SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja wszystkie ciuszki Małgosi wybielałam na słońcu - schodziły plamy i naprawdę były bielsze ubranka. No słońce działa syfobójczo :)
    Tak jest!! Potwierdzam ,zawsze obrusy , białe rzeczy staram sie wybielac i suszyc na mocnym słoncu .Biel gwarantowana =D

Krakonka, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnio.
    Gratuluję rosnacych brzuchów, dobrych wyników badań, kciukam za powodzenie starań wszelakich, cieszę razem z Wami z sukcesów i wspieram potrzebujace wsparcia.
    Miłej soboty babeczki!

kapturnica, Mega, kkisia, Sabina, efcia, ComeToMeBaby, anna maria, gosia7122, Mala79, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku - moja siostra była u jakiegoś magika w celu odchudzania. To dietetyk, ustalił dietę z przepisami. Proste rzeczy i o dziwo w cholerę duzo tego jedzenia. Dieta skuteczna. Tak jak Kapta mówi, niedobrze być głodnym.

kapturnica, Mega, kkisia, Sabina, efcia, ComeToMeBaby, anna maria, megan8, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessu jak mi dobrze. ChUop wyszorował łazienke , wyodkurzał i wyścierał kurze i podłogi.Zrobił zakupy i rozwiesił Maksiora ciuszki. No i do wyra przyniósł mi schłodzona wode z cytryna. O tak!! Moge byc cały czas w ciąży XD

Bozia3, Mega, kkisia, Krakonka, Sabina, Magdala, Zofia8, Dziobak, efcia, ComeToMeBaby, anna maria, Aasiula, paszczakin, Mala79, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    My mamy tylko weekendy dla siebie, więc to już rodzaj antykoncepcji ;-)
    Mysmy mieli spotkania co 2,3miesiące więc to jest do przejścia. Sabb u Ciebie wsio gra. Wam trza podreperowac przedewszystkim armie ! a nie poddawanie sie ! Niestety lato nie sprzyja plemniorom ze wzgledu na temperature. WIęc nawet jak teraz robicie przerwe to chUop niech sie faszeruje.Polecam Ci mace dla niego zakupic .Działa bardzo dobrze na chłopaków , ich ilość i jakość . Moze pomyśl o tym 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 12:25

Sabina, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, robię przerwę od sprzatanie ;)
    Ja tez teraz spojrzałam w kalendarz i zrzedła mi mina. Jak mi sie nie uda w tym cyklu, to kolejne dwa sa do dupy, w sierpniu jedziemy do Wisły - ja z Młoda na 2 tygodnie, a małż tylko na tydzień, owu akurat centralnie w tym drugim tygodniu, w środę, jak go nie bedzie :(, a we wrześniu leci na 3 tygodnie do Stanów....kapa na całej linii...
    I czekam na @, myślałam ze rano mnie zaleje, a tu tylko plamienie i brzuch mnie napiernicza....nie mam nadziei, bo tempka leży i kwiczy (36,5 dzisiaj)
    Ja chce nad wodeeeee!

kapturnica, kkisia, Sabina, efcia, ComeToMeBaby, anna maria, megan8, Mala79 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia a Ty zaczełas juz cykl staraniowy ???

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wacia a Ty zaczełas juz cykl staraniowy ???
    Nie, i nie wiem czy zacznę.

Sabina lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szybciej? ? Nic się nie zmieniło, nadal środa
    paszczakin wrote:
    Mówiłam! Mówiłam, że będzie szybciej!
    Jak jajka i endo?

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja od rana przypominałam sobie, jak to jest cieszyć się macierzyństwem :) Z prawdziwą przyjemnością bawiłam się puzlami, układankami, trochę potańczyłyśmy (co ostatnio chyba robiłam z Małgosią, jak miała pół roku), trochę ją postroiłam, rysowałyśmy.
    Fajnie było :)
    Dobrego dnia :)

Mega, megan8, efcia, ComeToMeBaby, anna maria, kkisia, gosia7122, Mala79, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ale miałam jazdę. Wczoraj pisałam że ciśnienie w normie a nawet niskie. Pod wieczór poszybowało w górę i nie mogłam nad nim zapanować. Zwiększyłam dawkę dopegytu i dopiero teraz jest ok tylko jestem klapnięta.

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie zmieniło
    transfer w sobotę wiec dupa z wyjazdu
    Bozia3 wrote:
    Reńka - widzisz wszystko się układa, jak należy: tanio, szybko i możliwy będzie wyjazd z rodzicami...:) gra gitara....
    ale emocje - o mamuniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:02

Sabina, Heretyczka, Aasiula lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nic się nie zmieniło
    transfer w sobotę wiec duża z wyjazdu
    a bo mnie się to wszystko pierdzieli - te biopsje z transferami i na odwrót...tak czy siak na pewno coś wymyślisz..:)

Sabina, kapturnica, efcia, Reni, Aasiula, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zycie odchudzajacej sie jest strasznie przykre, cierpie z glodu.
    dedykuje Ci talerz pysznej pomidorówki z makaronem :-P

Mega, kapturnica, Magdala, SolarPolar, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A to niby czemu?

efcia, gretka, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    łaj ?

Mega, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A to niby czemu?
    kapturnica wrote:
    łaj ?

Bo mi się troche życie komplikuje.
    Dużo by pisać.
    Nie jestem w najlepszym nastroju...:-\

Tak czy inaczej to 9 lipca do gina idę, antyki się kończą, wkładkę wywalam z cała pewnoscią. Mam jej serdecznie dosyć.
    A starania? Sama nie wiem.

efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    dedykuje Ci talerz pysznej pomidorówki z makaronem :-P

Sabina! Toż to sadyzm! ;-)

efcia, Sabina, Mega, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ps. Magdala, mam nadzieję, że Twój ojciec trafił jednak do lekarza i już jest ok.

Dzieki <3

Z moim ojcem jest problem, jezeli chodzi o wizyty lekarskie. Zapiera sie nogami I rekami. Nie pojdzie I juz. Mowi, ze juz mu lepiej, ale chwieje sie nadal. :-/
    Mama go nie puszcza na podworko, ale ja mowie niech idzie to jak padnie to go przynajmniej do szpitala wezma, zadaja, kroplowke dadza...ech gorzej niz dzieckiem.

Podziwiam moja mame, ze to wszystko ogarnia. Ojca, moja siostre na wozku, caly dom. Dzis jeszcze powiedziala, ze raczej nie zdazy ulozyc tych plytek na podjezdzie do naszego przyjazdu, bo za duzo spraw. (bo moja mama sama terakote uklada na balkonach I tarasach I maluje, buduje grille I piece I w ogole jest najlepsza :-) ).
    Oczywiscie ukladanie wybijam jej glowy.

Ja lece po cytryny I na kawe. I oddac ksiazki do biblioteki.
    Syrop czarnobzowy ugotowalam, ale jakis taki slodki wyszedl. Musze dodac cytryn. Ale pachnie pieknie.
    Ogorkowa gotuje. Moja druga ulubiona zupa po barszczu.

W nocy burza byla z piorunami I blyskami. Lunelo. Dobrze, podlewac nie musze.

Dziewczyny trzymajcie sie.
    Reni, trzymam za Twoje jaja.
    Ja w tym cyklu sie bede bardzo starac. Nastepny weekend u mnie tez strategiczny. :-) Prosze o cieple mysli.

kapturnica, efcia, Sabina, Reni, ComeToMeBaby, Mega, ania.g, kkisia, paszczakin, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bo mi się troche życie komplikuje.
    Dużo by pisać.
    Nie jestem w najlepszym nastroju...:-\

Tak czy inaczej to 9 lipca do gina idę, antyki się kończą, wkładkę wywalam z cała pewnoscią. Mam jej serdecznie dosyć.
    A starania? Sama nie wiem.
    małz cie wkurwił?

‹‹ 10304 10305 10306 10307 10308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ