35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Bry
Wczoraj w nocy usłyszałam dziwne odgłosy z podwórka. Wychodzę na balkon, a tam w kącie moje koty i z zewnątrz przy siatce mordka kota. Mało zawału nie dostałam, bo pomyslałam, że jakimś cudem jeden z moich sierściuchow wylazł na zewnątrz. Szybkie zapalanie świateł, budzenie męża i liczenie kotów. Ufffff. To tylko jakiś dzikus z zewnątrz próbował się zaprzyjaźnić -
Bozia3 wrote:Moremi - jak to możliwe, że dostałaś USG bez wagi dziecka? Przecież to standard i na każdym zdjęciu wszystkie te parametry są...?
efcia, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:Hej! U nas też słońce. Ale zimno. Kurcze, wakacje za pasem. Młodszy od pon ma półkolonie żeglarskie na zatoce, a tu tak zimno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:46
moremi, kkisia, iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA, efcia, megan8, gretka, Niuta, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Jak wybudujemy dom (hehe pewnie za kilka lat, ale jednak) to się zastanawiam, co wtedy zrobić z kotami? Czy one się nauczą żyć w ogrodzie? Przecież nie osiatkuje się całego domu? Bo teraz moje też są siatkowe...-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Dobij mnie...
i on też mi drukował ze wszystkimi parametrami. Natomiast u mojej ginki było tak, że jeśli coś nie grało z jakimś pomiarem, to jej się to pokazywało jako nieprawidłowość - więc raczej wiedziałabyś na pewno, gdyby coś było nie tak - tylko się cieszyć, że gin niczego nie znalazł....
BISCA lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Albo woliera, albo osiatkowanie ogrodu - ogrodzenie zakończone siatką polożoną pod kątem około 30-45 stopni do wnętrza ogrodu, ale nie może być przy ogrodzeniu drzew. Minus jest taki, że jak się jakieś zwierzę z zewnątrz dostanie do środka, to się samo nie wydostanie.
Mega lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Nie mow mi, ze zimno, w niedziele rano jestem w Gd i same kiecki letnie pakuje! Lato ma byc!!!
iwcia77, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, efcia, Aasiula, Dziobak, paszczakin, kkisia, gretka, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
tak sobie tu po cichutku wchodze bez pukania, bo nie chce Ivo obudzic..cciiiaaoooo wiedzmy of
szykuje sie na basen mam nadzieje, ze jest slonce bo siedze po ciemku ( nie otworzylam/podnioslam rolet )...i czekam az sie hrabia obudzi...a spi jak zabity ..chyba bede musiala go caluskami obudzidzic delikatnie
aha
no w koncu sa te ymynyny Danek!
WSZYSTKIM DANKOM 100 LAT!Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, Mala79, BISCA, efcia, Aasiula, macduska, Dziobak, kkisia, megan8, gretka, Simba, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczynki, kawa wypita, jeszcze godzinka i muszę być w robociekiedy te ciepło przyjdzie? gdzie te lato?
dziś próbna fryzura przyszłej Panny Młodejjutro fryzy nauczycielek
ComeToMeBaby, moremi, efcia, Aasiula, iwcia77, Dziobak, kkisia, gretka, Simba, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Danki Wszystkiego najlepszego
ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Bozia3 wrote:moremi osiatkowanie ogrodu chyba by mnie skończyło finansowo? za swój balkonik - 1,5 na 1,5 m zapłaciłam 1500 zł. Cały ogród otoczyć siatką - 220 m bieżących? To niewykonalne - cholera liczę na to, że będą bały się zapuszczać gdzieś daleko same. Myślisz, że dorosłe koty nie mają szans się przystosować do normalnego wychodzenia na zewnątrz? Najgorsze, że jeden to brytyjczyk i boję się, że mi go ktoś ukradnie - on jest taki ufny - każdego lubi.
Ja swoim chcę wybudować woliere. Chociaż jak będzie mnie stać na ogrodzenie, to zainwestuję.
Koty nie są przewidywalne. Jeżeli wypuszczasz je luzem, to musisz się liczyć z tym, że prędzej czy później nie wrócą do domu.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
malgos741 wrote:Witam Dziewczynki, kawa wypita, jeszcze godzinka i muszę być w robocie
kiedy te ciepło przyjdzie? gdzie te lato?
dziś próbna fryzura przyszłej Panny Młodejjutro fryzy nauczycielek
Chyba się nie dobudziłam, czas na kawę.moremi, malgos741, efcia, Aasiula, iwcia77, kkisia, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:eee no spoko spoko - zastanawia mnie tylko, co za sprzęt mają - bo ja chodziłam na koniec do lekarza, który miał usg chyba z lat 70-tych....
i on też mi drukował ze wszystkimi parametrami. Natomiast u mojej ginki było tak, że jeśli coś nie grało z jakimś pomiarem, to jej się to pokazywało jako nieprawidłowość - więc raczej wiedziałabyś na pewno, gdyby coś było nie tak - tylko się cieszyć, że gin niczego nie znalazł....
Do zdjęć mam też wydruk papierowy i niestety nie ma tam wagi.Bozia3 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Nie żartuj. Właśnie zamawiam siatkę wzmocnioną na swój balkon i to jest koszt okoł 100 zł. Popatrz na zooplusie. W rolce też sprzedają. Zamawiasz odpowiednie kątowniki, przymocowujesz wzdłuż ogrodzenia i rozpinasz siatkę.
Ja swoim chcę wybudować woliere. Chociaż jak będzie mnie stać na ogrodzenie, to zainwestuję.
Koty nie są przewidywalne. Jeżeli wypuszczasz je luzem, to musisz się liczyć z tym, że prędzej czy później nie wrócą do domu.
Ja zapłaciłam dużo - bo robiła mi to firma, która się w tym specjalizuje. Ja mieszkam na 1 piętrze - oni dostawali się do balkonu z zewnątrz na linach - sama tego bym nie zrobiła, Ja mam w balkonie dołem szeroką przestrzeń, więc siatka musiała być rozciągnięta od góry i zawinięta pod balkon. Moi sąsiedzi z bloku też robili z tą firmą - wygląda ładnie i estetycznie. Być może na parterze samemu się uda, ale na piętrze sobie nie wyobrażam... -
Bozia3 wrote:moremi osiatkowanie ogrodu chyba by mnie skończyło finansowo? za swój balkonik - 1,5 na 1,5 m zapłaciłam 1500 zł. Cały ogród otoczyć siatką - 220 m bieżących? To niewykonalne - cholera liczę na to, że będą bały się zapuszczać gdzieś daleko same. Myślisz, że dorosłe koty nie mają szans się przystosować do normalnego wychodzenia na zewnątrz? Najgorsze, że jeden to brytyjczyk i boję się, że mi go ktoś ukradnie - on jest taki ufny - każdego lubi.
Wypuscilismy ja po kilku miesiącach dopiero, zeby się nauczyła, że to jej dom. I to zima, zeby koci tylek zmarzl i nie chciał wypraw.
I jest cudnie, kota nie wypuszcza się za daleko, otwarte latem ma cały czas. Jest o niebo szczesliwsza w tym systemie..Bozia3, BISCA, efcia, Aasiula, ania.g, iwcia77, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Sprzęt mają dobry, ale on chyba nie mierzył dziecka pod kątem wagi - bo wtedy faktycznie byłby taki wynik, a pod kątem badań połówkowych.
Do zdjęć mam też wydruk papierowy i niestety nie ma tam wagi. -
paszczakin wrote:Bozia, my przeprowadziliśmy się z kota do domu po 7 latach w mieszkaniach. Nawet bez możliwości wyjścia na balkon.
Wypuscilismy ja po kilku miesiącach dopiero, zeby się nauczyła, że to jej dom. I to zima, zeby koci tylek zmarzl i nie chciał wypraw.
I jest cudnie, kota nie wypuszcza się za daleko, otwarte latem ma cały czas. Jest o niebo szczesliwsza w tym systemie..efcia, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość