X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziobakowi nawet na alasce bedzie cieplo w letnich kieckach ;D skandynawia ma to do siebie , ze hartuje z temperatur - listopad w polsce a norwescy turysci w t-shertach popylaja..sa latwo rozpoznawalni ;D

ComeToMeBaby, Bozia3, moremi, BISCA, efcia, Aasiula, dorbie, Dziobak, kkisia, megan8, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    moremi wrote:
    Sprzęt mają dobry, ale on chyba nie mierzył dziecka pod kątem wagi - bo wtedy faktycznie byłby taki wynik, a pod kątem badań połówkowych.
    Do zdjęć mam też wydruk papierowy i niestety nie ma tam wagi.
    Moremi, nie przejmj się wagą, to tylko orientacja. Mi gin teraz mierzył dokładnie i główke i brzuszek i kośc udową, oglądał serducho i kombinował z płcią. Na wydruku mam wagę (260g) ale np zapomniał mi zmierzyć ile młody ma cm ;) najwazniejsze że wszystkie pomiary sa prawidłowe i nic nie odbiega od normy.

Ale mam stertę prania do prasowania :/ wiecie, takiego tradycyjnego ;)

moremi, ania.g, kkisia, gretka, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dzień dobry

Moremi, nie przejmj się wagą, to tylko orientacja. Mi gin teraz mierzył dokładnie i główke i brzuszek i kośc udową, oglądał serducho i kombinował z płcią. Na wydruku mam wagę (260g) ale np zapomniał mi zmierzyć ile młody ma cm ;) najwazniejsze że wszystkie pomiary sa prawidłowe i nic nie odbiega od normy.

Ale mam stertę prania do prasowania :/ wiecie, takiego tradycyjnego ;)
    dokładnie tak - jak coś nie tak wychodzi - to oni informują od razu - więc na pewno wszystko ok

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dziobakowi nawet na alasce bedzie cieplo w letnich kieckach ;D skandynawia ma to do siebie , ze hartuje z temperatur - listopad w polsce a norwescy turysci w t-shertach popylaja..sa latwo rozpoznawalni ;D
    To tak jak polscy w Hiszpanii ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Spałam z zagłówkiem kanapowym pod stopami, dokładniej pod kostkami. Rewelacja, ulżyło mi w nogach - dziś do WC poszłam bez wielkich zakwasów. Dziwne, ale skuteczne :-P
    jeszcze z niejednym dziwnym sprzętem będziesz spać...:) jak Ty rozszarpujesz wibratory, to aż się boję, co się będzie działo z rogalem - jak będziesz w ciąży - jego się też dla ulgi między nogi wkłada....;)

efcia, Aasiula, ania.g, iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,zimno ,deszczowo ,co jest gdzie to lato.Kwiaty mam juz zniszczone od tego deszczu ;(

efcia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia Bozia ;-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Asiula, u mnie taka sama pogoda jak u ciebie wczoraj padało cały dzień z małymi przerwami, dziś też widzę deszczowe chmury :-(

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dziobak w ciągu dnia jest ciepło - dasz radę z kieckami, ale poranki i wieczory - zaciąga kostuchą jak cholera, tak więc dołóż do walizeczki jakiegoś uroczego merynosa na wieczór i będzie git...:)
    Oj, zimno jest, w dzien za zimno na sukienkę jak dla mnie, chyba, że coś na plecy dodatkowo

Aasiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Poszłam dzisiaj do pracy w nowych butach typu baleriny na bose stopy.
    Teraz mam stopy czarne jakbym po węglu chodziła.
    Farbują cholera jasna!

W szkole armagedon końcoworoczny i na dokładkę nie ma prądu! Katastrofa!

A dzień się dopiero zaczął.

iwcia77, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, szczęśliwa 2, kkisia, megan8, gretka, Simba, stara.krycha, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi kotami? Naprawdę im się taka krzywda dzieje jak chodzą wolno?
    Jakbym zamknęła swoje w domu to chyba by umarły z tęsknoty za wolnoscią po tygodniu.

BISCA, kapturnica, Bozia3, Magda* lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, to zapisuj wszystko przez cały dzień, a wieczorem zdasz nam relację z następnego Dnia Przygód Waci. Chętnie poczytamy :-D

Aasiula, macduska, iwcia77, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam się.
    Poszłam dzisiaj do pracy w nowych butach typu baleriny na bose stopy.
    Teraz mam stopy czarne jakbym po węglu chodziła.
    Farbują cholera jasna!

W szkole armagedon końcoworoczny i na dokładkę nie ma prądu! Katastrofa!

A dzień się dopiero zaczął.
    Dobrze ze to kryte buty,ja tak sobie załatwiłam kiedys od japonek.Paradowałam cały dzien ,chwalac sie jakie mam piekne klapeczki ,i nikt mi kuzwa nie powiedział nikt ze stopy to czarne mam.Dopiero w domu zobaczyłam, :/ Wstyd jak Ch.. ,ale lans był z brudnymi girami hehehe

macduska, efcia, Bozia3, kkisia, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wacia, to zapisuj wszystko przez cały dzień, a wieczorem zdasz nam relację z następnego Dnia Przygód Waci. Chętnie poczytamy :-D

Daj spokój. Mam nadzieję, że już nic się nie wydarzy.
    :-)

Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dobrze ze to kryte buty,ja tak sobie załatwiłam kiedys od japonek.Paradowałam cały dzien ,chwalac sie jakie mam piekne klapeczki ,i nikt mi kuzwa nie powiedział nikt ze stopy to czarne mam.Dopiero w domu zobaczyłam, :/ Wstyd jak Ch.. ,ale lans był z brudnymi girami hehehe

Ja kiedyś dawno, dawno temu do gina tak się wybrałam! Potem mu swieciłam czrnymi piętami przed nosem... :-)

Aasiula, Reni, efcia, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie mam to w dupie

różne strony obserwuje i niech sobie myślą co chcą
    mam strony antyklerykalne ale też obserwuję jednego księdza, bo jaja z nim są (ktoś mu włam na konto zrobił chyba)
    obserwuję ivitro i bociana, strony o matkach, bo niektóre fajnego bloga prowadzą, ale też beka z mam na forach
    mam cały wachlarz i niech sobie znajomi śledzą i kombinują ;-)
    ComeToMeBaby wrote:
    Buahaha, widzialyscie? Do wygrania 10 abonamentow na ovu.
    Trzeba polubić ich na Facebooku i odpowiedzieć na pytanie ile razy w ciągu cyklu występuje owulacja :jeden, dwa czy trzy. Brak odpowiedzi zero ;-)
    I wysłać formularz i czekać na losowanie.

Nie wiem jak wy ale ja sobie cenię prywatność i nie chcę, żeby moi znajomi widzieli co to ja polubiłam i zaczęli się zastanawiać czy dziecko robię. Pomijając to, że nawet moi rodzice nie wiedzą. Heh.

ania.g, moremi, kapturnica, efcia, kkisia, Simba, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Ktos mi ukradl slonce...
    Zimno, wieje pogoda nie rozpieszcza...
    Milego dnia
    Lece zaplacic za neta
    Dziecie jednak wczoraj zrobilo j.polski a dzisiaj z usmiechem poszlo do szkoly. Czary jakies :-)

efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Dzien dobry
    Ktos mi ukradl slonce...
    Zimno, wieje pogoda nie rozpieszcza...
    Milego dnia
    Lece zaplacic za neta
    Dziecie jednak wczoraj zrobilo j.polski a dzisiaj z usmiechem poszlo do szkoly. Czary jakies :-)
    Słońce u mnie póki co ;)

efcia lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami tak
    teściów kot potrafił i tydzień nie wracać
    raz go znaleźli pół żywego, bo we wnyki wpadł
    stracił w walkach jedno oko, na chwilę przed śmiercią i drugie
    więc różnie to bywa
    ja podziwiam ludzi, którzy wypuszczają koty w mieście, tak jak u mnie na osiedlu
    łażą 3
    umarłabym ze strachu - koty chodzą po drodze osiedlowej między samochodami, auta popierdzielają czasami bardzo szybko
    to nie na moje nerwy - na wsi chyba bym wypuszczała - nie wiem jak to jest z kastratami (chyba bardziej wpierdziel dostają)
    chyba kwestia przyzwyczajenia
    dodam tylko, że nie jestem specem..tak tylko z obserwacji
    a z naszym miejskim kotem jak na wieś pojechaliśmy, to wędrował i wszystkie drogi prowadziły go zawsze na słup wysokiego napięcia

p.s. witam się
    macduska wrote:
    Jak to jest z tymi kotami? Naprawdę im się taka krzywda dzieje jak chodzą wolno?
    Jakbym zamknęła swoje w domu to chyba by umarły z tęsknoty za wolnoscią po tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:01

moremi, efcia, Bozia3, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam tylko powiedzieć, że mój organizm zwariował
    nie mogę spać, budzę się codziennie po 4 potem dosypiam i kiedy muszę wstać jestem nieprzytomna
    jestem poddenerwowana
    mam 10dpo, a już wczoraj miałam plamienie, temp mi spadła na pysk
    chyba denerwuję się tym ivf :-/

idę dzisiaj chyba po leki do apteki, żeby mnie przesunięty cykl nie zaskoczył O.o

efcia, Bozia3, kkisia, gretka, Simba, stara.krycha, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 10132 10133 10134 10135 10136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ