

efcia, kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, Sabina, Magdala, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    jak robie ciacha i w przepisie jest szklanka cukru to zawsze daje mniej, bo nie lubie przesłodzonych ciast ;-)

ale jak trzeba dac szklanke to daje szklanke - fakt kosztowne te ciacha ;D

morcia do drożdżowych zwykly cukier niestety, ale ja drozdzowe pieke tylko jedno ( to co dałam w przepisach) i tam jest bardzo malo cukru
    Ja też daję mniej :-) te przepisy ode mnie, to już z tą ograniczoną iloscią cukru.

efcia lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No dobra, to daj sprawdzony przepis na dżem lub konfiturę :)

Więc tak dryluje owoce (ale wybieram te miąższowe a nie sokowe bo mniej z nim i pierdykania)Mam 2gatunki czeresni .
    Jak wydryluje a zbierze sie sok to go odlewam i zostawiam do kompotu lub zagotowywuje z cukerem do butelki.
    Takie owoce robie na 2sposoby .
    U mnie młody nie lubi tzw łupek wiec je miskuje a potem na kg czeresni srednio dodaje maks 20dkg cukera bo same w sobie sa slodkie. I wyciskam cytryne .I smaze az sie to ladnie wszystko odparuje.Prosty przepis
    A drugi sposob to wydrylowane zasypuje podobna iloscia cukru i smaze do konsystencji ktora mi odpowiada(nie za gesto ) . Czasem robie je doslownie moment i wychodzi taka konfitura. A potem klasyka wrzace do sloikow i na wieczku stawiam.Nie pasteryzuje bo ladnei trzymaja :)
    Mozna zrobic z dodatkiem żelfiksow ale ja jakos wole bez bo taki dzemor mozna uzyc do drozdzowego ciasta
    Czasem kombinuje i mieszam z truskawkami tez spoko wychodzi

caffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

macduska lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widoki pod oknem ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32494ccba98e.jpg
    Tu z 2ma mlodymi ale sie mi schowaly :-/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59735bcd5bde.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39ec63c21203.jpg
    Normalnie wild animals planet XD

moremi, gretka, efcia, Reni, iwcia77, caffe, Mega, Zofia8, Bozia3, paszczakin, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, Sabina, Mala79, Dziobak, Niuta, Magda*, gosia7122, beates, Magdala, Arwena, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta normalnie zazdraszczam ;-)

Mega lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapta- jelonek bambi u ciebie mieszka ! super widoki!

kapturnica, efcia, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Kapta normalnie zazdraszczam ;-)
    Dlatego mimo czasem niedogodnosci zwiazanych z zima nie wrocilabym do bloku 8)

Heretyczka, efcia, Mega, Bozia3, paszczakin, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, iwcia77, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale ja codziennie wypijam około 3 litrów. Woda nie jest rozwiazaniem przy cienkich i uciekających żyłach, ale przy ich kruchości i pękaniu. Poza tym miałam też pobraną krew na tsh, czyli tabletkę łyknęłam dopiero po pobraniu i raczej nie powinno się wtedy pić.

A czemu badasz TSH przed wzieciem tabletki ? Ja badam po.

http://zapytajlekarza.mp.pl/lista/show.html?id=100452

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ząb mi się na oczy rzucił. Idę pranie wrzucić i leczę do wyrwizęba.

Ps. Mąż mi tak zapuscił piekarnik i blachę, że jak wczoraj zajrzałam, to aż usiadłam na ziemi. Polecam dix do kominków (całe 8 zł) - poszło wszystko :-) piekarnik ja nowy. Tylko niech ciężarne uważają, bo wali po nozdrzach ostro. Ja miałam założoną maskę ze złożonego ręcznika, rękawice gumowe po łokcie, okna pootwierane, dmuchawy włączone i jak tym pryskałam, to głowę odwracałam w drugą stronę, a później biegiem na balkon.

Moremi, super ze go doszorowalas ale nie obawiasz sie, ze potrawy przygotowywane w takim piekarniku nie beda zdrowe ?

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego mimo czasem niedogodnosci zwiazanych z zima nie wrocilabym do bloku 8)
    oprócz ewentualnego odśnieżania dojazdu - to są jeszcze jakieś?

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzie ta nasza Pani Młoda? Miała wrzucić foty i zniknęła - może ją york zjadł z zemsty.....no chyba, że wciąż trwa noc poślubna???

Mega, Aasiula, gretka, ComeToMeBaby, moremi, caffe, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam usunąć te martwe wątki - a tu komunikat.....usuwanie wątków zablokowane (tylko dzisiaj)....hehe - znowu coś kombinują - może inni z uprawnieniami za dużo pousuwali????
    Swoją drogą to dosyć duża odpowiedzialność - jednym przyciskiem mogłabym usunąć cały nasz wątek......

Reni, efcia, Aasiula, moremi, dorbie, Sabina, iwcia77, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 10050 10051 10052 10053 10054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ