35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
żeby uzyskać ładny kolor czekolady, to musisz ściągnąć czerwony z włosów. I z tym będziesz miała problem, bo czerwone barwniki mocno wchodzą w strukturę włosa i pod słońce i tak będą przebijały (bo wylezą wszystkie farbowania). Czekolada ma też to do siebie, że w zasadzie na ciemnych włosach wychodzi czarna.
No ale skoro masz sprawdzoną i doświadczoną fryzjerkę, to może sobie jakoś da z tym radę.moremi, efcia, iwcia77, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:żeby uzyskać ładny kolor czekolady, to musisz ściągnąć czerwony z włosów. I z tym będziesz miała problem, bo czerwone barwniki mocno wchodzą w strukturę włosa i pod słońce i tak będą przebijały (bo wylezą wszystkie farbowania). Czekolada ma też to do siebie, że w zasadzie na ciemnych włosach wychodzi czarna.
No ale skoro masz sprawdzoną i doświadczoną fryzjerkę, to może sobie jakoś da z tym radę.
tak, ona jest sprawdzona i zaufana, moja mama ciągle do niej jeździ na tzw. wielkie wyjścia tylko ona. ja przestałam do niej jeździć bo zwyczajnie mi do niej za daleko, na drugim końcu miasta. ale w tym wypadku się poświęcę
-
nick nieaktualny
-
Padam na kuse.30sloikow kompotu , 11 sloiczkow dzemora A wczesniej urwalam 2wielkie wiadra czeresni , wydrylowalam.Dobrze ,ze pogoda jako taka to moglam przed domem drylowac inaczej bym kuchni nie poznala
.
Mam dosc na dzis. Kłade zwłoki na łózko i czekam na bob!! Ale bedzie jazdaPoki mojego nie ma to moge sie bezkarnie wzdymac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 15:54
efcia, Heretyczka, ComeToMeBaby, Mega, macduska, caffe, moremi, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:takie tam, myszowate...
ja na początku miałam miedziane, rude, zdarzyło się brąz, potem ogniste czerwienie, takie dość intensywne. Od jakichś 2 lat zeszłam z jaskrawości i intensywności- weszłam w ciemne czerwienie, takie wpadające w czerń nawet. Ale w słońcu i tak widać że to czerwień. Dobrze się czuję w czerwieni, mam więcej powera, takiej energii życiowej.
Najbliżej mi w tych rozważaniach do brązów, jakaś ciemna czekolada? może jakieś refleksy? nie wiem.
Skoro mysie to sugerowałabym brązy, refleksy jak najbardziej dodaja lekkosci
a zamiast czerwieni na wlosach polecam np czerwona kicke to dopiero daje powera
ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:yhym... no to dobrze, że idę do niej niedługo, będzie czas na działania.
tak, ona jest sprawdzona i zaufana, moja mama ciągle do niej jeździ na tzw. wielkie wyjścia tylko ona. ja przestałam do niej jeździć bo zwyczajnie mi do niej za daleko, na drugim końcu miasta. ale w tym wypadku się poświęcę
elegancko będzie i cie odmłodzi, mówie ciefcia, ComeToMeBaby, Mega, caffe, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefcia wrote:Skoro mysie to sugerowałabym brązy, refleksy jak najbardziej dodaja lekkosci
a zamiast czerwieni na wlosach polecam np czerwona kicke to dopiero daje poweraefcia, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
a ja tez lubię czerwienie na włosach, wlasnie, trzeba by sie pofarbowac
A makijaż męski to od razu mi sie kojarzy z teledyskami z lat 80, np. Dawid Bowie, masakrakapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie też przetwórnia owocowa dzisiaj.
Dżem truskawkowo-pomarańczowy, truskawkowo-rabarbarowy, truskawkowy z bazylią i truskawkowy z syropem miętowym.
Acha, i zrobiłam tartę z budyniem i owocami- truskawki, czerwona porzeczka i jagody syberyjskie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:23
kapturnica, caffe, Mega, moremi, Sabina, Aasiula, efcia, kkisia, gretka lubią tę wiadomość
-
hehehe, ja też na etapie truskawkowym
robię frużelinę truskawkową, dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu, dżem trusk. z rabarbarem, konfiturę bananowo-truskawkową, konfiturę truskawkową z bazylią i białym pieprzem.
W planach mam jeszcze ciasto z rabarbarem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:36
Bozia3, moremi, Sabina, Aasiula, efcia, peppapig, ania.g, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:hehehe, ja też na etapie truskawkowym
robię frużelinę truskawkową, dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu, dżem trusk. z rabarbarem, konfiturę bananowo-truskawkową, konfiturę truskawkową z bazylią i białym pieprzem.
W planach mam jeszcze ciasto z rabarbarem.
Kurcze nie mam białego pieprzu.
Z kwiatem z czarnego bzu - ciekawa jakaś! -
macduska wrote:To się pochwalę bo mój Młody tak ma. Jest co prawda dopiero w 5 klasie. Ma srednią 5.09 pomimo swojej niepełnosprawnosci i dużej ilosci godzin opuszczonych.
Jak tylko jest na lekcji to pamięta z niej dosłownie wszystko. Dobra pamięć to wielki dar, ułatwia zycie.
Mam porównanie z Pierworodnym.
Ten musi niestety trochę powkuwać żeby coś zapamiętać. Na szczęście wkoncu jemu samemu zachciało się chcieć. Ogólnie jestem zadaowolona ze swoich dzieci.macduska, efcia, peppapig, Mega lubią tę wiadomość