35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
żeby uzyskać ładny kolor czekolady, to musisz ściągnąć czerwony z włosów. I z tym będziesz miała problem, bo czerwone barwniki mocno wchodzą w strukturę włosa i pod słońce i tak będą przebijały (bo wylezą wszystkie farbowania). Czekolada ma też to do siebie, że w zasadzie na ciemnych włosach wychodzi czarna.
No ale skoro masz sprawdzoną i doświadczoną fryzjerkę, to może sobie jakoś da z tym radę.
moremi, efcia, iwcia77, Krakonka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
yhym... no to dobrze, że idę do niej niedługo, będzie czas na działania.caffe wrote:żeby uzyskać ładny kolor czekolady, to musisz ściągnąć czerwony z włosów. I z tym będziesz miała problem, bo czerwone barwniki mocno wchodzą w strukturę włosa i pod słońce i tak będą przebijały (bo wylezą wszystkie farbowania). Czekolada ma też to do siebie, że w zasadzie na ciemnych włosach wychodzi czarna.
No ale skoro masz sprawdzoną i doświadczoną fryzjerkę, to może sobie jakoś da z tym radę.
tak, ona jest sprawdzona i zaufana, moja mama ciągle do niej jeździ na tzw. wielkie wyjścia tylko ona. ja przestałam do niej jeździć bo zwyczajnie mi do niej za daleko, na drugim końcu miasta. ale w tym wypadku się poświęcę
-
nick nieaktualny
-
Padam na kuse.30sloikow kompotu , 11 sloiczkow dzemora A wczesniej urwalam 2wielkie wiadra czeresni , wydrylowalam.Dobrze ,ze pogoda jako taka to moglam przed domem drylowac inaczej bym kuchni nie poznala
.
Mam dosc na dzis. Kłade zwłoki na łózko i czekam na bob!! Ale bedzie jazda
Poki mojego nie ma to moge sie bezkarnie wzdymac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 15:54
efcia, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Mega, nick nieaktualny, caffe, moremi, nick nieaktualny, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
ComeToMeBaby wrote:takie tam, myszowate...
ja na początku miałam miedziane, rude, zdarzyło się brąz, potem ogniste czerwienie, takie dość intensywne. Od jakichś 2 lat zeszłam z jaskrawości i intensywności- weszłam w ciemne czerwienie, takie wpadające w czerń nawet. Ale w słońcu i tak widać że to czerwień. Dobrze się czuję w czerwieni, mam więcej powera, takiej energii życiowej.
Najbliżej mi w tych rozważaniach do brązów, jakaś ciemna czekolada? może jakieś refleksy? nie wiem.
Skoro mysie to sugerowałabym brązy, refleksy jak najbardziej dodaja lekkosci
a zamiast czerwieni na wlosach polecam np czerwona kicke to dopiero daje powera
ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzrób czekoladeComeToMeBaby wrote:yhym... no to dobrze, że idę do niej niedługo, będzie czas na działania.
tak, ona jest sprawdzona i zaufana, moja mama ciągle do niej jeździ na tzw. wielkie wyjścia tylko ona. ja przestałam do niej jeździć bo zwyczajnie mi do niej za daleko, na drugim końcu miasta. ale w tym wypadku się poświęcę
elegancko będzie i cie odmłodzi, mówie ci
efcia, ComeToMeBaby, Mega, caffe, moremi, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyale trzeba przy tym splunąć przez lewe ramie 3 razyefcia wrote:Skoro mysie to sugerowałabym brązy, refleksy jak najbardziej dodaja lekkosci

a zamiast czerwieni na wlosach polecam np czerwona kicke to dopiero daje powera
efcia, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
a ja tez lubię czerwienie na włosach, wlasnie, trzeba by sie pofarbowac

A makijaż męski to od razu mi sie kojarzy z teledyskami z lat 80, np. Dawid Bowie, masakra
kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie też przetwórnia owocowa dzisiaj.
Dżem truskawkowo-pomarańczowy, truskawkowo-rabarbarowy, truskawkowy z bazylią i truskawkowy z syropem miętowym.
Acha, i zrobiłam tartę z budyniem i owocami- truskawki, czerwona porzeczka i jagody syberyjskie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:23
kapturnica, caffe, Mega, moremi, nick nieaktualny, Aasiula, efcia, nick nieaktualny, gretka lubią tę wiadomość
-
hehehe, ja też na etapie truskawkowym
robię frużelinę truskawkową, dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu, dżem trusk. z rabarbarem, konfiturę bananowo-truskawkową, konfiturę truskawkową z bazylią i białym pieprzem.
W planach mam jeszcze ciasto z rabarbarem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:36
Bozia3, moremi, nick nieaktualny, Aasiula, efcia, nick nieaktualny, ania.g, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:hehehe, ja też na etapie truskawkowym
robię frużelinę truskawkową, dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu, dżem trusk. z rabarbarem, konfiturę bananowo-truskawkową, konfiturę truskawkową z bazylią i białym pieprzem.
W planach mam jeszcze ciasto z rabarbarem.
Kurcze nie mam białego pieprzu.
Z kwiatem z czarnego bzu - ciekawa jakaś!
-
Brawo dla Wacika! zazdraszczam zdolnych dziecimacduska wrote:To się pochwalę bo mój Młody tak ma. Jest co prawda dopiero w 5 klasie. Ma srednią 5.09 pomimo swojej niepełnosprawnosci i dużej ilosci godzin opuszczonych.
Jak tylko jest na lekcji to pamięta z niej dosłownie wszystko. Dobra pamięć to wielki dar, ułatwia zycie.
Mam porównanie z Pierworodnym.
Ten musi niestety trochę powkuwać żeby coś zapamiętać. Na szczęście wkoncu jemu samemu zachciało się chcieć. Ogólnie jestem zadaowolona ze swoich dzieci.
nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość