X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Mnie tam na fejsie nikt nie wyczail! :-P A wszyscy z Iwci profilu znajomych rozkmniniaja, bo ma ich najwiecej z forum :-D
    Wyczaiłam ale nie wiem czy chcesz :)

Dziobak, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Aniu czy na fb zdjecia z ogniska, to sa te zdjecia i z tym piwkiem? :)
    A nie to ostatnie prawdziwe piwko. W poniedziałek po ognisku zrobiłam test i skończyło się prasowanie :)

efcia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • efcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem kiepskim detektywem bo nie moge dopasowac .... ( zaraz skasuje dane)
    przyznac sie która to

edit: już wiem :D malgos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 12:39

malgos741, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U Adasia wlasnie zaczelo sie smarkolenie, ktore przechodzi po Zyrtecu, ewidentnie alergia na cos. Obstawiam trawy, bo corka kuz tez zapuchnieta od 2 tyg. Ja mam w domy zywe kalendarze pylen! ;-)
    Adas mial teraz robione testy z krwi, moze cos wyjdzie. Corka tez w testach ma alergie na kota, ale jeszcze wieksza na trawe i kurz. Skoro bierze Zyrtec, a trawy i kurzu z zycia nie jestem w stanie usunac, to raczej alergia na kota nie bede sie przejmowac.
    Alergie rzadko wystepuja tylko na jeden alergen - oddawanie zwierzaka, bo dziecko sie nagle uczulilo, jest dla mnie kurestwem i najwiekszym przejawem lenistwa.

Czyli to dopiero po jakims czasie sie pojawia? Takie maluchy jak moj nie miewaja uczulen?
    Jesli my nie mamy zadnych alergii, a mlody od poczatku stworzenia mial stycznosc z kocim futrem, to chyba male szanse, ze se cos rozwinie, nie?A gdybycok, to mozna takie szkraby jakos odczulac?

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Przelatuje :-)

Wczoraj bylam na malym maglu zbiorowym, przespalam sie w domu i zaraz wracam na dzialke, gdzie moja rodzina przebywa.
    Poczytalam nasze forum i wiecie, cieplo takie od Was bije, jak sie czyta jednym ciagiem, bez odnoszen. Lubie Was.

Prasowanie odbylo sie na bialostockim rynku i okazalo sie, ze w ten weekend obchodzony jest hucznie poczatek lata. Siedzialysmy w ogrodku bardzo blisko sceny. Caly wieczor muzyka na zywo a pozniej Zagrobelny iMargaret. Potem troszke potanczylysmy (nie na rynku, w dyskotece :-) ). Wieczor bardzo udany.

Ach, a na dzialce byla niespodzianka. Dach nad taresm zrobiony! Pieknie. Zeby tylko czlowiek mial czas tam poprzesiadywac. :-)
    W ogole musze Wam pokazac kiedys ewoluacje tego miejsca. Jaka kupilismy rudere, a jak teraz wyglada.

Milej niedzieli. Wracam do nich.

Magdala, wakacje brzmia cudnie. Poka Wasz raj!

efcia, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    O matko! Mój dzieć ma czkawkę :) co za uczucie.. się rozczuliłam... takie delikatne stukanie

heh, pamietam to- moj czkał jak szalony.. i dalej czka po odbijaniu, bo wciaga mleko jak dziki.. najpierw przesypia pore karmienia, a potem palce chce mi odgryzc.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 12:42

Aasiula, Mega, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Czyli to dopiero po jakims czasie sie pojawia? Takie maluchy jak moj nie miewaja uczulen?
    Jesli my nie mamy zadnych alergii, a mlody od poczatku stworzenia mial stycznosc z kocim futrem, to chyba male szanse, ze se cos rozwinie, nie?A gdybycok, to mozna takie szkraby jakos odczulac?
    Jesli macie zdrowe geny to jest duza szansa, ze Adas nie bedzie alergikiem. Chociaz alergia moze przyjsc w kadzej chwili.
    Ja bym sie nie spinala. Kot jest od zawsze, mlody nie wykazuje objawow, jest git. Martwic sie bedziesz, jak zacznie miec katar albo kaszel, ktory nie przechodzi po lekach. Ale taka sytuacja moze wcale nie wystapic.

efcia, Iwone, Aasiula, paszczakin, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, cos bym porobila "innego".. pogoda podejrzana, wyglada jakby mialo zaczac padac w kazdej chwili, potem slonce.. mielismy nad morze pojechac, ale z taka niepewna aurą nie chce mi sie dymac ponad 100km w jedną strone..

mlody lezy na bujaku, pochrapuje i łypie to raz na mnie jednym okiem, to na okno.. czy to sie liczy, że spi? ;)

Aasiula, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziś pospałam jak nigdy ;)
    Widzę samych detektywów ;)

Iwone, Aasiula, efcia, ania.g, Dziobak, Mega, kkisia, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jesli macie zdrowe geny to jest duza szansa, ze Adas nie bedzie alergikiem. Chociaz alergia moze przyjsc w kadzej chwili.
    Ja bym sie nie spinala. Kot jest od zawsze, mlody nie wykazuje objawow, jest git. Martwic sie bedziesz, jak zacznie miec katar albo kaszel, ktory nie przechodzi po lekach. Ale taka sytuacja moze wcale nie wystapic.

oby- mialby ciezkie zycie, bo nasza kota uczula alergikow niemilosiernie.. a sasiadka ma obecnie 8 kotow ;)

Pusur to ja jeszcze z jednym pytaniem, bo ty sie w tych rozwojowo dzieciecych rzeczach dobrze odnajdujesz- Adas szybko nudzi sie lezeniem i zabawianiem- gadanie, powtarzanie gugów, miny, glaskanie to maks 5 minut i foch.. Jak ja mu moge jeszczce czas uprzyjemnic, zle mi z tym, ze go wkladam do bujaka, wciaskam na sile smoka i to go usypia, ale inaczej marudzi..

efcia, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis robimy probe rowerowa. Mlody w foteliku, zobczymy czy wytrzyma i ile wytrzyma. Na razie jest na etapie sciagania kasku z glowy, wiec moze byc roznie...
    U nas zachmurzenie i cieplo, rzucam sie w wir prac ogrodowych.

Aasiula, efcia, paszczakin, dorbie, Mega, kkisia, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dziobak pod warunkiem że ten katar czy kaszel nie będzie od np. wyrzynających się zębów.
    Asiula wzięła kota od ludzi którzy mają 6 m-c dziecko. Równie dobrze to dziecko może nie mieć alergii, tylko właśnie podobne objawy jak przy ząbkowaniu a oni pochopnie przypisali to alergii.

Dziobak, Aasiula, efcia, paszczakin, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Pusur to ja jeszcze z jednym pytaniem, bo ty sie w tych rozwojowo dzieciecych rzeczach dobrze odnajdujesz- Adas szybko nudzi sie lezeniem i zabawianiem- gadanie, powtarzanie gugów, miny, glaskanie to maks 5 minut i foch.. Jak ja mu moge jeszczce czas uprzyjemnic, zle mi z tym, ze go wkladam do bujaka, wciaskam na sile smoka i to go usypia, ale inaczej marudzi..
    Heh, to robota moja w koncu! :-)
    On jest jeszcze malutki, wiec ciagle bedzie przewaga okresow spania nad czuwaniem. Nie musisz tez go stymulowac na okraglo, kiedy nie spi. Moze sobie lezec i patrzec na cos. Mobil z muzyczka, balony, swiatlo z ciekawej lampki, jakis obrazek. Spiewaj mu, jak masz czas. Wygodne nosidelko albo chusta, zebyscie byli razem, jesli masz wyrzuty sumienia. ;-)
    A na wieksze interakcje przyjdzie jeszcze czas.

ania.g, efcia, Aasiula, Iwone, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziobak pod warunkiem że ten katar czy kaszel nie będzie od np. wyrzynających się zębów.
    Asiula wzięła kota od ludzi którzy mają 6 m-c dziecko. Równie dobrze to dziecko może nie mieć alergii, tylko właśnie podobne objawy jak przy ząbkowaniu a oni pochopnie przypisali to alergii.
    pozniej nie oddam kotki ;D HEHEHE

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie zawsze dzieci przy zabkowaniu maja katar czy kaszel. Ale moga miec zwykla infekcje gornych drog oddechowych, a rodzice w panice oddaja zwierze.
    Nie sadzialm, ze w 3 miescie sa tacy dobrzy alergolodzy, ktorzy zdiagnozuja alergie na siersc kota u polrocznego dziecka... :-P
    A na powaznie, szkoda kociakow, ze maja takich wlascicieli.

Iwone, paszczakin lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    On jest jeszcze malutki, wiec ciagle bedzie przewaga okresow spania nad czuwaniem. Nie musisz tez go stymulowac na okraglo, kiedy nie spi. Moze sobie lezec i patrzec na cos. Mobil z muzyczka, balony, swiatlo z ciekawej lampki, jakis obrazek. Spiewaj mu, jak masz czas. Wygodne nosidelko albo chusta, zebyscie byli razem, jesli masz wyrzuty sumienia. ;-)
    Paszczak słuchaj Dziobaka, bo inaczej jak mały podrośnie będziesz miała przechlapane.
    Mój mąż nauczył małego, że zawsze organizował mu czas, nosił na rękach i ciągle do niego zagadywał i tak go nauczył, że teraz mamy problem żeby sam się czymś zajął. Jest tak absorbujący że czasami mam dość swojego dziecka :(
    Niestety jak prosiłam żeby tego nie robił, to nie słuchał i teraz sam narzeka.

Dziobak, Mega, paszczakin, kkisia, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki.Laski moze ktoras polecic mi nianie elektroniczna ???Kurde jestem zielona w temacie takiego sprzetu a chodzi mi o taki coby moc wziasc rowniez poza domem i miec zasieg jak mlode spi.

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

pewnie, ze mam czas, w koncu jestem na macierzynskim ;) juz Iwcie meczylam o to, to mi kochana ksiazke jak bawic takie male dzieci obfotografowala ;)

Te "pasywne" metody sa ok, on sobie juz potrafi siedziec w lezaku (ale ze smoczkiem) i kuka przez okno, na lampe, az w koncu zasypia. Wieczorem ma projektor i karuzelke w lozku.. Noszenie mam wrazenie nie rajcuje go specjalnie, no chyba, ze placze, to tak..

Pytalam o te zabawy tez pediatre (bo mam rewelacyjnie rozgadana, o wszytsko moge pytac), to mi powiedziala, ze Adas jest dzieckiem "z temperamentem" i chce wiecej, a nie moze i to go wkurza.. No ale co ja na to poradze?

Czyli mam wyluzowac i nie przejmowac sie, ze mi sie dziecko nudzi? ;)

Teraz dla przykladu: Obudzil sie 12.45, pielucha, karmienie, odbicie, polezenie na klacie na brzuchu (bo na lozku na brzuchu tez jest wkurw po 3 minutach), polezenie na lozku i foch. Przerzut do bujaka, mauz pozabawial, ja pozabawialam, powiedzmy godzina tych aktywnosci na kanapie i bujaku i on juz przez to, ze ma smoczek usypia.. To ok jest?
    spacer mamy zawyczaj po poludniu, ale tez go potrafi w polowie lub w wiekszosci przespac..

ania.g, efcia, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :)

leniwej niedzieli ;) :)

słuchajcie,znacie moze jakieś fajne strony wnetrzarskie?

zdaje się ze lipcu będziemy mieli 4 pokoje do zrobienia i zastanawiam sie nad kolorami,
    dodam jeszcze ze ja raczej z tych minimalistycznych,lecz mimo wszystko nie wiem czy sama biel mnie zadowoli

generalnie,szukam inspiracji

efcia, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Paszczak słuchaj Dziobaka, bo inaczej jak mały podrośnie będziesz miała przechlapane.
    Mój mąż nauczył małego, że zawsze organizował mu czas, nosił na rękach i ciągle do niego zagadywał i tak go nauczył, że teraz mamy problem żeby sam się czymś zajął. Jest tak absorbujący że czasami mam dość swojego dziecka :(
    Niestety jak prosiłam żeby tego nie robił, to nie słuchał i teraz sam narzeka.

no dobra, zgoda, tylko wtedy jak- zostawic go na tej kanapie i niech sie drze? bo jak go zostawie w bujaku ze smoczkiem (jest spokoj), to sie zajmie sam troszeczke i zaraz drzemka..

iwcia77 lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 10080 10081 10082 10083 10084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ