SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Odnośnie mam (i tatów) - moi są dość daleko, i tak jest najlepiej w naszym przypadku :)
    U mnie ok 200km, także nie uczstnicza na co dzien w naszym życiu, a mama chyba by chciała. Ale sobie tego nie wyobrażam

ComeToMeBaby, Margolcia88, Sabina, ania.g, efcia, kkisia, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeenyś, ale palpitacji serca doznałam. Dzwonił mój brat. Od razu pomyślałam, że bratowa rodzi albo już urodziła :-D ale fałszywy alarm, zadzwonili w innej sprawie a ze mnie to się potem śmiali :-P gupki a ona ma termin od dzisiaj do piątku.

moremi, iwcia77, Sabina, dorbie, Aasiula, efcia, kkisia, macduska, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniek, to zależy co Twoja siostra lubi.

Ja np. byłam na wieczorze zorganizowanym w ten sposób, że najpierw z dziewczynami byłyśmy w restauracji, w której była degustacja serów i win, a potem poszłyśmy do knajpy specjalizującej się w organizowaniu takich wieczorów.

Można też zorganizować wieczór w spa, albo coś bardzo szalonego...

Ty znasz swoją siostrę i może pomyśl co ona lubi itd.

ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, kkisia, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igzaktli. Ja organizowałam bratu. Hehe byłam jego świadkową. I się sama na to kawalerskie jeszcze potem zaprosiłam ;-) ale z facetami jest dużo prościej, oni tacy nieskomplikowani. Wiedziałam, że marzył mu się paintball bo nigdy nie grał to zalatwilam ekipę paintballowa i grilla z kielbaskami i piwem, a potem do domu się przebrać i na imprezę do lokalu. Wódka i szło.

A teraz on jest moim świadkiem i skubany się wymigał z robienia panieńskiego bo chce się tym zająć moja koleżanka. Hyhyhy ulżyło mu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:34

dorbie, Sabina, iwcia77, Aasiula, efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    U mnie ok 200km, także nie uczstnicza na co dzien w naszym życiu, a mama chyba by chciała. Ale sobie tego nie wyobrażam
    Teściowie się nam nie wtrącają, za to moja mama próbuje.
    Na nasze propozycje imion kręciła nosem i rozumiem jakie to jest przykre.
    Byłam przygotowana na jazdy, gdy zdecydowaliśmy się na Ignacego, ale zrobiła nam niespodziankę. O dziwo od razu stwierdziła, że jej się podoba i koleżankom się już chwali, że wnuk będzie miał na imię Ignaś. To była ogromna ulga.
    Adam to imię dobre dla syna niezależnie czy jest pierwszy, czy siódmy. Ja znowu znam Mieszka, którego lubię. Jest to facet z jajami, nie boi się wyrazić swojego zdania, przyznać do błędu, przeprosić, ale jeżeli jest pewny swoich racji, to wyciąga noże :-)
    Dorbie, bedzie tak jak z Hubertem - za jakiś czas powie, że to ona chciała mieć wnuka Adasia ;-)

dorbie, Sabina, iwcia77, BISCA, Aasiula, Simba, efcia, kkisia, macduska, Magdala, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

No to u mnie podobna odległość. Nie mają szans się wtrącać :)
    Ale to wszystko normalne, czasem mi się wydaje, że to tylko ja chcę być z daleka od rodziców, a jak się rozmawia z tą czy ową koleżanką, przyjaciółką, znajomą - to mają identycznie :) Z mamami się nie da :)

dorbie lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Natka, a Ty jakieś witaminy, zelazo, magnez łykasz?
    Teraz masz więcej krwi, więc krwawienia czy to z nosa, czy z dziąseł podczas mycia zębów są normalne. Ja nawet szczoteczkę wymieniłam na supermiękką i dalej krew wypluwam. Zobaczę w następnym tygodniu jak morfologia.
    Tak, mam i witaminy i żelazo. Mam nadzieje ze to po prostu zmęczenie ostatnimi dniami i kiepskimi nocami i w końcu dojdę do siebie. Ciekawe jakby mnie wyjdzie morfologia bo ostatnio hemoglobina była poniżej normy.

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Reniek, to zależy co Twoja siostra lubi.

Ja np. byłam na wieczorze zorganizowanym w ten sposób, że najpierw z dziewczynami byłyśmy w restauracji, w której była degustacja serów i win, a potem poszłyśmy do knajpy specjalizującej się w organizowaniu takich wieczorów.

Można też zorganizować wieczór w spa, albo coś bardzo szalonego...

Ty znasz swoją siostrę i może pomyśl co ona lubi itd.
    Reni na panienski jeden pomysł,dziewczyny niech idą gdzie chcą, a Ty do łóżka. Kochana w pierwszych tygodniach ciąży to Ty będziesz spac na stojaco ;-) na szaleństwa to chyba wielkich szans nie masz, czego Ci szczerze życzę :-)

moremi, caffe, efcia, kkisia, dorbie, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, Magdala, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I jak mąż? Dobiegł?
    A tak dobiegł dziekuje :)

efcia, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Tak, mam i witaminy i żelazo. Mam nadzieje ze to po prostu zmęczenie ostatnimi dniami i kiepskimi nocami i w końcu dojdę do siebie. Ciekawe jakby mnie wyjdzie morfologia bo ostatnio hemoglobina była poniżej normy.
    Ja w sobotę na dyżurze na wizycie u pacjenta myślałam, że odlecę. Miałam coś takiego drugi raz w życiu. Może i to, że w mieszkaniu był straszny zaduch i pokazali mi całe wiaderko żygowin pacjentki. Już jak wypisywałam recpetę, to zaczełam mieć przed oczami taką mozaikę i zimne poty, dobrze, że wyszłam z tego mieszkania, usiadłam na schodach a przeszlo mi jak jak owiał mnie wiatr na dworzu.
    Ciąża, wcześniej mnie nic nie ruszało, żadne robaki w ranie itp

Sabina, efcia, macduska, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedziałkowo :)
    Dorbie daj zdjecie jeszcze raz prosze nie widziałam :(,albo na priv podeslij :)
    Zla bylam jak szlag ze nie dotarłam do was :(,ale tak jak psałam jechałam 2,5 godziny do Wejherowa :/

efcia, kkisia, dorbie, Magda* lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, w ramach raportu z weekendu : :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a04a4883593.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8c6f40b6e1b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bebc86135e5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f96b1046de18.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3390ac63f116.jpg

efcia, kkisia, dorbie, Aasiula, ania.g, caffe, Simba, Sabina, SolarPolar, ComeToMeBaby, paszczakin, moremi, Reni, macduska, iwcia77, malgos741, Bozia3, Magdala, Bliska 77, stara.krycha, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies mi przelecialo, ze Kkisia sie do Francji wybiera ?
    Gdzie i kiedy ? ;)

iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Bisca widoki super, a gdzie ty? nie widze :/

caffe, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca ale widoki :) Pięknie :)

BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Bisca widoki super, a gdzie ty? nie widze :/

Na razie z drugiej strony obiektywu. Powiedzialam, ze sie bede pokazywac z brzuchem (ciazowym);)

Aasiula, Simba, ComeToMeBaby, efcia, moremi, macduska, iwcia77, kkisia, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh! Moj suwaczek zjechal na -20 :)

Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, moremi, macduska, iwcia77, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade tam!
    BISCA wrote:

Aasiula, BISCA, efcia, kkisia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Reni, czarnowidztwo to Ty do kosza wywal!!!
    Dorbie, ciężko masz z tą swoją mamą. Oj nerwa psuje. To jest wyłącznie sprawa Twoja i Twojego męża jak Wasze dziecko będzie miało na imię. Jak mamusia focha złapie to trudno, kiedyś jej przejdzie. Moja teściowa np bardzo żałowała że Marcel ma drugie imię po moim tacie a nie po jej mężu. Tylko że akurat mój ojciec bardzo wiele dla nas zrobił ( i nie tylko dla nas) i chcieliśmy go w ten sposób uhonorować. Teściowi to jedynie mogę podziękować wyłącznie za to że mój mąż jest na tym świecie i to przypadkiem z resztą. Kawał nie powiem czego z niego i mogą sobie focha mieć.
    A dziś z rana byłam u taty i w biurze. Zszabrowałam kilka znaczków i kopertę na pewną wysyłkę ;) oraz dostałam skrzynkę czereśni. Także czereśnie zaraz wylądują w sokowniku a ja idę myć słoiki :)

Sabina, Simba, BISCA, efcia, moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia, Reni, dorbie, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jade tam!

Wez mnie, weź mnie!

efcia, BISCA, moremi, macduska, Simba, Aasiula, iwcia77, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 10440 10441 10442 10443 10444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ