35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pierdziu, jakas Summerka na tamtym watku pisze, ze nie z przyslowkami piszemy osobno. Upic sie to malo...
A tak w ogole to wakacyjnego prasowania nadszedl czas.
moremi, Bursztyn, ComeToMeBaby, Simba, dorbie, Mega, Aasiula, efcia, megan8, Bliska 77, iwcia77, Reni, kkisia, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość
-
buahahahahaaa dobreBozia3 wrote:Ale budyń. Dobrze ci tam radzą. Przecież nie chodzi o to, żebyś 8 dni gotowała jedną zupę, tylko gotujesz codziennie przez4 dni marchewkę i ziemniaki, potem w piątym dniu gotujesz zupę dodając kolejne nowe warzywo itd. Potem po jakimś czasie dodajesz mięsko. Codziennie nowa zupa. Boszzzze co za matki słoiczkowe...

-
no własnie nie zajrzała do słownika. poleciłabym najlepiej języka polskiego. ale- czy to warto strzępić języki?Dziobak wrote:Ja pierdziu, jakas Summerka na tamtym watku pisze, ze nie z przyslowkami piszemy osobno. Upic sie to malo...
A tak w ogole to wakacyjnego prasowania nadszedl czas.
moremi, Mega, Dziobak, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie wartoComeToMeBaby wrote:no własnie nie zajrzała do słownika. poleciłabym najlepiej języka polskiego. ale- czy to warto strzępić języki?

Bliska 77, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Niech sobie pisza jak chca ,nie zagladajcie tam .Co nas to wszystko wogole obchodzi.Tak sie wypowiedzialm i juz.ComeToMeBaby wrote:no własnie nie zajrzała do słownika. poleciłabym najlepiej języka polskiego. ale- czy to warto strzępić języki?

iwcia77, Bliska 77, efcia, moremi, Aasiula, kkisia, macduska, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, może pora późna i chyba poruszę ten temat jeszcze, ale musicie mi koniecznie powiedziec jak to jest z lataniem samolotem przez ciężarne tzn czy wymagane sa jakieś kwitki od gina? Bo ja będę pierwszy raz w życiu leciała i to jeszcze w ciąży

Oj, jeszcze mam tyle wątpliwości co do bagażu podręcznego. Bo znajomi nas namówili na bagaż podręczny tylko i nie wiem co ja tam mogę i mój K włożyć, tzn czego nie mogę. Masakra. My się zmieścimy w tych torbach, bo o dziwo nie są one małe a ubrania tylko letnie i to na 10 dni, ale czy mąz może wziąc golarkę elektryczną?
moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczor. Nie wyrabiam na zakretach. Chlop ze mnie nie zlazi, w robocie zapierdol po lokcie. Tesknie za Wami i po katach nadrabiam. I tak
1. Dolaczam sie do zyczen wszelakich
2. Gosiu, zdrowia mamie
3. A po chuj szlajata sie po obcych watkach? Swiat jest zly, niebezpieczny i pelen zboczencow. Siedzcie tu na grzedach w naszym kurwidolku!
4. Specjalne podziekowania dla Pogodynki za wyrazona troske i dla Simby, bo tez widze jak o mnie mysli
5. Polar, wqrwie Cie, ale od paru dni zrem chleb ze smalcem i dalej chudne...
6. Wiecej grzechow nie pamietam i przepraszam za qrewnie dlugasnego posta
dorbie, megan8, moremi, ComeToMeBaby, Magdala, Mega, kkisia, SolarPolar, efcia, ania.g, Bliska 77, macduska, anna maria, Simba, iwcia77, beates lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja latalam w kazdym trymestrze. Zaswiadczenie musisz miec po 32 tyg ciazy, ze mozesz leciec. Sprawdz jak jest w liniach, ktorymi lecicie.dorbie wrote:Dziewczyny, może pora późna i chyba poruszę ten temat jeszcze, ale musicie mi koniecznie powiedziec jak to jest z lataniem samolotem przez ciężarne tzn czy wymagane sa jakieś kwitki od gina? Bo ja będę pierwszy raz w życiu leciała i to jeszcze w ciąży

Oj, jeszcze mam tyle wątpliwości co do bagażu podręcznego. Bo znajomi nas namówili na bagaż podręczny tylko i nie wiem co ja tam mogę i mój K włożyć, tzn czego nie mogę. Masakra. My się zmieścimy w tych torbach, bo o dziwo nie są one małe a ubrania tylko letnie i to na 10 dni, ale czy mąz może wziąc golarkę elektryczną?
Co mozna w podrecznym sprawdz tez w regulaminie linii, z golarka to nie wiem, ale z depilatorem w podrecznym latalam.
moremi, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dopiero od 28 tygodnia potrzebne jest zaświadczenie, że możesz latać. Wcześniej nie musisz nic takiego brać. W Polsce unikają przepuszczania przez bramki, ale już za granicą mają to w głębokim poważaniu. Możesz się uprzeć, że jesteś w ciąży i nie będziesz przechodzić przez bramkę. Nie ma to w zasadzie wpływu na dziecko. Przynajmniej nikt tego nie udowodnił.dorbie wrote:Dziewczyny, może pora późna i chyba poruszę ten temat jeszcze, ale musicie mi koniecznie powiedziec jak to jest z lataniem samolotem przez ciężarne tzn czy wymagane sa jakieś kwitki od gina? Bo ja będę pierwszy raz w życiu leciała i to jeszcze w ciąży

Do bagażu jak najbardziej mozecie zabrać golarkę elektryczną, ale zapakujcie tak, żeby była na wierzchu, bo będziecie wyjmować do kontroli. Wszelkie plyny, kosmetyki w butelkach/pojemnikach plastikowych po 100 ml. Większe będą w koszu lądowały. Najlepiej w domu poprzelewać .
ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
generalnie w zależności od linii od 34 tygodnia ciąży jest zakaz, musisz sprawdzić na stronie swojej linii lotniczej. Często jest tak, że do 26 tygodnia ciąży nie chcą zaświadczeń, jednak na wszelki wypadek warto mieć. Warto sprawdzić ile czasu jest u danego przewoźnika takie zaświadczenie ważne, bo jeśli 7,14 dni to czasem się okazuje, ze na miejscu trzeba sobie drugie zaświadczenie załatwiać, żeby móc wrócić. Chociaż na porót do kraju nie powinni robić problemu to i tak każdorazowo decyzję o wpuszczeniu na pokład podejmuje personel linii.dorbie wrote:Dziewczyny, może pora późna i chyba poruszę ten temat jeszcze, ale musicie mi koniecznie powiedziec jak to jest z lataniem samolotem przez ciężarne tzn czy wymagane sa jakieś kwitki od gina? Bo ja będę pierwszy raz w życiu leciała i to jeszcze w ciąży

Do 34 tygodnia ciąży zazwyczaj można latać. W widocznej ciąży mogą zapytać na lotnisku który to tydzień, prosić o zaświadczenie lekarskie (dobrze mieć przetłumaczone na angielski i podbite przez lekarza) i wypełnić przy odprawie kwestionariusz, że w razie "w" linie lotnicze nie ponoszą odpowiedzialności.
co do bagażu podręcznego- płyny, pasty, kremy, każda substancja w osobnych oryginalnych opakowaniach, do 100 ml każda, łącznie max 1 litr. Tak powinno być jeśli nie we wszystkich to w większości linii lotniczych. Jeśli leki to na podstawie zaświadczenia od lekarza. Zakaz zabierania maczet, śrubokrętów, pił łańcuchowych i uwaga: czasem i pilniczka
ogólnie- rzeczy, które mogą zostać uznane za niebezpieczne. Na stronie linii lotniczej znajdziesz dokładne informacje w dziale bagaż podręczny. Co do maszynki to nie widzę raczej przeciwwskazań, ale mogę się mylić.
megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ej, a ja cię wołałam na czereśnie!stara.krycha wrote:Dobry wieczor. Nie wyrabiam na zakretach. Chlop ze mnie nie zlazi, w robocie zapierdol po lokcie. Tesknie za Wami i po katach nadrabiam. I tak
1. Dolaczam sie do zyczen wszelakich
2. Gosiu, zdrowia mamie
3. A po chuj szlajata sie po obcych watkach? Swiat jest zly, niebezpieczny i pelen zboczencow. Siedzcie tu na grzedach w naszym kurwidolku!
4. Specjalne podziekowania dla Pogodynki za wyrazona troske i dla Simby, bo tez widze jak o mnie mysli
5. Polar, wqrwie Cie, ale od paru dni zrem chleb ze smalcem i dalej chudne...
6. Wiecej grzechow nie pamietam i przepraszam za qrewnie dlugasnego posta
foch.
stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH