X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ostatnim? Tfu tfu! To o cyklu. Ostatni tydzień pracy zasługuje na "lubię" :-)

Ostatni cykl i ostatni tydzień pracy - w sensie, że zaczynają się wakacje i mój urlop :-D

efcia, macduska lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi - jak to możliwe, że dostałaś USG bez wagi dziecka? Przecież to standard i na każdym zdjęciu wszystkie te parametry są...?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Wczoraj w nocy usłyszałam dziwne odgłosy z podwórka. Wychodzę na balkon, a tam w kącie moje koty i z zewnątrz przy siatce mordka kota. Mało zawału nie dostałam, bo pomyslałam, że jakimś cudem jeden z moich sierściuchow wylazł na zewnątrz. Szybkie zapalanie świateł, budzenie męża i liczenie kotów. Ufffff. To tylko jakiś dzikus z zewnątrz próbował się zaprzyjaźnić ;-)
    Jak wybudujemy dom (hehe pewnie za kilka lat, ale jednak) to się zastanawiam, co wtedy zrobić z kotami? Czy one się nauczą żyć w ogrodzie? Przecież nie osiatkuje się całego domu? Bo teraz moje też są siatkowe...

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moremi - jak to możliwe, że dostałaś USG bez wagi dziecka? Przecież to standard i na każdym zdjęciu wszystkie te parametry są...?
    Dobij mnie...

efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hej! U nas też słońce. Ale zimno. Kurcze, wakacje za pasem. Młodszy od pon ma półkolonie żeglarskie na zatoce, a tu tak zimno.
    Nie mow mi, ze zimno, w niedziele rano jestem w Gd i same kiecki letnie pakuje! Lato ma byc!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:46

moremi, kkisia, iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA, efcia, megan8, gretka, Niuta, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak wybudujemy dom (hehe pewnie za kilka lat, ale jednak) to się zastanawiam, co wtedy zrobić z kotami? Czy one się nauczą żyć w ogrodzie? Przecież nie osiatkuje się całego domu? Bo teraz moje też są siatkowe...
    Albo woliera, albo osiatkowanie ogrodu - ogrodzenie zakończone siatką polożoną pod kątem około 30-45 stopni do wnętrza ogrodu, ale nie może być przy ogrodzeniu drzew. Minus jest taki, że jak się jakieś zwierzę z zewnątrz dostanie do środka, to się samo nie wydostanie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dobij mnie...
    eee no spoko spoko - zastanawia mnie tylko, co za sprzęt mają - bo ja chodziłam na koniec do lekarza, który miał usg chyba z lat 70-tych....:) i on też mi drukował ze wszystkimi parametrami. Natomiast u mojej ginki było tak, że jeśli coś nie grało z jakimś pomiarem, to jej się to pokazywało jako nieprawidłowość - więc raczej wiedziałabyś na pewno, gdyby coś było nie tak - tylko się cieszyć, że gin niczego nie znalazł....

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Albo woliera, albo osiatkowanie ogrodu - ogrodzenie zakończone siatką polożoną pod kątem około 30-45 stopni do wnętrza ogrodu, ale nie może być przy ogrodzeniu drzew. Minus jest taki, że jak się jakieś zwierzę z zewnątrz dostanie do środka, to się samo nie wydostanie.
    moremi osiatkowanie ogrodu chyba by mnie skończyło finansowo? za swój balkonik - 1,5 na 1,5 m zapłaciłam 1500 zł. Cały ogród otoczyć siatką - 220 m bieżących? To niewykonalne - cholera liczę na to, że będą bały się zapuszczać gdzieś daleko same. Myślisz, że dorosłe koty nie mają szans się przystosować do normalnego wychodzenia na zewnątrz? Najgorsze, że jeden to brytyjczyk i boję się, że mi go ktoś ukradnie - on jest taki ufny - każdego lubi.

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nie mow mi, ze zimno, w niedziele rano jestem w Gd i same kiecki letnie pakuje! Lato ma byc!!!
    dziobak w ciągu dnia jest ciepło - dasz radę z kieckami, ale poranki i wieczory - zaciąga kostuchą jak cholera, tak więc dołóż do walizeczki jakiegoś uroczego merynosa na wieczór i będzie git...:)

iwcia77, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, efcia, Aasiula, Dziobak, paszczakin, kkisia, gretka, Simba, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie tu po cichutku wchodze bez pukania, bo nie chce Ivo obudzic..cciiiaaoooo wiedzmy of

szykuje sie na basen mam nadzieje, ze jest slonce bo siedze po ciemku ( nie otworzylam/podnioslam rolet )...i czekam az sie hrabia obudzi :)...a spi jak zabity ..chyba bede musiala go caluskami obudzidzic delikatnie ;D

aha

no w koncu sa te ymynyny Danek!

WSZYSTKIM DANKOM 100 LAT!

Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, Mala79, BISCA, efcia, Aasiula, macduska, Dziobak, kkisia, megan8, gretka, Simba, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam Dziewczynki, kawa wypita, jeszcze godzinka i muszę być w robocie ;) kiedy te ciepło przyjdzie? gdzie te lato?
    dziś próbna fryzura przyszłej Panny Młodej ;) jutro fryzy nauczycielek ;)

ComeToMeBaby, moremi, efcia, Aasiula, iwcia77, Dziobak, kkisia, gretka, Simba, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danki Wszystkiego najlepszego :)

ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    moremi osiatkowanie ogrodu chyba by mnie skończyło finansowo? za swój balkonik - 1,5 na 1,5 m zapłaciłam 1500 zł. Cały ogród otoczyć siatką - 220 m bieżących? To niewykonalne - cholera liczę na to, że będą bały się zapuszczać gdzieś daleko same. Myślisz, że dorosłe koty nie mają szans się przystosować do normalnego wychodzenia na zewnątrz? Najgorsze, że jeden to brytyjczyk i boję się, że mi go ktoś ukradnie - on jest taki ufny - każdego lubi.
    Nie żartuj. Właśnie zamawiam siatkę wzmocnioną na swój balkon i to jest koszt okoł 100 zł. Popatrz na zooplusie. W rolce też sprzedają. Zamawiasz odpowiednie kątowniki, przymocowujesz wzdłuż ogrodzenia i rozpinasz siatkę.
    Ja swoim chcę wybudować woliere. Chociaż jak będzie mnie stać na ogrodzenie, to zainwestuję.
    Koty nie są przewidywalne. Jeżeli wypuszczasz je luzem, to musisz się liczyć z tym, że prędzej czy później nie wrócą do domu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam Dziewczynki, kawa wypita, jeszcze godzinka i muszę być w robocie ;) kiedy te ciepło przyjdzie? gdzie te lato?
    dziś próbna fryzura przyszłej Panny Młodej ;) jutro fryzy nauczycielek ;)
    Się zaczęłam zastanawiać czy to dzień nauczyciela, a to przecież w październik. Toć to wakacje niedługo :-D
    Chyba się nie dobudziłam, czas na kawę.

moremi, malgos741, efcia, Aasiula, iwcia77, kkisia, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    eee no spoko spoko - zastanawia mnie tylko, co za sprzęt mają - bo ja chodziłam na koniec do lekarza, który miał usg chyba z lat 70-tych....:) i on też mi drukował ze wszystkimi parametrami. Natomiast u mojej ginki było tak, że jeśli coś nie grało z jakimś pomiarem, to jej się to pokazywało jako nieprawidłowość - więc raczej wiedziałabyś na pewno, gdyby coś było nie tak - tylko się cieszyć, że gin niczego nie znalazł....
    Sprzęt mają dobry, ale on chyba nie mierzył dziecka pod kątem wagi - bo wtedy faktycznie byłby taki wynik, a pod kątem badań połówkowych.
    Do zdjęć mam też wydruk papierowy i niestety nie ma tam wagi.

Bozia3 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie żartuj. Właśnie zamawiam siatkę wzmocnioną na swój balkon i to jest koszt okoł 100 zł. Popatrz na zooplusie. W rolce też sprzedają. Zamawiasz odpowiednie kątowniki, przymocowujesz wzdłuż ogrodzenia i rozpinasz siatkę.
    Ja swoim chcę wybudować woliere. Chociaż jak będzie mnie stać na ogrodzenie, to zainwestuję.
    Koty nie są przewidywalne. Jeżeli wypuszczasz je luzem, to musisz się liczyć z tym, że prędzej czy później nie wrócą do domu.
    kurcze, będę musiała przemyśleć sprawę.
    Ja zapłaciłam dużo - bo robiła mi to firma, która się w tym specjalizuje. Ja mieszkam na 1 piętrze - oni dostawali się do balkonu z zewnątrz na linach - sama tego bym nie zrobiła, Ja mam w balkonie dołem szeroką przestrzeń, więc siatka musiała być rozciągnięta od góry i zawinięta pod balkon. Moi sąsiedzi z bloku też robili z tą firmą - wygląda ładnie i estetycznie. Być może na parterze samemu się uda, ale na piętrze sobie nie wyobrażam...

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bozia, my przeprowadziliśmy się z kota do domu po 7 latach w mieszkaniach. Nawet bez możliwości wyjścia na balkon.
    Wypuscilismy ja po kilku miesiącach dopiero, zeby się nauczyła, że to jej dom. I to zima, zeby koci tylek zmarzl i nie chciał wypraw.
    I jest cudnie, kota nie wypuszcza się za daleko, otwarte latem ma cały czas. Jest o niebo szczesliwsza w tym systemie..

Bozia3, BISCA, efcia, Aasiula, ania.g, iwcia77, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sprzęt mają dobry, ale on chyba nie mierzył dziecka pod kątem wagi - bo wtedy faktycznie byłby taki wynik, a pod kątem badań połówkowych.
    Do zdjęć mam też wydruk papierowy i niestety nie ma tam wagi.
    no to ok - przepraszam, jeśli Cię jakoś zaniepokoiłam - po prostu się zastanawiałam nad sprzętem...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, my przeprowadziliśmy się z kota do domu po 7 latach w mieszkaniach. Nawet bez możliwości wyjścia na balkon.
    Wypuscilismy ja po kilku miesiącach dopiero, zeby się nauczyła, że to jej dom. I to zima, zeby koci tylek zmarzl i nie chciał wypraw.
    I jest cudnie, kota nie wypuszcza się za daleko, otwarte latem ma cały czas. Jest o niebo szczesliwsza w tym systemie..
    właśnie takie coś mi się marzy.....

efcia, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam z zagłówkiem kanapowym pod stopami, dokładniej pod kostkami. Rewelacja, ulżyło mi w nogach - dziś do WC poszłam bez wielkich zakwasów. Dziwne, ale skuteczne :-P

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 10131 10132 10133 10134 10135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ