X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, jakas Summerka na tamtym watku pisze, ze nie z przyslowkami piszemy osobno. Upic sie to malo...
    A tak w ogole to wakacyjnego prasowania nadszedl czas.

moremi, Bursztyn, ComeToMeBaby, Simba, dorbie, Mega, Aasiula, efcia, megan8, Bliska 77, iwcia77, Reni, kkisia, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale budyń. Dobrze ci tam radzą. Przecież nie chodzi o to, żebyś 8 dni gotowała jedną zupę, tylko gotujesz codziennie przez4 dni marchewkę i ziemniaki, potem w piątym dniu gotujesz zupę dodając kolejne nowe warzywo itd. Potem po jakimś czasie dodajesz mięsko. Codziennie nowa zupa. Boszzzze co za matki słoiczkowe... ;)
    buahahahahaaa dobre :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgoś, ten link z fb co wstawiłaś jest niedostępny, nie wiem co tam, nie widzę

dorbie, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja pierdziu, jakas Summerka na tamtym watku pisze, ze nie z przyslowkami piszemy osobno. Upic sie to malo...
    A tak w ogole to wakacyjnego prasowania nadszedl czas.
    no własnie nie zajrzała do słownika. poleciłabym najlepiej języka polskiego. ale- czy to warto strzępić języki? :)

moremi, Mega, Dziobak, Bliska 77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    małgoś, ten link z fb co wstawiłaś jest niedostępny, nie wiem co tam, nie widzę
    ja też nie moge otworzyc

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no własnie nie zajrzała do słownika. poleciłabym najlepiej języka polskiego. ale- czy to warto strzępić języki? :)
    Nie warto ;)

Bliska 77, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Malgos, wszystkiego co najlepsze w rocznice Wasza :)
    Ja rowniez sie dolaczam do zyczen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:51

Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocki, poczytam troszke i zmykam do wyra, nie ukrywam, ze dzisiejszy dzien emocjoinalnie mnie wykonczyl

anna maria, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Niech sobie pisza jak chca ,nie zagladajcie tam .Co nas to wszystko wogole obchodzi.Tak sie wypowiedzialm i juz.

iwcia77, Bliska 77, efcia, moremi, Aasiula, kkisia, macduska, Zofia8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tak ucichlo ,trzeba isc spac ? dobra to dobranoc

Aasiula lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może pora późna i chyba poruszę ten temat jeszcze, ale musicie mi koniecznie powiedziec jak to jest z lataniem samolotem przez ciężarne tzn czy wymagane sa jakieś kwitki od gina? Bo ja będę pierwszy raz w życiu leciała i to jeszcze w ciąży :-)
    Oj, jeszcze mam tyle wątpliwości co do bagażu podręcznego. Bo znajomi nas namówili na bagaż podręczny tylko i nie wiem co ja tam mogę i mój K włożyć, tzn czego nie mogę. Masakra. My się zmieścimy w tych torbach, bo o dziwo nie są one małe a ubrania tylko letnie i to na 10 dni, ale czy mąz może wziąc golarkę elektryczną?

moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaj Kapitana bo ona jest ciezarna latajaca :-) ja nawet bez ciazy nigdy nie lecialm tak sie boje

dorbie, moremi, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor. Nie wyrabiam na zakretach. Chlop ze mnie nie zlazi, w robocie zapierdol po lokcie. Tesknie za Wami i po katach nadrabiam. I tak
    1. Dolaczam sie do zyczen wszelakich
    2. Gosiu, zdrowia mamie
    3. A po chuj szlajata sie po obcych watkach? Swiat jest zly, niebezpieczny i pelen zboczencow. Siedzcie tu na grzedach w naszym kurwidolku!
    4. Specjalne podziekowania dla Pogodynki za wyrazona troske i dla Simby, bo tez widze jak o mnie mysli
    5. Polar, wqrwie Cie, ale od paru dni zrem chleb ze smalcem i dalej chudne...
    6. Wiecej grzechow nie pamietam i przepraszam za qrewnie dlugasnego posta

dorbie, megan8, moremi, ComeToMeBaby, Magdala, Mega, kkisia, SolarPolar, efcia, ania.g, Bliska 77, macduska, anna maria, Simba, iwcia77, beates lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Pytaj Kapitana bo ona jest ciezarna latajaca :-) ja nawet bez ciazy nigdy nie lecialm tak sie boje
    Może jutro jeszcze raz porusze ten temat, bo za 10 dni lecę

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dziewczyny, może pora późna i chyba poruszę ten temat jeszcze, ale musicie mi koniecznie powiedziec jak to jest z lataniem samolotem przez ciężarne tzn czy wymagane sa jakieś kwitki od gina? Bo ja będę pierwszy raz w życiu leciała i to jeszcze w ciąży :-)
    Oj, jeszcze mam tyle wątpliwości co do bagażu podręcznego. Bo znajomi nas namówili na bagaż podręczny tylko i nie wiem co ja tam mogę i mój K włożyć, tzn czego nie mogę. Masakra. My się zmieścimy w tych torbach, bo o dziwo nie są one małe a ubrania tylko letnie i to na 10 dni, ale czy mąz może wziąc golarkę elektryczną?
    Ja latalam w kazdym trymestrze. Zaswiadczenie musisz miec po 32 tyg ciazy, ze mozesz leciec. Sprawdz jak jest w liniach, ktorymi lecicie.
    Co mozna w podrecznym sprawdz tez w regulaminie linii, z golarka to nie wiem, ale z depilatorem w podrecznym latalam. ;-)

moremi, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dopiero od 28 tygodnia potrzebne jest zaświadczenie, że możesz latać. Wcześniej nie musisz nic takiego brać. W Polsce unikają przepuszczania przez bramki, ale już za granicą mają to w głębokim poważaniu. Możesz się uprzeć, że jesteś w ciąży i nie będziesz przechodzić przez bramkę. Nie ma to w zasadzie wpływu na dziecko. Przynajmniej nikt tego nie udowodnił.
    Do bagażu jak najbardziej mozecie zabrać golarkę elektryczną, ale zapakujcie tak, żeby była na wierzchu, bo będziecie wyjmować do kontroli. Wszelkie plyny, kosmetyki w butelkach/pojemnikach plastikowych po 100 ml. Większe będą w koszu lądowały. Najlepiej w domu poprzelewać .

ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie wszystko zalezy od lini jakimi lecicie ,ale z tego co pamietam to Wizz Air :) tam podreczny jest sporo mniejszy niz w innych liniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 23:33

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    generalnie w zależności od linii od 34 tygodnia ciąży jest zakaz, musisz sprawdzić na stronie swojej linii lotniczej. Często jest tak, że do 26 tygodnia ciąży nie chcą zaświadczeń, jednak na wszelki wypadek warto mieć. Warto sprawdzić ile czasu jest u danego przewoźnika takie zaświadczenie ważne, bo jeśli 7,14 dni to czasem się okazuje, ze na miejscu trzeba sobie drugie zaświadczenie załatwiać, żeby móc wrócić. Chociaż na porót do kraju nie powinni robić problemu to i tak każdorazowo decyzję o wpuszczeniu na pokład podejmuje personel linii.
    Do 34 tygodnia ciąży zazwyczaj można latać. W widocznej ciąży mogą zapytać na lotnisku który to tydzień, prosić o zaświadczenie lekarskie (dobrze mieć przetłumaczone na angielski i podbite przez lekarza) i wypełnić przy odprawie kwestionariusz, że w razie "w" linie lotnicze nie ponoszą odpowiedzialności.

co do bagażu podręcznego- płyny, pasty, kremy, każda substancja w osobnych oryginalnych opakowaniach, do 100 ml każda, łącznie max 1 litr. Tak powinno być jeśli nie we wszystkich to w większości linii lotniczych. Jeśli leki to na podstawie zaświadczenia od lekarza. Zakaz zabierania maczet, śrubokrętów, pił łańcuchowych i uwaga: czasem i pilniczka :P ogólnie- rzeczy, które mogą zostać uznane za niebezpieczne. Na stronie linii lotniczej znajdziesz dokładne informacje w dziale bagaż podręczny. Co do maszynki to nie widzę raczej przeciwwskazań, ale mogę się mylić.

megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Dobry wieczor. Nie wyrabiam na zakretach. Chlop ze mnie nie zlazi, w robocie zapierdol po lokcie. Tesknie za Wami i po katach nadrabiam. I tak
    1. Dolaczam sie do zyczen wszelakich
    2. Gosiu, zdrowia mamie
    3. A po chuj szlajata sie po obcych watkach? Swiat jest zly, niebezpieczny i pelen zboczencow. Siedzcie tu na grzedach w naszym kurwidolku!
    4. Specjalne podziekowania dla Pogodynki za wyrazona troske i dla Simby, bo tez widze jak o mnie mysli
    5. Polar, wqrwie Cie, ale od paru dni zrem chleb ze smalcem i dalej chudne...
    6. Wiecej grzechow nie pamietam i przepraszam za qrewnie dlugasnego posta
    ej, a ja cię wołałam na czereśnie!
    foch.

stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EEE z tym zaswiadczeniem to nie do konca nigdy nie pytali mnie i nie sprawdzali a troche mam tego zawsze w podrecznym.

‹‹ 10481 10482 10483 10484 10485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ